Preview: Gallovitsová - Dulková

8. 4. 2008, 12:13
Previews 0
Argentinku Giselu Dulkovou trápí zdravotní potíže. Dvaadvacetiletá Jihoameričanka se jen těžko vyrovnává se zraněními, která se odrážejí v jejích výsledcích.V Amelia Island narazí v duelu 1. kola na Rumunku Edinu Gallovitsovou. Ta už se těší na antukové turnaje, na nichž by měla zlepšit výsledky z úvodu sezony.
Profily hráčů
V Amelia Island se hraje na zelené antuce

Edina Gallovitsová sbírá úspěchy hlavně na turnajích ITF. Z nich má už 12 titulů, když většinu získala na antuce. To je její nejoblíbenější povrch, což dokazuje i loňské finále turnaje WTA v Barceloně.

Letošní sezonu začala úspěšnou kvalifikací v Hobartu a následným postupem do čtvrtfinále. Na Australian Open porazila Duboisovou, následně však nestačila na silnou Jelenu Jankovičovou. Další zápasy už hrála na cihlovém povrchu. Sama však čekala lepší výsledky - v Bogotě vypadla v druhém kole se Španělkou Suarezovou-Navarrovou a v Acapulku i přes zlepšené výkony podlehla ve čtvrtfinále pozdější vítězce Flavii Pennettaové.

V březnu zkusila štěstí na prestižních turnajích v Indian Wells a Miami. Připsala si dvě výhry nad Meusbergerovou a Zakopalovou, a dvě prohry - podlehla bývalé světové jedničce Mauresmové a Sereně Williamsové, jež v Miami nakonec vyhrála. Výsledky tedy špatné nemá a už se jistě těší na oblíbenou antuku.

Na ní si dnes zahraje s Argentinkou Giselou Dulkovou. Tedy pokud to soupeřce zdravotní stav dovolí. V této sezoně totiž už dva zápasy nedohrála a k jednomu vůbec nenastoupila. Nejprve ji trápila kyčel, následně koleno.

Dá se říct, že poctivě letos vyhrála jen dva zápasy - ve Viňa del Mar však měla v úvodním kole roli jednoduchou, nastoupila proti domácí Camile Silvaové, jež bylo teprve patnáct let a dosud žádný jiný zápas, alespoň na turnaji ITF, neodehrála. Druhá letošní výhra se zrodila v Indian Wells, když se dokázala oklepat z "kanára" od domácí Američanky Dittyové a otočila sety 6-3 6-3. Následně však nedohrála zápas s Davenportovou. V Miami už sice zase hrála, ale nestačila ani na Ukrajinku Perebijnysovou.

Forma a zdravotní stav Dulkové tedy rozhodně dobré nejsou. Navíc na Amelia Island dobré vzpomínky nemá; v roce 2005 tu porazila Srebotnikovou, aby následně podlehla Rusce Lichovčevové. Poslední dva ročníky vypadla už v úvodním kole - pokaždé nestačila na Alonu Bondarenkovou, proti které v obou zápasech uhrála pouze 6 gamů.

Resumé: V tomto duelu je favoritka jasná. Rumunka Gallovitsová je sice v žebříčku o 10 míst níže, ale pomalu se prokousává k vyšším příčkám a navíc se teď může těšit na oblíbené antukové turnaje. Dulkovou trápí zdravotní problémy, což samozřejmě na její hře zanechává negativní stopy. Rumunka Gallovitsová by dnes měla postoupit a připravit tak soupeřce na tomto podniku už čtvrtou porážku v řadě.

Edina Gallovitsová (#56-Rumunsko) - Gisela Dulková (#46-Argentina):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist