Preview: I. Minář - Capdeville

25. 3. 2008, 14:42
Previews 1
Kvalifikace turnaje v Miami dnes pokročila do své druhé části. Z českých tenistů včera nezaváhali Lukáš Dlouhý s Ivem Minářem. Toho dnes čeká souboj s Chilanem Paulem Capdevillem, se kterým si zopakuje střetnutí z úvodu letošní sezony.
Profily hráčů
Ivo Minář (Česko) - Paul Capdeville (Chile):

Třiadvacetiletý Ivo Minář je aktuálně na 86. místě žebříčku ATP. Dosud vyhrál tři challengery a před třemi lety si zahrál finále turnaje ATP v Sydney. Letos musel už třikrát absolvovat kvalifikace, a ve všech byl úspěšný. Nejlepšího výsledku v nové sezoně dosáhl na antuce v Cosa do Sauipe, kde vypadl ve čtvrtfinále. Minulý týden si zahrál challenger v Sunrise. Porazil Levyho a Kunitsyna, na v dobré formě hrajícího Melzera už však nestačil.

Na turnaji v Miami hraje podruhé. V roce 2005 sice kvalifikací neprošel, ale jako šťastný poražený si v hlavní soutěži poradil s Juanem Monacem, aby následně prohrál s Henmanem. Letos v 1. kole kvalifikace porazil mladého Lotyše Berankise, juniorského vítěze US Open, 6-2 6-4. Letos má tedy Ivo Minář bilanci kvalifikačních zápasů 9-0.

Dnes ho čeká Chilan Pual Capdeville, kterému před třemi lety v prvním vzájemné duelu podlehl. Stalo se tak na antuce v Luganu. Letos se ale českému tenistovi opožděná odveta povedla. V Sydney jihoamerického soupeře, také v kvalifikaci jako dnes, porazil hladce 6-1 6-2.

Paul Capdeville do nové sezony šťastně nevkročil. Od přelomu roku se v žebříčku propadl o 18 míst a připsal si zatím pouhé dvě výhry. Navíc nad soupeři, kteří jsou v bodovém hodnocení hluboku za ním - Klein, Bowles, Huta-Galung a Evans. Právě díky vyhrám nad dvěma posledně jmenovanýma postoupil v Indian Wells do hlavní soutěže. V té už ale podlehl ve třech setech Seppimu. Minulý týden hrál challenger v Sunrise, a už v úvodním kole prohrál s Janem Hernychem, který letos nepodává takové jako Minář, 6-7 4-6.

Čtyřiadvacetiletý Chilan vyhrál zatím pouze dva challengery, oba na antuce. Na rychlém povrchu má výsledky ještě slabší, ikdyž se na něm snaží hrát vcelku často. V Miami se do hlavní soutěže dostal pouze v roce 2006 a v 1. kole podlehl Tursunovovi 2-6 1-6.

Resumé: Ivo Minář letos podává slušné výkony a je na něm znát vzestup. Oproti dnešnímu soupeři je na tom tenisově aktuálně lépe, což potvrdil i před dvěmi měsíci ve vzájemném duelu, v němž prohrál jen tři gamy. Chilanovi se letos zatím vůbec nedaří, a jeho propad žebříčkem se zřejmě hned tak nezastaví. Ivo Minář do dnešního zápasu vstoupí jako favorit. Porazí Chilana i podruhé v této sezoně a zakulatí svou letošní bilanci kvalifikačních utkání na 10-0?

Ivo Minář (Česko) - Paul Capdeville (Chile):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hodne stesti Ivo...doufam ze se na Miami kvalifikujes a predvedes tam njaky dobry vysledek...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist