Preview: Murray - Moya

1. 8. 2008, 11:30
Previews 2
Jako první uvidí diváci na turnaji v Cincinnati s celkovou dotací 2,6 mil. dolarů čtvrtfinálový souboj Carlose Moyi s Andym Murraym. Oba hráči proti sobě nastoupili zatím pouze jednou. V roce 2006 v Kanadě zvítězil skotský tenista.
Profily hráčů

Na prvním letošním turnaji v indickém Chennai doputoval Carlos Moya do semifinále, kde po velkém boji podlehl Rafaelu Nadalovi. Na prvním grandslamu sezony vypadl vítěz z Cincinnati 2002 v prvním kole, ale chuť si spravil v Costa Do Sauipe, když mu až ve finále vystavil stopku krajan Almagro. Další výraznější výsledek si 31letý tenista připsal v květnu na antuce v německém Hamburku, kde vyřadil třeba Marata Safina, ale mezi posledními osmi neodvrátil porážku od světové dvojky Nadala. Na Roland Garros i v Bastadu skončil aktuálně 41. hráč světa v prvním kole, což po čtvrtfinále v Umagu zopakoval i minulý týden v Torontu, kde byl nad jeho síly Tommy Haas.

V prvním kole v Cincinnati vyřadil Moya Srba Tipsareviče. Ve druhém utkání zdolal španělský veterán Nikolaje Davyděnka, když ve středu byl jejich zápas přerušen a dva rozhodující sety se odehrály včera. Jenom o dvě hodiny později nastoupil španělský tenista proti Igoru Andrejevovi a v nejteplejší části dne zvítězil po setech 6-4 a 7-6. Možné únavy svého soupeře bude chtít využít Andy Murray. Ten si zde zatím poradil s domácím Querreyem a Rusem Tursunovem.

Do aktuálního ročníku vstoupil skotský tenista vítězstvím na turnaji v Dauhá, kde si ve finále poradil se Švýcarem Wawrinkou. Nejlepší ostrovní hráč vypadl na Australian Open hned v prvním kole, ale na turnaji v Marseille opět triumfoval. Na podniku ATP Masters v Hamburku vypadl ve třetím kole s Rafaelem Nadalem a ve stejné fázi se poroučel i na Roland Garros, kde nestačil na Nicolase Almagra. V Queensu musela světová devítka vzdát čtvrtfinálový duel s Andym Roddickem a mezi posledních osm se propracovala i ve slavném Wimbledonu. Tam 21letého tenistu zastavil Rafael Nadal, stejně tak jako minulý týden v semifinále v Torontu. Tam Murray přitom nehrál vůbec špatně a vyřadil Švýcara Wawrinku nebo Novaka Djokoviče.

Jasného adepta na postup do semifinále vidí bookmakeři v Andym Murraym s kursem na výhru 1.15. Na vítězství Carlose Moyi vypsala sázková kancelář bwin kurs 4.12.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

2
Přidat komentář
VikiCabadaj
Některý jeho údery jsou fakt skvost....
Reagovat
smazaný uživatel
andy ted chytil skvelou formu jen tak dal !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist