Preview: Pět Čechů odehraje první kolo v Miami. Do akce jdou Plíšková, Bouzková či Macháč

20. 3., 11:10
Previews 27
V rámci středečního programu letošního ročníku Miami Open se v utkáních prvního kola hlavní soutěže představí pět Čechů. Jako první nastoupí Marie Bouzková proti Lin Zhu a poté budou v akci Linda Fruhvirtová proti Shelby Rogersové, Karolína Plíšková v souboji s Donnou Vekičovou, kvalifikant Vít Kopřiva proti Christopherovi O'Connellovi a favorizovaný Tomáš Macháč, kterého čeká domácí teenager Darwin Blanch.
Plíšková se už podesáté utká s kamarádkou Vekičovou (© AFP)

Přehled toho nejzajímavějšího, středa 20. 3.

Češi v akci
Bouzková (ČR) - Lin Zhu (Čína) | Court 3 (16:00 SEČ)
L. Fruhvirtová (ČR) - Rogersová (USA) | Grandstand (17:30 SEČ)
Kopřiva (ČR) - O'Connell (Austr.) | Court 2 (17:30 SEČ)
Macháč (ČR) - Dar. Blanch (USA) | Stadium (18:30 SEČ)
Plíšková (ČR) - Vekičová (Chorv.) | Grandstand (19:00 SEČ)

 

Plíšková se utká s oblíbenou Vekičovou

Jako první k zápasu prvního kola nastoupí Marie Bouzková. Na Miami Open se představí popáté a každým startem vylepšila své maximum v tomto dějišti, loni vypadla až ve třetím kole. S Lin Zhu, jež dorazila na Floridu se sérií pěti porážek, se střetne potřetí. Na menší akci v Melbourne v roce 2021 zvítězila hladce ve dvou setech a oplatila Číňance prohru z kvalifikace Wimbledonu 2017.

Linda Fruhvirtová spadla na konci loňské sezony do další krize a letos se jí vůbec nedaří trápení ukončit. Na kontě má bilanci 6:10 a jen dvě vítězství v hlavních soutěžích. V Miami, kde předloni prorazila osmifinálovou účastí, začne proti Shelby Rogersové. Američanka se vrací po delší zdravotní pauze, na Australian Open jasně prohrála první kolo s Emmou Raducanuovou a v Austinu vzdala finále kvalifikace.

Karolína Plíšková se už podesáté střetne se svou dobrou kamarádkou Donnou Vekičovou. Ve vzájemné bilanci vede 7:2 a jejich rivalita začala už před 12 lety na US Open. Poslední souboj nabídl pořádné drama, loni na antuce ve stuttgartské hale zvítězila bývalá světová jednička až v tie-breaku rozhodujícího setu. V Miami startuje Plíšková pojedenácté a v prvním kole padla jen v roce 2014.

 

Kopřivu čeká premiéra na Masters, Macháč je jasným favoritem

Vít Kopřiva v letošní sezoně už potřetí zvládl kvalifikační boje na nejvyšším okruhu. V Miami zdolal juniorského vítěze nedávného Australian Open Reie Sakamota a také trápícího se domácího zástupce Jeffreyho Johna Wolfa a zajistil si premiérový start v hlavních soutěžích turnajů Masters. Do souboje s Christopherem O'Connellem, který se na hlavní tour pohybuje pravidelně, vstoupí jako jasný outsider.

Jednoznačným favoritem naopak bude Tomáš Macháč. Hlavní los na podnicích Masters absolvuje potřetí, v obou předchozích případech (Indian Wells 2022 a 2024) první kolo zvládl. V Miami uzavřel obě předchozí účasti v kvalifikaci, nicméně díky zlepšenému rankingu se letos dostal přímo do hlavní soutěže. Na Floridě začne proti domácí divoké kartě Darwinovi Blanchovi, 16letý Američan nastoupí ke svému prvnímu zápasu na nejvyšším okruhu.

 

Více informací k vybraným zápasům

Bouzková (ČR) - Lin Zhu (Čína)
L. Fruhvirtová (ČR) - Rogersová (USA)
Kopřiva (ČR) - O'Connell (Austr.)
Macháč (ČR) - Dar. Blanch (USA)
Plíšková (ČR) - Vekičová (Chorv.)

* Od čtvrtfinále se můžete těšit na podrobnější denní preview.

 

Středeční program

STADIUM (od 17:00 SEČ)
1. Stephensová (USA) - Kerberová (Něm.)
2. Macháč (ČR) - Dar. Blanch (USA)
3. A. Murray (Brit.) - Berrettini (It.)
4. Cocciarettová (It.) - Ósakaová (Jap.) / nejdříve ve 23:59 SEČ
5. Michelsen (USA) - Klein (SR) / nejdříve ve čtvrtek v 01:30 SEČ


GRANDSTAND (od 16:00 SEČ)
1. Darderi (It.) - Shapovalov (Kan.)
2. L. Fruhvirtová (ČR) - Rogersová (USA)
3. Plíšková (ČR) - Vekičová (Chorv.) / nejdříve v 19:00 SEČ
4. Volynetsová (USA) - Keninová (USA)
5. Giron (USA) - Köpfer (Něm.) / nejdříve ve 23:59 SEČ


BUTCH BUCHHOLZ (od 16:00 SEČ)
1. Frechová (Pol.) - Giorgiová (It.)
2. Peraová (USA) - Collinsová (USA)
3. Podoroská (Arg.) - Kruegerová (USA)
4. Damm (USA) - Zhizhen Zhang (Čína)
5. Fils (Fr.) - Arnaldi (It.)


COURT 2 (od 16:00 SEČ)
1. Kotov (-) - Van Assche (Fr.)
2. Kopřiva (ČR) - O'Connell (Austr.)


COURT 3 (od 16:00 SEČ)
1. Bouzková (ČR) - Lin Zhu (Čína)

Kompletní program | Přehled ženského turnaje | Přehled mužského turnaje

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Fransoas
Linda Fruhvirtová poslední dobou nemá tak dobrou formu.Některé momenty hrála více obraným stylem,čehoš dokázala Američanka využívat.Je ovšem škoda,že narazila hned v prvním kole na tak silnou hráčku a bohužel nedokázala eliminovat nátlakovou hru soupeřky.

Karolína Plíšková - nedokázala využít částečné zdravotní indispozici CHorvatky - pravděpodobně hrála i přes bolest.Rozdíl jsem našel v servisu - Vekič si tím více pomohla.

Tomáši Macháčovi gratuluji k postupu do druhého kola.
Reagovat
Otmar
Tuhle porážku jsem bohužel očekával, nicméně do Lindy bych se moc neopíral. Myslím, že odehrála maximum toho, na co v této době má a kde nic není, ani smrt nebere. Zdálo se mi, že to podání je snad něco lepší a že chce hrát a vyhrát. Shelby je sice "výběhový typ", ale tohle ještě pořád zvládá. Zítra s ní vyběhne Pavljučenko!
Reagovat
ladinec
LF pomalu ale jistě uvadá. Další hvězda uhasíná
Reagovat
jih
Hvězda zatím nebyla.
Reagovat
frenkie57
Ještě bych jí neodepisoval, ale dobře to s ní nevypadá, to je fakt.
Reagovat
frenkie57
Obávám se, že tohle utkání Linda nezvládne. Rogers je dost na koni a Linda nemá patřičné zbraně, aby jí přetlačila.
Reagovat
frenkie57
Jak jsem řekl, tak se stalo, Linda prohrála po ani ne tak hrozném, jako po bezradném výkonu. Linda hraje hrozně nenápaditý tenis, všechno vrací na střed a soupeřce na raketu. Ta si tam potom s ní dělá co chce. Příště už se na ní koukat nebudu, bolí z toho oči. Ono ani jen tak nějaké příště nebude, vzhledem k žebříčku. Ach jo, Lindo, takovou radost si nám dělala předloni a teď? Darmo mluvit...
Reagovat
Mony
Nevypadá, že by Martinezová přinesla Marii něco nového
Reagovat
tommr
jj od angažování Martinezové jsem si hodně sliboval ale výsledky Marie a předváděná hra jsou ještě horší než byly dřív ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná by bylo nakonec nejlepší, kdyby Maruška hrála to svoje a pořádně než aniryba anirak...
Reagovat
tommr
Marie měla za stavu 2:1 40:30 v prvním setu brejkbol. Ten ale zahodila a od té doby si s ní Číňanka hraje jako kočka s myší ...
Reagovat
com
Bouzkova dle ocekavani
Reagovat
zfloyd
Reagovat
com
se netlem, to je spis k placi

Cinanka prohrala 5 zapasu za sebou, ale na Bouzkovou to jeji trapeni staci
Reagovat
zfloyd
číňanka umí vracet stejně dobře , ale navíc i občas zaútočí a o tom to je
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
Krisboy
Víš co, Karolíno?
Vyhraj to tam!
Reagovat
com
Karolina si de pro dalsi titul
Reagovat
George_Renel
Jirka Lehečka pro Premium:
https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-lehecka-rozhovor-indian-wells-berdych-psychika-zebricek.A240319_163643_tenis_rou?h=0690C5ACB25EB3F8A39A3F451E680276
Reagovat
farr
Moc pěkný rozhovor, díky za unlock. Jirka snad udrží tuto pozitivní notu co nejdéle, dobře se na to kouká. Hlavně už neopakovat mentální kolapsy to je pak k vzteku, že i když hraje dobře tak ho pak hlava srazí dolů, na IW zvládal těžké okamžiky znamenitě, tak jen houšť.
Reagovat
tommr
Všechny naše hráčky by měly dneska vyhrát, ale rozhodně bych na to nevsadil ...
Marie by měla mít v prvním kole ještě dost sil aby potvrdila roli favoritky, ale Čínanka je hodně nebezpečná ...
Linda by měla využít toho že se Rogers vrací po dlouhý zdravotní pauze, ale její forma není už hodně dlouho dobrá a může prohrát prakticky s kýmkoli ...
Karolína narazí na oblíbenou soupeřku, ale bojím se aby nedopadla jako v Indian Wells kde jí zaskočila zdánlivě neškodná Blinkova...
Když postoupí aspoň dvě ze tří tak budu spokojenej ...
Reagovat
Otmar
Sdílím Vaše obavy a budu rád, když postoupí alespoň jedna. Ale že bych na to vsadil, takto ani omylem. Ale fandit budu, to zas jo!!!
Reagovat
frenkie57
Chlapi, oba dva, držíte se strašně při zemi! Trocha optimismu do toho fandění. Postoupí všechny tři, ale bude to pokaždé velký boj, tři sety samozřejmost.
Reagovat
Otmar
No, asi máte pravdu, nicméně věřte mi, že to zklamání je potom přece jen snesitelnější. Zatím jsme si radosti vítězů moc neužili, kromě Karo v Kluži a některých dílčích vítězství. Budete-li mít pravdu, budu Váš optimismus velebit, to mi věřte!
Reagovat
frenkie57
Nějak jsem to s tím optimismem přehnal. Dobře, že jsem tu Marii neviděl, to musel být dost zoufalý výkon.
Reagovat
Otmar
Buďte rád, opravdu jste o nic nepřišel, pokud nejste masochista. Marie ještě horší, než jindy. Soudím, že se jí v Miami hrubě nelíbí!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tommr musí, ten to má v popisu práce
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist