Preview: Roland Garros 2016

21. 5. 2016, 11:30
Previews 153
Světové jedničky Serena Williamsová z USA a Srb Novak Djokovič a s nimi Brit Andy Murray jsou hlavními favority Roland Garros. Lucie Šafářová obhajuje na antukovém grandslamu loňské finále, ale čeští tenisté letos mohou spíše překvapit. Zároveň jde o poslední turnaj před uzavřením olympijské kvalifikace.

Loni se z triumfu radovala Williamsová po finálové výhře nad Šafářovou a Djokoviče o zkompletování kariérního Grand Slamu připravil Švýcar Stan Wawrinka. Turnaj začne 22. května a vyvrcholí 5. června.

Nejlepší úspěšnost za uplynulý rok má podle ATP na antuce Andy Murray, který dříve klouzavý povrch neměl příliš v lásce. Jeho jen pár dní čerstvá výhra ve finále v Římě nad Djokovičem ale ukázala, že to už dávno neplatí. "V posledních dvou letech je to můj nejúspěšnější povrch, s čímž jsem rozhodně nepočítal, ale určitě se nezlobím," řekl druhý hráč světa.

Bývalý svěřenec Ivana Lendla a trojnásobný pařížský semifinalista Murray je proto nyní jedním z kandidátů na titul. "Jdu do Roland Garros sebejistý," vyhlásil Skot, který má po jednom titul z Wimbledonu a US Open. V prvním kole ho prověří český kvalifkant Radek Štěpánek. S druhým nejstarším singlistou na grandslamovém turnaji v historii vede ve vzájemné bilanci 6-2.

Věří si i Novak Djokovič přes loňskou prohru ve finále s Wawrinkou a nedávnou porážku s Murraym. "Nerozklepal jsem se z toho," řekl majitel jedenácti grandslamových vavřínů, který zítra oslaví devětadvacáté narozeniny. "Jsem dobře naladěný," dodal Srb, jenž může zkompletovat sbírku grandslamových trofejí. Svou misi odstartuje proti Yen-Hsun Luovi z Tchaj-wanu.

O desátý titul z French Open bude usilovat Španěl Rafael Nadal a počítat se musí s Japoncem Keiem Nišikorim i obhájcem titulu Stanem Wawrinkou. "Moje hra se zlepšuje a na tom musím stavět. Vím, že jsem schopen vyhrát každý zápas," řekl Švýcar, jehož v prvním kole vyzve Lukáš Rosol.

Chybět bude Wawrinkův krajan Roger Federer, který se odhlásil kvůli potížím se zády a přeruší rekordní sérii 65 účastí na grandslamech. "Chápu ho. Moc dobře si uvědomuje, že aktuálně má za Djokovičem, Murraym a Nadalem odstup a na antuce by to měl těžké," řekl nový ředitel turnaje Guy Forget.

Tomáš Berdych bude hrát French Open bez trenéra poté, co ukončil spolupráci s Danielem Vallverduem. Včerejší los mu na úvod přisoudil nepříjemného soupeře Kanaďana Vaska Pospisila, s nímž oba vzájemné zápasy prohrál. Na antuce ale ještě nehráli.

Jiří Veselý a Lukáš Rosol mohou dobrým výsledkem vylepšit své pozice v žebříčku, aby měli šanci kvalifikovat se na hry do Ria. Veselý bude v prvním kole favoritem proti antiantukáři Rajeevu Ramoci, Rosol naopak outsiderem proti obhájci titulu Wawrinkovi, s nímž prohrál včera v Ženevě a dosud ho neporazil.

Grandslamová premiéra čeká na Adama Pavláska. Jednadvacetileý talent sice neuspěl ve třetím kole kvalifikace, ale štěstí se na něj usmálo při losu celkem čtyř ze šestnácti 'šťastných poražených' po odhlášení Rogera Federera či Gaëla Monfilse. V prvním kole se utká se španělským kvalifikantem Robertem Carballesem Baenou.

Konkurentky pro Serenu jsou bez formy
Náročný turnaj čeká loňskou finalistku Lucii Šafářovou, která se v druhé půlce roce léčila a do letošní sezony vstoupila se zpožděním. Sice vyhrála turnaj WTA v Praze, ale postup do finále v Paříži by byl ještě větším překvapením než loni.

"Byly to neskutečné dva týdny plné emocí. Mám krásné vzpomínky na své pocity a podporu fanoušků," citoval server Sports Illustrated českou tenistku, která vedle finále dvouhry vyhrála před rokem čtyřhru. Po nemoci od sebe nemá přehnaná očekávání. "Bude to stres. Vím, že obhajuji body za finále, ale jsem ráda, že jsem vůbec zpátky na kurtu a s tím do French Open jdu," uvedla.

Nejvyrovnanější výsledky na antuce měla z českých hráček Barbora Strýcová, i když tento povrch nepatří k jejím nejoblíbenějším. "Nemám antuku moc ráda, ale vždycky se to může změnit," řekla Strýcová, která jediný zápas na pařížské antuce vyhrála už při své premiéře v roce 2004. Od té doby končí v kvalifikaci, nebo v prvním kole.

Letos odstartuje proti z kvalifikace rozehrané krajance Lucii Hradecké, se kterou vede ve vzájemné bilanci 4-1.  "Odehrála jsem spoustu zápasů na antuce, což je dobré a forma je snad dobrá," těší se třicetiletá Strýcová.

Podobně je na tom na antuce i Karolína Plíšková, jež si na Roland Garros zahrála dvakrát ve druhém kole. Letos si o něj zahraje s Američankou Shelby Rogersovou, kterou porazila ve dvou setech letos v Indian Wells.

Otazníkem je tradičně forma Petry Kvitové, která snad doléčila zranění břišního svalu i nemoc a pod vedením kouče Františka Čermáka trénovala bez omezení. V roce 2012 si v Paříži zahrála semifinále, jinak nebyla dál než ve čtvrtém kole. V prvním zápase ji čeká Černohorka Danka Koviničová, kterou zdolala letos po třísetovém boji v Indian Wells.

Jasným tipem na vítězku je Serena Williamsová. Záleží jen na výkonech Američanky, jestli pustí na trůn některou ze soupeřek, nebo si připíše již dvaadvacátý grandslamový titul. "Letos toho moc neodehrála, ale je samozřejmě velkou favoritkou," uvedla Martina Navrátilová pro TennisPodcast. "Prohrává jen výjimečně a teď je zdravá a hladová po dalším úspěchu," doplnila.

Největší nebezpečí může Williamsové hrozit od vítězky Australian Open Němky Angelique Kerberové, ale té se moc na antuce nedařilo. Běloruska Viktorie Azarenková byla zraněná a ztratila famózní formu z úvodu roku. Šanci mají Španělka Garbiňe Muguruzaová a Rumunka Simona Halepová.

Odměny v Paříži činí 32 milionů eur (865 milionů korun), vítězové mužské a ženské dvouhry si odnesou shodně rovné dva miliony eur (54 milionů korun). Hlavní soutěž startuje už v neděli 22. května.

Los českých hráčů:
Tomáš Berdych - Vasek Pospisil (Kan., 47. v pořadí ATP) ... h2h 0-2
Jiří Veselý - Rajeev Ram (USA, 73.) ... h2h 0-0
Lukáš Rosol - Stan Wawrinka (Švýc., 4.) ... h2h 0-4
Radek Štěpánek - Andy Murray (Brit., 2.) ... h2h 2-6
Adam Pavlásek - Roberta Carballes-Baena (Šp., 115.) ... h2h 0-0
Celého pavouka najdete zde.

 

Los českých hráček:
Petra Kvitová - Danka Koviničová (Černá Hora, 57.) ... h2h 1-0
Lucie Šafářová - Vitalia Djačenková (Rus., 223.) ... h2h 0-0
Karolína Plíšková - Shelby Rogersová (USA, 108.) ... h2h 1-0
Barbora Strýcová - Lucie Hradecká ... h2h 4-1
Kristýna Plíšková - Teliana Pereirová (Braz., 81. v pořadí WTA)... h2h 2-0
Denisa Allertová - Kurumi Naraová (Jap., 87.) ... h2h 0-0
Kateřina Siniaková - Carla Suárezová-Navarrová (Šp., 14.) ... h2h 0-0
Celého pavouka najdete zde.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

153
Přidat komentář
Frick
To by mne přišlo celkem lákakvý...
Reagovat
Frick
Jo, myslim celkovou. Ne za první kolo nad Rybárikovou :-D
Reagovat
Frick
Hezky tady na obrázku....
http://abload.de/img/2016_05_22fortuna-roljsuo5.png
Reagovat
Frick
Tipsport to vidí na kurz 2,20.

To mi přijde hodně nízký. Kdyby tam byla reversní sázka na ne NEPOSTUP do R16 za třeba 1,60, tak by to snad mělo i hodnotu.
Reagovat
Frick
Tak Fortuna má 2,60...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se probíral statistikami a zjistil jsem, že nebýt Stana a jeho prvního velkého zářezu Djoka na AO 2014, tak by měl teď Novak 23 semifinále GS v řadě a na RG by mohl vymazat Rogera v tomto ohledu z 1. místa (teď by k tomu potřeboval uhrát ještě 16 SF v řadě). Takže je vidět, jak to Švýcarům týmově funguje a uvidíme, kde v budoucnu ještě jeden (Stan) druhému (Rogerovi) pomůže :)
Reagovat
Frick
1) Kateřina Siniaková
(GS 2000 RG Q W, 40 b.)

Očekávaní splnila, i když to ve druhém kole kvaldy trochu zaskřípalo. Ale je tam.

HONOCENÍ: 2 (7/10)

2) Kristýna Plíšková
(WTA 280 Norimberk R32, 1 b.)

Cestou z Trnavy do Paříže se Týna ještě na skok zastavila v Norimberku, avšak nic moc nepředvedla. Celkově je tedy třeba říct, že upřednostnění neoblíbené antuky se projevilo velkým pádem v žebříčku.

HODNOCENÍ: 4 (3/10)

3) Klára Koukalová
(GS 2000 RG Q3, 30 b.)

No sláva, tak Klárka dokázala přerušit tu šňůru sedmi proher. Škoda, že měla smůlu na los v závěrečném kole, kde schytala soupeřku TOP 100 (!!!).

HODNOCENÍ: 2- (6/10)

4) Petra Cetkovská
(GS 2000 RG Q1, 2 b.)

Bohužel... :-(

HONOCENÍ: N

5) Lucie Hradecká
(GS 2000 RG Q W, 40 b.)

Od Katka i Lucky jsem postup očekával, tak jsem rád, že se to povedlo, i když třetí set proti Minové byl výživný.

HODNOCENÍ: 2 (7/10)
Reagovat
Frick
6) Tereza Smitková
(GS 2000 RG Q2, 20 b.)

V Q1 potvrzení úlohy favoritky, pak ale již těžký debakl od Golubičové. Nadále se Terka tedy hledá.

HODNOCENÍ: 3- (4/10)

7) Andrea Hlaváčková
(GS 2000 RG Q2, 20 b.)

V Q1 hladká výhra, v Q2 pak podlehla Chirico až v 3-setové bitvě. Škoda, že los nevyšel lépe.

HODNOCENÍ: 2- (6/10)

8) Tereza Martincová
(WTA 280 Norimberk Q2, 12 b. + GS 2000 RG Q1, 2 b.)

Terka M. bohužel na Luisu narazila již o kolo dříve a šanci neměla. Ještě předtím si zahrála kvaldu o Norimberk, kde ale skončila ve druhém kole.

HODNOCENÍ: 3- (4/10)

9) Bára Krejčíková
(WTA Norimberk Q W + R32, 18 b.)

Co k tomu říct. Bára vyhrála kvaldu o Norimberk a asi je třeba říct - BOHUŽEL. Los v R32 jí přisoudil Robertu se kterou po bitvě nakonec prohrála a kvaldy o RG se již účastnit nemohla. Škoda.

HONOCENÍ: 2 (7/10)

10) Bára Štefková
(GS 2000 RG Q2, 20 b.)

Svůj první zápas v GS kvaldě Bára zvládla, ve druhém si ale Danka vzpomněla, že byla také na 5. místě WTA. Jede se dál.

HODNOCENÍ: 2- (6/10)

11) Jesika Malečková
(WTA 280 Norimberk Q1, 1 b. + GS 2000 RG Q1, 2 b.)

I Jesika si zahrála premiérový zápas v kvaldě o GS, kam se dostala až jako náhradnice. Bohužel ale bez úspěchu. Úspěšná nebyla ani v kvaldě o Norimberk, kde ztratila dobře rozehraný zápas.

HODNOCENÍ: 3- (4/10)
Reagovat
smazaný uživatel
V kolikátym kole budou u Petry chybovat rozhodčí?:)) doufejme že ani jednou!
Reagovat
mahycek
To, velmi, berte s rezervou, vážně já mám Jaromíra rád, moc i Tomáše Vokouna i Patrika Eliáše.
Reagovat
mahycek
Velmi, velmi jsem zvědav, jak se rozhodne Jaromír Jágr ? Má na to 6 dnů !!!!!! To velmi, neberte tak vážně, já vás uznávám.
Reagovat
smazaný uživatel
Američania, skvelý zápas..Velmi smolná, skoro nezaslúžená prehra..
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé, jak šli Amíci nahoru za poslední roky na širokých kluzištích. V juniorském hokeji se to projevilo daleko dříve, v seniorském od 2013, kdy v Helsinkách deklasovali v QF Rusko 8:3 a pak došli pro bronz. Bronz měli i loni a letos jsou zase blízko medaili. Předtím postoupili do SF snad už jenom v roce 2004, jinak si to vůbec nepamatuju. Takže za poslední čtyři mistrovství tři semifinále tak s D týmem. Ta základna je neskutečná. Přitom podle jmen by měli hrát spíš o záchranu s nadsázkou řečeno.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi som to dnes Amíkom prial, v podstate sú jediným zo svetovej špičky, či užšej alebo širšej, ktorí nikdy titul majstrov sveta nezískali a tuším nehrali ani finále, aspoň čo sa posledných 20 rokov, čo sledujem hokej týka...Kanada je navyše ich historický a skoro zákonitý koniec na turnaji, bez ohladu na to, ako dobre hrajú, tak s Kanadou vzdy prehrajú..Velakrát smolne...

Ale áno, mas pravdu, Američania za posledné roky hrajú skoro pravidelne SF. Hoci tento rok poslali o doost slabsi vyber ako pred rokom a nečakal som ich tu..Navyše potom, čo v skupine prehrávali s trpaslíkmi :)

Oni vsak budu vzdy aj s D výberom výborní korculiari, skvele sa na nich pozerá, mozno nie sú tak technickí, ale ten pohyb, dravost, agresivita v súbojoch je pre mňa ako fanúšika velmi atraktívna a verím, že na svetovom pohári tú Kanadu už konečne dajú dole..
Reagovat
Mayo
USA tu mali Z vyber :D a dali sf, Kanada má na turnaji D vyber a zase sú vo finále kde to až na Fínov nebude stačiť. Rusko tradične precenovane a uz to nezvládajú ani na druhotriednom turnaji. Na svetovom pohári budú zámorské celky jasní favoriti ale USA môže dať hocikoho ale na kanadské Áčko to nestačí ale kto stačí že jo
Reagovat
smazaný uživatel
ale tohle Rusům nikdo nevezme. Oni jsou kvalitativně na podobné úrovni jako USA a těsně pod Kanadou, ale nezvládají to hlavou, psychicky.

https://www.youtube.com/watch?v=0D_TD0hkyew
Reagovat
Mayo
ja si myslím, že oni sú aj pod škandinávskymi krajinami, hlavne čo sa Švédska týka ale aj Fíni ich celkom pravidelne porážajú
Reagovat
George_Renel
A Češi snad ne?
Reagovat
smazaný uživatel
už sa teším. :-)

http://tv.eurosport.cz/tenis/french-open-statistiky-break2win_sto5580267/story.shtml
Reagovat
Fandina
Zajímavý článek o LL a pavouku RG.
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/244--dolgopolov-se-na-posledni-chvili-odhlasil-z-roland-garros
Reagovat
tommr
ten Japončík měl docela smůlu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to tedy jo,jako u nás Hesse.
Nevěděl jsem,že LL se losuje pouze z nasazených tenistů.Tím ta šance pro Adama byla hodně veliká(80%) a tu smůlu těžkých soupeřů kvalifikantů asi nenahradí.
Reagovat
mahycek
Malá a asi blbá otázka, jak nebo kde mám zjistit, kdo začíná zítra na Roland Garros ? Myslím co vysílá Eurosport od 11. hod. Dík moc!! Musím jet na hraní.
Reagovat
tommr
tady je program Eurosportu na zítra:
http://tv.eurosport.cz/tvschedule.shtml

zatím je jistý jen to, že na dvojce začne od jedenácti Petra a od tří hodin budou dávat Karolínu. Kdo bude na jedničce ještě není nikde uvedený, ale předpokládám, že tam nacpou zápasy mužů ... :)
Reagovat
misa
Díval jsem se na BBV na ČT1 a moderátorka říkala, že by měli dávat Petru od 11 hodin. Tak uvidíme.
Reagovat
tommr
to bude i na ČT Sport nebo jen na Eurosportu? :)
Reagovat
misa
Mělo by být i na ČT Sport.
Reagovat
tommr
no hlavně aby dávali na ČT Sport zápas Lucky, protože ten na Eurosportu v plánu vysílání nemají (místo toho budou dávat Kuznu) ... :)
Reagovat
Fandina
Program jak se hraje je na stránkách turnaje.
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/schedule/index.html

Program Eurosportu je viz níže a je tam uvedeno, že třeba na dvojce od 11 hodin Kovinic Kvitova.
http://tv.eurosport.cz/tvschedule.shtml

Celkový program jak se hraje je na stránkách turnaje
Reagovat
tommr
http://www.tennis.com/pro-game/2016/05/french-twists-ahead/58639/#.V0CXA49OI5s

o našich tam není prakticky žádná zmínka, ale to je vzhledem k jejich letošním výsledkům celkem pochopitelný. Jinak s většinou souhlasím jen ta Stosurová v semifinále se mi jeví jako naprostá utopie ... :)
Reagovat
EllNino
pokud bude zdravá, tak by to zase taková utopie nebyla, Lucka do 3. kola dojít nemusí, Halepovou porazit klidně může a pak už je to bud a nebo :D ...myslím, že klíčový bude souboj s levorukou Doi v 1. kole
Reagovat
tommr
jenže ona právě zdravá není - viz odstoupení ze Štrasburku. A i kdyby byla tak přes Halepku nikdy nepřejde. O Lucce radši nic nepíšu abych to nezakřik ... :)
Reagovat
misa
Na velké výsledky už Stosurová nemá ani na antuce. Sf. Madridu uhrála jen proto, že jí vzdala Lucka a CSN byla nemocná.
Reagovat
tommr
i v Praze došla koneckonců do finále jen díky tomu, že před semifinále odstoupila Kuzna ... :)
Reagovat
Meceon
letos djoko,jediný kdo by ho mohl porazit je chechtavý jirka...bude hrát tak blbě,že to vykolejí i noleho a nenajde protizbran...
Reagovat
BooOoo
Bude někdo hrát Fantasy ligu ? A co nějaký omezení na hráče?
Reagovat
Empe
Jééé, Fantasy, já jsem na ni málem zapomněla. :) Těším se!
Reagovat
blixa
Ještě že si připomněl, málem jsem to prošvihl :D . Myslím že omezení jen co platí ve fantasy obecně, AO se hrálo taky tak.
Reagovat
Meceon
kde to najdu?
Reagovat
blixa
Tady : http://www.grandslamfantasytennis.com/
Ale jestli si dosud nehrál, tak smůla, musíš se přihlásit před prvním GS, v průběhu už naskočit nemůžeš, pokud vím.
Reagovat
BooOoo
blixo, je fajn že se mi připomeneš zrovna před RG .... :D
Reagovat
blixa
Co to ? A to proč ?
Reagovat
BooOoo
nepamatuješ si, jak jsi přišel k vítězství?
Reagovat
blixa
Ty jo, dyk to už je rok. Stěží si pamatuju, že jsem to vítězství utrpěl, natož ještě něco jiného :D
Reagovat
Frick
A asi to tak opět pár let zůstane - 2017 FRA/GER, 2018 DEN, 2019 SVK, 2020 SUI....

...tam bych to teda fakt moc neviděl :o)
Reagovat
Mayo
Vamos Finlandia!
Reagovat
kada.tom
Tak 1. set otáčel Dom. Druhý zase Zverev. Dom si o přestávce mezi 2. a 3. setech nechával ošetřit rameno, respektive se tam radil s lékařem. No, asi ho to nějak limituje, protože servis dneska není úplně to, co je standardem u Doma. Každopádně do 3. setu hlavně díky Zverevově hlavě a chybám vede už 3-0 se dvěma brejky. Tak jen to udržet :-)
Reagovat
kada.tom
Juchů, Dom obhájil titul v Nice. Nádhera!
Ve 3. setu se Zverev naprosto rozložil na součástky, k čemuž tedy přispěl i Dom, který ze svého výkonu nikterak neubral, byť ten servis nebyl nadále nejlepší. Každopádně ve výměnách Dom neuvěřitelný :-)

Takže obhajoby titulů by nemusely Domovi činit takový problém, tu první zvládl :-) ... inu, hodně štěstí v Paříži :-)
Reagovat
kada.tom
btw. skvostná trofej :-))
Reagovat
kada.tom
a Dom se už těší na setkání ve 3. kole RG :-D ... no, hlavně aby tam Dom došel (Zverev nemusí) :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podla nedelného programu dedukujem, ze Nadal zasiahne do bojov az v utorok..S tak tazkým zrebom by bol kazdy den oddychu navyse vítaný..Skoda.
Reagovat
Pe3k
Semifinalovy duel Djokovice a Nadala bude stejne jako minuly rok na jeho narozeniny. Tentokrat by mohl byt Djokovic tlorantni a nechat Rafovi alespon jeden set...
Reagovat
Mayo
načo mu je jeden set? jedným setom akože postúpi či čo?
Reagovat
Pe3k
Tak prohral 15 setu v rade takze ten jeden vyhrany set bude pro neho velky uspech...
Reagovat
Mayo
No dobre ako napíšeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Snáď budú obaja zdraví a do SF sa dostanú...

Vidis, ako sa má Roger?..
Reagovat
Pe3k
Roger si pripravuje misto ve vytrynce pro trofej z Wimbledonu, problem je ze tam uz moc mista nema...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak akonahle prisli Nadal s Djokovicom, tak Federer svoju vytrinku definitívne zatvoril a uzamkol, to je pravda.
Reagovat
Pe3k
Takže od roku 2004 nevyhrál Federer žádný titul? Chlapče hlúpý, pomýlený ty máš asi nějakou poruchu, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, prepač...Zabudol som, že s tebou sa treba vyjadrovať úplne exaktne..Ako s malým dieťaťom :)

Nadal a Djokovic neprisli v roku 2004, rovnako ako Federer neprišiel v roku 1998 :)...Príchod nerovná sa prvý zápas na okruhu..

Rozumeno?...:-)..Truhlík
Reagovat
Pe3k
Príchod nerovná sa prvý zápas na okruhu. Takže čemu se rovná příchod?
Reagovat
smazaný uživatel
Príchod do absolútnej svetovej špičky, ktorá zbiera GS.

Truhlík =)
Reagovat
Pe3k
Rafa vyhrával grandslamy od roku 2005 a to Federer získal většinu svých titulů...Chceš se ještě nějak jinak zesměšnit?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale my sa predsa bavíme o Wimbledone...

Žmurk :)
Reagovat
Pe3k
Tvé dva první komenty byli RG, ale bavíme se vlastně o Wimbledoně? ROFL ty si prostě troll a nikdy z toho nevyrosteš...
Reagovat
smazaný uživatel
21.05.2016 17:31Od: Pe3k
Roger si pripravuje misto ve vytrynce pro trofej z Wimbledonu, problem je ze tam uz moc mista nema...

Nie, nie..My sa bavíme o turnaji v Tokiu :)
Reagovat
Pe3k
Snáď budú obaja zdraví a do SF sa dostanú...
Tak podla nedelného programu dedukujem, ze Nadal zasiahne do bojov az v utorok.
Takže o Wimbledonu?
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, ty si také trumpeto, že mi tu kopíruješ niečo úplne mimo kontext?...úplne jelitko fakt.
Reagovat
Pe3k
Btw. Nadal vyhrál první Wimbledon v roce 2008, Federer pak vyhrál další 2, takže stále nevím o čem ty pohlupavý čobol vlastně trepeš?
Reagovat
smazaný uživatel
:-)..Ale prečo tá triaška?..Klídeček, Petríček Truhlíček..

Vidíš, už ti to začína dochádzať...2 od 2008, 5 za predošlých 5 rokov pred nastupom RN a ND..Bingo :)
Reagovat
Pe3k
Ty žiješ v nějakém hodně pokřiveném světe kamaráde...
Kolik vyhrál grandslamů Nadal za poslední 2 roky? Není schopen se dostat ani do finále, Federer byl z posleních 3 slamů 2x ve finále a jednou v semi a to je mu 34, skoro 35.
Reagovat
smazaný uživatel
Za posledné dva roky vyhral 1GS.

To je presne o 1 viac ako vyhral Roger za posledné 3 roky :)

Ty pokrivený svet..:)
Reagovat
PetaM
A teď ještě, kdo z vás má větší penis. Jste jako malí kluci. Ale ti jsou aspoň malí a mají tudíž racionální důvod.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemoralizuj a radšej ukáž penis..
Reagovat
Roger_Federer
"Príchod do absolútnej svetovej špičky, ktorá zbiera GS.

Truhlík =)"

Takze co dosel Wawrinka, Rafa hraje kolikate housle?;)
Reagovat
Mayo
Mohol by pridať tú ôsmu trofejku z W.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika s Lucinkou, vidím dobře? :)
https://pbs.twimg.com/media/Ci-37vjWkAEGGls.jpg
Reagovat
misa
:-)
Reagovat
blixa
Ale to je pěkný od Lucky že vyvenčila slůně ;-) :D
Reagovat
tommr
tady podle toho to vypadá, že spíš hrála s Kuznou:
https://twitter.com/rolandgarros/status/734081433766141953/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw
každopádně nejdůležitější na tom je, že už bude asi zdravá když má čas a energii na takový blbinky ... :)
Reagovat
blixa
Řekl bych že se slůnětem proti Světlaně a nevím komu :D
Reagovat
misa
https://pbs.twimg.com/media/Ci_eOsgW0AA7kyk.jpg
Reagovat
Mayo
Vamos Kyle Edmund!
Reagovat
Kozoroh
Před chvílí jsem volal do ČT ohledně zápasu Kvitové v 11. hodin na Chatrierově kurtu. Může dojít ke změně programu, ale pravděpodobně budeme moct tento zápas na ČT Sport sledovat až od 12. hodiny.
Reagovat
tommr
no tak aspon něco - i když by začali s přenosem až ve 12 tak bychom měli stihnout druhej set a případně i třetí (k tomu ale doufám nedojde a Petra vyhraje ve dvou setech) ... :)
Reagovat
PetaM
Nic nebude, ve 12 Petra končí, vyhraje 6:0, 6:0 :D
Reagovat
tommr
to bych bral - to bych se pak ani moc nezlobil, že jí neuvidím ... :)
Reagovat
mahycek
Něco jsem ti poslal Kozorohu, ale buď v pohodě. Já také jsem. A ty MS ve fotbale, jak jsem níže psal, znám z hlavy, horší je to s hokejem, tam je těch šampionátů mnohem více. Mám dobrou náladu, včera a ve čtvrtek, jsme měli skvělé vystoupení.
Reagovat
tommr
tahle formulka použitá v článku je jen diplomatický vyjádření toho, že od našich se toho letos moc čekat nedá. Naše nejlepší sužují v poslední době nemoci, zranění a ztráta formy a každá výhra na FO bude proto velkým úspěchem ...
Nejhůř je na tom Lucka Šafářová, kterou čekají těžký obhajoby jak v singlu tak v deblu a pokud je nezvládne - což je zdá být skoro jistý - tak se hodně propadne v žebříčku. Lucce navíc nepřál los, protože už ve 4.kole jí čeká jedna z největších favoritek Halepová ...
Reagovat
darek.vrana
Zrovna Halepová teď moc formu nemá.
Reagovat
PetaM
Simona tradičně po vyhraném turnaji vypadává nebo odstupuje z turnaje následujícího.
Reagovat
tommr
nemá formu? A co ten vyhranej Madrid? Výsledek z Říma se nedá brát vážně, protože ten vypustila - přesně jak píše PetaM ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl. Ono je to spíš tak, že Madrid byl takovej úlet, protože jinak letos nic nehraje.
Reagovat
PetaM
Právě ten "úlet" jí může na RG dost povzbudit.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle výsledků z Říma to tak nevypadá.
Reagovat
PetaM
Jak jsem napsal, nepamatuju turnaj po turnaji, který vyhrála, jako úspěšný.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jak to s tím souvisí.
Reagovat
PetaM
Že Řím prostě nemůžeš brát vážně když víš, jak se Simona po vyhraném turnaji chová :D
Reagovat
smazaný uživatel
Viz Triatlet.
Reagovat
PetaM
Viz já :D
Reagovat
smazaný uživatel
Koukni na začátek loňskýho roku, to Simona jela neskutečně: vítězství v Dubaji a v IW (sice po odstoupení Sereny), ale i v Miami ji stopla Serena až v SF.
Reagovat
PetaM
Když si vezmeme její kariéru na WTA:
2010:
finále ve Fesu - o pár dnů později okamžitá prohra v prvním kole kvalifikace Madridu.

2011:
finále Fesu - okamžitá prohra další týden v prvním kole v Oeiras.

2012:
SF ve Fesu - okamžitá prohra další týden v prvním kole Madridu
Brusel finále - okamžitá prohra další týden v prvním kole FO

2013:
SF v Římě - okamžitá prohra na FO v prvním kole
Světlá výjimka: výhra v Norimberku a v Hertogenboschi - hned poté ale prohra ve druhém kole ve Wimbledonu
Výhra v Budapešti - konec ve druhém kole v Bastadu
Zbytek roku byla nahoře, takže klobouk dolů.

2014:
ČF AO - prohra v prvním kole Paříže
titul Dauhá - skreč v Dubaji
SF IW - prohra v prvním kole Stuttgartu
finále Madridu - nenastoupila do druhého kola v Římě
finále RG - konec ve druhém kole v Hertogenboschi
Pak teda opět po dlouhé době stabilnější jízda :)

2015:
Pro ni dost výjimečný rok, kdy hrála stabilně, proto byla na druhém místě, že ;)
Ale po titulu v Dubaji se odhlásila z Doha
Antuka a tráva hluboký propad.
V Americe slušná jízda - ke konci roku už to ale drhlo všemi směry.

2016:
Výhra Madrid - prohra v prvním kole v Římě.

Ano, Simona má světlé chvíle, ale velmi často po vyhraném /nebo podařeném/ turnaji odpadne - jak nám nesčetněkrát dokázala. A letošním Řím nebyl výjimkou ...

Každopádně jak jsem napsal, na RG to může být úplně jiná Simona. Simona jak z Říma, tak i z Madridu. Neradno podceňovat, ale určitě ne přeceňovat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Inu, uvidíme. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně nepodceňuj Danku! Po poznání nejen cyklistických krás Monte Negra mám pro Černou Horu slabost.Dančin postup v Top 100 sleduju už dýl než rok. Ale jako zvyšovat si kredit prostřednictvím Petry by Danka nemusela.
U Petry by mě na FO nepřekvapilo semifinále, ale nepřekvapí mě ani, když se zítra bude balit domů... Snad bude mít podporu rozhodčích :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepodceňuju. Na druhou stranu její letošní výsledky na antuce kdovíjakou hrůzu nenahání.
Reagovat
PetaM
A tak na rozdíl od Petry má finále na antuce :D Ale zase Petra má SF ve Stuttgartu, po celkem dobrém výkonu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Finále sice má, ale taky s kým na tom turnaji hrála..
Reagovat
smazaný uživatel
Stejnej úlet měla loni i Petra. Tuším,že taky v Madridu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Letos je to naše. Po sezoně i s titulem Fucking Sir Andrew Murray :-)))
Reagovat
Vojtiik
kdybych si měl tipnout, tak bych taky dal vás :)
Reagovat
Kozoroh
Vaše mělo být i AO, jak jsi tu vykřikoval a nakonec skutek utek :-P
Reagovat
smazaný uživatel
No ty vole, zrovna ty mi o vykřikování nic neříkej a radši chystej kapesníčky na konec RG :-)))
Reagovat
Nola
neblaznite obaja, nejak zabudate na 9-nasobneho vitaza a toho minulorocneho...
Reagovat
smazaný uživatel
Však já klasicky hodil nadsázku a vrchni Honimír Kozoroh přišel s reakcí. Já osobně nečekám výhru ani jednoho, pokud mám říct pravdu. Čekám, že Rafa Noleho v semifinále sundá.
Reagovat
smazaný uživatel
Může být. Pro něj je důležité, jestli bude ve finále s Djokovićem nebo Nadalem. Nadal když porazí Djokoviće, tak se mu vrátí sebevědomí a asi by ve finále tu desítku dal. Naopak Djoković by byl pod ještě větším tlakem než loni a Murray se na antuce dotáhl na jeho úroveň, takže bych mu věřil.
Reagovat
turista
Djokoviče může porazit pouze únava. Nadal a Murray ho za normálních okolností porazit už nemohou. Problém může být pro něj pouze Nišikori. Novak Djokovič je ale z celé první desítky tenisově i psychicky nejsilnější.
Reagovat
PetaM
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/schedule/p_schedule7.pdf

Petra jako první na Chartierovi, když už by teda měla vypadnout, aspoň vypadne na centru :D :D

Lucka jako druhá na Lenglenové.

A Kája jako třetí na kurtu 1.

Takže velká spokojenost, máme šanci vidět všechny tři naše holky hned za sebou, to bude dlouuuuuuhá neděle :D

Pak ještě Adam jako poslední na kurtu 17 - je z něj stream, nevíte? :)

Takže já už se těším na zítřejší 11 hodinu, ČT Sport a jedeme! :)
Reagovat
Kozoroh
ČT budeš zklamán, tenis v neděli vysílá až od 12:05 a jen do 14:45, od 11. do 12. hodiny má přednost házená -> http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/22.05.2016/
Reagovat
PetaM
V pohodě, smířím se i se streamy :D Jsem zvyklý celý rok strávit na streamech, tak proč v tom nepokračovat, člověk si aspoň pořád připomíná angličtinu :D
Reagovat
tommr
kvůli Petře by snad mohli udělat výjimku a začít s přenosem o něco dřív. A pokud ne tak to jistí Eurosport, kterej vysílá z FO naplno už od neděle ... :)
Reagovat
PetaM
A tak ono by to teoreticky mohlo být i na stránkách ČT, ne? Ale jo, mohli by začít dříve, ten volejbal taky můžou dát na stránky ČT :D
Reagovat
tommr
asi myslíš tu házenou? Já doufám, že to tak udělají, protože u Petry se může jednat o jedinou šanci jak jí letos na FO vidět ... :)
Reagovat
PetaM
A jo, ona je to házená :D :D :D Já myslel, že volejbal .. Pardon.

Jo, to máš bohužel pravdu s tou Petrou ... Ale SNAD NE! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že ta připosranost z Danky, která na antuce letos nic nepředvedla, je zbytečná.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Petra ztratí maximálně 1 game. Proč si to myslím: Kovinić v kariéře vydělala jen 611 tisíc dolarů, takže po odečtení nákladů nic. Nemá z čeho zaplatit lajnové, takže nemá Petru čím ohrozit. 2. kolo asi Arruabarrena, protože Hsieh nikdy nepřešla v Paříži 1. kolo. No a Arruabarrena se svým 1,1 milionem prize money to taky nevytrhne. Takže opět Petra v klidu. 3. snad Karolína, to by byl walkover, ale spíš tam čekám Vesninu nebo Brengle, u které bohužel může dojít k tomu, že za ní rozhodčí podplatí někdo jiný, protože hraje za zemi, která si může vytisknout tolik peněz, kolik chce, když se dostane do finančních problémů. Ale kdyby Petra zahrála dobře, tak by ani lajnoví neměli její postup do OF ohrozit. Tam se to bude lámat. Jak dá 2. týden, tak bude titul.
Reagovat
tommr
já na chyby lajnových moc nevěřím natož na nějaký komploty. To musíš adresovat místního experta přes rozhodčí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty věříš jenom na to, že je Petra vlastně úplně neschopná a všechny svoje tituly získala omylem, to my víme. :-))
Reagovat
Patri.k
čechům z kvalifikace se nalosovalo to nejhorší co mohlo, ale na druhou stranu Pavlásek je šťastný poražený, tak aspoň něco pozitivního :D
Reagovat
tommr
dal bych přednost tomu kdyby měli dobrej los ti co si ho zasloužili tj. Radek, Katka a Lucka. Pavlásek toho příznivýho losu stejně nevyužije ...
Reagovat
smazaný uživatel
Radek by ho taky nevyužil.
Reagovat
smazaný uživatel
už jsem to psal v noci, nic horšího naše z kvaldy potkat nemohlo .Stejně jako naši fotbalisti na Euru,kde se sešli ze všech 4 košů ti nejlepší.
Reagovat
Pe3k
Djokovic má nejlehčí los, prakticky až do semifinále nikoho, ale tak to má být, protože kdo jiný by měl mít nejlepší los než světová jednička?
Nadal tam má Thiema a Foginiho, teda dva co ho na antuce už porazili. Oba můžou být nebezpeční, ale na RG je favorit Nadal.
Můra tam má Isnera, Nisiho nebo Gyrose, ale nevěřím, že by ho kdokoliv z těchto hráčů porazil na 5 setů. Pravděpodobné finále Djokovic - Murray.
Reagovat
darek.vrana
Zapomněls na Radka, to bude letos velký příběh.
Reagovat
kada.tom
Štěpánek dostane 6-2 6-4 6-0 a může se soustředit na debl :-)
Reagovat
smazaný uživatel
UZ SE MOC TESIM!!! :-) RAFAAAAA VAMOOOS! ;-)
Reagovat
Kozoroh
Já taky! :-) Idemo No1e!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To bude zase řežba...hlavne aby se do SF oba dostali. Djokovi se jeho taktika, namlsat soupere ziskem prvniho setu, nemusi tentokrat vyplatit ;-)
Reagovat
Kozoroh
Letošní ročník může být především v mužské dvouhře zlomový. Máme tu hned několik tenistů, kteří usilují o působivé záznamy:
1. Djokovič - Může zkompletovat kariérní Grand Slam jako pátý tenista v open éře a osmý v historii, dále usiluje o čtvrtý grandslamový titul v řadě, této šňůry se od Lavera 1969 dosud v mužském tenise nepodařilo dosáhnout.
2. Murray - Po Connorsovi, Wilanderovi, Agassimu, Federerovi a Nadalovi se Murray může stát dalším tenistou, který na betonu, trávě a antuce vybojoval alespoň jeden majorový titul. Po Briggsovi (1891) a Perrym (1934) se může stát třetím britským šampionem FO.
3. Wawrinka - Obhájit triumf na RG se od počátku otevřené éry povedlo sedmi tenistům, Wawrinka tak může být osmý v pořadí. Pro zajímavost dodávám, že obhájit titul na RG se nepodařilo takovým plejerům, jakými byli Rod Laver, Mats Wilander nebo Roger Federer.
4. Nadal - 10 titulů z jednoho GS turnaje ještě nikdo nedosáhl, Nadal může být v tomto směru průkopníkem. Celkově 15. GS titulem by se osamostatnil na 2. příčce historických tabulek a 1. Federerovi by dýchal na záda se ztrátou "pouhých" dvou majorových vavřínů.
5. Nišikori - Pokud vyhraje, stane se prvním asijským vítězem majorového turnaje v historii mužského tenisu. Byl by tak řazen po bok černošských tenisových průkopníků Arthura Ashe a Althey Gibsonové.
6. Tsonga - Francouzi čekají na domácího šampiona 33 let. Pokud někdo má potenciál toto období ukončit, tak je to Tsonga. V minulosti 2x hrál v semifinále.
Reagovat
darek.vrana
A jo, úplně mi uniklo, že Djokovič hraje nejen o kariérní GS, ale i o skutečný GS, i když nekalendářní...
Reagovat
smazaný uživatel
LIKE, hezky napsane.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen ten Tsongic mi teda vubec nevychazi..neverim, ze by to bylo mozny, ze by mel aspon 0,5% sanci vyhrat.
Reagovat
mahycek
Podobné statistiky, ať už v hokeji, nebo fotbale, či tenise i hudbě, jsem mnohokrát rozbalil u nás v hospodě, kam zajdu jednou týdně, víc mi nedovolí zpěv a většinou mi řeknou, že je to nezajímá. Neříkám, že všichni, jsou jedinci, kteří vyslechnou, ale i za to málo, jsem rád. Kdybys je Kozorohu deklasoval statistikou, tak by si mysleli, že si spadl z Marsu. Ale, mě to nevadí, rád si rozšířím znalosti. Takže všechno v dobrém. Víš, já toho mám moc, muzika, sport, ještě se začínám navážet do počasí. No a tady to vidíš, když lidé říkají, za nás bylo pěkně atd, tak se vytasím se statistikou, kdy kde a kolikáteho byla teplota, jestli nepršelo a další údaje. Nemám rád dezinformace. Teď, když se bliží Euro ve fotbale, tak jsem si přichystal do hospody otázky. Kdo vyjmenuje všechny MS ve fotbale, myslím rok a místo konání a kdo byl mistr světa. Případně i finalista a jaký byl výsledek ? Pěkně jim rozdám papírky a uvidím, jak dopadnou, když už tam denně tráví čas u té velké bedny a sledováním sportu s pivem. To jsem se zakecal co ? Takže zdravím tě Kozorohu a vzhůru na Roland Garros. P.S. Djoko to má fakt lehké, ale nyvyhraje. Čau, Mahycek.
Reagovat
Kozoroh
Když nemají k tenisu aspol. vztah, tak to štamgasty v hospodě logicky nebude zajímat. Tady jsme však na tenisovém fóru.
Reagovat
Pe3k
https://tennistranslations.wordpress.com/2016/05/
Reagovat
Pe3k
http://www.businessinsider.com/50-most-dominant-athletes-alive-2016-5
Reagovat
Nola
18. Peter Sagan, Slovensko ma svoje zastupenie, cobolaka pozna cely svet :D
niekedy sa nezdas.....
Reagovat
Mayo
Sidney Crosby?
Russell Westbrook?

čo to je?!
Reagovat
Vojtaakk
Fourcade, Sáblíková, Sundby, Johaug...
Reagovat
darek.vrana
Štěpánek určitě není druhý nejstarší singlista v grandslamové historii. To je nesmysl.
Reagovat
PetaM
Nevím, píše to i on ...

"Jsem ten, co bude hrat hlavni soutez v Parizi. Mam strasidelnou radost, ze se drina minulych mesicu vratila. Dnes s Nishiokem 6:3, 6:2. Nevadi, ze budu druhy nejstarsi na grandslamu v historii."
Reagovat
Kozoroh
Z fleku mě napadají jména Kena Rosewalla, Andrese Gimena nebo Jimmyho Connorse, kteří na grandslamových turnajích startovali ve vyšším věku než Radek Štěpánek, a to mluvím ještě jen o otevřené éře.
Pan Zabloudil by každopádně neměl spoléhat na chlubivé tvrzení našeho tenisty.
Reagovat
darek.vrana
Právě, to asi převzali od něj, ale je to nesmysl, byli dokonce i šampioni po čtyřicítce, jinak hráli i hráči po padesátce. Na FB v komentech někdo psal, že je teď 42. nejstarší.
Reagovat
darek.vrana
Resp. aspoň jeden šampion po čtyřicítce-A. Gore ve Wimbledonu vyhrál ve 41 letech. Larned na US ve 38. To Štěpánkovo 42. místo je navíc asi jen v open éře, teď jsem našel nějakou tabulku na tennis28.com.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist