Preview: Schwank - Minář

19. 8. 2008, 11:00
Previews 1
Po vyřazení Nicole Vaidišové hájí české barvy na turnaji v New Havenu už jen Ivo Minář. Ten se dnes ve druhém kole amerického podniku střetne s Argentincem Eduardem Schwankem. Půjde o jejich první vzájemné utkání.
Profily hráčů
Minář Ivo

Zatímco Schwank měl jako nasazený hráč v prvním kole volno, Minář se musel 'potit' proti Francouzovi Nicolasi Mahutovi. A to doslova. Rodák z Prahy se sice radoval z výhry, ale první set prohrál 5:7.

Přestože čtyřiadvacetiletý Čech odehraje každoročně největší porci zápasů na antuce, jeho nejúspěšnějším povrchem je 'hard', na němž v minulosti vyhrál téměř dvě třetiny duelů. Z tvrdého povrchu také pochází Minářův největší dosavadní úspěch, když se na něm v roce 2005 na turnaji v Sydney probojoval do finále.

Právě na tomto australském podniku se letos v lednu probojoval do osmifinále. V tu chvíli asi netušil, že tento výsledek zůstane až do konce května druhým nejlepším výkonem letošní sezony. Tím prvním byla čtvrtfinálové účast s brazilského Costa Do Sauipe. Od té doby se Minář výrazněji neprosadil ani na občas hraných challengerech.

Aktuálně 82. hráč žebříčku ATP přechází na tvrdý povrch po pěti týdnech antukových soutěží. Před turnajem v New Havenu ještě stačil na 'hardu' vypadnout v prvním kole olympijského turnaje v Pekingu. V místním druhém kole ho čeká zápas porti Eduardovi Schwankovi z Argentiny.

Ten na sebe výrazněji upozornil v letošní sezoně. Dvaadvacetiletý 'plnokrevný' antukář se stejně jako jeho český soupeř v únoru probojoval do čtvrtfinále v Costa Do Sauipe. Největší 'reklamu' si ale vytvořil v období od konce dubna do konce května, když ve druhém kole ostře sledovaného French Open vyhrál 20. zápas v řadě. Prvních patnáct z této série, a tedy tři tituly, sice spadaly 'jen' do challengerů, přesto se ale jednalo o výborný výkon a Schwank s pomocí pařížského grandslamu právem neunikl pozornosti tenisového světa.

57. hráči světa se vydařil i červenec, kdy ho fantastický Argentinec Del Potro ve Stuttgartu vyřadil až v semifinále a následně došel do čtvrtfinále v Kitzbühelu.

Na tvrdém povrchu toho tenista, který ještě nikdy nehrál ve finále turnaje ATP, dosud mnoho neodehrál. Přesto ale jeho úspěšnost z 'hardu' není špatná. V dubnu na něm vyhrál challenger v italské Cremoně a své schopnosti na tomto povrchu potvrdil i minulý týden, když ho ve Washingtonu zastavil až ve druhém kole Andy Roddick, poté co musel odvracet Argentincovy mečboly.

Dnešní soupeři proti sobě ještě nehráli a bookmakeři bwin se tak při určování kurzů řídí hlavně postavením v žebříčku a letošními výsledky. Za favorita zápasu považují Schwanka, na jehož výhru nabízejí kurs 1,47. Vítězství Mináře je pak k mání kursu 2,47.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
záležitost Schwanka. 2-0
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist