Preview: Simon - Calleri

26. 6. 2008, 11:17
Previews 0
V pokračujícím druhém kole předposledního grand slamu sezony Wimbledonu se utkají Francouz Gilles Simon a zkušený Argentinec Augustin Calleri. Oba se potkávají vůbec poprvé.
Profily hráčů

Minulý ročník byl pro Gillese Simona zatím jeho nejzdařilejším. Skončil jako třetí nejlepší francouzský tenista, připsal si první dva tituly na okruhu ATP a zvítězil v celkových 35 zápasech. Na Wimledonu hraje teprve potřetí v kariéře a jeho nejlepším výsledkem je zatím druhé kolo z roku 2007.

Letos si francouzský tenista prozatím žádný titul nepřipsal a předvádí vcelku slušné výkony. Po vypadnutí ve třetím kole Australian Open s Rafaelem Nadalem skončil ve stejné fázi také v Marseille. Na turnaji v Rotterdamu 29. hráč žebříčku ATP po výhrách nad Lopezem, Tipsarevičem a Gabashvillim prohrál až v semifinále se Švédem Soderlingem. Na dalších turnajích v březnu ani dubnu se mu nikdy nepodařilo přejít přes druhé kolo. Chuť si tak spravil až na antuce v Casablance, kde zdolal třeba krajany Gicquela s Tsongou a ve finále si poradil s dalším Francouzem Benneteauem. Na domácím vrcholu sezony Roland Garros mu stopku vystavil hned na úvod Radek Štěpánek a na posledním podniku před Wimbledonem došel 23letý tenista do čtvrtfinále na trávě v Nottinghamu.

Pro nasazenou osmadvacítku nebyl první soupeř v podobě Poláka Olejniczaka velkou překážkou a zvítězil hladce ve třech setech. O jeden set navíc si na anglické trávě zahrál Augustin Calleri, který prohrál úvodní sadu s Kevinem Andersonem, ale v dalších už nezaváhal.

31letý Argentinec zakončil uplynulý ročník v Top 50 žebříčku ATP a připsal si dvě semifinálové účasti. Na dvorcích v All England Clubu se 49. hráč světa představil už pětkrát, ale ani jednou se mu nepodařilo přejít přes druhé kolo.

Na úvod probíhajícího ročníku došel rodák z Rio Cuarta do čtvrtfinále v katarském Dauhá, kde byl nad jeho síly Stanislas Wawrinka. Do stejné fáze turnaje se dostal i v Sydney, kde ho zastavil Radek Štěpánek. Na Australian Open si poradil argentinský tenista s Luisem Hornou, ale vzápětí skončil na raketě Rakušana Koubka. Po čtvrtfinálové účasti v Acapulcu dosáhl stejného výsledku i v Houstonu . Na výbornou vyšla Callerimu příprava na Roland Garros v Casablance, kde zdolal třeba Ascioneho, Patience či El Aynaouiho a až v semifinále podlehl Francouzi Benneteauovi. Na samotném French Open však 182cm vysoký tenista vypadl hned v prvním kole. Naposled se účastnil challengeru v Prostějově, který suverénním způsobem vyhrál.

Mírným favoritem na výhru je Gilles Simon s kursem na výhru 1.70. Na postup Augustina Calleriho určili bookmakeři bwinu kurs 1.91.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist