Preview: Šnobel - Nielsen

24. 11. 2008, 09:26
Previews 0
Je pár hodin po skončení finálového střetnutí Davisova poháru a tenisová sezona 2008 je nezadržitelně u konce. Přesto je na programu ještě několik challengerů, na kterých nechybí ani čeští tenisté. Jedním z nich je Pavel Šnobel, kterého v noci z pondělí na úterý čeká první vzájemný souboj s Dánem Nielsenem.
Profily hráčů
Pavel Šnobel

Osmaadvacetiletý rodák z Havířova mezi mediálně známé tenisty nijak výrazně nepatřil. Pavel Šnobel, student I. ročníku VŠB-TU Ostrava, se však již třikrát stal mistrem ČR ve dvouhře (2001, 2004, 2006).

Dočkal se i dalších ocenění. Loni spolu s Evou Hrdinovou vyhrál soutěž ve smíšené čtyřhře na univerziádě v Bangkoku a obdržel od ministra školství, mládeže a tělovýchovy Mgr. Ondřeje Lišky, stejně jako další sportovci, ocenění za úspěšnou reprezentaci ČR v roce 2007.

„Velice si vážím tohoto ocenění za celoroční úsilí a reprezentaci Česka. Určitě k tomu pomohla možnost reprezentovat na letošní Letní světové univerziádě v Bangkoku. Jsem vděčný, že jsem mohl zlatou medailí přispět ke zviditelnění vysokoškolského sportu a českého tenisu na mezinárodní půdě," řekl Šnobel na konci loňské sezony.

V roce 2007 dále Šnobel dosáhl dalších významných úspěchů, které významně pozitivně ovlivnily jeho kariéru. Vyhrál svůj první turnaj ATP v kariéře - kategorie Challanger s dotací 50 tisíc dolarů ve vietnamském Ho Chi Minh City, na M-ČR čtyřhru mužů a spolu s Evou Hrdinovou obsadil třetí místo v anketě O nejúspěšnějšího akademického sportovce 2007.

Jeho cíle před sezonou 2008 shrnul Pavlů manažer ing. Lukáš Gazda. „Pavel zahajuje příští sezonu kvalifikací na grandslamový turnaj Australian Open 2008 v Melbourne. Před rokem musel vzdát dobře rozehraný zápas v prvním kole kvůli zranění, letos by chtěl postoupit do hlavní soutěže, což se mu již podařilo v roce 2006. Jeho cíl pro rok 2008 zůstává stejný, přiblížení se první stovce nejlepších hráčů světa na žebříčku ATP, v současné době je 243. Žebříčkově je Pavel dlouhodobě nejlepším hráčem Moravskoslezského kraje, rád by proto posunul laťku zase o něco výš."

A skutečně, Šnobel si v žebříčku ATP Ranking polepšil o téměř 100 míst a jeho současná 164. pozice je tou jeho dosavadně nejlepší. Pomohl mu především druhý challengerový titul, když nenašel přemožitele v uzbecké Ferganě. Zahrál si i hlavní soutěž Wimbledonu, ovšem hned v 1. kole narazil na del Potra, který byl právě těsně před startem své velkolepé série.

Z posledních pěti turnajů však jen čtyřikrát uhrál druhé kolo. Minulý týden v Jokohamě porazil Lugassyho, ovšem nestačil na Sugitu. Dnes zahájí další challenger hraný v Japonsku.

Ve městě Toyota ho čeká souboj s Dánem Frederikem Nielsenem, který v Jokohamě dokráčel až do semifinále. O tři roky mladší soupeř však ještě žádný turnaj nevyhrál a v žebříčku se nikdy nedostal dál, než do třetí světové stovky. Dnes je na 262. místě.

Resumé: Český tenista má na svém kontě už řadu zajímavých úspěchů. Vyhrál dva challengery a v osmadvaceti letech se dokáže zlepšovat. Motivaci ještě neztratil a tak proti Nielsenovi bude v prvním vzájemném utkání mírným favoritem.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist