Preview: US Open 2009 - muži

31. 8. 2009, 08:57
Previews 94
'Kdo zastaví Federera?' Tak by měl znít podtitul letošního ročníku závěrečného grandslamu roku. Švýcar Roger Federer totiž na kurtech ve Flushing Meadows už pět let neprohrál. A odpověď? Reálnou šanci mají zřejmě Nadal, Murray a Roddick. Odepisovat se nesmí ani Djokovič, Del Potro, Tsonga nebo Verdasco.
Loni vyhrál Federer

Roger Federer na US Open odehrál již 50 zápasů, z nichž prohrál jen čtyři. Letos naváže na předchozích 35 vítězných duelů v řadě, které mu vynesly pět titulů. Pokud by fenomén posledních let na tvrdém povrchu ve Flushing Meadows zvítězil i letos, se šesti triumfy by se stal nejúspěšnějším hráčem v novodobé historii turnaje. Navíc by protáhl i svoji šňůru neporazitelnosti, jakou předvedl zatím jen legendární Bill Tilden v rozmezí let 1920-1925, tedy ještě před takzvanou "Otevřenou érou".

"Doufám, že zdejším skvělým divákům znovu ukážu, co na kurtu umím," prohlásil osmadvacetiletý Federer. Vloni se speciálně při US Open těšil obrovské přízni publika, poté, co v období před závěrečným grandslamem sezony prohrál s Rafaelem Nadalem finále Roland Garros, Wimbledonu, přišel o post světové jedničky a neuspěl ani ve dvouhře na olympiádě v Pekingu. Letos je v jiné pohodě. Konečně vyhrál antukové French Open, triumfoval i ve Wimbledonu a v červenci se stal otcem dvojčat.

Fakta:
US OPEN (USA - New York)
Flushing Meadows
Grandslam 2000
31. 08. - 13. 09. 2009
povrch: tv. povrch
dotace: 1.995.000 dolarů
draw: 128 hráčů
oficiální webová stránka
single draw

V prvním kole se rodák z Basileje utká s domácím Devinem Britonem. Osmnáctiletým tenistou, který ještě ani neví, jaké to je vyhrát zápas na challengerovém turnaji. "Nejdřív jsem tomu vůbec nevěřil, ale když jsem měl pár minut po losování na mobilu desítky smsek a hovorů, uvěřil jsem. Když jsem pak přišel do šatny, všichni se na mě usmívali," řekl Britton, kterého čeká velká grandslamová premiéra. "Nevím, jestli mám po takovém losu brečet, nebo se smát," vtipkoval americký teenager.

Zatímco úvodní dva zápasy by pro Federera měly být zahřívacími (ve druhém kole na něj čeká vítěz utkání Lapentti - Greul), v pátek by ve třetím kole měl s největší pravděpodobností narazit na vítěze US Open z roku 2001 Lleytona Hewitta. Australan zahájí turnaj duelem s Brazilcem Alvesem, v dalším kole by ho čekal jeden z antukářů Chela - Oscar Hernandez.

Federer by se ale neměl bát ani Hewitta, už třináct zápasů v řadě s ním neprohrál. Australana porazil i před 14 dny v Cincinnati, kde švýcarský tenista v generálce ovládl podnik Masters 1000. Ve finále porazil i neoblíbeného soupeře Andyho Murrayho, se kterým má nelichotivou bilanci vzájemných zápasů.

Poslední vítězové:
2008 ... Roger Federer (Švýc.)
2007 ... Roger Federer (Švýc.)
2006 ... Roger Federer (Švýc.)
2005 ... Roger Federer (Švýc.)
2004 ... Roger Federer (Švýc.)
2003 ... Andy Roddick (USA)
2002 ... Pete Sampras (USA)
2001 ... Lleton Hewitt (Austr.)
2000 ... Marat Safin (Rus.)
1999 ... Andre Agassi (USA)

V cestě za dalším turnajovým vavřínem bude Federerovi stát smečka pronásledovatelů, včetně dvou posledních neúspěšných finalistů Djokoviče a Murrayho. Na největšího rivala z posledních let Nadala může narazit až ve finále, byť už rodák z Mallorky není ani světovou dvojkou. Patnáctinásobný grandslamový vítěz Federer má na cestě do čtvrtfinále ještě Davyděnka nebo Söderlinga. O finále by mohl hrát s Djokovičem, nebo Roddickem.

Otázkou je, nakolik fit po zranění kolen bude Rafael Nadal, kterého nedávná pauza stála pokles z prvního na třetí místo žebříčku. Před odletem do New Yorku odehrál dva turnaje, na kterých ale na elitní hráče nestačil. Poměrně snadno podlehl Del Potrovi i Djokovičovi. Jak ale řekl, výsledek to byl lepší, než sám čekal. A hlavně hrál po měsících konečně bez bolesti. "Uvidíme, jak na tom budu v pětisetových zápasech," upozornil ovšem Španěl.

"Nadal je mladý hráč, takže má určitě lepší šanci se vyléčit," tvrdí specialista na sportovní zranění Anthony Luke z University of California. "Je dravý, což je skvělé znamení. Myslím si, že má šanci být během US Open na vrcholu svých sil a jeho výkony by se měly zlepšovat, pokud se mu zranění neobnoví."

US OPEN (Grandslam 2000):
vítěz ... 2000 b. (1.600.000 dolarů)
finále ... 1200 b. (800.000 dolarů)
semifinále ... 720 b. (350.000 dolarů)
čtvrtfinále ... 360 b. (175.000 dolarů)
osmifinále ... 180 b. (85.000 dolarů)
3. kolo ... 90 b. (48.000 dolarů)
2. kolo ... 45 b. (31.000 dolarů)
1. kolo ... 10 b. (19.000 dolarů)

Nadala už v prvním kole čeká Richard Gasquet, někdejší hráč Top 10, který však několik měsíců kvůli trestu za pozitivní test na kokain nehrál. Na kurtech se objevil jen minulý týden v New Havenu, kde nezvládl ani kvalifikaci. Přesto by španělský tenista měl minimálně cestu do čtvrtfinále přes Almagra, Monfilse nebo Davida Ferrera zvládnout. A ani postup mezi nejlepší čtyři hráče turnaje není pro Nadala nereálným. Z nejvýše postavených soupeřů může narazit na Tsongu.

Ve své polovině pavouka má ale Andyho Murrayho. Loňský finalista zažívá skvělou sezonu a letos se v žebříčku posunul již na druhé místo. A tak je dvaadvacetiletý Brit právem řazen mezi nejžhavější adepty na titul. V prvním zápase se utká s Gulbisem, ve třetím kole by ho mohl mohl prověřit servis Iva Karloviče.

Pokud se mu bude dařit, může ve čtvrtfinále - stejně jako loni - očekávat souboj s Argentincem Del Potrem. Jihoameričan vyhrál přípravný turnaj ve Washingtonu a v Montrealu prohrál až ve finále po třísetovém boji právě s Murraym. Letos ve Flushing Meadows zahájí proti krajanovi Juanu Monakovi. Pak si zahraje s Maratem Safinem, kterého čeká zřejmě poslední grandslamový turnaj v kariéře, nebo Melzerem.

Velké naděje vkládají Američané do Andyho Roddicka. V minulých dvou letech se finále mužského singlu obešlo bez domácí účasti, a kdyby ani letos Roddick a spol. neuspěli, třetí finále bez domácí účasti v řadě by se na kurtu Artura Ashe hrálo po více než dvaceti letech.

Roddick byl letos blízko triumfu ve Wimbledonu, ale v dramatickém finále podlehl 14-16 Federerovi. "Ten turnaj mi dodal sebevědomí a navíc cítím mnohem větší podporu od fanoušků," řekl čerstvě sedmadvacetiletý rodák z Nebrasky. Před US Open ale žádný titul nezískal. Ve Washingtonu podlehl ve finále Del Potrovi, stejně jako v semifinále v Montrealu. V generálce na US Open nestačil na Querreyho.

Američan, jenž vyhrál US Open v roce 2003, se v prvním kole utká s Němcem Phauem. V osmifinále může narazit na nebezpečného Španěla Verdaska, který minulý týden ovládl podnik v New Havenu.

Ve čtvrtfinále by se mohl utkat s předloňským finalistou Novakem Djokovičem. Srbský tenista letos získal jen tituly z dvou menších podniků. Pětkrát prohrál ve finále, včetně svého posledního vystoupení v Cincinnati. Na úvod US Open se střetne s Chorvatem Ljubičičem.

Sam Querrey má za sebu skvělé léto, kdy se stal nejlepším hráčem US Open Series. V New Yorku tak bude hrát o vyšší prémie a sebevědomím jenom hýří. "Výsledky teď ale musím potvrdit i na US Open," říká jednadvacetiletý Američan, který se v 1. kole utká s krajanem Yanim. Zvládnout by měl i druhé kolo, ve třetím ale může narazit na Söderlinga.

Skromné ambice mají Češi, i když i u nich je naděje na průnik do pozdějších kol. Patnáctý nasazený Radek Štěpánek bude v prvním kole favoritem proti 67. hráči světa Simone Bollelimu z Itálie. Nasazená sedmnáctka Tomáš Berdych narazí na mladého Američana Waynea Odesnika a v případě úspěchu by jej ve druhém kole čekal vítěz zápasu dvou hráčů z kvalifikace. Nasazené duo doplní 70. hráč světa Jan Hernych, který nastoupí na úvod proti Němci Raineru Schüttlerovi.

Štěpánek by se s prvním těžším soupeřem mohl potkat ve 3. kole, ale i Philipp Kohlschreiber je hratelný. Osmifinále s Djokovičem by už bylo těžším soustem.

Berdych by ve 3. kole mohl hrát s Chilanem Gonzalezem, který mu nedávnou vzdal, když první set vyhrál rodák z Valašského Meziříčí. O případné čtvrtfinále by hrál asi s Tsongou.

Poslední grandslam této sezony, jehož dotace činí 21,664 milionu dolarů, začne v pondělí ráno místního času (17:00 hodin SELČ) a potrvá tradičně dva týdny.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

94
Přidat komentář
Matti
píšu tam o Grandslamech mezi něma :-)
Reagovat
a.magerova
No však já vím, chtělo to kapku odlehčit :-))
Reagovat
Matti
máš pravdu, je třeba to brát s humorem. Někdy :-))
Reagovat
a.magerova
S humorem to beru vždy, když ten můj favorit vyhrává :-))
Reagovat
Matti
přesně. Takže Vamos Rafa :-)
Reagovat
a.magerova
Je fajn, že fandíš mladému krásnému nadanému, ale já se držím tradice :-))
Reagovat
Matti
Pokud se utká Nadal s Federerem ve finále věřím ,že výsledek bude stejný, jako na posledních finálech Grandslamu mezi těmito dvěma hráči.Tato statistika je dosti výmluvná.
Reagovat
a.magerova
Taky věřím, že výsledek bude stejný jako v posledních dvou Grandslamu :-)) ať už bude na druhé straně kdokoli !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Děti, přečetli jste si tento článek? Asi sotva. V české větě se totiž slovo grandslam píše vždy s malým počátečním písmenem.
Odděleně a s velkými písmeny se píše Grand Slam jako souhrn čtyř grandslamových titulů v jednom roce, ten ale už 40 let nikdo z pánů tenistů nezískal.
Reagovat
a.magerova
Díky, příště se polepšíme :-))
Reagovat
Matti
Brozi -Mrozi nebud tak úzkoprsy.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ako vám, ale mne sa nedá sledovať na stranke www.usopen.com streamovane video: Vypisuje mi: "We're sorry, this stream is not available in your area" A tak som sa tešil..
Reagovat
smazaný uživatel
Hej,v Europe to cez oficialne stranky turnaja zial sledovat nebude mozne...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlupáci, přitom je v Evropě víc lidí kteří by se na to rádi dívali než v Americe, tam jim je tenis u....
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme zaúradovali aj záujmy Eurošportu,ktoré majú vysielacie práva. Keby sa to mohlo kukať zadara na oficiálnej stránke USO, ohrozilo by to ich záujmy. Hlavne reklamné a tým aj prísun "bubákov". Nezdá sa mi, že Američania pustia oficiálne správu, že to pôjde aj mimo USA a zrazu sa opravia. To nie je ich štýl. Hm, ale je to len moja špekulácia ...
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ako vám, ale mne sa nedá sledovať na stranke www.usopen.com streamovane video: Vypisuje mi: "We're sorry, this stream is not available in your area" A tak som sa tešil..
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidět čtvrtina pavouka a ten se ani nedá stáhnout. Neumí si najít pavouka, který je kompletní a který se dá stáhnout? Nečte snad připomínky čtenářů?

http://www.usopen.org/en_US/scores/draws/ms/msdraw.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt jsi tak "bystry", ze jsi se nedokazal na tom odkazu podivat na ostatni casti toho pavouka?
Reagovat
smazaný uživatel
A proč bych to dělal, voe? Já ty jejich na víc částí rozdělené pavouky znám, ale používám jen ty normální v souborech pdf. Totéž bych očekával od odborného redaktora z Tenisportálu.
Reagovat
smazaný uživatel
Inak je zaujimave,ze Federer s Djokovicom sa ocitli v rovnakej semifinalovej casti pavuka na 7 z poslednych 8 Grandslamov,ked iba na French Open 2008 mal v semi Djoker za supera Nadala...Cize Roger sa s Novakom uz docela poznaju:-) aj ked je pravdou ze z tych 7 predpokladanych semifinale sa nakoniec stretli len 2x s bilanciou 1:1...
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím,sem tu nový...Jak se tu vlastně reaguje?Chtěl sem reagovat na tomansinha a vždy mě to poslalo po kliknutí na reakci zpět na hl. stránku.....Předem dík :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tou hlavní stránkou myslíš horní část článku? Pokud ano, tak je vše v pořádku, napíšeš svůj názor do kolonky Přidat váš komentář pod článkem a ten názor se ti objeví v diskuzi tam, kde budeš chtít reagovat. Taky znám servery, kde se ty reakce na názor hned píšou pod určený názor, ale tady je to torchu jinadší.
Reagovat
smazaný uživatel
děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
jupííííí...Na první dojem bomba web (ne nepodobný EF,od kud sem vlastně sem zabloudil :-D) .Ještě jednou díkero
Reagovat
smazaný uživatel
Za chvíli se úplně zorientuješ, neni to nic tak náročného.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
právě sem se o to pokoušel...a zatím mim to hlava moc nebere to zdejší vláknoSnad tu nebudu dělat v tom nepořádek
Reagovat
smazaný uživatel
a je to tady
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetkym ludom clovek tazko vyhovie:-)Ked Federer vyhraje,oznacuju jeho hru za nudnu a bez emocii ci pribehu(nicy),ked rozbije raketu ci sa rozplace,tak je pre inych(pre šulína konkretne) uplakankom a nervakom:-) Ale priznam sa ze keby tenisu tak ako Federer,kraloval niekto iny(Nadal,Murray,Djoker),tak by som sa tiez tesil pred kazdym Grandslamom ze snad to tentokrat uz nevyjde...takze z tohto pohladu som rad ze fandim Federerovi:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak buď rád, v tomto máš šťastie... ale ja neľutujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty mas tiez stastie,si predstav ze by si fandila napr. Vaidisovej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na začátku roku dokonce rozsekal raketu
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, tak vas zase cakaju 2 tyzdne nudy :) Roger totizto zase vyhra!
Tak podme na to Roger, mas pracu, hadam to nedas niekomu inemu???
Reagovat
majjkaa
Ahoj yavanna :) ja som sa na tej ich nude tam tiez dost pobavila :)) A mozno nebude nuda mozno roger vypane a bude po nude:))) Kazdopadne ja som za nudu!!!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Cau majjkaa :))) No ja sa kazdopadne pri Rogerovi nudit nebudem, ani by ma nenapadlo :)))
A neboj, Roger nevypadne, on to totizto zase cele vyhra.
Inak mna strasne nudia zenske pri tenise, to je fakt na maslu.
Reagovat
majjkaa
jj zeny to je hruuza, trabalo by "niekomu" vysvetlit co je to nuda :) okrem skreku a super kratkych vymen som tam este nic nevidela :)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, ale zase beriem, ze pre chlapov to nuda byt nemusi :)
Uz sa tesim takto o 2 tyzdne, ako sa budeme vytesovat :))
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím.
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.
info zde:

http://kolemdvou.cz/chat/viewtopic.php?t=17913
Reagovat
majjkaa
Roger zapne na plne otacky!!!....ide o grandslam a vsetci vieme ako v takych situaciach Roger hraje :)) ja mu verim a strasne sa uz tesim :)
Reagovat
smazaný uživatel
každá série ale jednou skončí a já pevně věřím, že to bude letos :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to věříme 2 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak 2? jak by ste mohli zabudnut na mna?? :) Federer robí strašnú nudu, už je na čase zmena.
Reagovat
smazaný uživatel
Prepac sestricka moje, ze som na tebe zabudol
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Keď dobre počítam, tak sme už štyria ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
No hej, už sa nám to tu rozrastá, bojovníci proti nude ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
myslim ze uz 5:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo bojovníci proti nude :D proti neusmani se, nensrani na dvorci, proti neprojevovani zadnych emoci a proti limeckum :D
Reagovat
smazaný uživatel
už vážne nechapem ako niekto može tolko pin*ať po Federerovi, neviem čo je na ňom nudné, keby nebolo Federera neboli by ani tie úžsne maratony medzi nim a Nadalom. Priznaj si to Federer je proste najlepší hráč historie :)
Reagovat
smazaný uživatel
6:-) Nezpochybňuji Federera jako hráče, ale tento rok (vyjma Austrálie) je to na grandlsamech hrozná nuda. Věřím v jejich společné finále s šťastnějším koncem pro Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemám nic proti jeho hře, uznávám ho a vím, že to nejlepší hráč historie, ale prostě je strašně nudný na kurtu, nedává najevo žádné emoce a to mě ubíjí sledovat to, navíc nudné je to ,jak vyhrává pořád, myslím, že letos us open vyhraje někdo nečekaný, má 3 tajné tipy :D ale ty nebude říkat, nebo se to nesplní
Reagovat
smazaný uživatel
Prozradím jen, že z těch 3 je jen jeden evropan
Reagovat
majjkaa
No tak pre ludi ktori Rogerovi fandia to nuda rozhodne nie je.....to vam garantujem :)) ide len o to ci ozaj chcete aby vyhral alebo nie....teraz to je vidiet :) heh. A ked je pre vas nudne to ze Roger lame rekordy sveta...tak zato on uz nemoze :))
Reagovat
smazaný uživatel
a rika nekdo, ze on za to muze? boze, ze musim mit 95% eleganovcu iq houpajiciho kone, kdo mu nefandi a prijde mu nudny, tak je asi jasne, ze nechce aby vyhral, boze muj.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si fandím komu chcem a žiadna majjkaa to nezmení !
Reagovat
majjkaa
Si este raz a pomaly precitaj co si to napisal....ved ja len vravim ze pre toho kto mu fandi urcite nie je nudny na kurte, ani to ze stale vyhrava ako si ty napisal. A to je pochopitelne :) Tak sa nerozculuj...klidek :) a hlavne neneries IQ
Reagovat
smazaný uživatel
Dominko, ja ti to poviem takto. Ja som zažila moc napínavých a kvalitných zápasov aj bez Federera... a myslím to úplne vážne. Ja mám totiž rada tenis s určitým príbehom, s určitými emóciami s vývojom. A nie nezáživné pinkanie... že uhrám gem, sadnem napijem a idem. Breaknem - sadnem, idem. Vyhrám, nasadím úsmev č.5 zamávám a idem. Môže byť akokoľvek dobrý - to mu nikto neberie. Ale proste nám nepasuje no a čo? Pripadá mi ten tvoj komentár akokeby naschvál, akokeby máš z toho ohromnú radosť, akokeby sme my fandili niekomu menejcennému. Ale takto to nefunguje Domuško...
Reagovat
smazaný uživatel
nicy....zase super napsané...čteš mi myšlenky, mám na to stejný pohled.
Reagovat
smazaný uživatel
Sestrička moja, nádherne napísané
Reagovat
smazaný uživatel
určite som tým nechcela povedať, že ostatný su menej cenný..a tým že si len sadne na lavičku napije sa vody a zamáva tým si ako myslela Federera?
Reagovat
smazaný uživatel
ked si tým myslela, že Roger je na kurte pasívny, tak áno je.. ale ta jeho "kamenná tvár" ho dostala tam kde dnes je.. chceš aby pri každej výmene "zjapal" ? aby sa pumpoval po každej vyhranej lopte? a po každej prehranej trieskal raketou o zem? pretože keď tohto roku v Miami nou o Zem tresol, tak sa tu zobrazovali komentáre typu "A že vraj elegán".. keď nepodal ruku rozhodcovi tak to bolo to isté.. ale veď aj to sú emocie.. poviem ti to takto, ja som volejbalistka a vážne keby som sa po každej prehranej lopte trieskala rukou do hlavy tak by som to s tímom asi daleko nedotiahla.. nestačí že zatne päsť? nestačí, že si pri doležitej lopte zakričí? pretože mne to stačí, nejde o emocie ide o tu jeho hru.. a odsudzovať ho len preto, že je na kurte "nudný" je dosť úbohe...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně teda jde i o emoce i o hru a zatatou pest a vykrik u fedouse vidim tak raz za set, a bohuzel na kurtu je nudny, aspon umi hrat tenis, ale jinak je to nuda, podivej se treba na monfilse,stepanka,tsongu, to jsou pani emoci, nebo muj marat safin ci numero uno novak
Reagovat
smazaný uživatel
a maju z toho niečo? Marat bol síce najlepší, ale pokašľal si to.. a tí ostatní, maju z toho niečo keď sú takí? O chvílu už aj nadala prejde to pumpovanie po víťazných loptách.. a som zvedavá či aj na neho budete hovoriť aký nudný je na kurte..
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě bude pořád Nadal zábavnější než Federer, i kdyby se nepumpoval, vypadá prostě živěji, ale fakt každému se líbí něco jiného, ale přijde mi píčovna fandit někomu jenom proto, že je nejlepší, aq pochybuju, že víc jak 10% fandů federera mu fandilo už před jeho prvním vítězným grandslamem
Reagovat
smazaný uživatel
Tomi, teraz si to napísal pekne zase ty :) (20:09) Presne tak, nám už nestačí niekto, kto je len najlepší, musí tam byť ešte niečo naviac ;-) Ale fakt Domi, ja po Federerovi nechcem nič, len aby už toľko nevyhrával :))
Reagovat
smazaný uživatel
a ďakujem Silvinko a Tomášku, toto rada počujem :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vieš, ale ja Federerovi nefandím len preto, že toho už toľko vyhral, proste páči sa mi jeho hra, a je mi jedno či hrá s hráčom nejakej 3 svetovej stovky alebo s hráčom 1 svetovej 20. rada si pozrie jeho zápasy..lebo zbožňujem jeho údery a jeho hru celkovo :)
Reagovat
smazaný uživatel
OK, uži si ho, lebo tu večne nebude ;-) Ja len, že nemám rada povýšeneckých ľudí, ktorí keď fandia "tomu najlepšiemu" tak sa automaticky pokádajú za najlepších a najmúdrejších a stále tu píšu "určite to vyhrá", "pán neporaziteľný", "génius" atď.
Reagovat
smazaný uživatel
nepovedala som, že je neporazitelný, ja viem, že sa aj jeho éra raz skončí, (už som sa s tým aj trochu zmierila) ale pre mna ostane navždy number 1. :) každý má predsa svojho oblubenca, a pre mna je to Roger :) ale asi by som si nedovolila tvrdit reči typu "Nikto nanho nemá šancu" "Určite to vyhrá, nakope Djokovicovi riť" a hlášky podobnému typu, stať sa može čokolvek.. a ani jeho zdravie nebude nekonečné..ale tak to v športe býva :)
Reagovat
smazaný uživatel
Domi tak to môžeš byť rada že si ešte do takej fázy nedospela, to by už bolo s tebou horšie ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
nieže nedostala, ale ja som už z takejto fázy vyšla :D
Reagovat
smazaný uživatel
Takže predsa len svetlo na konci tunela :)
Reagovat
m@hossa
- taky je v momentalnej forme Fedex. Nech si hovori kto chce co chce, chytil druhy dych anezastavy ho nikto. Ano Nadal, Djokovic, Murray, Verdasco alebo Rodick su hracu zvucnych mien, ale kto videl hrat Fedexa vie o com pisem
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou kecy, nidko neni neporazitelny, podivej se na isinbajevu jak dopadla a to dominuje svemu sportu petkrat vic, nez federer, navic v tenisu ti staci mti jeden spatny den a koncis, je favorit, ale neporazitelny neni nikdo, vzdyt ho mel na lopate i david Ferrer a malá oprava, ve finále neproazil murrayho, ale djokoviče
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si ešte potom nevidel hrať Nadala a spol. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže to Nadalovo vítězství v Austrálii je vlstně jen velké nedopatření, jak to z tvého příspěvku čtu, že?:-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
greate... hossa napsal momentalne coz znamena ted a ne v dobe australian open
Reagovat
smazaný uživatel
Půl roku zpět, co je to za dobu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pol roka je dost! Sa toho dosť zmenilo, čo sa hráčov a ich situácie týka! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak má děti a ženu, to je jediná větší novinka, ale myslím, že na začátku roku jsou asi všichni hráči čilejší a lépe vytrénovanější (v sezoně již čas na trénink není tak velký), než třeba v druhé půlce sezony, tedy je to alespoň logické, že?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě ta jeho psychická pohoda je třeba teď lepší, ale fyzičku musí mít podobnou, takže ať se tu hlavně někdo neopováží opovrhovat Nadalovou výhrou v Austrálii (na tebe to neplatí, abudabi).
Reagovat
smazaný uživatel
Zabudol si na 2GS a post č.1. Ja rozhodne neopovrhujem, žiadnou výhrou nikoho. Nemám rád tie reči, keby bolo .. Tenis sa hrá na výhry, nie remízy. Podmienky má každý rovnaké. Iná vec je miera talentu, tvrdej práce a šikovnosti. Tak, Great dnes večer mlsáme tenis. Aspoň Ja určite:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ty první kola nikdy moc nemusím, ale nějaké "špeky" jsi jistě také najdu.:-) Od čtvrtfinále to ale bude řežba, doufám, když jim za to dávaj tak obrovský prachy, tak ať se snaží aspoň.:-):-)
Reagovat
Matti
jeho psychika je dobrá pokud na druhé straně nestojí někdo lepší - Nadal a Feda to moc dobře ví.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapče, preháňaš !
Reagovat
Matti
Opravdu? tak se podívej na jejich posledni výsledky, kdy se tito dva střetli ve finále grandslamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, ako si tu dlho. Tak zopakujem, aj keď nerád, niektorých to môže otravavovať. Štatistika jednotlivých hráčov, je len štatistika. Thomas Muster bývala č.1 a vynikajúci hráč na antuke,nikdy neporazil Ivana Lendla. Neviem ich presný počet, ale bolo ich dosť. No a o čom to svedčí?
Reagovat
Matti
že je Lendl lepší nejen ve statistikách celkově, ale i v soubojich tváří tvář. A Federer je zatím dle výsledku nejlepší hráč novodobé historie,ale pokud se mu na druhou stranu kurtu postaví Nadal je psychicky níže a má z něj vyloženě obavy až strach.Už v jejich prvním zápase -to měl Rafa 16let tak ho dostal do 5 setů.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal, mal skvelú sezónu, bol v laufe. Ktovie, či ešte takú zažije. Indisponovaného Fedexa viackrát porazil, tak, ako iní porazili jeho. V Madride mu tento rok Fed vyprášil kožuch a som presvedčený, že nie naposledy.
Reagovat
smazaný uživatel
:-):-)
Reagovat
a.magerova
Doufám, že ho nezastaví nikdo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a já zase doufám, že ho neuvidím šklebit se na kurtu moc dlouho :D

VAMOS RAFA, letos je to tvoje .)))
Reagovat
smazaný uživatel
To píšeš stále. Len aby si opäť nezostal sklamaný. Nádej zomiera posledná :-)
Reagovat
Matti
Pokud se utká Nadal s Federerem ve finále věřím ,že výsledek bude stejný, jako na posledních finálech Grandslamu mezi těmito dvěma hráči.Tato statistika je dosti výmluvná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist