Preview: Věřím si, varuje Gonzalez před čtvrtfinále Nadala

10. 9. 2009, 15:30
Previews 32
Atraktivní útočnou smršť můžeme dnes očekávat od posledního čtvrtfinálového souboje mužů mezi světovou trojkou Nadalem a Chilanem Gonzalezem. Už dvanáct setů v řadě ve vzájemných soubojích vyhrál Španěl, po pauze však ještě stále není ve zcela ideální formě. Nebo už snad ano?
Profily hráčů
Rafael Nadal - Fernando Gonzalez

Nadal má s útočně laděným Jihoameričanem bilanci šesti výher a tří porážek, v posledních pěti soubojích ale neztratil ani set. Letos vyhrál hladce jak v Melbourne, tak na antuce v Římě. Loni ovládl olympijské finále.

Přestože Gonzalez na celkově čtvrtou výhru nad španělským soupeřem už nějaký ten pátek čeká, víru v dobrý výsledek neztrácí. V devětadvaceti letech již trochu ztratil ze své nezkrotné výbušnosti, naopak nasbíral spoustu zkušeností.

Vzájemné zápasy (6-3):
2009 ATP World Tour Masters 1000 Řím
Nadal 6-3 6-3 (antuka, semifinále)
2009 Australian Open
Nadal 6-3 6-2 6-4 (tv. povrch, osmifinále)
2008 Olympiáda Peking
Nadal 6-3 7-6 6-3 (tv. povrch, finále
2007 Masters Series Hamburk
Nadal 6-4 6-4 (antuka, čtvrtfinále)
2007 Masters Series Řím
Nadal 6-2 6-2 (antuka, finále)
2007 Australian Open
Gonzalez 6-2 6-4 6-3 (tv. povrch, čtvrtfinále)
2006 Masters Series Řím
Nadal 6-4 6-3 (antuka, čtvrtfinále)
2004 Masters Series Miami
Gonzalez 7-6 4-6 6-2 (tv. povrch, 3. kolo)
2003 Stuttgart
Gonzalez 6-2 3-6 6-2 (antuka, 2. kolo)

"Rafa má v těchto fázích turnaje více zkušeností, ale já si teď hodně věřím," varuje finalista Australian Open 2007. Právě tehdy v Melbourne Nadala naposledy porazil.

"Musím se soustředit jen na svůj výkon a pokusit se hrát nejlepší tenis," vypustil ze sebe oklepanou frázi Gonzalez. "Pokud chcete mít dlouhou kariéru, musíte věřit sám v sebe. Jsou dny, kdy se vám nedaří. Ale převládají ty dny, ve kterých se tenisem bavíte. A pak už jen hrajete a hrajete."

A Nadal se má na pozoru. Ví, s kým nyní bude mít tu čest. "Znám ho velmi dobře. Hraje skvělý tenis, má neuvěřitelný forhend. Musím na něj hrát útočně," plánuje třiadvacetiletý rodák z Mallorky. "Pokud mu hrajete do forhendu, je pak skoro nemožné ho porazit. Musím být agresivní, vyhánět ho ven z kurtu a snažit se mu znepříjemnit každý jeho úder."

Gonzalez v New Yorku vyřadil Berdycha nebo Tsongu, kteří se prezentují také útočným stylem hry. Oba soupeře ale přehrál a zaslouženě vyhrál. Ve čtvrtfinále je na US Open po sedmi letech, dál se ovšem ještě nedostal.

Nadal v létě kvůli zranění kolen dva měsíce nehrál. Zpět do formy se dostával těžko. Odehrál dva přípravné turnaje, na kterých na silnější soupeře - Del Potra a Djokoviče - nestačil. Do New Yorku prý ale už přijel připravený porvat se o titul. Postupně si poradil s Gasquetem, Kieferem, Almagrem a Monfilsem. Zatím ztratil stejně jako Gonzalez dva sety.

Ve třetím kole měl problémy s břišním svalem, ale v dalším zápase ho už nic - alespoň viditelně - nelimitovalo.

Zápas by měl začít v 1:00 hodinu SELČ na centrálním dvorci Arthura Ashe. Bookmakery je hodně favorizován španělský tenista, který na konci turnaje může skompletovat 'kariérní' Grandslam, ale sebevědomý 'indián' Gonzalez na kurt rozhodně s poraženeckou náladou nepřijde.

Nastavte si budíček a nenechte si ujít bitvu tenistů, kteří snad ani nudný tenis předvést nemohou! Jejich tempo však může zpomalit počasí. Po 10 dnech sucha meteorologové hlásí na dnešní večer bouřky doprovázené silným větrem. Podobné počasí má být i v pátek a sobotu a po roce tak znovu hrozí, že by se finále mohlo hrát znovu až v pondělí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
nno musim povedat mne ako fanuskovi rogera bol rafa dost nesympaticky ale ako sa mi posledne mesiace rata (musim uznat ze hlavne po FO, a trochu som bol aj rad ze fedexovi nerozbil dalsie finale :) ale fakt mu teraz velmi fandim aby mu UO vyslo. bol by som velmi rad keby to vyhral, to zranenie ma fest mrzelo...vela tiskoviek som s nim nevidel, ale vyzera na nich ovela sympatickejsi a uvolnenejsi ako na kurte,pochopitelne....je to fakt super borec...rafa podme
Reagovat
smazaný uživatel
Us Open 2009 je tvoje, Rafo! Gonza od Austrálie 2007 ztratil na Rafu zbraně, tipuji čtyřsetový zápas pro Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafova tiskovka od 3.35 min do 4.00 min, excelentní ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
a odkaz na ní je zde :) jsem blbe :)

http://www.youtube.com/watch?v=TQmrgyg6B2c
Reagovat
smazaný uživatel
Hezkýýý. :-)))) Prý že:

Rafa: On mi řekl, že mě miluje a pak mě políbil.
Novinář: Řekl to španělsky?
Rafa: Ne, anglicky, ale já mu rozuměl...

Krása! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hej fakt, a jak to podarene povedal, že aaaale ja som mu rozumel :)) alebo že "guy wos very nice" :))) tak teda veľmi príjemný chlap :) alebo veľmi pekný chlap tým myslel? :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
To bude nááádherný zápas, už se moc těším. Fandit budu Gonzovi, ale nejspíš si to Rafa pohlídá. Každopádně GL oběma, ukažte, co umíte. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky fandim indianovi,moc se mi libí jeho stil hry, je to ranař, ale ta motorová myška jmenem Rafa mu to neda zadarmo....ba naopak...Uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bude vytloukat Gonzův bekhend..je otázka, jak se s tím Gonza vyrovná. Indián hraje dobře, ale ne tak dobře jako v době, kdy Nadala porazil..hlavně dost věcí se od tý doby změnilo, Nadal se naučil na tvrdym. Na AO 07 byl Gonzalez skvěle připravenej, z bekhendu skoro nechyboval, skoro tam z toho úderu udělal další svou přednost, byl atletičtější, uměl zahrát i skvělou obranu.. Přeju Gonzovi, jeho tenis je pro mě daleko atraktivnější, ale moc mu nevěřim.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak budu fandit :-) když má ten čilskej blázen den, tak může vymést s kýmkoli. Nejlepší by bylo, kdyby tenhle grandslam vyhrál někdo úplně mimo top čtyřku :-))
Reagovat
carolyn
nepofato !!!!!!!!!!!!!!!!!! :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Stačilo když jsem s tebou fandil Španělákům v DC :-P teď jdu tvrdě proti! :-D Gonza, Delpo (Čilič) VAMOS - MUCHA SUERTE AMIGOS :-P
Reagovat
carolyn
Ti říkám že fandíš špatně hihihi

A jak si byl pak rád žes fandil semnou,co? :-P

Neboj já tě ještě přesvědčím, znáš mě :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Znám tě :-P a proto jdu od kompu, než mě přesvědčíš :-D
Reagovat
carolyn
přesvědčím tě i jinak :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Že by úplatek..? :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy bude svatba :) ?
Reagovat
carolyn
žádnej úplatek :-))) vím jak na to :-P
Reagovat
carolyn
A tohle beru jako že pro španěli :-D MUCHA SUERTE AMIGOS :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Když né úplatek, tak nátlak, cooo? :-D
Pche! To bylo na jihoamerický kluky :-P
Reagovat
carolyn
Mucha suetre tobě amigo :-D
víš jak? :-P
Reagovat
smazaný uživatel
El beso? :-D
Reagovat
carolyn
No!
:-)))))) Pst
Reagovat
carolyn
presión :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jako bych to nepsal :-P jen počkej! :-))
Reagovat
carolyn
:-D
nepočkám :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Doženu, chytnu a napíšu ti Gonza na čelo :-D
Reagovat
carolyn
To nikdy !!!!!
Stejně to má Rafa celý v kapse, uvidíš, pokud ho nezačne něco bolet :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A když se budeš vzpouzet, tak ještě čilskou vlajku na tváře :-P
Reagovat
carolyn
Tsssss
Reagovat
smazaný uživatel
A netsskej na mě, to profesory nedělaj :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist