Preview: Wawrinka - Južnyj

22. 4. 2009, 12:36
Previews 0
Švýcar Stanislas Wawrinka s přechodem na antuku znovu ožívá. Před týdnem v Monte Carlu si teprve podruhé zahrál v semifinále turnaje Masters a znovu to bylo na pomalém kurtu. Nyní obhajuje loňské semifinále v Barceloně, kde ho v úvodním zápase vyzve Rus Južnyj.
Profily hráčů
Stanislas Wawrinka - Michail Južnyj

Co se povrchů týka, je Stanislas Wawrinka univerzál. Má-li však porazit silnější soupeře, potřebuje hrát na antuce. Ostatně právě na oranžové drti získal před třemi lety v Umagu svůj jediný titul. A také na turnajích série Masters jsou jeho největší úspěchy přiřazeny k antukovým turnajům. Loni hrál finále v Římě a před týdnem semifinále v Monte Carlu, kde porazil krajana Federera a set sebral i Djokovičovi.

Čtyřiadvacetiletý Švýcar už na antuce porazil například Blakea, Nalbandiana, Verdaska, Del Potra nebo Španěly Juana Carlose Ferrera a Davida Ferrera. Na posledně jmenovaného nestačil loni v Barceloně, když spolu hráli o postup do finále. Wawrinkovi se v Katalánsku daří. V roce 2005 hrál jako kvalifikant ve čtvrtfinále, další dvě účasti pro něj skončily dokonce ještě o kolo dál.

Jeho dnešní soupeř Michail Južnyj se už dlouho trápí. Před rokem v Miami jakoby něco tušil, když se za špatný úder potrestal úderem do hlavy a stal se hvězdou Youtube. Jediný světlý moment zaznamenal ve Wimbledonu, kde vyhrál tři zápasy v řadě. To už se mu pak nikde nepodařilo a na antuce se od ruského tenisty závratné změny čekat nedají. Ve Španělsku doslova udolal ve třech setech Srba Troického. Minulý týden v Monaku neprošel ani kvalifikací, když nestačil na Lapenttiho.

Resumé: Wawrinka si připsal skalp Federera a určitě mu to dodalo sebevědomí, přestože porazil svého kamaráda. Ani s Djokovičem nepodal špatný výkon a nebyl tak daleko od postupu do finále prestižního klání v Monte Carlu. V Barceloně hraje rád a to by měl potvrdit i dnes proti Južnému.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist