Preview: Wawrinka - Martin

13. 5. 2008, 13:24
Previews 1
Překvapivý finalista z Říma Stanislas Wawrinka se dnes představí i v Hamburku. V úvodním kole bude papírovým favoritem proti Španělovi Albertu Martinovi, kterého ve všech šesti vzájemných duelech porazil. Ovšem Wawrinka je hráčem, který po dobrém turnaji na dalším doslova vyhoří. Bude to i dnešní případ? Wawrinku v Itálii pobolívaly záda...
Profily hráčů
Stanislas Wawrinka (#10-Švýcarsko) - Alberto Martin (#132-Španělsko):

Stanislas Wawrinka se dostal do skvělé formy - výsledky z Barcelony a Říma ho katapultovaly do světové desítky. Oproti úvodu sezony si tak polepšil o 20 příček. Třiadvacetiletý Švýcar nejprve v Barceloně prohrál až v semifinále s Davidem Ferrerem a minulý týden v Římě postoupil až do finále, v němž nedokázal udržet vedení 1-0 na sety nad světovou trojkou Novakem Djokovičem. I tak za sebou v pavouku nechal skvělá jména: Nalbandian, Safin, Murray, Ferrero, Blake nebo Roddick. V Itálii tak zastínil svého o mnoho slavnějšího krajana Federera.

Wawrinka si letos připsal i finálovou účast na rychlém povrchu v Dauhá a dobrým výsledkem je i čtvrtfinále z Indian Wells. Celkem si zahrál šestkrát ve finále, titul ale získal jen na antuce v Umagu 2006.

Nicméně dva náročné týdny Wawrinku docela "vyšťavily". Už od čtvrtfinále turnaje v Římě si stěžoval na bolesti zad a jelikož v Hamburku před rokem vypadl už v 1. kole, nemusí žádné body obhajovat. Mohl by si "jen" polepšit. Kámenem úrazu by však mohl být fakt, že mladý Švýcar po dobrých turnajích skončí na dalším podniku hned v 1. kole.

Důkazů je z posledních měsíců více než dost; po finále ve Stuttgartu prohrál v 1. kole v Umagu s Moyou, po osmitfinále na US Open prohrál v Métách úvodní zápas s Tsongou, o týden později postoupil ve Vídni do finále a za pár dní nestačil v Madridu na Kiefera. Letos v podobných zkratech pokračuje. Finále v Dauhá a za dva dny prohra s Tursunovem, čtvrtfinále v Indian Wells a následná prohra se Söderlingem v Miami. Přerušil to až po semifinále z Barcelony, kdy na dobrý výsledek "přilepill" finále z Říma. Tím spíše teď však hrozí překvapivá prohra, tím spíše, když ho bolely záda a nemusí obhajovat žádné body.

Alberto Martin ze Španělska je zkušeným devětadvacetiletým antukářem. V posledních letech době hraje spíše už jen antukové challengery. Za svým žebříčkovým maximem (34. místo) teď zaostává zhruba o 100 pozic. Letos si zahrál challengerové finále v Monze a Chiassu. Před 14 dny se v Barceloně dočkal po roce výhry na turnaji ATP, když porazil neznámého krajana Mattea Marraie. Následně podlehl Felicianu Lópezovi 1-2 na sety. V Hamburku Martin zvládl kvalifikaci, když ve třech setech porazil Ceroviče a Oliviera Rochuse.

Resumé: V preview je snad dost důvodů, proč se tomuto zápasu vyhnout. Wawrinka měl zdravotní potíže a jak má ve zvyku, po dobrých turnajích následuje prohra. Martina sice ve všech šesti vzájemných zápasech porazil , ale hrát dnes Švýcarův postup za kurs 1.18, by byla sebevražda. Tím však nechci tvrdit, že věřím, že vyhraje Španěl Alberto Martin, na kterého Bwin.com vypsala kurs 3.78, ale sázkařům doporučuju se tomuto utkání vyhnout.

Stanislas Wawrinka (#10-Švýcarsko) - Alberto Martin (#132-Španělsko):

Detail zápasu
Bwin.com: 1.18 - 3.78

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak zada ho asi nebolela tak to bylo v pohode.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist