Preview: Wozniaková - Lisická

19. 1. 2009, 08:27
Previews 25
Grandslamové Australian Open pokračuje dnes druhým hracím dnem. V tom půjde o postup mezi čtyřiašedesát nejlepších. První kolo dámské dvouhry uvidí například souboj Sabine Lisické a Aleksandry Wozniakové. Jediné dosavadní vzájemné střetnutí na turnajích elitní kategorie, z března loňského roku na tvrdém povrchu v Indian Wells, zvládla lépe Lisická.

Ta vstoupila do roku 2009 účastí na Hopmanově poháru. Nejprve přehrála v dramatickém duelu domácí Australanku Casey Dell'Acquaovou. I druhé utkání neslo punc vítězství, když rovněž ve třech sadách zdolala Meghann Shaughnessyovou z USA. Svou třetí dvouhru do úspěšného konce dotáhnout nedokázala, jelikož podlehla Slovence Dominice Cibulkové. Rovněž Wozniaková potkala na své lednové zápasové pouti tenistku ze Slovenska. V Aucklandu porazila Magdalenu Rybárikovou. Stopku jí však ve druhém kole vystavila Ayumi Moritaová z Japonska. S hobartským turnajem se Wozniaková loučila dokonce už v kole prvním, Polka Urszula Radwanská byla toho dne lepší.

Sabine Lisická je považována za velkou naději německého ženského tenisu. Žádná jiná hráčka není v zemi našich západních sousedů v žebříčku výše než právě devatenáctiletá rodačka z Troisdorfu. Ta zaujímá osmapadesáté místo na světě. V sezóně 2007 dokázala triumfovat na dvou turnajích kategorie ITF. Loni svůj vzestup ještě urychlila. Na Australian Open prošla úspěšně kvalifikací, aby šokovala v prvním kole výhrou nad Dinarou Safinovou. Euforii ze skalpu hráčky světové špičky využila ke zdolání další Rusky Korrytsevové, nestačila až na Caroline Wozniackovou z Dánska.

Další úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Osmifinále z Miami ještě nemělo být tím nejlepším představením mladé Němky. V Cincinnati postoupila mezi nejlepší osmičku, opravdový vrchol přišel na sklonku tenisového roku v uzbeckém Taškentu. Cestou do finále vyřadila kvartet hráček včetně Číňanky Shuai Pengové. Až v tiebreaku rozhodujícího dějství připravila Lisickou o titul Sorana-Mihaela Cirsteaová z Rumunska.

Aleksandra Wozniaková spatřila světlo světa v Montrealu. Díky této jednadvacetileté hráčce má i Kanada zastoupení mezi ženskou tenisovou špičkou. Talent prokázala již před čtyřmi lety, kdy ovládla tři podniky ITF. O rok později již mezi elitou postoupila do třetího kola v Melbourne, návdavkem připojila čtvrtfinále z Bengalúru, Štrasburku a Quebecu.

V sezóně 2007 postoupila do finále na antuce v marockém Fesu, a konečně v loňském roce dokázala své výkony ještě vylepšit a stabilizovat. Červencový turnaj ve Stanfordu zcela ovládla, po finálovém vítězství nad Marion Bartoliovou z Francie tak slavila svůj premiérový titul z okruhu WTA. V Tokiu a Quebecu dokráčela mezi nejlepší čtveřici, z Cincinnati a Hertogenbosche si přivezla čtvrtfinálovou účast.

Zvládne nástrahy prvního grandslamového kola lépe Lisická, či se v duelu dvou pohledných blondýnek prosadí zkušenější Wozniaková? Bwin vypsal na vítězství Lisické kurs 1.60, varianta úspěchu Wozniacké je ohodnocena kursem 2.18.

TenisPortal.cz, Zbyněk Svoboda

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ta vaše Dell Acquaová podle australského tenisového webu uprostřed jména nemá velké A ani čárku. Předpokládal bych, že oni asi vědí nejlíp jak se to jméno píše:
http://www.tennis.com.au/pages/PlayerProfile.aspx?id=4&pageId=1047&HandlerId=2&PlayerID=75
Reagovat
smazaný uživatel
Dle meho nazoru se da psat oboje. Staci zadat do googlu jmeno pouzivane p. Svobodou a rozhodne neni jediny, kdo ho v tomto tvaru pouziva. http://www.google.cz/search?hl=cs&lr=&client=firefox-a&rls=org.mozilla:cs:official&q=Dell%27Acqua+Casey&start=0&sa=N

Koneckoncu dodrzel zdejsi tvar http://www.tenisportal.cz/hrac/dell-acqua-31a1a/
Reagovat
skott
Osobne si taky myslim, ze je mozne psat oba tvary.Ten apostrof pravdepodobne nahrazuje "a", Casey ma italske predky, takze by na tom nebylo nic divneho, Dellacqua je jen anglicky prepis.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám takový dojem, že různé tvary zavádějí akorát publicisté. Argumentovat zápisem na českém webu je dost mimo, tady se pravidelně střídá Zheng, Zhengová, Čeng, Čengová a několik dalších verzí. U australského hráče prohlížím australské weby, jednoduchá zásada.
Ve jménech psát TS podle anglického přepisu (Kuznětsovová, Koryttsevová) jako tento autor je směšné, když v originále je C a to umíme správně vyslovit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, další verze prznění jmen tenistek, jako by nestačilo to trapné ová - Dell'Acquaovou (co to má uprostřed jména?), Wozniackovou z Dánska (!!), Korrytsevové. Ta poslední je Ruska a píše se to takhle??? A v posledním odstavci si opět pletou Dánku a Kanďanku.
Reagovat
smazaný uživatel
No, budeš se muset psaní článlů ujmout asi ty:))Mimochodem, proč sem nejdou vkládat emotikony??
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to tak nastavili a dobře že tak. Když sem dáš odkaz na web, tak taky není přímo kliknutelný, narozdíl od té Diskuze. Původně se tyhle komentáře daly psát bez registrace a bez přihlášení.
Reagovat
smazaný uživatel
tak díky za info...Ještě by jsi to mohl vysvětlit o té mužatce a o ohyzdě:)) Podle mě je Sabine celkem kočka, ale každý má jiný vkus...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdysi jsem tady sepsul broze, že není dobré hodnotit hráčky podle vzhledu, ale teď je asi ten správný čas udělat výjimku - každopádně Lisická je mnohem větší sympaťačka, takže to přeju spíš jí:))Navíc, jak už bylo v článku řečeno, dřímá v ní mnohem větší talent, než v její kanadské kolegyni:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mě nemáš co sepsouvat, to si můžou dovolit jen osvědčení debatéři, kteří už něco předvedli.
Nevím proč bych měl fandit nějaké mužatce nebo ohyzdě, když si můžu vybrat hezčí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Která je mužatka a která je ohyzda, prosím tě??:))
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusí ani jít o úplné ohyzdy jako Schiavone, ale třeba i kobylí hlava je mi dost nesympatická. Jedna mužatka už skončila a druhá to snad brzo zabalí.
Reagovat
carolyn
Brozi mě říkej že se moc nevyjadřuju k tenisu: Podívej na své komentáře, když nekritizuješ psaní jmen, češtinu, tak kritizuješ vzhled tenistek, nebo další nepodstatné věci jako jak předávát trofej, nebo o čem bychom si měli tady povídat. Podle tvých komentářů myslím co se týče tenisu taky moc nepřispíváš, jen samé okecávání okolo.
Reagovat
carolyn
A fandění tenistkám podle vzhledu taky není moc inteligentní, že? To je jen důkaz toho jak máš tento sport rád a jak moc mu rozumíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to pozor, mladá !!! Nemluv do toho, komu fandím! Co na sympatiích podle vzhledu není jako inteligentní? Stejně nejde fandit úplně všem.
Reagovat
skott
No docela te lituju Brozi, jestli se takhle chovas i v zivote a je pro tebe dulezity jen vzhled.Nechtel bych se vyskytovat v tvem okoli.Nekdy mas nazory jako male dite - na to jak jinas pusobis jako starsi rocnik:(
Reagovat
carolyn
Broz:"mladá, miláčku, holčičko, Karličko, zmetku" co ještě vymyslíš příště?
Reagovat
carolyn
By nás zajímalo jaký máš teda vkus? každou jen kritizuješ (co se nejen vzhledu týče), na každou něco najdeš, myslím že si dost náročný člověk, potom to asi máš v životě těžké. Komu fandíš je mi celkem jedno. I to že Nadala nejdřív pomlouváš a pak ho chceš vidět na prvním místě.
Reagovat
carolyn
Inteligentní není už to, že si nepochopil co tím chci říct
Reagovat
smazaný uživatel
Nemluvě o tom, že když já napíšu, že mi Dina připopmíná Mopslíka, tak se urazí...Jako by mohl pomlouvat jen on...A Dinaře prospěla nová barva vlasů, všala sis?:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Teda, všimla sis:)
Reagovat
carolyn
A jestli jeho vkus je "ruská báryšna" tak teda nic moc
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to bude už otcovská láska:))Jestli ty si pro měj mladá, tak co teprve ona:))
Reagovat
skott
mopslika?Hm, ty mas asi taky dobre vymeteno,co...kolik soutezi krasy si vyhrala ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já jí ani trošku nechtěla urazit, jako tenistku jí mam ráda a fandim jí...To byl prostě jen můj názor..To bude asi tím jejím malým nosíkem..To máš fuk:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist