Preview: Ženy tento týden hrají v Québeku a Tokiu

12. 9. 2016, 13:45
Previews 86
O body do žebříčku budou tento týden bojovat tenistky na dvou turnajích kategorie WTA International s dotací 250 000 amerických dolarů v kanadském Québeku a japonském Tokiu. Mezi nimi se představí i tři Češky. Muži mají tento týden na okruhu ATP vyjma challengerů volno, jelikož od pátku do neděle se hraje Davis Cup.

Na turnaji v kanadském Québeku budou Českou republiku reprezentovat dvě tenistky. Je jisté, že český tenis bude mít zastoupení i v kole druhém, jelikož úspěšné kvalifikantky Tereza Martincová a Barbora Krejčíková nastoupí v prvním kole turnaje Coupe Banque Nationale proti sobě. Utkaly se spolu pouze jednou letos v Petrohradu v kvalifikaci, kde byla ve třech setech úspěšnější o rok starší Tereza Martincová. Vítězka českého duelu narazí pravděpodobně na turnajovou čtyřku Julii Görgesovou.

Martincová prošla dvoukolovou kvalifikací beze ztráty setu, když si poradila s domácí divokou kartou Robillardovou-Milletteovou a poté s nasazenou šestkou Alexandrou Panovovou. Beze ztráty setu se probila kvalifikací i Barbora Krejčíková, jež uspěla proti Andersonové i krajance Barboře Štefkové. Kromě Štefkové se nedokázala kvalifikovat Marie Bouzková, Andrea Hlaváčková ani Lucie Hradecká.

Roli nasazené jedničky bude mít na starost domácí hvězda Eugenie Bouchardová. Semifinalistku z roku 2013 čeká duel s Mandy Minellaovou. Šanci obhájit loňský titul bude mít nasazená dvojka Němka Annika Becková, kterou čeká na úvod vítězka čtyřhry na letošním US Open Američanka Bethanie Matteková-Sandsová.

Rok před Beckovou triumfovala v Quebéku Chorvatka Mirjana Lučičová-Baroniová, která rovněž do kanadské metropole letos dorazila. Na úvod se turnajová trojka střetne s kvalifikantkou Danielle Laovou. Dalšími nasazenými hráčkami, které mohou teoreticky promluvit do vývoje turnaje a postoupit do závěrečných kol jsou pětka Naomi Broadyová, šestka Mona Barthelová, sedmička Jevgenija Rodinová a nakonec osmička Samantha Crawfordová.

Los českých tenistek a možné čtvrtfinálové dvojice
Martincová (ČR) - Krejčíková (ČR)
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Bouchardová (1-Kan.) - Crawfordová (8-USA)
Görgesová (4-Něm.) - Barthelová (6-Něm.)
Rodinová (7-Rus.) - Lučičová-Baroniová (3-Chorv.)
Broadyová (5-Brit.) - Becková (2-Něm.)
Kompletní los najdete zde

 

V hlavním městě Japonska Tokiu už to bude s českou účastí slabší. Do asijské metropole odcestovala pouze Kateřina Siniaková. Své štěstí zkoušela v kvalifikaci ještě Renata Voráčová, ale hned v prvním kole utrpěla debakl od Číňanky Yifan Xu. Po odstoupení finalistky Misy Egučiové, která v neděli vzdala kvůli zranění finále proti Kristýně Plíškové v Dalianu, se Siniaková utká se šťastnou poraženou Antonií Lottnerovou z Německa, jež letos triumfovala na turnaji ITF na Štvanici. Dvacetiletá rodačka z Hradce Králové má s Němkou pozitivní bilanci 1-0.

V Tokiu připadla úloha nejvyšší nasazené hráčky na domácí Misaki Doiovou, která narazí v prvním kole na Bělorusku Aliaksandru Sasnovičovou. Stejně jako v Québeku bude i v Tokiu titul obhajovat nasazená hráčka číslo dvě, tentokrát Belgičanka Yanina Wickmayerová, která změří nejprve síly se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou.

Role nasazené trojky se ujme Kazaška Julia Putincevová, která na začátek vyzve Řekyni Marii Sakkariovou, čtyřka Johanna Larssonová ze Švédska na úvod narazí v dá se říct trháku prvního kola na Němku Sabine Lisickou.

Nasazenou pětku Madison Brengleovou již dnes ráno vyřadila Slovenka Jana Čepelová. Končí i nasazená osmička Kateryna Bondarenková, která nestačila na Louisu Chiricovou. Své první zápasy naopak ve třech setech zvládly šestka Shuai Zhang, jež vyřadila domácí divokou kartu Eri Hozumiovou, a sedmička Christina McHaleová, která přehrála v tie-breaku třetího setu Ukrajinku Katerynu Kozlovovou.

Los českých tenistek a možné čtvrtfinálové dvojice
Lottnerová (Něm.) - Siniaková (ČR)
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Doiová (1-Jap.) - Siniaková (ČR)
Larssonová (4-Švéd.) - Zhang (6-Čína)
Zheng (Čína) - Putincevová (3-Kaz.)
McHaleová (7-USA) - Wickmayerová (2-Belg.)
Kompletní los najdete zde

 

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

86
Přidat komentář
Pavlis
Dnes od 16:00 do 16:45 hod autogramiáda olympioniků z Ria. Nebudou tam jen Šafi a Hradecká. Krpálek a Kvitová jo. Koná se to na Staroměstském náměstí v Praze.
Reagovat
EllNino
první záps pro náročném přesunu do Japonska zvládla výborně, 6:1 6:4 a ani jedno ztracené podání, svou vrstevnici porazila rozdílem třídy a kdyby se jí podařilo proměňovat víc brejkboly, bylo to ještě jasnější :) v dalším kole už to ale bude o poznání těžší, čeká ji další vrstevnice Louisa Chirico, která vyřadila nasazenou Kaťu Bondarenko ...bylo by fajn, kdyby tu Katka uhrála ještě pár kol, ze hry je už i nasazená jednička Doi a dvojka Yanina, která obhajovala titul z loňska, tak uvidíme, kdo nakonec bude slavit titul letos ...:)
Reagovat
Frick
http://www.vysledky.cz/zapas/Q33rjUhF/#prehled-zapasu

Jedno podání ztratila. Ale jinak souhlas - kdyby zbytečně neprohmrhala tripple-BB, tak to i v tom druhym setu to mohlo bejt více jednoznačný.

No ale šance na dobrý výsledek tam skutečně jsou.
Reagovat
tommr
hezky se to Katce vyčistilo - v pavouku už není žádná hráčka, kterou by Katka nemohla porazit. Bylo by fajn kdyby se jí povedla podobná jízda jako v Bastadu ... :)
Reagovat
Frick
I s třešničkou :o)
Reagovat
bIbec
Mně teda nepřijde, že by se to Katce "vyčistilo". Ono tam totiž nebylo co čistit. Takový ten turnaj, kde každá může porazit každou bych řekl. Všecky zápasy dost otevřené, žádné extra zvučné jméno.
Nejvíc věřím asi Golubic.
Reagovat
bIbec
hmm, ale ty výsledky Golubic na hardech z poslední doby nic moc.. fakt těžko říct.

Katka má určitě na to, aby se do finále dostala. Ale tohle jde říct o vícero hráček tam. Vlastně skoro o všech :D
Reagovat
smazaný uživatel
No me hlavne stve, ze bude hrat Katerina uz tak brzo s Lojzickou...
Take jsem zvedavy na Anetku...vsechno zajimave dvacitky;)
Jedne z nich bych to pral,;)
Reagovat
sprchon
Kontaveit? Jo, tý bych to taky přál, hned po Katce.
Reagovat
dunphy
Ale no tak! Vy nikdo nemáte rádi Ali? :( :D
Reagovat
sprchon
Sympaťačka, ale nijak jí nesleduju.
Reagovat
dunphy
Aspoň, že sympaťačka. To schvaluju! :D
Reagovat
EllNino
já i domácí nedomácí :D ...Naomi se bude chtít předvést :)
Reagovat
tommr
vyčistilo se to v tom smyslu, že ve svý čtvrtince už Katka nemá žádnou nasazenou a cesta do semifinále by tak měla bejt mnohem snažší. Potěšující pro Katku je určitě i vypadnutí nasazený dvojky Wickmayerový se kterou loni právě tady v Tokiu hladce prohrála už v prvním kole ... :)
Reagovat
EllNino
Kam až může Jarka spadnout :/ Co je oproti tomuto pád Lucky Šafi do 5. desítky ... my už jsme v 6. stovce
Reagovat
misa
Pamatuju si, že ses těšil na její souboj s Luckou na letošním Hopman Cupu, ke kterému nakonec nedošlo. Letos toho Jarka moc neodehrála, asi zase nějaké zdravotní problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
co když konečně těhotenství?
Reagovat
EllNino
na twitteru psala, že se těší na australské léto a turnaje, a hrozně jí mrzelo, že nemohla na olympiádu ...naposledy dostala někde v USA kotel, nevím, jestli se jí ještě bude chtít drápat nahoru a nebo využije divoké karty v Austrálii a ukončí tam karieru ...přeci jen, příští rok jí bude 30
Reagovat
VlS
A tak někdo stihl 2 GS, někdo 2 manželství, co je cennější? Ví bůh.
Reagovat
smazaný uživatel
jako LL za BMS ,která to přepíslka s oslavami a motaj se jí pořád nohy,tak to zabalila. Viděl jsem naživo Báry první i poslední zápas (ten samý) na QUSO ,kde prohrála s výtečně hrající Minellou, ale s podobným výkonem by se možná ani proti nas.dvojce Beckové neztratila.Na Finále dvou krasavic (Eugenie s Bárou Š.) by se dívalo hezky jako v na USO s Minellou.Tam to bylo i s hezkým tenisem.
Reagovat
sprchon
Super, Beck obhajuje titul, tak by mohla bejt trochu nervozní. ;)
Reagovat
EllNino
Takže první účast Báry Štefkové v hlavní soutěži WTA turnaje, jestli se nepletu :) ...ještě jedno odhlášení a do hlavní soutěže půjde i Hráďa :)
Reagovat
smazaný uživatel
Docela často o tom přemýšlím kdo bude nová hráčka která bude lámat rekordy a bude považována za neporazitelnou? Z hráček co jsou teď v Top 20 asi ne, Petra, Angie, Aga už se pomalinku chystají na život po tenisové kariéře a Simona určitě ne. Možná Madison, ale je jí "už" 21 let na to aby dosahovala na nejcennější rekordy si bude muset pohnout, Mugu asi také ne a Bebe je pořád zraněná a tam asi ani potenciál není. Pak je tu Kasatkina ta možná, Gavrilova ta už je moc stará 22 let a stále až na konci padesátky. No a když půjdem ještě dál tak Vondroušová, Bellis, Kenin, Kalinskaya, Lapko. No třeba se někdo z čista jasna najde, ale už to není jako dřív když holky v 17 a 18 letech bojovali o SF a o F na GS dokonce i o tituly. Tím se snižuje šance na to bojovat o rekordy WTA. Éra Williamsek končí, Angie už tu také nebude dlouho tak kdo převezme žezlo?
Reagovat
smazaný uživatel
ty jseš holka,že? Tak jistě víš,že u holek po dvacítce záleží hlavně na prioritách,jestli se dřít na kurtu nebo si trochu užívat mimo něj.Spousta supertalentů upadla v zapomnění ,ale když tady bude vize ,plán a dřina,proč by to nemohla být třeba Bouzková?
Reagovat
smazaný uživatel
je to chalan, to si si ešte nevšimol?
Reagovat
smazaný uživatel
Čepelová v Tokiu postupuje, ale to malá náplasť na veľkú dieru. ;)
Reagovat
VlS
taky postupně promarňovanej talent.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jí bude 24 let z toho asi už nic nebude to je pozdě a AKS taky vypadá na další promarněný talent
Reagovat
smazaný uživatel
Petra by si mohla zahrát v Linzi nebo Moskvě když na TM nebude, ale myslím že letošní sezonu už by Petra chtěla mít za sebou, nemá teď cenu něco zkoušet, prostě udržet se nejlépe v Top 16 i když to asi nevyjde, hlavně Top 20 a příští sezonu to zkusit znovu, né každá sezona může být vydařená, Petra se musí zakousnout a prostě to přečkat. Petra to v sobě stále má to víme všichni a já věřím že o Petře ještě uslyšíme a když ne, dvojnásobná Wimbledonská vítězka tak už bude Petra do konce života nazývána a z Wimbledonské zdi Wimbledonských šampionů ji už nikdy smazat nemůže, klidně si Petru krizitujte a nadávejte ji, ale já jsem na Petru moc pyšná, už jsem si spolu prošly hodně moc dobré i zlé časy a doufám že ta cesta Petry bude ještě dlouhá a plná krásných okamžiků. POJĎ
Reagovat
LukasH
Tohle neni dobrej pristup...je to jak novorocni predsevzeti...zacnu az na Novej rok...zacit se da vsude a kdykoliv. Petra se muze snazit uz od dalsiho turnaje, ne to ted zabalit a jet dalsi sezonu..pokud neni zranena. Otazkou je trener. Jinac Petrina hra neni spatna, chce to jen zlepsit podani a porazit par top hracek, protoze mi pripada, ze si na ne Petra prestala verit.
Reagovat
FulnekUltras
Člověk, který ji zase dokáže přivést k docela normální systematické práci - servisem samozřejmě počínaje - je jen jeden, ale manželka už poněkud nervózní... ;)
Reagovat
VlS
tak naše holky ( Kája, Petra, Barča, Lucka) by měly jet šňůru Tokyo, Wuhan, Peking. Naopak jsem neobjevil Denisu, která asi vyhučí brzo ze stovky.
Reagovat
tommr
Petra asi v Tokyu hrát nebude. Pokud nějak nezměnila plány tak by měla hrát jen ve Wuhanu a v Pekingu ...
Denisa by měla příští týden obhajovat lonský finále v Guangzhou. Pokud tam nepojede nebo pokud se jí to nepovede obhájit tak se bude muset s první stovkou rozloučit ...
Reagovat
VlS
No, v players listu ji mají
Reagovat
PetaM
Fakt? Kde? Já se na to zrovna koukám a nevidím ji tam :D Asi jsem slepý :D

http://www.toray-ppo.com/en/player/
Reagovat
VlS
Sem se blbě koukal, to byl Wuhan
Reagovat
smazaný uživatel
Co vím, tak si měla Petra zažádat o divokou kartu.
Reagovat
VlS
bylo by jen dobře
Reagovat
smazaný uživatel
A nakonec nahradila Halep, která se odhlásila.
Reagovat
PetaM
Bohužel, Petra je příliš líná na to, aby jela do Tokya ... :( Přijede nerozehraná do Wuhanu, to bude zase skvělý turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Líná??!! Jako really
Reagovat
PetaM
Běž si číst ve Slabikáři.
Reagovat
tommr
s Petrou je to těžký. Kdyby do toho Tokia jela tak sice bude ve Wuhanu rozehraná, ale v Pekingu by jí už zase došly síly ...
Reagovat
PetaM
Tak já jsem neříkal, aby to Tokyo jako úplně vyhrála :D :D
Reagovat
sprchon
Petra nemusí bejt rozehraná, stačí, když jí hrábne. :D
Reagovat
misa
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Career_Prize_Money_Top_100.pdf

Petra je 12. nejlépe vydělavající tenistka všech dob a za chvíli přeskočí Navrátilovou, Lucie je 39. a možná ještě letos překoná hranici 10 mil. USD. Nárůst odměn v tenise je značný, samozřejmě i nějaká inflace.
Reagovat
tommr
letos toho ovšem Petra moc nevydělala. Lepší je v tomhle ohledu i Lucka - hlavně díky deblu. Suverénně nejvíc z našich letos vydělala Karolína ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Docela zajímavé Aga nikdy nevyhrála GS a stejně je 6. a ten náskok Sereny je neuvěřitelný
Reagovat
dunphy
Tyjo, Tsvetana na krásném 96.místě! :D kdo by to byl řekl, obzvlášť pokud jsou tam započítány i neaktivní tenistky :)
Reagovat
Frick
Zajímavě to holky svedlo. Pro jednu z nich těch 48 bodů bude velice vítanou bodovou porcí na cestě vzhůru. Ve druhém kole ale asi už moc šance (asi) proti Juldě-Fuldě nebude.
Reagovat
sprchon
Nevím, jak hrála dřív. Viděl jsem ji vůbec poprvé letos na Štvanici proti nějaký mladý Rusce. A byl to její předposlední zápas kariéry. Ze začátku mě sice trochu potěšil jednoručnej BH, kterej bych označil za ucházející. FH ale úplně příšernej. Stejně tak pohyb a vlastně všechno ostatní, nebyla tam chuť hrát, připadalo mi, že jí to vůbec nebaví nebo že prostě nemůže. Asi dobře, že skončila, jak teď koukám na ty její výsledky. Bylo to už jen trápení...
Reagovat
janek_da
Mě zaujala v Madridu se Serenou. Si o přestávce vyžádala právě otevřené míče. A drhla je o struny. To jsem jaksi nechápal.
Reagovat
sprchon
Možná zoufalej pokus o rozhození Sereny. :D
Reagovat
janek_da
jej, omlouvám se Dominguez. Byla to Medina Garriguez. Takže Domingu si moc nepamatuju.

http://www.vysledky.cz/zapas/Uu4fa0mA/#prehled-zapasu
Reagovat
janek_da
http://www.tennis.com/pro-game/2013/05/medina-garrigues-hated-serving-new-balls-against-serena/47408/
Reagovat
sprchon
Tak tu si zase nepamatuju já. :D Ale dát Sereně kanára jako jediná v roce 2013, to je úspěch. :)
Reagovat
misa
Chtěla je rozchlupatit, ať pomalejí lítají.
Reagovat
janek_da
Trochu mě urážíš, že bych byl tak blbej. Že jí to dovolili jsem nechápal.
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem si na ni vzpomnel po SF Monfils x Djokovic...kdyz jsem si cetl ten clanek, co tu dal Venca s tim jak Noleho rozhodily na cely zapas ty cilene chyby...

Bylo to jednoho pekneho leta, kdy Iveta se zamilovala v Londyne do Jurgena. Po Wimblasu se jel, jestli se nemylim, Bastad ve Svedsku, kde Ivetka hrala prave proti Lourdes hned v uvodu turnaje...

Nooo a Ivetka jela taktiku kazit co muze...asi chtela rychle zpatky za Jurgenem. Tu Lourdes to fakt trochu rozhodilo ovsem na par fiftynu, celkem nechapala, ale ji to nerozhodilo na cely zapas, a dost se na ni nastvala, coz bylo dost evidentni... takze s ni vymetla kurt ASAP.

Na konci zapsu to vypadalo, ze ji ani nepoda ruku, a otriska o ni raketu;D))) Moc si nepamatuji zapasu, kdy nejaka hracka vyhrala, a byla neskutecne nastvana...tak snad ji to potom Iveta vysvetlila...ale to uz nevim...

Tolik vzpominka na Lourdes Domínguez Lino.;)

Jinak si myslim, ze kdyby mela trenera, ktery by ji pred kazdym zapasem pekne dozral a nastval, dosahla by v kariere rozhodne na lepsi vysledky...;D) A kdo vi...jestli bych tech turnajovych vitezstvi nepribylo...
Reagovat
sprchon
Pěkná vzpomínka. :D V tý Praze mi připadala docela naštvaná, ale asi to bylo málo. Zároveň totiž byla taková odevzdaná...
Reagovat
rusedski
Vzpomínka pěkná až na to, že šlo o Martinez-Sanchez :)
Reagovat
sprchon
Takže nakonec Dominguez-Lino nikdo neznal. :D Chápu, že se ty Španělky pletou...
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
EllNino
Dominguez Lino měla hodně ráda Klára Koukalová :D ...
Reagovat
EllNino
Jednou spolu hrály zápas, kdy vyhrála první set Klárka v TB, pak prohrála 1:6 a pak tuším odvrátila ve třetím pár mečbolů aby nakonec vyhrála TB 7:0 takže 7:6 1:6 7:6 :D
Reagovat
sprchon
Dobrý skore, no. :D :D
A Klárka už teď jen moderuje, nebo ještě hodlá hrát? Promeškala další šanci vyhrát zápas na USO. :D
Reagovat
EllNino
přesně tak :D ... MJMS, tu jsem nesnášel, hrála skvělý kraťasy, ale šílené u toho řvala ...ale kdo se v těch španělkáh má vyznat ...Dominguez Lino, Martínez Sanchez, Medina Garriguez, Suarez Navarro ... hrůza :D
Reagovat
dunphy
Zas nedělej, jo? :DD zrovna ty se v nich ve všech vyznáš jistě perfektně :D
Reagovat
EllNino
možná :D ...
Reagovat
sprchon
Moc jmen, no. :D Já taky nikdy nevěděl, jak mám v Portugalsku oslovovat učitele/ky, když jejich jména byla z pěti slov. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mate pravdu, je to hovadina, nebyla to Lina,
ikdyz tam na tom turnaji v tom samym roce pochopitelne startovala...;D)
Jooo byla to Maria Jose...a ne Lourdy...
Takze tak...2011 je asi uz na mne moc...velky napor na pamet.
Takze az bude odchazet ta Maria Jose Martinez Sanchez do tenisoveho duchodu...tak me to prosim te Sprchoni pripomen, a ja vytahnu znovu tu historku;D)
Reagovat
sprchon
Schválně jsem se podíval a po mateřský se vrátila spíš už jen jako deblistka. V singlu letos hrála naposledy v únoru. Jedinou hráčku, kterou od návratu porazila, byla naše Andy Hlaváčková. Skóre opticky podobný jako psal vejš EllNino. 1:6, 7:6 a 6:1. Akorát to je jiná Španělka a jiná Češka... Už se v tom trochu začínám orientovat. :D
Reagovat
dunphy
MJMS měla i hodně dávnou historku se Serenou :D známá hláška: "I'll get you in the locker room!" :D
Reagovat
EllNino
"It was her arm :O !"
Reagovat
dunphy
Ale měla pravdu, Serča :D
Reagovat
misa
už dlouho svou kariéru přetahuje. Že ji baví se takhle trápit.
Reagovat
smazaný uživatel
Za chvíli nebude mít žebříček ani do kvaldy
Reagovat
VlS
Když neznáš nic, než tenis, tak možná na konci najednou nevíš co dál se životem.
Reagovat
smazaný uživatel
Vie hrať na klavíri :D a postaviť sa pred fotografov. Stačí či...
Pokiaľ jej to vynáša, tak prečo nie? Kým bude hrať tenis, je na očiach. Zíde z očí, zíde z mysle. Živí ju aj modeling. Za pár rokov už ani to nie.
tak šup, šup Daniela, kým si ešte mladá, lebo potom...
Reagovat
VlS
Hrát na klavíru - aby ji to uživilo? Těžko. V modelingu se začíbá ve 13, ne po 30.
Reagovat
smazaný uživatel
noo, ale ona nezačína, iba pokračuje
Reagovat
VlS
Vždyť už je vrásčitá. Byla zajímavá jako elitní tenistka, ale to už dávno není.
Reagovat
Frick
Tak a´t klofne v tom Monaku nějakýho miliardáře a je. Bio hodiny tikají.
Reagovat
tommr
na jednu stranu je sympatický, že to nechce zabalit a pokračuje v kariéře i když se jí nedaří, ale na druhou stranu si tím dost kazí reputaci. Těžko hráčce radit v takový situaci - ona sama musí vědět nejlíp co je pro ní důležitější ...
Reagovat
VlS
Tak otázka je, jestli ještě nějakou má, pislední rok mi připadá, ž je za fackovacího panáka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist