Příjemné zpestření, pochvalují si tenisté premiéru v Třinci

12. 7. 2016, 13:57
Aktuality 3
Léta byly domovem české daviscupové reprezentace Praha s Ostravou, teď se po bok dvou metropolí minimálně na víkendové čtvrtfinále s tenisty Francie přiřadil provinční Třinec. Město na hranici se Slovenskem a Polskem a s neopakovatelnou industriální atmosférou a scenérií, kterou vytvářejí místní železárny.
Čeští tenisté na návštěvě u starostky (© ČS)

Gigant na výrobu oceli je de facto srdcem města. Přijet do Třince a nevšimnout si zpovzdálí alespoň dominantní siluety továrny je nemožné. "První dojmy jsou takové milé. Já jsem tu úplně poprvé. Nikdy jsem neviděl železárny tak zblízka. Je to zajímavé. Na jedné straně železárny, na druhé lesy, příroda," řekla jednička českého týmu Jiří Veselý.

Další členové výběru kapitána Jaroslava Navrátila už se do města pod vrchem Javorový s tenisem dostali. Největší zkušenosti má Radek Štěpánek, který se narodil a vyrůstal v dvacet kilometrů vzdálené Karviné. "Co já se tu nahrál turnajů jako kluk. Dodnes mi zůstává v paměti jeden zápas proti třineckému klukovi Tomáši Klusovi. Vedl jsem 6-0 5-0 a 40-0 a ještě jsem ten zápas prohrál," smál se Štěpánek.

Nezvyklý ráz krajiny nevyvedl z míry ani Adama Pavláska. Rodák z Bílovce to do Třince v mládí na turnaje také neměl daleko. "Já to tady znám. Beru to jako příjemné zpestření, krajina a prostředí jsou tady jiné než v Praze a Ostravě. Věřím, že i diváci nám budou fandit," řekl Pavlásek.

Tak jako daviscupový tým někdy s údivem okukuje rázovité prostředí Těšínského Slezska, mohou podobně na tenis nahlížet i místní. Celý Třinec se točí kolem hokeje. Movitý klub podporovaný železárnami vystavěl a před dvěma roky otevřel i moderní Werk Arénu, v níž se Češi o víkendu s Francií střetnou.

Od starostky si odnesli střepy pro štěstí
"Já už jsem tu byl na hokeji, ale když to teď vidím všechno i zblízka, musím říct, že ta hala je fantastická. Všeho využíváme, je tady perfektně vybavená posilovna, máme tady podmínky, abychom byli co nejlépe připraveni na zápas. Cítíme se tu opravdu dobře," řekl Navrátil.

Třinec si návštěvy vzácných hostů považuje. Starostka Věra Palkovská přišla tým přivítat v neděli na nádraží a dnes je přijala i ve svém úřadu. Tenisté si z návštěvy neplánovaně odnesli i střepy pro štěstí z vánoční baňky místní sportovní pýchy, hokejových Ocelářů Třinec, kterou jeden z hráčů při neopatrné manipulaci upustil na zem. "Snad vám to přinese štěstí," řekla Palkovská.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Stan_Borowitz
"neopakovatelné industriální atmosféře a scenérii, kterou vytvářejí místní železárny, podle mne vyděšení Francouzi už teď prohráli. Zřejmě je ani ve snu nenapadlo, že budou hrát v Ocelovém městě, které znají z povinné školní četby...
Reagovat
Frick
V něm by se taky mohlo zase hrát. Tamnější exTipsport aréna taky splňuje zásadní vlastnost nezbytnou pro pořádání "nefinálových" zápasů. Maximální vzdálenost od pšonské republiky je taky jen 15 km!
Reagovat
lars
Vedl jsem 6-0 5-0 a 40-0 a ještě jsem ten zápas prohrál," smál se Štěpánek. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist