Příliš nevynucených chyb. Maturant Menšík končí na Masters v Římě v prvním kole

8. 5., 12:47
Aktuality 6
ATP ŘÍM - Jakub Menšík (18) si odbyl neúspěšnou premiéru na antukovém turnaji ATP Masters 1000 v Římě. Český mladík, který si v posledních týdnech plní maturitní povinnosti a také laboruje se zraněním předloktí, spáchal během 87 minut zápasu proti Němci Yannicku Hanfmannovi 37 nevynucených chyb a prohrál hladce 3:6, 2:6.
Profily hráčů
Jakub Menšík (© Profimedia)

Menšík – Hanfmann 3:6, 2:6

Jakub Menšík porazil Yannicka Hanfmanna před dvěma týdny v Madridu, kde si po následném skalpu člena elitní desítky Grigora Dimitrova zahrál poprvé ve třetím kole turnaje Masters 1000. V něm ale kvůli obnoveným potížím s pravým předloktím vzdal a vrátil se domů do Prostějova.

Na gymnáziu Jiřího Wolkera úspěšně složil část maturitní zkoušky a také našel lékaře, který mu dokázal pomoci s bolavou rukou. Proto se velmi rychle mohl vrátit na kurty, příprava ale nebyla kvůli školním povinnostem a zdravotním potížím ideální a při premiéře v Římě skončil hned po úvodním vystoupení.

Osmnáctiletý Čech nedokázal znovu po čtrnácti dnech najít recept na o 14 let staršího Hanfmanna. Sice zahrál o tři vítězné údery více (18:15), ale také výrazně více chyboval (37:16) a při hře u sítě bodoval jen při jednom z osmi pokusů. Nakonec po necelé hodině a půl prohrál 3:6, 2:6.

65. hráč světa Menšík by měl před Roland Garros startovat ještě příští týden na challengeru v Turíně.

Druhý český zástupce Tomáš Macháč do turnaje vstoupí až ve čtvrtek soubojem s domácím Matteem Arnaldim. Nejlepší český tenista Jiří Lehečka v italské metropoli chybí kvůli podezření na únavovou zlomeninu bederního obratle, další člen daviscupové reprezentace Vít Kopřiva neprošel kvalifikací.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Římě

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Římě


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
enfee
Hanfmann je neprijemny souper. A Mensik nemuze vyhrat vsechno. Moc na nej tlacite bros
Reagovat
hanz
Antuka --- nic pro Menšíka, navíc jeho ruka taky nebude v pořádku... takže dobře, že už se může sbalit...
Reagovat
Kandinsky1
Měl by se na antuku vyprdnout a radši doléčit tu ruku. Lidi kolem něj taky nemají rozum
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
paddy
"...který si v posledních týdnech plní maturitní povinnosti..."
Ještě pár výtisků AHA a mám maturitu smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=doOrB-NCK64
Reagovat
Tomas_Smid_fan
aha
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist