Případ Šarapovová: Arbitráž oznámí verdikt začátkem října

13. 9. 2016, 11:23
Aktuality 388
První týden v říjnu oznámí Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) své rozhodnutí v kauze Marie Šarapovové. Bývalá světová jednička se odvolala proti dvouletému trestu za doping, který jí běží od konce letošního ledna. Vítězka pěti grandslamů měla na Australian Open pozitivní test na meldonium.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Marie Šarapovová se proti trestu od Mezinárodní tenisové federace v červnu odvolala a CAS měl původně vynést verdikt v červenci. Obě strany si ale vyžádaly více času na přípravu.

Devětadvacetiletá ruská tenistka tvrdí, že antidopingová pravidla neporušila vědomě. Trest označila za nespravedlivý a tvrdý. Žádá o zrušení, nebo zmírnění postihu.

Šarapovová se stala první sportovní osobností, která měla pozitivní test na meldonium, jež se dostalo na seznam zakázaných látek od začátku tohoto roku. Později se objevily desítky dalších nálezů, hlavně u sportovců z postsovětských zemí.

pva, ČTK

Komentáře

388
Přidat komentář
Mayo
Doping je cesta.
Reagovat
Nola
skutocne je, inak na sme celkom fajn diskusne prispevky

http://sport.sme.sk/diskusie/2971382/1/wada-potvrdila-dalsi-hackersky-utok-tyka-sa-aj-froomea-a-wigginsa.html

Serena: oxycodone, hydromorphone, prednisone and methylprednisolone. Lieky proti bolesti, ktore sa podavaju chorym na rakovinu a kortikoidy tlmiace zapaly. Vsetko zakazane latky na zoznamoch WADA.
Venus: prednisone, prednisolone, triamcinolone and formoterol. Glukokortikoidy na potlacenie zapalov v tele a formoterol na "potlacenie vedlajsich ucinkov" liecby kortikoidmi.
Bolo by ale dobre povedat, ze formoterol je jednoznacne liek spadajuci do kategorie PED ( Performance enhancing drugs ) akurat ze jeho polcas rozpadu je na rozdiel od Salbutamolu asi 3nasobny. Spominany Salbutamol je velmi popularna vec medzi kulturistami a inymi sportovcami pred treningom alebo samotnym vykonom.
Mozu pisat kolko chcu, ze je to liek na astmu alebo hocico ine. Ved o to v tenise ide, ze hrac vydrzi behat ked mu pluca funguju na 130% a okyslicuju krv, cim v porovnani s konkurenciou ziskava nespornu vyhodu.
To, ze o tom WADA vedela a povolila uzivanie podpornych prostriedkov na zaklade "odporucani lekarov sestier Wiliamsovych" je ich maslo na hlave a skvrna na ich reputacii.
Reagovat
Nola
A Bilesova? Pravda, skace v zostavach na OH prvky, ktore neskacu ani vsetci muzski gymnasti, ale TIEZ nie je cista a ani diagnoza ADHD to nezachrani, pretoze jej vo vzorkach nasli methylphenidate, lepsie znamy pod nazvom Ritalin. Jedna sa o aktivny psychostimulant na baze amfetaminu, ktory sa pouziva AJ na liecbu spominanej ADHD, ale jeho vedlajsie ucinky nie su zanedbatelne v boji s unavou a udrzanim koncentracie.
Dostavaju ho vojaci na misiach v zahranici, staci sa spytat niekoho z Martina kto bol v Afganistane.
V ACR ho normalne fasuju v balickoch
http://www.pmfhk.cz/BATLS1/PRV... str. 78, bod 16.

Cela WADA s ich dvojitym metrom je na smiech. Alebo skor na plac, pretoze to rovno staci dojst s lajstrom od lekara, ze mam zapal v ramene a potrebujem na to brat protizapalovy nandrolon alebo, ze mam prirodzene nizku hladinu testosteronu kvoli pretrenovaniu a potrebujem si ho doplnat injekcne.
Reagovat
VlS
Dej sem prosím ten link jako link, hlásí mi to, že se to nedá najít ( otevřít). Jinak pár lidí, kteří byli na misích v Afgoši znám a tvrdí, že nic nedostávali.
Reagovat
Nola
skus clanok
http://sport.sme.sk/c/20274351/wada-potvrdila-dalsi-hackersky-utok-tyka-sa-aj-froomea-a-wigginsa.html
Reagovat
VlS
Myslel jsem na ty balíčky v Afgoši
Reagovat
Nola
tak to sa asi musis spytat autora prispevku, nie som tam registrovana :D
urcite ti poradie niektori slovenski diskutujuci, mam dojem, ze bol spominany Forehand, mozno Davor? neviem
ja som to skusila otvorit takto, ale neviem kam dalej....
http://www.pmfhk.cz/BATLS1/
Reagovat
Nola
asi takto
http://www.pmfhk.cz/BATLS1/PRVNI_POMOC/PPP_2012.pdf
Reagovat
VlS
Vidíš, a takhle vznikají fámy - text je učební pomůckou pro lékařskou fakultu z roku 2012, Rhitalin je tam uveden jako součást " balíčku pro výsadkáře" , který je přímo v textu uveden jako zastaralý, obsahující běkteré položky jako zbytečné a jiné jako chybějící ( bez detailní specifikace) a už to tady máme jako doklad toho, jak rhitalin fasují vojáci v Afgoši. Třeba jo, třeba ne, ještě se jich přeptám, ale rozhodně jsem z tvé citace čekal něco jiného než výbavu balíčku první pomoci.
Reagovat
letityfanousek
Je velký rozdíl koho to postihne. Představte si, že by takhle chytli Serenu. Už slyším ten desetinásobný řev oproti Marušce. Ta (šarapka) umí správně našpulit tu pusinku, že je nevinná atd. Mária je navíc superkrásná baba a umí vydělat nejvíc $$. Tak jsem zvědav jak to dopadne. Každopádně na okruhu chybí, asi všem, sponzorům, fanouškům. Na druhou stranu jsem si všiml jak ženský tenis přestal tolik řvát (+azarenka), což mi vůbec nechybí.
Reagovat
a.magerova
Serenu nemohli nechytit, ta si totiž chytře požádala a bylo jí povoleno... :-P
Reagovat
misa
Mně vůbec nechybí.
Reagovat
spaniel
Nikdo nemá desetinásobný řev oproti Marušce.
Reagovat
George_Renel
Mně také nechybí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ani mně. A superkrásná mi nepřipadá. Docela hezká holka, postavu má super, ale v obličeji tuctovka.
Reagovat
janek_da
Postavu má super? polk :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Je vysoká, štíhlá, má dlouhé nohy, boky/zadek a prsa akorát - co je na tom špatně?

http://healthyceleb.com/wp-content/uploads/2013/12/Maria-Sharapova-bikini.jpg
Reagovat
janek_da
příliš vysoká, příliš štíhlá, trochu do tvaru almary. Kdysi jsem namaloval ... a hele pořád to tam je :D
http://sketchtoy.com/59476683
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to fakt nevím, jaké máte doma almary...

http://moejackson.com/wp-content/uploads/2014/06/maria-sharapova-062014-1.jpg

Na rozdíl od řady jiných má boky i zadek, prsa nemá pravda největší, ale zato je nebude muset za pár let rolovat do podprdy, což je nezanedbatelný benefit.

Vysoká je pro mne ideálně, ale to samozřejmě závisí na tom, z jaké výšky se na to koukáš. Pro takového Diega Schwartzmana to bude jistě kudlanka nebo žirafa. Já bych si zase připadal divně s holkou, která by mi byla do pasu, přesto bych ale o ní nikdy neřekl, že je "příliš malá"...
Reagovat
blixa
Tak jako z minimálně z hlediska tenisu jako sportu určitě ano. Ostatní je věcí osobního vkusu ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No vidíš, ten tenis mne ani nenapadl, ale to je vlastně taky pravda...

Jinak já mám poměrně široký rozptyl v tom, co bych nazval super postavou, nemusí to být vždycky vysoká a štíhlá holka...
Reagovat
gigin
Mi celkem chybí. Myslím tenisově. Jinak bych jí taky asi nedal.
Reagovat
a.magerova
Správně, ať si pěkně uvědomí, co udělala a co tím v Tobě ztratila !!!
Reagovat
smazaný uživatel
ale me chybi uz asi cca. 8 let :D))))
takze jak se vrati, ale s tim, s cim nabehla na zacatku kariery jak na Wimblasu 2004, tak jiste budu nadseny, ze se konecne vratila;D)
Takze kdyz uz cekam nejakych 8 let, tak na nejakem pulroku mne fakt nesejde.
Ale dost pochybuji, ze se opravdu vrati...
...je to mrhacka...
Reagovat
Nola
afera okolo Marus nabera na obratkach...
http://sport.idnes.cz/hackeri-sportovci-kvitova-d0i-/sporty.aspx?c=A160915_075600_sporty_rou
Reagovat
George_Renel
Předhozeno laickému plebsu, aby si mohl od plic zanadávat.
Znalí vědí, že léky proti astmatu používala a měla povoleny dávno před úspěšnou érou.
Kdyby si požádala Šarapovová, taky by zřejmě povolení dostala, když to bylo tak dlouho nezbytné k udržení při životě.
Reagovat
Nola
si tak trochu zaujaty voci Marus, tieto svinstva sme nemuseli citat /ktovie co este sa docitame/ ak by existoval jeden meter pre vsetkych.....
Reagovat
Stan_Borowitz
Tomu moc nerozumím, jaké jiné metry existují? Pokud se někomu na něco příjde, je za to nějak potrestán. Okolnosti nikdy nejsou stejné, proto se liší i ty tresty. Kordovi taky trest za nandrolon zkrátili, a ten se dost době náhodou a nevědomky užívat nedá. A to byl taky sprostý východňár.
Reagovat
Fanda67
a všem ruským atletům se na něco přišlo, když nemohli na olympiádu?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale vždyť ten zákaz MOV zrušil, nebo ne?
Reagovat
Fanda67
Na celou ruskou výpravu to zrušil, na atlety to zůstalo, alespoň tak si to pamatuju ....
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to fakt nevím, sleduju převážně tenis. Ale i kdyby, nějakej dvojí metr tam pořád nevidím, kdyby se u sportovců jakékoli země zjistilo masivní nasazení dopingu a místní svazy to řešily liknavě nebo vůbec, jsem si jist, že by se postupovalo stejně.
Reagovat
VlS
Atlety vyloučila IAAF a MOV to neshodil
Reagovat
Fanda67
Podle mě se jednalo o vyloučení Ruska jako celku, nakonec to MOV nechal na jednotlivých sportech ( což nepopírá co píšeš ty )
Reagovat
FulnekUltras
IAAF tím jenom veřejně potvrdila svou prodejnost
Reagovat
Fanda67
Promiň tu tvoji víru bych chtěl nebo vlastně nechtěl mít :-). Nechci se Rusů zastávat(na to je tu jiný expert), ale i u nás na radiožurnálu se odborník na doping vyjadřoval v tom smyslu, že podle něj je kolektivní vina špatně, a že měli odmítnout jen ty s pozitivním testem někdy v minulosti ... Já sleduju také hlavně tenis, takže pro mě olympiáda skončila po prvním týdnu ...
Pokud jde o Šarapovovou tam je doping jasně prokázanej, s tím nemám problém ....
Reagovat
VlS
S tím souhlasím, pokud někdo chtěl trestat Rusko jako celek, tak jim měli odebrat mezinárodní soutěže v Rusku. Isinbajevový mě bylo líto, dřou x let a houby.
Reagovat
Stan_Borowitz
Každý plošný trest je špatný. Trest má být vždy adresný, jinak je to k ničemu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jo, já s tím plošným zákazem taky nesouhlasím a měl jsem za to, že to MOV zrušil. Pak už jsem to nesledoval. Pokud to nezrušili, tak je to špatně, to je jasné.

Bohužel (nebo spíš bohudík) se u žádné jiné země tak masivní, státem minimálně tiše tolerovaný doping v poslední době neprokázal, takže se o postupu v případě jiných států dá jen spekulovat. Jak tady už někdo uvedl, kdyby měli Američani (tedy vlastně židozednářská lóže, která USA přece ovládá) tak až nadpřirozený vliv na chod některých věcí, které se jim přisuzují, tak by museli disponovat nadpozemskými schopnostmi.

Uvidíme, co se z téhle kauzy Williams&Williams nakonec vyvrbí. Ten timing je fakt zajímavý.
Reagovat
Fanda67
No asi to časem vyšumí, asi jako když si dvě země vyhostí pár lidí z velvyslanectví a jede se dál ....
Reagovat
VlS
V tomhle ti nerozumím. Našli jí ve vzorku něco, co bylo zakázaný? Našli. Sama přiznala, že to na radu lékaře brala speciálně před zápasy. ( tahle rada je pro normálně myslící bytost jasnou indikací dopingu) a brala to podle vlastního vyjádření i na AO. Doba 10 let před AO je irelevantní, nebylo to zakázané. Neměla o tom nic ve zdravotní dokumentaci. Že nevěděla ( a můžeme se domýšlet, jestli je to pravda) ač měla a byla povinna vědět není omluva. Takhle potom můžeme relativizovat i pedofila, protože bude prohlašovat, že nevěděl že se to s dětma nesmí? Nalemtanýho řidiče, kterej zabije 4 lidi, protože "nevěděl ", že je ve slivovici špiritus?
Reagovat
blixa
Jako diskutovat s tebou o téhle problematice už nehodlám, nicméně jedno k tomu napsat musím. To je naprosto excelentní ukázka té nejpokleslejší demagogie. Srovnat užívání nějakého léku, který do té doby znalo možná pár stovek lidí s činností pedofila či ožralého řidiče, kde je nepřípustnost takové činnosti dlouhá léta zcela všeobecně známá a kde druhým klíčovým rozdílem je ubližování někomu druhému, to chce opravdu maximální otrlost. Jestli jsem tě do teď ještě možná trochu bral a částečně tě omlouval tvojí právnickou deformací, tak teď si se sesul fakt na dno. Ale buď v klidu, Stalinultras ti bude dělat dobrou společnost.
Reagovat
VlS
Furt jsi naštvanej, že sis pustil hubu na špacír, navezl se sprostě do tommra a neměl jsi pravdu? Klid, to vydejcháš.
Reagovat
blixa
Ale vůbec ne. Bylo mi jasný jak zaútočíš, když ubohost tak ubohost se vším všudy. Klidně přiznám že jsem deb.il který žije tři roky v domnění že existuje nějaké pravidlo a pak zjistí, že se není o co opřít (asi). Ale to co předvádíš ty je fakt na blití.
Reagovat
spaniel
Není to demagogie. Nejde o to, co tam dá jak příklad, klidně to může být překročení rychlosti. Jde o to, že neznalost neomlouvá.
Reagovat
blixa
Je to totální, naprosto odporná demagogie právě pro ty příměry které, jistě ne náhodou, zvolil. Ano , z primitivního právního pohledu, který zná jen dva stavy, 1 a 0 neznalost neomlouvá. Ale ... a ne nebudu už to dále rozvádět, stejně je to zbytečné, kdo chce rozumět rozumí, kdo chce být binárním idi.otem bude binárním idi.otem.
Reagovat
spaniel
Tak jím holt buď.
Reagovat
FulnekUltras
černo-bílé vnímání světa je opravdu děs - a jeho opuštění jediným předpokladem posunu vpřed v jakékoliv oblasti
Reagovat
Stan_Borowitz
Že se tím svým moudrým vyjádřením nezkusíš někdy aspoň na chvíli řídit? Poznal bys barvy, to je člověče nádherná věc. A co jich je!
Reagovat
FulnekUltras
jasně - ty sám znáš dokonce i rudou a modrou... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
No vidíš, už ses naučil dvě, tak pokračuj, jen tak dál. Oko normálního člověka jich rozeznává několik milionů, takže je před tebou ještě dlouhá cesta, ale držím palce!
Reagovat
FulnekUltras
vlastně jsem ještě zapomněl na tvou oblíbenou hnědku - jen nevím, zda více přízemně žumpoidní nebo agresivně fašistickou...
Reagovat
Stan_Borowitz
Blahopřeju! Tak dnes se z tebe stal tak z desetiny člověk. Z tech zbylých devíti jsi pořád stejná svině jako dřív, ale aspoň trochu lidství v tobě je. Pracuj na sobě a třeba to dotáhneš někam na 50:50, než pojdeš.
Reagovat
FulnekUltras
bravo chlapče - ale před všemi už se snad obnažovat nemusíš... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Já se v klidu obnažím, nemám se za co stydět.

Co ty?
Reagovat
FulnekUltras
Já už jsem nahý dávno - na pokrytce se musí vždycky čekat... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak si to v klidu užij, ale dík, do toho nejdu. To bude asi závada na gajdaru...
Reagovat
FulnekUltras
No tak si ještě něco na sobě nechám... ;)))

https://www.youtube.com/watch?v=xeaiTtat9J8
Reagovat
themimone
už je tam i Petra http://fancybear.net/page-2.html ....
Snad si Fulnek(a další bojovníci) zachovájí svůj pohled na věc a okamžitě ji odsoudí :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Obávám se, že od protagonisty normalizačního čecháčkovství můžeme očekávat podobně licoměrný postoj jako v případě daňové optimalizace v Monaku, najednou mu budou i lavičky pro bezdomovce, co si nechal z parku u nich před domem Kalousek odvézt k sobě do Bechyně na zahradu, zcela ukradené. Láska je láska a hormonům kolikrát neporučíš ani v pokročilém věku...

A beztak to je nějaký veřejnoprávní web, takže se mu nedá, na rozdíl od Sputniku, věřit ani dobrý den...
Reagovat
gigin
Tak jestli Petra čte TP tak musí být na fetu. Tam se vztahuje jasná výjimka.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale o to mu myslím právě šlo, gigine, proto ten příklad uvedl. Samo že to má oficiálně povolené, stejně jako měli cosi povoleno černí bratři, jak jim říká tavárišč - aj, čo to hovorím - gaspadin Tarpiščev.

A taky to nikde nehlásila samozvanému tribunálu proruských trollů.
Reagovat
Jabadu
"Maria" - Karel Gott v nejlepší formě:

https://www.youtube.com/watch?v=miZzfbLpoBM

Jsem sice "kvíňák", ale jako zpěvák je prostě gaučo.
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Karel strčí hluboko do kapsy i Froomea s údajně zcela specifickou metodou dýchání, kterou prý nikdo jiný nezná... ;)))

I takovíhle "experti" se mezi dobře placenou čecháčkovskou svoločí dneska najdou... ;)))

https://www.sport.cz/loh/cyklistika/clanek/798507-hvezdneho-frooma-oddeluje-od-ostatnich-jen-hloupost-jaka.html
Reagovat
Jan
Ještě jednou z jiného zdroje:

http://www.hlavnespravy.sk/svetova-protidopingova-agentura-wada-stopla-ruskych-sportovcov-ale-americkym-dokonca-dovolila-pouzivat-doping/831980
Reagovat
FulnekUltras
IT věk nakonec lživou ušáckou špínu spláchne dřív, než by si kdo pomyslel ;)
Reagovat
Fandina
Možná, kdyby si Mária požádala, tak dostane výjimku též.
Reagovat
FulnekUltras
Od začátku se všechna rozhodnutí v jejím případě záměrně oddalovala. Teď už byl sice účel - vyřadit ji z LOH v Riu - splněn, ale aby to zase nepůsobilo příliš nápadně, tak to přece jen ještě trochu odložíme...
Reagovat
Fandina
Nevím, proč by měla být zrovna ona odněkud vylučovaná. Podle mě udělala chybu, když nečetla, co se může a co ne. Pravidla se musí dodržovat. Když je někde nepsáno, co se nemá dělat, tak to bohužel dělat nemohu. Například když jsem dělala účetnictví, tak jsem účtovala podle pravidel a ne podle toho, co jsem si myslela, že má být. Tak to v životě chodí, že když člověk něco dělá, tak musí splnit určité podmínky. A ty bývají aktualizované. Viz zákony předpisy o účetnictví.
Reagovat
Fandina
Takže stačilo si ověřit, jestli lék který bere je možný a měla by po problému.
Reagovat
FulnekUltras
jak by řekl velmajstr spaniel, právě teď sis se mnou dokonale vytřela ..... ;)))
Reagovat
spaniel
Jiný zdroj, další ruský web.
Reagovat
Jan
Americký se tím chlubit nebude :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Úplně postačí, když to napíše třeba ITAR-TASS, Ria Novosti nebo nejlépe Interfax...
Reagovat
FulnekUltras
zatímco CNN, ČT a Radio Proglas jsou zdroje samozřejmě vždy seriózní a vysoce věrohodné... ;)))
Reagovat
FulnekUltras
a samozřejmě i Reflex/Respekt, Lidové noviny, I-Dnes a vůbec všechna média poslušně sloužící zájmům režimu
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty už jsi se stihl ožrat, nebo co? Píšu, že by stačilo, aby to byla zdrojem alespoň seriózní ruská média, ne nějaké weby placené bůhvíkým, tak nevím, co do toho taháš iDnes?
Reagovat
FulnekUltras
seriózní ruská média schválená a dotovaná USA, viď? ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Vem si prášek. Nebo radši dva. A zítra k doktorovi pro silnější.
Reagovat
FulnekUltras
zásah, co? ale tenhle průhledný mě už ani nějak moc nebere... ;)
Reagovat
spaniel
Nech ho v té ubohosti. Musí byt strašně deprimovany. Ještě ze ma na své straně tu drtivou imaginární většinu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Že ruský státní, proputinovský ITAR-TASS bude někdo vydávat za médium dotované z USA, to bych fakt nečekal... ale u těchhle paranoidních bláznů je zjevně strašně snadné upadnout v nemilost, stačí, když nepíšou přesně to, co oni chtějí slyšet...
Reagovat
FulnekUltras
To, že americké a po nich papouškující české "seriózní" zdroje už čtvrtstoletí svévolně "rozhodují" o tom, co tedy "u nás na Západě" ještě jako jsme ochotni vzít a co už teda rozhodně ne, jenom potvrzuje, že paranoia bude někde jinde. Ti nejkovanější přicmrndavači se navíc těší i solidním finančním injekcím - neříkám, že všichni.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale o amerických a českých médiích tady melduješ pořád jen ty. Já jsem jasně napsal, že mi úplně stačí, když to napíšou Rusové, kteří se pod to, co napíší, aspoň umí podepsat.
Reagovat
FulnekUltras
Kdyby dnes už opravdu existovala svoboda (PO) projevu, určitě by to udělali... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná spíš kdyby sami nevěděli, že to, co píšou jsou vesměs jen výmysly, pomluvy a lži... taky by třeba museli zveřejnit své hodnosti...
Reagovat
FulnekUltras
Bohužel i takhle dnes může vypadat nejvyšší představitel významné a do všech stran moralizující mezinárodní instituce...

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/414692-nejsem-alkoholik-mam-potize-se-stabilitou-vysvetluje-sef-evropske-komise.html
Reagovat
FulnekUltras
vřele doporučuji hlavně video ;)
Reagovat
Fandina
A proč to sem dáváš?
Reagovat
FulnekUltras
je to opravdu tak těžké si domyslet? ;)
Reagovat
Fandina
Ano.
Reagovat
FulnekUltras
čti níže
Reagovat
Fandina
Já jen, že představitel naší země má podobné problémy.
Reagovat
FulnekUltras
podle proknížecího mainstreamu
Reagovat
Fandina
podle vlastního vyjádření
Reagovat
FulnekUltras
koho?
Reagovat
Fandina
Toho, kdo rád a často pije.
Reagovat
Fandina
O Kalouskovi nemluvím.
Reagovat
FulnekUltras
Zeman se vyjádřil, že má svůj věk a s tím související pohybové potíže (každý jistě vidí) - a zkus si pak vyjít nahoru a zase dolů točité schůdky ze Svatováclavské kaple do komory s korunovačními klenoty. Jestli si předtím na ruské ambasádě dal pohárek a pak utrousil něco o viróze, nehraje už vzhledem k tomu větší roli. Že to ti nejneschopnější jedinci, kteří jsou plně nefunkční i za dokonalého střízliva, na něj dodnes vytahují, svědčí pouze o nedostatku věcných argumentů.
Reagovat
Fandina
Bohužel to tak je, že politici pijí alkohol. Nejen v představitelé EU, jak si to sem dal.
Reagovat
FulnekUltras
Podstatné je, jestli pak dělají i blbosti ve své práci nebo ne. A Juncker - to je tedy ostuda nejen na pohled v odkazu.
Reagovat
Fandina
Podstatné je, že je to špatné, když se něco takového děje.
Reagovat
FulnekUltras
Máš pravdu, že už jen na pohled to dobře nevypadá. A co se teprve asi děje tam, kam veřejnost běžně nevidí?
Reagovat
spaniel
Tvl, jsi docela trapný. Jestli je někdo přeborník v chlastu, tak Zeman. Nikdy se tím netajil. A je taky zjevné, na které světové straně se to naučil.
Reagovat
FulnekUltras
Trapasy na veřejnosti jako Juncker rozhodně nedělá - a navíc je i pod mírným vlivem pořád schopen rozumné pracovní akce, což se o proslulém vymetači malostranských náleven Kalouskovi stejně jako o jeho ještě nedávném občas bdícím stranickém štítu z jižního polesí nedá říci ani s velkou dávkou odstupu a tolerance.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak všichni tito pánové si v tomto ohledu asi nemají moc co vyčítat...
Reagovat
FulnekUltras
Neřekl bych, že se náš současný prezident někdy na veřejnosti choval jako prase - Juncker ano.
Reagovat
FulnekUltras
A Kalousek např. v podloubí na Malostranském náměstí taktéž.
Reagovat
spaniel
On ma korunovační klenoty doma v obýváku? Vždyť je permanentně nadrany jak muzik.
Reagovat
FulnekUltras
počítá se práce a výsledky
Reagovat
Stan_Borowitz
Kalousek měl jako ministr financí skvělé výsledky, to je pravda. To je mu třeba přiznat, i když ho jinak moc nemusím.
Reagovat
FulnekUltras
V cyklistice je situace oproti tenisu diametrálně odlišná - stájová. Armstrongovy praktiky se tak provalily při vyšetřování jiné, menší ryby z jeho už léta v tichosti zasmrádajícího Brčálníku. Jistou podobnost s IAAF a spol. lze však najít i pod UCI. Roman Kreuziger kvůli členství v ruské stáji přišel o rok závodění a možná i šanci vygradovat kariéru. Toť fakta.
Reagovat
Jabadu
Nejbohatší stáj - SKY - na to jde jinak.
Zkoupí největší rivaly a udělá z nich pomocníky hvězdy.
Zatím to byl Frooome.
Příští rok to bude třeba Woult Poels, kdo ví?
Druhé místo je neúspěch.
Jsou královsky placeni za to, že jim Murdoch po třech týdnech dřiny oznámí, že neuspěli.
To by mi dost vadilo.
Reagovat
FulnekUltras
I u Froomea již cca 3 roky vládnou nemalé pochybnosti - zhruba od doby, kdy na Mt. Ventoux snad třikrát nebo čtyřikrát zkoušel urvat Kolumbijce Quintanu, až mu to napopáté vyšlo, rychlostí, která po 10 km stoupání musela přijít každému, kdo na kole někdy vyšlápl nějaký větší kopec, a při srovnání somatotypů obou závodníků, přinejmenším podivná. No ale zatím je tahle kauza podobně jako u SW pouze ve stadiu štěbetání vrabců (plus desítek jezdců a tisíců fanoušků) na střeše.

http://www.tyden.cz/rubriky/sport/ostatni-sporty/froome-na-hrane-dopingu-unie-mu-povolila-zakazane-leky_310112.html
Reagovat
themimone
celá tato aféra vznikla když jakýsi novinář(myslím že to byl novinář?) přišel s tím, že jeho výkon byl příliš vysoký, nicméně to bylo během jediného dne vyvráceno s tím, že jeho výpočet byl chybný, což i následně potvrdili další odborníci. Ve skutečnosti se Froome nijak zvlášť nevymkl obvyklým hodnotám, kterých špičkoví vrchaři normálně dosahují...
Reagovat
Stan_Borowitz
Prosím tě, s fakty a tím, jak věci skutečně jsou, to ve Fulneku nezkoušej. Tam se slyší na úplně jiné věci...
Reagovat
themimone
S Křižákem je teda dost přehnané tvrzení, byla to směsice "náhod", které nehrály v jeho prospěch a UCI se zachovala čistě pragmaticky. Byl ve stájí ve které bylo prokazatelně 5 jezdců usvědčeno z dopingu, navíc celá stáj včetně Romana měla spolupracovat s nechvalně proslulým doktorem Ferrarim (ano, ten od Armstronga). Dále taky nesrovnalosti v biologickém pase, kde mu hodnoty nepřirozeně oscilovaly z jedné hranice ke druh=, byť zůstali v toleranci.

To vše přišlo v době, kdy se cyklistika potýkala s vůbec největší možnou nedůvěrou a další aféru z logických důvodů nikdo ve vedení UCI nechtěl. Roman dost možná byl obětí systému, ale ne z důvodu že byl v Ruském týmu, ale spíše důvodu tobě možná i docela blízkého, práva jednotlivce byli potlačeny ve prospěch většiny (čti raději obětujeme kariéru jednoho jezdce než riskovat další pošpinění které ublíží všem)
Reagovat
FulnekUltras
Kdyby si nakonec odchylky v biopasu nedokázal vyargumentovat, patrně by ho odkrouhli zcela. Myslíš, že tohle je z jejich strany v pořádku?
Reagovat
themimone
nemyslím, ale to už je problém daného sportu a strachu z další aféry, jsou holt mnohem opatrnější než v jiných sportech. Řeknu to takhle, kdybych byl člověk ve vedení UCI, měl za sebou takovou aféru jakou cyklistika měla a přišel přede mě takový to případ, tak bych ho taky odstavil, to riziko bylo v ten okamžik pro celou cyklistiku až moc vysoké než aby nad tím mohli mávnout rukou. Není to správné, ale někdy taková rozhodnutí padnou...
Reagovat
FulnekUltras
Faktem je, že cyklistika je dopingově mnohem víc na ráně - už jen proto, že zde v důsledku dopingu nejednou došlo i ke smrtelným kolapsům - a také se zde ve srovnání s tenisem točí přece jen podstatně míň peněz.
Reagovat
Fandina
A hlavně tu díky Lancemu nemůžeš aplikovat protiruské spiknutí.
Reagovat
FulnekUltras
Doufám, Fandi, že jsi dnes zcela střízlivá... ;)
Reagovat
Fandina
Já ano a ty?
Reagovat
FulnekUltras
já též
Reagovat
brixner
VYLOUČIT!
Reagovat
FulnekUltras
představuje v současném cíleném honu na ruské čarodějnice třeba i léta dozadu zdánlivou výjimku - pokud si však uvědomíme, že USA by tím Bolta připravily o zcela unikátní LOH medailovou sérii 3x3 zlaté a zuby nehty tím udržely i tak dost pochybnou aureolu svého sprintera a dálkaře Lewise z LOH 1984 a 1988, hned situace působí trochu jinak. Povšimněte si (viz odkaz), o jak sporný a v podstatě neškodný preparát se v případě Jamajčana Nesty Cartera jedná...

https://www.sport.cz/ostatni/atletika/clanek/782497-dopingovym-hrisnikem-z-oh-v-pekingu-je-clen-jamajske-stafety-prijdou-bolt-a-spol-o-zlato.html
Reagovat
VlS
Kdyby tý Ameriky nebylo, tak by sis jí musel objevit. Jaká je souvislost, mzi švýcarským labákem v Laussane, odběry vzorků v Číně a v Anglii, zjištěním Švýcarů, že ve vzorku je něco, co tam bejt nemělo a Američany? WADA není instituce zřízená Američany, ale MOV, procedury, postupy atd. jsou aprobovány mezinárodní úmluvou o omezení dopingu ve sportu uzavřené v Paříži v roce 2005 v rámci OSN. Sídlo WADA je v Montralu v Kanadě, hlavní stan v Laussane. Testování provádějí primárně národní labáky států, kde soutěže probíhají. To už je docela slušná paranoia. Ty vidíš Američana i za tím, že ti na křižovatce padne červená.
Je fylozoficky sporné, jestli je etické provádět kontroly po 8 letech zpětně prostředky, které před 8 lety nebyly dostupné. To není jen o tom, že na to sportovec " mohl" hřešit, ale taky o tom, že ani sám sebe bemohl kontrolovat. Osobně bych to zakázal, ale to nic nemění na tom, že to dělají právě proto, že ty nové metody vyvinuli. A to pičkej, až projedou Soči, to se teprve vztekneš ( ale Putin víc).
Reagovat
Jabadu
Ani netuším, proč tolik nenávisti (zrovna od tebe) jde proti Fulnekovi.
Mně nevadí, že je "kovanej", ať si je.
To je jeho věc.
Mně osobně jeho příspěvky (nemyslím hádky) přijdou věcné a navíc je to týpek, který umí (tuším) 20 shybů!
Ty wole, já bych je udělal také, ale skončil bych jako Franta Veselý. (Jsem v rizikovém věku).
:-)
Reagovat
Jabadu
Viděls někdy jeho pracky? On Franta něco bral ...
Reagovat
VlS
V čem vidíš nenávist? V tom, že odmítám za vším blbým na světě vidět americkýho čerta? Ty souhlasíš s tím, že někde někdo našel jamajskýmu klukovi něco ve vzorku na základě vlivu Američanů? A nějaký argumenty by byly?
Reagovat
Jabadu
Argument je ten, že rodilý Jamajčan rozhodně nevypadá, jako Usain Bolt a comp.!
Je to sprinterská ikona a vydělává peníze. Nejen sobě.
:-)
(Nebo si snad myslíš, že je normální, aby člověk běhal stejně rychle, jako antilopa?)
Reagovat
VlS
A jak to souvisí s Američanama?
Reagovat
Jabadu
Jsou to kategorie:
1. Baseball
2. Americký fotbal ... atd. ... atd.
K žádným zkouškám a do školy nechodí. Jsou v "programu" příslušné školy. Postupují do vyšších ročníků na základě výsledků "prezentace školy". Mnozí z nich neumějí číst ani psát. (neměl je to v dětství kdo naučit)
Ale mají "výsledky".
Mám pokračovat?
:-)
Reagovat
VlS
V tomhle nemusíš, hnusnej důsledek komercionalizace sportu, i když to není zdaleka tak automatický a jednoznačný, jak to popusuješ. Je to o hodně vrstvenější a barevnějši a ty zde ohedinělý extrém představuješ jako standard - což je fulnekovská manipulace, docela odpirná, neníliž pravda? Za mejch klukovskejch let byl v našem městě hodně dobrej hokej. Mohl bych ti jmenovat řadu jmen, které potom byly v reprezentaci, měly veljá jména. To trvalo dost dlouho, někteří dodnes hrají v NHL. Sportovní výsledky byly taky důležitější než školní znalosti - většinou, ne automaticky a univerzálně, dost rodičů si bylo vědomo, že 15 letá hvězda nemá záruku, že je hokej uživí a starali se o prospěch jako rodiče. Číst, psát a počítat tedy uměli všichni. Těm klukům jsme říkali " hokejky". Nejde o specificky americkej problém, možná studie zaměřená v Brazílii na fotbal by byla taky zajímavá. Ale utíkáš jinam - jak to souvisí s údajným dopingovým nálezem u jamajské štafety a s vlivem Ameriky na ten nález? Drž se prosím tématu.
Reagovat
Jabadu
Jako bývalý učitel vím, jak probíhala koncentrace "talentů" do tzv. hokejových tříd na malém městě - Znojmo.
Ano, ti chlapci uměli trochu číst a psát a fluktuace učitelů v těchto třídách byla nezvykle velká.
Všichni - opakuji všichni "talenti" skončili v rakouských nebo švýcarských "líhních" a šli postupem času do prdele (byly to děti), protože je místní nepřijali.
Ende ... šlus.
To byl tzv. Znojemský hokejový zázrak.
:-)
Reagovat
Jabadu
Most questions?
:-)
Reagovat
VlS
No vidíš to jsme sousední okresy. A poučení pro americkou stopu v jamajským problémem je tedy jaký? Co učíš, krásně kličkuješ, skoro jako Mr. Frick.
Reagovat
Jabadu
Už neučím. Živím se rukama.
Ty mi zatím slouží dobře.
:-)
Reagovat
Jabadu
Objem svalstva má sice také vliv na sílu, ale ne tak podstatnou, jak by si někdo myslel.
Hlavní složkou síly svalu je počet svalových vláken.
Ten je u mužů zhruba dvojnásobný, než u žen.
Federer nemá určitě objem např. bicepsu jako Serena, přesto jako trénovaný muž má jistě větší sílu.
Serena nepodává 220 km/h jako Veselý nebo jiní muži.
Proporce jejího těla však ukazují jasně.
(Klidně mi spílejte, ale neučte starýho vorla lítat).
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Děkuji za fundované příspěvky takříkajíc z hloubi Orlovny, pane docente. ;)
Reagovat
VlS
Jabadu, vnímáš, že v Africe jsou černoši různých kmenů, které se od sebe somaticky velmi pidstatně liší? Že po zavlečení otroků do Ameriky došlo k promíchání genofondu Afroameričanů a proto je Venus úplně jinej somatyp, než Serena, i když jsou segry? Prohlídni si fotky Afričanek, třeba u Masajek na savanách jsou ty holky gazely ( Venus) , na druhý straně v pralesích ( ale i jinde) jsou ty zadkatý a prsatý holky typ Serena a říct, že Fedex má menší bicáky než Serena, to chce dost fantazie, nebo hodně prázdnou flašku. píšeš, že si se jako kluk málem odrovnal na bobulích ( jak říkáš, zdravotní problémy, svalová zranění a podobně ) tak v tý době Serena vyhrávala Grand slamy, to by asi s tvou indikací šlo těžko, což? Navíc, Sereně bylo 20 před 13 lety, ne před 30 jako tobě a před 13 lety se už bobule hledaly a stíhaly.
Reagovat
Jabadu
Nechci se hádat a zavádět diskusi do nepatřičných dimenzí.
1. Ano, je to možné. Teoreticky.
2. Četls někdy, že oba preparáty (Winstrol a Trenbolon) jsou černošskou komunitou na tzv. "středních školách" běžné?
3. Nečetl, protože se to nezveřejňuje. Nesmí.
4. Okecává se to tím, že .... prostě mají blíže k drogám.
5. Opakuji, že se nehodlám hádat a něco o dopingu vím.
Slunce v duši.
:-)
Reagovat
VlS
Plivnout jed a říct slunce v duši mi připadá trochu specifický, ale tobě taky :-)
Reagovat
Jabadu
Mám známého, který v USA pracuje jako učitel.
Reagovat
VlS
A?
Reagovat
Jabadu
viz výše ...
Reagovat
FulnekUltras
Místo maloburžoazního tlachání o jedu si raději ještě jednou přečti ten odkaz týkající se Cartera. Jde vyloženě o účelovou věc - co do zpochybnitelnosti konkrétního "dopingu" (složka nosních sprejů, potravinový doplněk) téměř srovnatelnou s Marií. Onen přípravek metylhexanamin byl navíc v roce 2011 přeřazen do hraničních skupiny lékařsky zdůvodnitelných látek; navíc o současném stavu síly hlasů ve WADA, IAAF, potažmo i v dalších sportovních federacích včetně MOV není třeba pochybovat, stejně jako o dlouholeté praxi v OSN - tak o čem se nás tu (samozřejmě z proamerických pozic) snažíš vlastně přesvědčit? Abychom spolu s momentálním dobře placeným mainstreamem a jeho přicmrndavači drželi hubu a krok? ;)))
Reagovat
VlS
Proč není potřeba o něčem pochybovat? Protože to říkáš? Tak zrovna o tom pochybuji. To si vážně myslíš, že celej svět zobe Amíkům z ruky a dělá co si přejí? Myslíš si vážně, že Coe poslouchá příkazy? Myslíš, že Francie ( kde liberalismus je skoro sprostý slovo) bude poslouchat Ameriku? Myslíš, že titulkování kohokoliv maloburžousty, modrobolševiky a podobně něco změní na ruské pověsti k lepšímu?
Neuvedls jedinej střízlivej a věcnej argument, jen jak obvykle vyhlašuješ propagandistický hesla a asi je sám považuješ za argumentaci, bohužel to není víc než tlachy.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud ti připadá, že jsem tady dosud uvedl málo argumentů, nic s tím nenadělám - a ani nechci, protože zbytečné věci zbytečně vysávají... ;) Každopádně jistě sám cítíš, že proamerická propaganda má - ostatně jako každá účelová lež - postupem času čím dál větší trhliny zdaleka nejen ve světě tenisu, a pravda dříve nebo později vyplave na hladinu všude.
Reagovat
FulnekUltras
Ještě doplním, že "bobule" se skutečně hledaly a stíhaly nejen před 30, ale dokonce i před 40 lety - byť tomu možná dnes mnozí antiruskou a antivýchodní propagandou zmasírovaní čecháčci těžko uvěří ;))) - jen poměry rozhodovacích sil v tehdejších antidopingových institucích a sportovní administrativě byly oproti současnosti poněkud odlišné. Podstatný byl výsledek kontroly na místě (např. Jarmila při svém světovém rekordu v Mnichově-NSR), nikoliv x let dozadu účelově a spoza vlastních drápů vytahovaná chabě maskovaná ušácká špína. Mimochodem - proč dnes IAAF asi tolik záleží na tom, aby historicky nejdéle platný světový rekord atletky ze socialistické země byl už konečně překonán za každou cenu, i kdyby k tomu měli administrativně splnomocnit sedmdesátiprocentního chlapa?????
Reagovat
Jabadu
Otázkou je, jestli o tom Jarmila věděla.
Podle mě, o tom nevěděla. Myslela si, že dělá dobrý tréningový program.
Její trenér věděl a využil ji.
Byla součástí programu.
Jistě se musí cítit podvedena, proto chápu, že o tom nemluví.
Reagovat
FulnekUltras
Prošla tehdy v Mnichově antidopingovou kontrolou s negativním výsledkem - a to je podstatné.
Reagovat
Jabadu
Muselo to být domluvené. Ten rekord je nadlidský.
Reagovat
FulnekUltras
nebo byly "nadlidské" tréninkové metody, díky nimž jej Jarmila dosáhla... Napsat z domácího pohodlí a se slušnou finanční motivací dobově angažovaný hnůj typu Koule nebo Fair Play umí dnes každý průměrně inteligentní autor s gumovou páteří. Apropo - Rio 2016 a "plný úspěch" americké koulařské školy... ;)))
Reagovat
Fandina
Tady jde o to, co ti píše Jabadu. Z vlastní zkušenosti, co zažil sám. Jak to chodilo.
Reagovat
Jabadu
Tak američtí koulaři - to přece muselo být každému jasné.
Reagovat
FulnekUltras
Kdo viděl a zná, ví své... ;)
Reagovat
peggy
Myslim,ze Maria neni sama.Nekdo dostane pouze 1/2roku a Maria ma dostat tolik?Take bych se odvolala.Dopuji sportovci na vychode i zapade.Trest je podle jmena.
Reagovat
Jabadu
Maria "užívala" asi deset let přípravek, který nikdy na seznamu nebyl. Až najednou ... (vliv na výkon je dodnes diskutabilní).
Serena a Venus na to šly jinak.
Prokazatelně vždy zakázané látky užívaly "s posvěcením".
OK. Ve skutečnosti žádná pravidla neporušily. PROTOŽE TO MĚLY POVOLENÉ!
K věci:
Když se podívám na kultturistiku - jsou tam dvě kategorie: open a natural.
Sam Stosur je podle mě natural. Je to o proporcích těla, které se bez Winstrolu nebo Trenbolonu dají dosáhnout!
Když se podívám na oštěpařku Abakumovovou a Serenu, já tam nevidím žádný rozdíl.
Řekl jsem to právě ...
Reagovat
FulnekUltras
Sestry na začátku roku 2012 informují o zásadní změně ve své výživě -

http://www.vegan-fighter.com/novinky/raw-vegan-strava-sester-wiliamsovych.html

- domnívám se však, že přes čáru sportovní legálnosti šla později už jen Serena, jejíž extrémní ambice byly v následujícím období i jinak navenek dostatečně patrné.
Reagovat
Jabadu
Já nechci Serenu očerňovat. Uznávám její tituly. Ale jako člověk, který kdysi - byť nevědomě - bral, tak vím, jaký maglajs to v mém těle dělalo:
1. Růst svalstva byl viditelný a po půl roce jsem se v zrcadle nepoznával (ony totiž rostou i svaly v obličeji).
2. Nikdy v životě jsem tolik neříhal a neprděl! Bylo to strašný!
3. Libido šlo kurewsky dolů - a to mi bylo 19 let!
4. Častá zranění svalů - pochopitelně. Šlachy a úpony nerostou tak rychle, jako sval.
5. Ano, ve svých 51 letech mám figuru jako mladík na Winstrolu. Akorát já si udržuji to, co jsem získal. A to je (podle mě) případ Sereny.
Howgh! ...
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Aspoň trochu polehčující okolností pro ni budiž fakt, že právě v tenisu ovlivňuje případný doping konečný výsledek ještě relativně nejméně.
Reagovat
misa
Prostředky na zvýšení vytrvalosti a oddálení únavy jistě pomohou i v tenise.
Reagovat
brixner
No né?
Reagovat
spaniel
Sputnik, Aeronet a podobné plátky jsou placené z Ruska. Co lze tedy asi čekat po ruské dopingové aféře, než že si tam dají články proti západu. A kdo je lepší teřč než Williamsky? Pro dokonalé Slovany z východu (kteřé nejsou rasisté ani náhodou) samozřejmě nikdo.

Existuje dostatek žraloků na západě, kteří by si na něčem takovém zgustly. Jako příklad postačí Armstrong, Wikileaks apod.

Těmto ruským servrům, přes které tady vede Putin hybridní válku, by měly být ukončeny. A členové FB skupiny Putin náš prezident, by měli jít před soud za vlastizradu.
Reagovat
Frick
Správně. Všechny média, jenž dostatečně havloidní, by měla být zakázána.
Reagovat
spaniel
Ty jsi ten, co sem lidi dávali jeho fotku? Takový ten brýlatý retard? Tím by se to vysvětlovalo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Zázrak zvaný internet dnes dává netušené možnosti, jak relativně velmi levně zblbnout docela dost lidí.

Nebo jinak, jak jim dodat "důkazy", které je utvrdí v jejich slepé víře, otrocké lásce, zavilé nenávisti, zklamané frustraci, planých nadějích, falešných iluzích a tak dále a tak dále...
Reagovat
VlS
Já si ten internet snad koupím, líčíš to tak lákavě :-)
Reagovat
FulnekUltras
Kousek výš tady ve svém obvyklém stylu přicmrndavačského prosťáčka blekotáš zcela mimo kýbl cosi o rasismu - a zde se předvádíš jako klasický elitářský rasista sám, a to doslova vystřižený z učebnice.
Reagovat
spaniel
Rasista? Ty myslíš že Frick je jiné rasy než já? :D
Reagovat
FulnekUltras
princip tvé selekce je stejný jako u rasismu
Reagovat
spaniel
Není. Čtu, poslouchám, posuzuju a soudím. Takže třeba ty jsi hovado a je mne jedno jaké jsi rasy.
Reagovat
FulnekUltras
Tohle už je aspoň hodnocení podle názoru - což kvituju ;) pozitivně...
Reagovat
kada.tom
Naprosto s tebou souhlasím. Rozhodně nelze dělat závěry z toho, co píší nějaké proruské weby. Rusům se koplo do vosího hnízda a teď ty jednotlivé vosy chtějí útočit. Samosebou USA jsou logický terč a na koho jiného ukázat, no ...

Vlastně ke všemu, co si napsal, se mohu okamžitě přihlásit bez jakýchkoliv námitek.

Až ty informace dnes propírané na těch proruských webech potvrdí i média, kterým se dá věřit a která lze označit za seriózní, tak pak bych tomu přikládal nějaký význam. Do té doby je to jen kopání kolem sebe v pomatení smyslů od ublížených, kterým se prostě přišlo na něco, o čem se dlouhou dobu šuškalo ...
Reagovat
George_Renel
Na druhou stranu by věci určitě prospělo, kdyby byly všechny výjimky veřejně k dispozici. Pak by podobní nenávistníci měli po ptákách.
Reagovat
kada.tom
to určitě jo :-)
Reagovat
VlS
Georgi, na druhou stranu existuje cosi jako lékařské tajemství a ochrana osobních informací. Nejsem lékař, lékárník ani biochemik a pendrek tomu rozumím. Tak, jako tomu nerozumí 99,99% laické veřejnosti a pokaždý, když někdo dostane prášky na akutní chorobu, který se nejmenujou přímo Aspirin, tak to vyvolá vlnu keců o dopingu. Mimochodem, víš že běžný prásky na vysokej tlak, který bere možná půlka lidí od 40 vejš , obsahují tzv beta blokátory, které jsou na seznamu WADA?
Reagovat
George_Renel
Lékařské tajemství je o něčem jiném.
A buď si jist, že zrovna já toho o betablokátorech vím více než dost, stejně tak jako o jiných lécích na srdce.
Reagovat
FulnekUltras
A co takhle vlastní názor, daný porovnáním více různých a třeba i zcela protichůdných zdrojů plus osobních praktických vjemů a zkušeností? Nebudeme si nic nalhávat - média, která prohlašují za seriózní sama sebe, byla v každém režimu na straně momentálních tzv. "vítězů" a vždycky silně zasmrádala, což se dřív nebo později taky ukázalo...
Reagovat
spaniel
Problém je, že tyto "média" zdroje neuvádějí. A když se tváří že ano, tak odkazují na sebe navzájem. Je třeba rozlišovat. Taky si můžu založit web a psát tak články, to ze mě ještě nedělá novináře a už vůbec to nedělá z článku pravdu.
Reagovat
Stan_Borowitz
A pak je tady v poslední době takový nový prvek zdrojování - hackeři. Lidi, kteří jsou z definice nedohledatelní a pravost toho, co tvrdí (pokud existují)m neověřitelná.

Na tomto principu se dá kvalitně pošpinit kdokoli.
Reagovat
FulnekUltras
Na rozdíl od dobře placených veřejnoprávních přicmrndavačů dočasně "vítězné" strany nejsou názory zásadně protichůdné ve stále přetrvávajících totalitních poměrech v konvenčních médiích zdrojem ani slušné "obživy", ani elementární bezpečné existence. Ověřit a prokázat se dá nakonec vše a pokud k tomu možnosti IT přispějí, jen dobře. Kdo se v této stále svobodnější konfrontaci bojí o udržení vlastní lži pod falešnou hlavičkou pravdy, uchyluje se k relativizování a demagogickému očerňování.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ježíši, to jsou bláboly. Žádná "vítězná" strana neexistuje, existuje jen strana poražená, naštěstí ta tvoje a navždy nebo aspoň hrozně nadlouho, protože mezi těmi neporaženými je pro voliče pořád dost na výběr.

Neustálé žvanění o veřejnoprávním tom či onom je taky mimo mísu. Jen v této zemi máme desítky různých médií, jen tři z nich jsou veřejnoprávní, a kdyby to bylo na mně, já bych je zrušil hned zítra. Nicméně "neveřejnoprávních" je daleko víc a opět je z čeho vybírat, na rozdíl od tvé milované totality.
Reagovat
FulnekUltras
Nestyď se přiznat, že onen "demokratický" široký výběr "neporažených" zůstává pouze v mantinelech momentálně mocensky udržovaného režimu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Žádný "mocensky udržovaný režim" neexistuje. To byl ten váš. Dnes, na rozdíl od tvých časů, které jsou naštěstí nenávratně pryč, se rozhoduje ve svobodných volbách. Kolik to pravidelně dostáváte? 10-12 procent?
Reagovat
FulnekUltras
Rozdíly režimů umíš vnímat adekvátně ke hloubce svého ponoru - ale jak říkám, pokud je ti v těch sračkách dobře... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty "sračky" budou zjevně někde jinde, když se skoro 90 % voličů do nich nechce znovu vlézt...
Reagovat
Mayo
Fuj, tato podvodnícka dopingacka ;(
Reagovat
lexikon
http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/tenisove-sestry-williamsovy-dopovaly-s-vedomim-agentury-wada/
Reagovat
themimone
to někdo překládal pomocí google translate nebo je jeho psaný projev na úrovni devítiletého dítěte? Celkem ostuda, ale co čekat od podobných stránek...
Reagovat
Fanda67
No ostuda je spíš to že Williamsky dopovali s požehnáním té WADY né :-(
Reagovat
themimone
to se teprve ukáže
Reagovat
blixa
Nevím nakolik jsou ty dokumenty relevantní, nicméně WADA uděluje spoustu výjimek. Co jí taky zbývá, když do zakázaných látek ti idi.oti nacpali vše co je napadlo a doktoři by v řadě případů stáli před neřešitelným problémem.
Reagovat
George_Renel
Pro mě by byla ostuda třeba to tvoje příčestí minulé.... :-/
Reagovat
Fanda67
Máš pravdu, to se mi moc nepovedlo :-( , no a to ostatní tedy nechám na Fulneka, ten to tu píše několik let :-)
Reagovat
smazaný uživatel
?Všetky výnimky po záštitou antidopingového programu sú zaručene legitímne a neporušujú pravidlá,? vyhlásil prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) David Haggerty.

(samozrejme keďže neúplatní doktori by nikdy nedali diagnózy zdravým hráčom :)

?Šikanovanie športovcov zatiahnutých do tohto úniku informácií je zbabelé a hodné opovrhnutia,? upozornil výkonný riaditeľ Antidopingovej agentúry Spojených štátov amerických (USADA) Travis Tygart.

(aké šikanovanie? Ja chcem vedieť, kto čo žerie a kto sa vydáva za chorého aby mohol žrať tie svinstvá)
Reagovat
Jan
http://cz.sputniknews.com/svet/20160913/3826330/wada-doping-sestry-williamsovy-bilesova.html

Asi dvojí metr.
Reagovat
janek_da
Sputniknews, to je nová forma Radia Jerevan?
Reagovat
FulnekUltras
Česká televize to rozhodně není... ;)))
Reagovat
themimone
no to ne no, tam je aspoň dohledatelný autor článku/reportáže....
Reagovat
smazaný uživatel
Elena Delle Donne už se k tomu vyjádřila...
https://twitter.com/De11eDonne/status/775786853710434304
Reagovat
kada.tom
tak Sputnik samozřejmě nelze brát za seriozí médium, no ..
Reagovat
FulnekUltras
stejně jako před 30 lety Hlas Ameriky
Reagovat
smazaný uživatel
No konečne. Už som to tu písal pred rokom. Djokovic, Wiliams, Kvitova a veľa ďalších čo frčia na utajených terapeutických výnimkách. Verejnosť sa nemá šancu dozvedieť, čo kto žere. Iba, keď sa sám hráč prekecne. Potom sa nečudujme, že nejaký kripeľ Wiliams skoro vyhrá v 34 rokoch 4 GS v roku a 5 bez prerušenia. Takto to vyzerá, keď sa to svinstvo skombinuje a preženie:

https://m.youtube.com/watch?v=nlRqUkf1j2M

Jediná možnosť: Si kripeľ?? Tak padaj na paraolympiádu alebo súťaž proti zdravým hráčom bez chémie, ak chceš prachy.
Nemôžu sa znevýhodňovať zdravý hráči kripľami, alebo tými, ktorí sa za kripľov iba vydávajú...
Reagovat
George_Renel
Napsal morální kripl.
Reagovat
smazaný uživatel
Panáčik :)
Poslušne šuchaj nohami a kývaj hlavičkou..
Reagovat
brixner
Šuchaj nohami? No muhehehehehehe:-) :-) :-)
Hele, ujo, vrať se zpátky do Bánovec nad Bebravou alebo do Šariša!
Jebemtiboha.
Reagovat
janek_da
Co myslíte, co by bylo horší? Kdyby Fricek naskočil na nůž nebo se zamotal do smyčky lana?
Reagovat
sprchon
Snad lepší, ne? :)
Reagovat
Frick
Radši bys skončil na kriplkáře nebo se zbytky zraku (světlo/stín. základní tvary a barvy)?
Reagovat
Michaelus
Podle unofficial news by mohla spolupracovat s Hogstedtem :D No tomu moc nevěřím, ale přál bych si to!
Reagovat
dunphy
No jestli jo, tak ten to teda letos střídá jak ponožky ty holky :D
Reagovat
Frick
No, já už možná vim, proč jsme se nedokázali dohodnout se Zdeňkem Zemanem. Ale nic jsem neřekl!
Reagovat
FulnekUltras
s čepičkou ne
Reagovat
Frick
se Sašou?
Reagovat
FulnekUltras
ten byl s velkým ;)
Reagovat
tommr
neříkala Petra, že chce jen českýho trenéra? :)
Reagovat
VlS
Jen mě udivuje, že ve spekulacích nepadlo jméno největší hvězdy trenérů žen - Pavel Složil ( Stefi Graf, Jenifer Capriatti .... )
Reagovat
Fandina
To je fakt, na tu dobu si pamatuji, když trénoval a vlastně přžedtím i hrál a je to Čech, takže to by byla splněna i její původní přání.
Reagovat
blixa
Dyk už je mu 60, chcete aby to s ním švihlo ?
Reagovat
Fandina
:-)) já zapomněla ... úsměv
Reagovat
VlS
To mu do důchodu chybí ještě cca 4 roky, to by stačilo.
Reagovat
George_Renel
V mých spekulacích padlo hned po vyhazovu Kotyzy.
Reagovat
brixner
A hotovo dbacet.
Reagovat
blixa
Moč ? Jo, to jo ! Každopádně ;-)
Reagovat
brixner
Blixy, Ty nikdy nezklameš!
Tebe bych vzal klidně na lano do skal :-))
Reagovat
Frick
To bejví leckdy po sportovce problém. Po závodě jsou dehydratovaný a musej pak pít jako o život, aby pak něco vyloučili.
Reagovat
brixner
Fricku, vodkaď si neska vylez?
Vod včéra ses mi zdál nějak zašantročenej:-)
Ale mám tě rád!
Jsi třída!
Hlavně pořádně chlastej, ať nejsi deh...hydt...No dyť víš!
Reagovat
FulnekUltras
nenech se vůbec ničím a nikým znechutit - i celé LOH v Riu jasně prokázaly silně zpolitizovanou atmosféru v současné sportovní administrativě a Maria je pouze určitou třešinkou na tomto pro normální lidi nepoživatelném intrikánském dortu...o příčinách tohoto hnusu právě v současné době jsme tady už taky mockrát debatovali - jenom jsem rád, že i mladší generace dnes už zcela samostatně přichází na to, co se kolem nás děje...
Reagovat
George_Renel
http://oh.idnes.cz/tresty-za-doping-na-olympiade-v-pekingu-fc3-/sport_oh.aspx?c=A160913_183620_sport_oh_ald
Reagovat
FulnekUltras
I tohle už se tady probíralo. Aniž bych chtěl apriori zpochybňovat např. výsledek kontroly u Abakumovové, je velice zvláštní, že se právě letos tak štědře roztrhl protiruský antidopingový pytel osm let zpětně dozadu, zatímco další pouze souhrnně číselně publikované pozitivní vzorky olympioniků ze všech zemí včetně Česka od roku 2000 na tento konkrétní trestný efekt přetaveny nebyly a zůstávají jaksi v tichosti u ledu. Za náhodu to lze považovat snad jedině s notnou dávkou naivity nebo protiruského fanatismu.
Reagovat
George_Renel
Rozhodnuto bylo dnes...
Btw, tahleta Ruska byla jasná už tenkrát, když se najednou objevila na OH jako Herkules.
Reagovat
cheeky
Je to spiknutí proti Rusku, to je jasný. A můžou za to Američani, protože jim závidí medaile. A Vladimíra II. A Vladimíra I. A Josifa. A 74let komunismu z kterého se 74 let budou vzpamatovávat, pokud se jim to kdy vůbec povede. Jsou to ale svině závistivý ty amíci. :-DDDD
Reagovat
VlS
Jasně, a toho cyklistu Armstronga honili jak psa jen proto, aby si natrénovali honění Rusů. Atlety nepostihli za podíl státu na krytí dopingu, ale protože prohráli v člověče nezlob se. Ti Rusové, kteří to práskli byli vlastně agenti CIA. A zejtra Lenin vstane z mausolea.
Reagovat
FulnekUltras
no hlavně hoši, když vám zůstane v klidu Šebrle... ;)))
Reagovat
Frick
https://scontent-lhr3-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/14099294_170177676747872_1694955756_n.jpg

Kurňa!
Reagovat
blixa
A jéje :D Frick objevil foto a má zábavu na celý večer :D
Reagovat
Frick
Hlavně je třeba i vypíchnout kvalitu této fotky - hezky nasvíceno, celá postava je vidět. No a smozřejmě je to od Ivet fajn, že je svolna takto zapozovat a zveřejnit to.
Reagovat
blixa
No nedělal to amatér, je to dosvícený odraznejma deskama, jinak by tam byly hluboký stíny v obličeji, o to víc zaráží že jaksi zapomněl na nohy a nechal je ve stínu. No užij si pěkný večer ;-)
Reagovat
PetaM
Kosti, kůže ... Nic moc.
Reagovat
blixa
He ? Jo pán je na "saudkovské" typy .. :D
Reagovat
PetaM
Ale tak ... Kdybych si chtěl hrát s kostrou, zajdu na hřbitov ... Navíc by ji aspoň nebolela hlava.
Reagovat
blixa
Já bych řek že kostra vypadá jinak, ale proti gustu .... My bychom si nekonkurovali v potravním řetězci :D
Reagovat
Frick
Je horší vést ve fotbale 2:0 vo poločase nebo v tenise (2 setový mač) vést o set + brejk, resp. (3 setový mač) vést 2:0 na sety?
Reagovat
mayday
Nemoc.
Reagovat
gigin
Jj, vést je blbé.
Reagovat
VlS
Vlastně vedení by mělo bejt proti pravidlům
Reagovat
a.magerova
Mně jednou známý řekl: "Oni schválně vyhráli !!!"
A myslel to naprosto vážně.... :-/
Reagovat
mrafe
Co vás na podzim ještě čeká?

Mám turnaj v Tokiu, pak Peking, Linec, Moskva... Taky Fed Cup a samozřejmě bych ráda uhájila místo na Turnaji mistryň v Singapuru.
Fricku je to cajk? ;-)

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/810506-naucila-jsem-se-jak-porazet-dobre-hracky-tvrdi-pliskova-po-us-open-se-odmenila.html#hp-sez
Reagovat
blixa
Linec, Moskva ? To kurňa ale doufám že nemyslí vážně ??!! :D
Reagovat
mrafe
Předsedo, měl bys jí domluvit!! :) Snad se alespoň z té Moskvy odhlásí. :-O
Reagovat
sprchon
Z Mockby snad jo. Uděláme s přecedou, co bude v našich silách.
Reagovat
dunphy
Počkat...ona jako vynechá Wuhan, ale bude hrát v připodělaným Linci i v Moskvě před důležitým TM? :O :D
Reagovat
blixa
No obávám se, že plán dělali v době kdy se jim o TM mohlo zdát jen v divokých snech :D
Reagovat
dunphy
No i tak...proč vynechávat Wuhan? To se mi nějak nezdá :)
Reagovat
blixa
Jinak já nevím, jestli Wuhan vůbec hrát může, na P5 jsou nějaká omezení, ale už si prd pamatuju jaká.
Reagovat
dunphy
To jsou právě pravidla pro to, když to nějaké holky nehrají, ne? :D
Reagovat
dunphy
Neumím se vyjadřovat :D prostě myslel jsem, že je tam nějaké to pravidlo, že holky TOP 10 se musí účastnit alespoň 4 z 5 Premier 5 turnajů, ale nevím...taky prd vím o pravidlech :D
Reagovat
blixa
Jo, ale je tam omezení, že účastnit se může nejvýše sedm z deseti hráček první desítky žebříčku WTA. Takže když se nepřihlásíš včas, pecháček.
Reagovat
tommr
tohle slyším poprvé. Nevycucal sis to náhodou z prstu?
Reagovat
blixa
Ty, odborník na WTA a slyšíš to prvně ? Dost smutný, znalče ... ;-) Navíc už se to tu na TP i mnohokrát diskutovalo.
Reagovat
tommr
ty si ale kecka. Kdyby to bylo tak jak říkáš tak ty 3 hráčky co by se "nestihly" přihlásit včas by nemohly splnit podmínku odehrání aspoň 4 Premier5 turnajů z 5. Trochu to odporuje logice, nemyslíš?
Reagovat
blixa
Tvl, ty Tykvákovatíš měrou neskutečnou. Jen za žádnou cenu nepřiznat vlastní blbost, viď ? Tady to máš česky, originál si dohledej sám, na to mám momentálně moc práce a žádnou chuť. Ale stojí to tam úplně stejně. Ty "logiko" .

https://cs.wikipedia.org/wiki/WTA_Premier_Tournaments
Reagovat
blixa
Tak jsem teď měl chvilku času, takže originál, str. 129, mistře logiky.

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/rules2016.pdf
Reagovat
VlS
uvedený Text je o závazku WTA dodat pořadateli turnaje minimální počet top 10 hráček, ne o maximu hráček top 10 na turnaji. Přečti si text nad tabulkou.
Reagovat
blixa
Jistě, ale těch 7 vychází právě z toho omezení pro hráčky. Kde je omezení pro hráčky se mi fakt nechce hledat, je to někde kde jsou i omezení pro start hráček TOP 10 na internationalech.
Reagovat
VlS
Jsi na omylu. Přečti si ten text. Tím WTA garantuje pořadateli turnaje, že mu dodá tolik a tolik hráček určitý kategorie pro ten kterej typ turnaje, U právního textu se musíš dívat, kdo je subjektem a co je předmětem příslušného ustanovení. Rule book WTA není o sportu, je o penězích.
Reagovat
blixa
Ale já vím o čem ten text je. Ale to číslo 7 není vycucané z prstu, je z omezení hráček. Před dvěma lety jsme to tady diskutovali. Původní zdroj informace o tom omezení byla wiky (ano, ta nemusí být správně), pak jsme to dohledávali v materiálech WTA a jsem přesvědčen že našli. Jestli má někdo sílu, může to zkusit. Pokud si pamatuju, bylo to někde kde byly rovněž omezení pro hráčky TOP 10 na internationálech.
Reagovat
tommr
máš to všechno popletený a okecáváš to, aby sis nemusel přiznat, že jsi vedle jak ta jedle. Na to není potřeba číst nějaký pravidla stačí používat zdravej rozum. Jak by WTA zdůvodnila, že tři hráčky z top-10 se nemůžou zúčastnit tak velkýho turnaje jako je Premier-5 a podle jakých kritérií by se určovalo, které z nich budou vyřazeny? Zatímco hráčky na 11.-50.místě by mohly startovat bez omezení? Zamysli se aspoň trochu nad tím nesmyslem co hlásáš ...
Reagovat
dunphy
Zkopíruj to všude ještě dvacetkrát pls.
Reagovat
sprchon
V Linci by měla hrát, protože jsem měl v plánu tam jet! :)
Reagovat
sprchon
A Moskva asi fakt nebude potřeba. Navíc tam by si s Nasťou pokazila bilanci.
Reagovat
kada.tom
Tokyo dejme tomu, Peking je jasná věc, nechápu ale absence Wuhanu, to je prostě velkej turnaj ... Linec a Moskva, no, Linec snad, ale Moskva mi přijde zbytečná s ohledem na TM
Reagovat
blixa
Asi se nepřihlásila včas, viz výše.
Reagovat
Fandina
Tady je ale napsaná, že hraje Tokyo, Wuhan, Peking, tak třeba na to zapomněla.
Reagovat
Fandina
http://live-tennis.eu/wta-schedule
Reagovat
PetaM
http://www.wuhanopen.org/index.php/index-show-tid-59.html

Tady je ve Wuhanu normálně psaná ... Zase mluví nesmysly :D :D
Reagovat
blixa
Tak asi halucinuje z hladu ;-) :D
Reagovat
PetaM
Nemůže každý znát turnaje přesně, jak jdou po sobě, jako my :D :D
Reagovat
bIbec
snad jí někdo řekne, že ta Moskva před TM není nějak závazná a že se může v klidu a pohodě odhlásit. Snad dá řeč s Petrou, ta s tím má každoroční zkušenosti.
Reagovat
misa
Letos si Petra s odhlašováním Moskvy starosti dělat nemusí.
Reagovat
tommr
Wuhan se jim zřejmě někde ztratil v překladu. Karolína mluví tak rychle, že je jí občas špatně rozumět. Jsem si jistej, že Tokyo, Wuhana a Peking v každým případě odehraje a Linec a Moskvu si nechává v záloze pro případ, že by se jí v Asii moc nevedlo a potřebovala ještě nějaký body na potvrzení účasti na TM - a to jak v singlu tak v deblu ...
Reagovat
mrafe
Tak asi novinář neumí asi rychle psát, a turnaj ve WUHANu je pro něj nepodstatný, protože, ve vedlejším článku už je napsáno, že se turnaje ve Wuhanu zúčastní.
Reagovat
cheeky
Chudinka Maria je pronásledovaná, protože je bílá a a Ruska. Naopak kdyby Maria nebyla bílá, hezká a Ruska, tak by lidi neřešili její kauzu ani z poloviny tolik. Musím se smát jak se za ní rytíři perou a trest Báry (a to je Češka) tu víceméně prošuměl v porovnání s Marií. Pro srovnání Bára si než něco začne brát sežene potvrzení od výrobce, že tam nic není. Výrobce lže. Bára dostane trest a ticho. Marie se ani neobtěžuje si zjistit, co je na seznamu a je moooooc utiskovaná.

Co se týče Castor, ona se tak narodila, pro její tělo je to přirozený stav a cpát do ní násilím léky mi nepřijde úplně košer. Ano má oproti ostatním velikou výhodu. A co má být? Vždyť na tom je sport založený, že má někdo lepší tělo než jiný. Nemají snad vysocí výhodu při basketu a tlustí při sumo? Já jako malý a hubený bych mohl volat po zákazu sportovců nad 175 cm v basketu a 70 kg v sumo, jak já k tomu přidu, že oni vyrostli víc a že mají pomalý metabolismus a já i když jím jako oni nepřiberu ani deko.... trochu směšné že....

Jak k tomu JMDP přijde, že je furt zraněný Federer celou kriéru skoro nebyl. To je nefér výhoda a těm, jejichž těla nejsou náchlyná ke zraněním by se měly nařídit nucené pauzy!!!

Kdyby Castor byla Češka bude tu Tommr brečet, jak je diskriminovaná.. A když už jsme u těch Češek v osmistovce. Ženy nemají šanci proti "babochlapovi" a Kratochvílová jejíž rekord ani Castor nepřekonala , žena nebyla? Nebo byla taky babochlap? (je fakt, že chlupatější byla víc než já) Nebo brala? (myslí si to mnozí).

Přiznám, že na Castor jsem vysazený...Dovedete si představit, jak tý holce musí bejt, když celý svět řeší, jak vypadá a jestli je vůbec žena? Představte si na jejím místě sebe, jak by vám bylo....
Reagovat
cheeky
Ad doping. Berou všichni a kdo si myslí, že ne je buď slepý nebo naivní. Johnson bral, ale Bolt, který je daleko rychlejší je samo čistý jak lilie. Armstrong, Jonesová, Lewis.... brali, ale ostatní, kteří byli výkony takřka srovnatelní ne... a teď tu o Karkulce.. Nebo radši tu, jak strašně špatně na tom ti chudáci sportovci jsou.. Marit Bjorgenová má sice astma ale poráží zdravé holky..asi superžena..Armstrong rakovina. Maria cukrovka a nemocné srdce...chudáci tak nemocní a ještě dokážou sportovat na vrcholné úrovni. Holt mám asi divné tělo, když v dvojnásobném věku Marie neberu vůbec nic, ale taky jsem nepoužitelný na sport i když mám jen rýmu a ona s hercnou v prd.eli vyhrává grandslamy.
Reagovat
cheeky
@ Tommr, pleteš si pojmy. Transsexuál Castor rozhodně není. Komise tenkát zjišťovala jesli není intersexuál. To je sakra velký rozdíl.

@VIS nevzpomeneš si na víc o případu té holky, které vzali medaile? Dost mě to zajímá. Jinak co se týče těch záchodů je to taky složitější než se zdá. Pohlaví a gender není totéž. Můžeš mít mezi nohama ptáka ohniváka a cítit se genderově jako křehká květinka stějně jako můžeš mít kozy jako vozy a lasturku a genderově být drsnej chlap. Vzhledem k tomu, že gender je záležitost sociokulturní, tak i nýt genderově muž v Evropě není stejné jako být genderově muž v Africe. V praxi, představ si, že stojíš u mušle a vedle tebe si přijde kočena, že ny Maruš Š. zbledla závistí a tobě se najednou krev z mozku žene někam úplně jinam a kočena vytáhne z pod sukně, to, co samý, co máš mezi nohama ty. Nebo si představ dámský záchod a tam přijde nabušenej chlupatej svalovec, výstavní chlapák, který ovšem nemá penis, takže nesmí na pánský...Proto se o to ty lidi soudí, aby mohli jít na ten záchod, kde nevzbudí rozruch a zalézt si tam do kabinky.

A co gayové a lesby? Když mě přitahují chlapi, není to to samé jako by heterák vlezl na dámský záchod? Neměl bych chodit na dámský, když mě ženy neberou? A lesby na pánský? A co ty ženy ke kterým vleze chap/gay a muži ke kterým vleze žena/lesbat? Těm by to určitě vadilo. Takže by měl být speciální záchody, šatny a sprchy pro gaye a lesby. Jenže do každé místnosti by měl mít přístup jen jeden gay a jedna lesba, protože jakmile tam jsou ty gayové 2 a nebolesby 2 už je porušená ta podmínka, že tam nesmí být lidi, co se sexuálně přitahují.

Jo a ještě extra zařízení pro bisexuály, kam se smí jen po jednom..
Reagovat
gigin
Líbí se ti Gulbis?
Reagovat
a.magerova
Reagovat
cheeky
Líbí moc, proč?
Reagovat
a.magerova
Bacha test.... :-)))
Reagovat
gigin
Jen tak mne zajímal tvůj pohled. Díky moc za odpověď.
Reagovat
mrafe
Gigine, bude ta tvoje No: 1 ještě letos hrát? Nebo si řekl, že když nehraje Roger, tak stejně nemá adekvátního protihráče, tak to taky zabalil ;-)
Reagovat
gigin
Hele vůbec netuším. Prej má zraněné zápěstí, odhlásil se i z Petrohradu, co bude dál fakt netuším.
Reagovat
mrafe
Dík, právě, že má zraněné zápěstí jsem někde četla, někdy na začátku turnaje v Cincinnati.
Reagovat
VlS
Cheeky, nevzpomenu, ale bylo v nějakým vrhačským sportu tuším a myslím, že to byla američanka, ale fakt je to strašně dávno, teď když se to snažím si nějak vybavit, tak jsem byl ještě svobodnej, takže cca 40 let. Bylo to ještě před érou nandrolonu a podobnejch svinstev.
Nevím, rozumím, co píšeš o problémech genderové identity, ale to už se opravdu dostáváme do relativismu čehokoliv. Asi se budu cejtit jako pes. Nebo proboha fena? Víš, už jsem opravdu starší generace a rozeznávám kluky a holky podle toho, co mají mezi nohama. Psychoanalýzu nechám cvokařům :-)
Reagovat
cheeky
Dík, národnost a rámcově jaká sport to byl mi stačí, to už si podle toho dohledám.
Reagovat
VlS
Ale ber to s rezervou, fakt je to dlouho, možná jít na odebraný medaile z OH
Reagovat
misa
můžou klidně odkládat až do ledna 2018. Komu by to vadilo? :)
Reagovat
brixner
Jak by asi dopad mač?
Tedy myslím pálkama!
Volným stylem, samosebou!
A Sval by čestně poraženého vodtáh v pytli na smetiště dějin...
A babi Fandina by vodříkala nějakej ten Votčenáš a tak...
A Magerka by pozůstalým(tedy nám) upekla ten nejčokoládávější dort na světě, co umí jen ona...
A já bych dostal ten největší kus...
A...
Zas mě chytá fantas :-)
Ale jako námět na, aspoň videoklip, za doprovodu teskných tónů ruské balalajky...
No popřemýšlejte!
Každopádně Mashu vyloučit ;-)
Reagovat
a.magerova
Nej z nej je pouze tato varianta... :-)))

http://www.svetfontan.cz/fotky55810/cokoladova-fontana-01.jpg
Reagovat
a.magerova
Po párty... :-)))

http://www.bety.cz/image.ashx/1519/7368757474657273746f636b5f33313537323937302e6a7067/640/480
Reagovat
Haitik
Tak že by další dopingový skandál? Do stránek Wady se asi dostal nějaký hacker a uvolnil výsledky dopingových testů u Sereny, Venus, Elena Delle Donne (basketbal) a Simone Billes - gymnastika.. :D


http://fancybear.net/

jak Serena, tak i Venus na to dostaly TUE, takže jsou v cajku..
Reagovat
smazaný uživatel
Elena Delle Donne patří k mým oblíbeným basketbalistkám a podle mě nemá zapotřebí si něčím pomáhat...
Reagovat
kada.tom
před chvilkou jsem to četl ... no, asi takhle, hackerům věřit nebudu, pokud to potvrdí příslušné zodpovědné orgány či zmínění sportovci, pak si na to udělám názor - takhle to spíš vypadá jako nějaká pomsta a možná šíření nedobrých zpráv jako odveta za ty restrikce vůči olympionikům a paralympikům ...

co se týče Simone Billes, tak nevěřím, že by dopovala, k ní mi to absolutně nesedí ... co se týče Sereny a Venus, nerozumím, co je to za látky, jestli to zvyšuje výkonnost nebo co - každopádně pakliže to měly povoleno a naordinováno lékaři, tak není co řešit a jsou čisté
Reagovat
smazaný uživatel
Elenu Delle Donne asi neznáš...
https://www.youtube.com/watch?v=hiZliNFL_qw

Nemyslím si, že by jí při střelbě trojek mohl pomoct nějaký doping. Taky jsem jednou viděl video (ale to nebylo z youtube), jak tu střelbu trénuje a to prostě člověk musí mít v ruce a pak už jenom trénovat, trénovat a trénovat...
Reagovat
kada.tom
u toho basketu mi to vůbec nedává smysl, v tom s tebou naprosto souhlasím - stejně tak v gymnastice mi přijde, že je to o všem možném, ale o nějakém zvyšování výkonu asi moc ne, však to je skoro umění ..
Reagovat
kada.tom
jinak máš pravdu - tu slečnu (paní) neznám :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To je divný, protože během OH se o ní docela mluvilo. Ne teda v souvislosti s basketem...
http://isport.blesk.cz/clanek/dalsi-sporty-olympijske-hry-loh-rio-2016/276374/kraska-pod-kosi-se-zasnoubila-basketbalistka-si-bude-brat-svou-kamaradku.html

Frick přichází za 3, 2, 1... :D
Reagovat
kada.tom
aha, tak to zasnoubení jsem asi zaregistroval, ale nějak jsem tomu nevěnoval pozornost - během OH bylo těžký věnovat se něčemu pořádně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teba by možno niekde v amerike alebo nemecku dávali za vzor :)

Takýchto poslušných panáčikov totižto chcú mať po celom svete. Ľudí bez vlastného názoru, čo iba čakajú ako sa vyjadria mienkotvorné médiá a panáčikovia budú opäť poslušne kývať hlavičkami, že??

Čo mi na to povieš, panáčik??
Reagovat
brixner
Od 1.1.2027

Čau.
Reagovat
VlS
Přečtěte si Mezinárodní úmluvu o omezení dopingu ve sportu, která dává WADA do ruky exwkutivní prostředky.
Vůbec nejde o prokazování úmyslu nbo nedbalosti, ale o fakt přítomnosti zakázané látky v těle.
Sportovec je odpovědný za to, že zná seznam látek. To, že se s ním případně z vlastní nedbalosti neseznámil není omluvou. ( a té nevědomosti ani náhodou nevěřím ).
Je možné, že finanční zájmy IMG nebo zákulisní politické hry budou slavit úspěch, nebylo by poprvé, že lump vyhraje. Dostalo by to ovšem do podivného světla ( a možná složitých soudni ch sporů ) MOV a IAF v souvislosti ze zákazem Ruských atletů na OH. Můj typ je, že tak odvážná arbitráž nebude. Pokud bude, může být celá slavná umluva požita k podpalováníohňů, protože nebude k ničemu a bude předvedeno v praxi, že když máš k dispozici dost peněz, tak simůžeš dělat co chceš a zákazy platí jen pro chudé trouby.
To tommr a Blixa - účinky meldonia , tj zvýšení vytrvalosti a zrychlení regenerace byly popsány opakovaně, když je nechcete vnimat, tak holt nechcete. Fakt je, že mezi zakázanými látkami je i kokain, thc .... a další látky, které jednoznačně výkony zhoršují a flastr dostane i nešťatník, který si dal na mejdanu práska z jointa. Relevantní je skutečnost zápisu látky na seznam. Porušte tenhle snadno pochopitelný fakt a povolte všechno, za sebe jsem klidně i pro.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, já se nebudu rozčilovat. Když chce někdo věřit organizaci typu WADA, tak ať jí věří, ale já si o něm budu myslet svoje. U mě definitivně skončili, když pár dní před závodem na OH chtěli zakázat start Darje Klišině. Tam se jasně ukázalo, že čistota sportu je pro ně jenom záminkou k politickým hrám a kdyby se Darja neměla možnost okamžitě odvolat, tak by jí posrali čtyři roky práce...

Víc k tomu nemám co říct a další komentáře napíšu, až se v říjnu rozhodne co a jak. Snad jenom ještě vyjádřím svoje přání, aby WADU fakt rozpustili...
http://www.ceskatelevize.cz/sport/rio-2016/339011-mov-prevezme-agendu-boje-proti-dopingu-a-zrusi-wada-tvrdi-stovicek/

A ty si přečti třeba tohle...
https://twitter.com/JJlovesTennis/status/759702688498012160
Reagovat
VlS
A Maše věříš? Ona a ne WADA řekla, že to brala 10 let a uvedla k tomu nesmyslný indikace. Ona řekla, že to brala i na AO s blbým zdůvodněním, že nevěděla, že se to nesmí. A proč to ( nejen ona) brala, když to nemá žádnej účinek?
Reagovat
smazaný uživatel
A proč bych neměl věřit tomu, že to nevěděla? Vždyť ta látka byla zakázaná asi 2-3 týdny... Účinek to má asi takový, že to urychluje regeneraci a chrání srdce při nadměrné zátěži, ale že to zvyšuje sportovní výkon, v tom teda shoda rozhodně nepanuje...

Z wikipedie: Forbes reported that anesthesiology professor Michael Joyner, at the Mayo Clinic in Rochester, Minnesota, who studies how humans respond to physical and mental stress during exercise and other activities, told them that "Evidence is lacking for many compounds believed to enhance athletic performance. Its use has a sort of urban legend element and there is not much out there that is clearly that effective. I would be shocked if this stuff [meldonium] had an effect greater than caffeine or creatine (a natural substance that, when taken as a supplement, is thought to enhance muscle mass).?[78] Ford Vox, a U.S.-based physician specializing in rehabilitation medicine and a journalist reported "there's not much scientific support for its use as an athletic enhancer".[79]

Proto mi přijde nepochopitelné, proč to WADA zařadila na listinu a navíc do nejzávažnější kategorie vedle steroidů. Taky je hodně zvláštní, že podobné léky vyráběné v Americe jsou povolené...
Reagovat
VlS
Proč jí nevěřit? Protože má celej tým lidí ba hlídání těchhle věcí, to vy bylo profesionální selhání jak noha, ledaže by o tom ani její tým nevěděl, protože mu to utajila. A jen zopakuju, ten účinek není tak úplně podstatnej.
Reagovat
blixa
Tvoje myšlenkové pochody jsou pro mě často opravdu nepochopitelné. Marie by musela být úplně šílená, kdyby o meldoniu věděla a přesto ho brala dál. Po všech nově zařazených látkách jde WADA jak slepice po flusu, to vědí všichni. WADA si naopak dala práci, aby na zařazení meldonia moc neupozorňovala a sice příslušné dokumenty poslala, ale kdo čte sáhodlouhou přílohu xy mezi spoustou jiných, že, navíc když si seš jist že nedopuješ. Že zařazení 10 let legální látky na seznam zakázaných se mělo ošetřit úplně jinak je nabíledni. To by ale těm šmejdům z WADA muselo jít o skutečný boj proti dopingu a ne o chytání nepozorných oveček. Ano, jistě, skutečně profesionální tým by takovou věc asi odchytil, ale osobně nevěřím, že nějaký tenista/tka takový má. Věci většinou fungujou mnohem prostčím způsobem, o tom jsem se mnohokrát přesvědčil, kdy člověk zjistí že za produktem vysoce renomované firmy nakonec stojí jeden jouda co se stará o všechno a jeden guru, který to programuje :D
Reagovat
LukasH
Maria k tom urcite nevedela, to je jasny...ale cely to na me udelalo tak podivnej dojem..ta tiskovka a zduvodneni uplne mimo misu, cimz vlastne Maria priznala, ze to nema v kompetenci zadnej jeji doktor a bere si to nejspis jak bonbonky ze zvyku uz tak dlouho, ze ai to ani neuvedomuje. Jinak to snad ani neni mozny. Protoze pokud by opakovane podstupovala vysetreni, na jejichz zaklade by se potvrzovala nezbytnost toho leku, tak by to cely muselo bejt uplne jinak. Vsichni by o tom vedeli a sakra se starali, jestli se je to stale povoleny. Zvlast pokud se vi, ze wada postupuje tak nenapadne, jak je prezentovano. Myslim si, ze prave tou tiskovkou se Maria usvedcila, ze si to brala sama jen tak, ze zvyku. A nedivim se, ze se to ostatnim tenistum, kteri to uzkostlive hlidaji, nelibi. Je to preslap jak stehno, navic spoustu podivnych nejasnosti okolo....
Reagovat
blixa
Přešlap jako stehno to je, ale ze strany WADA. Zakázat něco co je 10 let legální a navíc nikdo neví, jak dlouho to po posledním požití zůstává v těle je buď idiocie, nebo schválnost. Kdyby byla WADA normální slušnou organizací, zavede minimálně půlroční přechodné období kdy pozitivně otestované jedince upozorní, že látka bude velmi brzy zakázána a že navíc nikdo neví, jak dlouho na ni ještě budete pozitivní, takž je třeba přestat užívat co nejdříve. A že žádný doktor od Marie neměl v popisu práce kontrolovat zakázané látky ? No proč taky, když Marie zjevně nedopuje. Naopak sportovec, který v dopingu nějak jede by zcela jistě měl specialistu, který by vše pečlivě hlídal.
Reagovat
George_Renel
Ale to upozornění v řádech mnoha měsíců předem proběhlo.
Takže si můžeš vybrat. Buďto je Ruska úplně blbá nebo byla na tom léku závislá jak feťačka a regeneraci a hru bez něj si nedovedla představit. Prostě si nemohla pomoct. Jako zamilovaná ženská, ta se také nedívá napravo, nalevo a pálí mosty.
Reagovat
blixa
Proběhlo, ale na úrovni materiálů WADA které musíš sledovat. A budeš je sledovat pokud žiješ v blažené víře, že nedopuješ ? Tohle je prostě dost výjimečná situace která by měla být prezentována minimálně v tisku a jak už jsem psal, s nějakým rozumným přechodným obdobím. "Závislost" na meldoniu je neuvěřitelná kravina, kterou snad ani nemůžeš myslet vážně :D
Reagovat
George_Renel
Ne, ne, ne - závislosti vznikají i na mnohem bizarnějších věcech. Je to o psychické závislosti.
A pokud si dobře vzpomínám, ale nebudu znova pátrat v již stokrát omletém, písemná informace šla po linii WTA několikrát, stoprocentně bylo zmiňováno září.
No a pak je tu stále ta věc, že je prostě blbá.
Reagovat
blixa
No tak materiály WTA už nejspíš nečte vůbec nikdo :D Blbá, blbá, no já si myslím že blbej je někdo úplně jinej.
Reagovat
VlS
Psychickou závislost si můžeš udělat i na oblíbenej hrnek. Ta furt dokola - proč to teda brala, když ve zdravotní dokumentaci neměla žádnou indikaci? A proč to stejně brala fůra dalších? Že by to chutnalo jako lentilky?
Reagovat
blixa
Asi proto, že jí to někdy nějaký lékař doporučil a zdůvodnil. Sama si to těžko vymyslela. A ty opravdu věříš, že by WADA nechala 10 let bez povšimnutí skutečnou dopingovou látku ? :D :D :D Ó boží prostoto ........
Reagovat
sprchon
Asi tak, lidi dělají na doporučení lékařů a jiných odborníků spoustu blbostí. ;)
Reagovat
VlS
Ó boží prostoto, a když jí to doktor na něco doporučil, proč to neměla v dokumentaci? Tak je to lék, nebo to není lék? Zdraví lidi léky neberou a už vůbec ne 10 let. Tak na co jí to ten doktor doporučil? Tak třeba proti akné? To tady ještě nebylo, to by šlo zkusit.
Tenhle prostej, ale zcela zásadní fakt neumíš vysvětlit, tak se tváříš že neexistuje a snažíš se z lidí ve WADA dělat blbečky. A pak se zakryjeś jakejmasi odborníkama, který bohužel nemůžeš jmenovat. Bezva argumenty.
Reagovat
blixa
Ty víš že Marie byla či je zdravá ? Odkud, prosím tě ? Že to neměla v dokumentaci - lidi i doktoři mají ve věcech bordel, to tak bývá. Měla snad nějaký důvod skrývat 10 let legální látku ? Jaký, prosím tě ? Ty ses prostě rozhodl že Marie je dopující mrcha a to ti nic nemůže vyvrátit. Zbytečná diskuze.
Reagovat
VlS
A ty ses rozhodl, že není, zbytečná diskuse. U profesionálních sportovců ( ale - bohužel už někdy i u amatérských) se dokumentace vede právě proto, aby se dalo vyloučit bezdůvodné užívání medikamentů. Mít v tom bordel je stejný jako jezdit bez zaplacený pojistky - taky za to dostaneš flastr. Fakt si myslíš, že u celebrit typu top tenistek jsou tyhle věci na náhodě? Tomu věříš?
Reagovat
blixa
Můžeš si užívat co chceš a jak chceš, pokud nejde o zakázanou látku (a to meldonium sakra dlouho nebylo). Že máš bordel v dokumentaci je ryze tvoje věc. Z tebe čiší osobní nenávist vůči Marii a to pak je výsledek jakékoliv diskuse předem jasný. Mě je úplně jedno, že jde právě o Marii. Nejsem její fanoušek, dřív jsem ji moc neměl rád, teprve v poslední době jsem ji vzal na milost ale ne tak že bych jí fandil, jen neutrál. Psal bych to samý kdyby se to stalo kterýkoliv jiný tenistce. V tom je mezi námi zásadní rozdíl.
Reagovat
VlS
Ale to se pleteš, když zrovna neřve, tak je mi šumák, ale nesnáším lhaní a manipulace. Kdyby řekla " pohnojila jsem to, nebo byla zticha, tak by mi jí i bylo líto. Mě nakrkla tou tiskovkou, kde se ( nepochybuju, že podle scénáře právníků) začne stylizovat do chudinky s arytmií, cukrovkou, dřevěnou nohou ............... . Trochu moc americký na středoevropskej ničemu nevěřící pohled. Kdysi jsem měl šéfa, kterej říkal: lhát můžou jen chytří lidi. Tady je to samej hňup, tak tady lhaní zakazuju.
Reagovat
LukasH
Kazdej mluvi o necem jinym. Ale delat z Marie nevinatko...noo..na tiskovce s prominutim mlela uplny kraviny. Uvedla, ze lek bere kvuli vrozeny arytmii..takze ona si bere lek deset let sama jen tak? Arytmie je pro sportovce tak zavazna vec, ge by musela bejt porad sledovana doktorama, vsechny leky pod dohledem, s presnym davkovanim atd. Dalsi duvod, co uvedla...prevence cukrovky...totalni zvast. Meldonium neni hroznovej cukr. Ma presny indikace a bere se pod dohledem a ne 10 let. A bud to ma sportovec schvaleny jako vyjimku nebo se to musi porad sledovat, i kdyz je to povoleny, jestli se to jednou nezakaze. Je to regulerni lek a Maria sportovkyne. Proc to brala? Doktori o tom davno nevedeli, tudiz nebyla nemocna, vykon to podle vseho nezvysuje, kdyby vedome dopovala, takovou chybu by neudelala...jediny vysvetleni pro me je, ze si to brala ze setrvacnosti a ritualne jako si nadal taha trenky ze zadku...
Reagovat
VlS
No, u tebe je občas myšlenkový pochody trochu obtížný identifikovat. Ano, věřím tomu, že sportovci ty seznamy nečtou, protože laik jim stejně nerozumí. Od toho mají patřičnou lékařskou odbornou péči. Tam si neumím selhání představit, zvlášt v Amice, protože tam by pan doktor zadlužil i vnoučata. Čili nabízí se, že příslušnej doktor buď o užívání nevěděl a pak neměl na co upozornit, nebo se na to prostě vyflákla Maša. Ani jedno, ani druhý není z hlediska ITF ( WADA tresty neukládá, pouze oznamuje porušení příslušnýmu sportovní orgánu) relevantní.
Jak prevence cukrovky, tak arytmie bylo mnoha odborníky prohlášeno za pitomost. Tak proč to teda sakra brala, když to nemá pozitivní účinky?
Reagovat
blixa
Za "mnohé odborníky" považuješ ty joudy, které si na to platí WADA ? :D :D Jako jo, marketing mají slušnej, ale střetu se skutečnými odborníky se bojí jak čert kříže.
Reagovat
misa
Maria sama říkala, že o užívání meldonia věděl snad jen její manažer. Nikomu jinému ze svého týmu to neounámila.
Reagovat
blixa
Tak to už budou nejspíš tanečky, které vymysleli její právníci. Udělá ze sebe blbku a ochrání svoje doktory. Tomu zase moc nevěřím, že ti by to nevěděli.
Reagovat
VlS
V Americe? Udělá ze sebe blbku, aby ochránila doktory? Fakt už ti hráblo?
Reagovat
blixa
Samozřejmě že v Americe. Pokud prohlásí že o tom věděla jen ona, chrání tím celý tým i sebe.
Reagovat
horska.kraslice
Tak kolik to bude tentokrát komentů?
Reagovat
Fanda67
špatně položená otázka - správně mělo být kolik bude Montyho komentů:-)
Reagovat
horska.kraslice
Nějací nahravači jsou taky zapotřebí :-)
Reagovat
PetaM
Jak jako pustit z Azkabanu?! Jste normální?! Vysát duši .... Teda pardon, vysát ten černý hnus a bude klid! Aboslutn mi nevadí, že má zákaz hraní někdo, kdo vědomě porušoval pravidla a ještě pak ze sebe udělal na tiskové konferenci husičku.
Reagovat
Krisboy
Třeba se sebe nic nedělala, třeba byla přirozená, sama sebou...
Reagovat
sprchon
Zas bych to nepřeháněl. :D Barča za to nemohla a dostala půl roku. Masha to dělala vědomě, tak bych to viděl na dva roky nebo možná doživotí. ;)
Reagovat
EllNino
v jejím případě 2 roky skoro doživotí jsou :) není jí 20
Reagovat
smazaný uživatel
Hele... A nechcete ji rovnou povesit?:)
Je to celkem rychle, pragmaticke...
nikdo se nebude dohadovat, kolik by mela dostat a jine plky kolem...:)

https://www.youtube.com/watch?v=8YGaix0EdAw
Reagovat
janek_da
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Michal Tučný ale vůbec nestárne, nedávno jsem ho viděl v nové designovce.

https://www.youtube.com/watch?v=FINLMoU28hE
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, mam take Michala rad;)
Ja jen, aby to dostalo tu dynamiku soucasnosti;)
Reagovat
blixa
Ano, jasné, rychlé řešení. Takové má dav rád. Pak se můžete dohadovat, zda vinná či nevinná ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
To se pak uz nechava historikum;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak ten zákaz bude platit jen do konce letošní sezony.
Reagovat
r176
Ona ještě někoho zajímá??? :-)))))
Reagovat
Krisboy
Kromě Hoňtyho určitě i Serenu. Ta ji po dvou prohraných GS finále potřebuje zpátky na kurty, jinak tu Steffi neutrhne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepovídej...
Reagovat
dunphy
Lol, tady je někdo celkem pissed :D
Reagovat
Dobry-den
Snad dostane doživotí.
Reagovat
brixner
Dobrý den.
Reagovat
Frick
Taky by mohla dostat provaz, estli tam je v tý komisi Urválek.

https://www.youtube.com/watch?v=nCXVAKvwnKM
Reagovat
Krisboy
Woe to je dobrá zrůda :(((
Reagovat
Roger_Federer
Maria nastoupi uz na AO 17.
Reagovat
Haitik
To čekání je ale už ubíjející..
Reagovat
tommr
tahle aféra se Sharapovovou mi stále více připomíná středověký hony na čarodějnice. Tady se chystá monstrproces s hráčkou, která brala lék, kterej neškodí a o němž nikdo nedokáže jednoznačně říct jestli to je vůbec doping. Na druhou stranu nikomu z mocipánů nevadí, že na OH mezi ženami startujou regulérní babochlapi jako třeba ten Caster Semenaya nebo jak se jmenuje. Ale já to chápu - Sharapova je bílá a ještě k tomu z Ruska takže na tu je třeba bejt obzvláště přísnej zatímco Caster je černoch a okolo těch se musí chodit po špičkách, aby člověk nebyl nařčenej z rasismu ...
Reagovat
kada.tom
TA Caster Semenaya ... několik na sobě nezávislých úřadů, organizací, společností a samozřejmě různých doktorů to potvrdilo
Reagovat
tommr
to víš že jo. Jeho manželka to taky může dosvědčit ... :)
Reagovat
kada.tom
Caster není vdaná ...
Reagovat
Dobry-den
protože je ženatý...
Reagovat
slacker
hmm a odkud to vis? jedna pani povidala
Reagovat
kada.tom
stačí číst zdroje, teď při OH toho bylo všude dost
Reagovat
slacker
zdroje, sem s nimi. ze pry ma nesoustoupla varlat a musela brat hornonalni lecbu kterou ale prestala dodrzovat. To se premilalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli je to otázka barvy pleti, ale jinak se vším souhlas...
Reagovat
smazaný uživatel
Uplny suhlas a opat dvojaky meter alebo neni sport ako sport vyberte si.
http://cz.sputniknews.com/svet/20160830/3770381/NHL-hokejiste-meldonium.html
Reagovat
blixa
Celá situace kolem kauzy "meldonium" je více než směšná, bohužel ale ničí některým sportovcům kariéru. Nicméně z legislativního pohledu jsou případy Marie a Caster absolutně odlišné. Caster se tak narodila , je to přírodní úkaz, nic nelegálního nikdy neprovedla. Marie po ryze formální stránce užívala preparát, který se octl na seznamu zakázaných. Směšovat tyhle dvě věci je nejen že nesmyslné, ale i nebezpečné. Co ale dělat s takovými "Caster" ? Zakázat jim sport ? Ničit je braním přípravků na snížení hormonů ? To je skoro to samé jako jim ten sport zakázat. Zavést třetí kategorii, něco jako "babochlap" ? Nechat to celé být, budou normálně závodit ale "normální" ženy jsou v podstatě bez šance ? Jako klasická situace, kdy každé řešení je špatně. To případ Marie je proti tomu prostý a jednoduchý. Stáhnout meldonium ze seznamu zakázaných látek (nemá tam co dělat), Marii napařit rok trestu od pozitivního testu (bohužel porušila legislativu, byť nesmyslnou) a příště si dát větší pozor. Samozřejmě že systémové řešení by mělo být úplně jiné (WADA nesmí být nikým nekontrolovatelný sbor zneuznaných doktůrků, měla by nést jasnou právní a finanční zodpovědnost za chyby atd. atd) nicméně k tomu dojde asi až ve velmi vzdálené budoucnosti.
Reagovat
tommr
myslím si, že zakázat pár transsexuálům sport mezi ženami je určitě menší zlo než se tvářit, že se nic neděje a v podstatě tak vzít normálním ženám jakoukoli šanci na dobrý výsledky ...
V kauze meldonium se v podstatě shodneme ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak v srpnu uz i sam vynalezce Ivars Kalvins rekl pro lotysskou TV, ze WADA meldonium vyhodi ze seznamu zakazanych latek...pry WADA uz udelala nejake dva ustupne kroky smerem k tomu, aby lek tzv. ocistili ((nevim kolik to stalo:)), a tretim krokem bude navrat pred rok 2016. Tedy ofiko potvrzeni, ze meldonium je ok a nebude na seznamu. ((to bude stat asi pekny balik, nebo asi se domluvili na nejakych procentech z obratu, ono nakonec se proslycha, ze Marie meldonium slusne proslavila, a uz je o neho zajem vsude))
To jen doklada vyse uvedeny link mazkiho o NHL, kde se ted obchod rozjede ve velkym.
Jako,...to nejsou smesny prajz many, ty drobaky z GS za vitestvi...to je sakra neskutecna naloz.
Z lidi delaji podle me jen blbce...a nemyslim takove jak ten nas portalovy z TP, to bych je i pochvalil...;D)

***

Kdo vi, co bude za 100-200 let, mozna se bude era sportu druhe poloviny XX. a prvni poloviny XXI. stoleti hodnotit jako temny stredovek;) Vznikne uplne jina podoba sportu, a lidi nebudou chapat, ze neco takoveho mohlo vubec existovat...jako doposavad...kdy to je opravdu jedno velke pokrytectvi.

nebo to pujde dal v tempu kr*tenismu a budou dve sportovni kategorie...oficialni roboticka a neoficialni tzv. zaostala primitivni lidska... kdy v te roboticke budou lidi naspikovani ruznyma srackama a dratama, kdy uz bude jedno, jestli to je chlap, zena atd....
...a lidska, to budou sportovni anarchisti, kteri budou sportovat, aby meli radost, ale ne za kazdou cenu a uz vubec ne pro prachy, bo ty uz nebudou mit stejne zadnou hodnotu. Take se muze stat, ze ta roboticka bude vetsinova, bo vetsinou lidi chteji veci za kazdou cenu a budou likvidovat ty tzv. lidske anarchisty, kteri budou chtit zit bez farmaceutickych sr*cek, plastiky, zmeny neuronu v mozku, identifikacnim czipem...atd. atd.

Si myslim, ze nasledujici generace se maji urcite na co tesit;)
Reagovat
VlS
Tohle je trochu divnej příběh. Matně si vzpomínám, že před cca 20 nebo 30 lety sebeali nějaké ženské olympijské medaile, protože pidle biochemie není ženská. Měla 2 nebo 3 děti, které porodila, ty děti už měly děti a dáma se ptala orgánu, který diskvalifikaci vyslovil, zda vysvětlí jejím vnoučatům, že jí mají místo babičko řikat dědo.
Tenhle týden zemřel nějakej herec, kterej se nechal předělat na herečku, ale nedotáhl to do konce a zůstal transgenderem. Kdyby neumřel, tak by možná vysoudil právo chodit na dámský i pánský záchodky, podle nálady ( viz letošní kauza z Ameriky, kam můžou chdit na záchod lidi v procesu změny. Ve středověku by šli ( šly) na hranici, teď to bude řešit ústavní soud. Tak trochu jako lidstvo blbnem. Jak jsem čet, dotčená dána má mužské pohlavní orgány ( a manželku navíc). Já nevím, co je tu k přemejšlení a v tomhle souhlasím s tommrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja si proste hlavne nemyslim, zeby profi sport byl tzv. cisty.
Carl Lewis bral celou karieru, ale mel svym zpusobem nedotknutelnou pozici, ...a o tom to casto je. Ja moc na pohadky o spravedlnosti v dopingu neverim a hlavne ty cynty kolem. O prehnanem nadhodnoceni sportu jako takoveho bych nechtel ani plkat...hlavne na sportovnim portalu, je to spis "sebevrazda";)

A jestli jde o meldonium, tak me to pripomina jednu takovou reflexi, kterou jsem si cetl na jine tema, ale celkem se hodi...
Tak ted Meldonium skoro vsichni znaji, ale vlastne nikdo nic o nem nevi...
...a vedlejsi ucinky? Na jake urovni se chces bavit..., fyzicke, psychicke, mentalni... A vsechny ty povolene nebo zakazane latky?...to samy,,,
Jen kolik se naplkalo kolem marianky...a to je "jen" rostlina. Rekl bych, ze vse co je v prirode je uzitecne, jen zalezi na co to pouzijes, a kdy, a hlavne s jakym zamerem...a u toho, co clovek tvori, to plati trojnasob.

Jestli jde o budoucnost, je to hodne otevrene...
...neni to az tak davno, co jen tezko bychom takhle spolu komunikovali, a mozna bychom si to nedokazali ani predstavit...
Reagovat
VlS
No, umím si představit čistý AMATÉRSKÝ " sport, na kterým se nedají vydělávat prachy, ale to asi není cesta, kterou to půjde. Určitě je otázka, co jsou vitamíny a co už je doping. Ta hra se mi vůbec nelíbí, ale pravidla existují a ta jsou směrodatná. Třeba se zas změní, třeba ne. Ale pokud existují, mají univerzální platnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doping ze sve podstaty jsou i vitaminy, i to, ze mas nejaky krizek na krku, nebo medveda v tasce, nekomu to proste pomaha, a kdyby to nemel, tak by se trebas sesunul jak Andy s Nishim...
Takze jiste, hledat hranici co je vzhledem k vykonu sportovce negativni a co ne, muze byt tezke, a muze to byt podobne hledani hranice, jako kdyz clovek hleda kde konci padat dest...
asi by se mela polozit otazka, co ma byt cilem sportu, mozna by se hledala ta pomyslna hranice lepe...a urcily by se adekvatni pravidla, ktere jak se napisou, jsou prirozenym vysledkem toho, k cemu by mel sport slouzit.
Dobre....tohle asi nenastane, takze asi muzeme preskocit...

Takze ted si jen rict jestli ten seznam je ok, nebo neni...

...za mne pochopitelne neni, nebot ho ridi farmaceuticky prumysl. Takze smeroplatny jako muze byt, ale pro mne to ma stejnou hodnotu jako nektere pravidla behem komunismu...

...ja tomu tleskat nebudu. Ale jsem jinej typ. Nekdo trebas v tom vidi spravedlivy pravidlo, nebot mu staci jakekoliv pravidlo. Nerikam, ze to je uplne spatne, ale pro me ma mizivou hodnotu. Ale jak rikam, ...kazdy je proste jiny typ;)
Reagovat
Kozoroh
"Ženám" jako Caster Semenayaová by se měl zakázat vrcholový sport. Díky vyšší hladině testosteronu mají vůči normálním ženám nefér výhodu. Podobně jako slepec nemůže řídit auto, tak nesmí poloviční chlap závodit mezi ženami.
Reagovat
blixa
No jo .. jenže slepec, tam je to jasné. Test - vidí, nevidí. Ale do jakého levelu testosteronu je žena ženou a od jakého je nějakým vyloučeným hybridem ? Já nevím. Neuměl bych se rozhodnout. Ještě že nemusím ;-)
Reagovat
slacker
Tak zrovna otazka hladiny testosteronu je ta jednodussi. Kdy ze nejka hranice povazovan z dopink neni mozne zavirat oci pred osobou ktera hranici prekracuje n-nasobne "prirozenym" zpusobem
Reagovat
gigin
https://twitter.com/jessica4stein/status/770255345897705472
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to dobře dopadne a příští rok už bude moct hrát.
Reagovat
Krisboy
To jméno je mi nějak povědomé, kde jsem ho to jenom slyšel...
Reagovat
smazaný uživatel
Sarapovovou neznam...takze ti asi nepomuzu, znam Sarapovou, ale ta myslim haze ostepem, a myslim neni podobna te, co je na obrazku...ta mi spis pripomana jednu plavkyni, ale neni z Ruska, ale z USA...ikdyz to je jak vod jednoho a celkem se to obcas plete. Takze muze byt i z Ruska...
Hele mozna zkus google...;)
Reagovat
Oin
To je ta slavná diabetička :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist