Příští rok se chce Serena na kurty vrátit, řekla manažerka těhotné tenistky

20. 4. 2017, 09:43
Aktuality 59
Letos hrát nebude, ale příští rok se chce vrátit, řekla současně s potvrzením těhotenství druhé hráčky světa manažerka Sereny Williamsové. Pětatřicetiletá Američanka včera oznámila, že čeká miminko, a zdá se, že se v budoucnu bude chtít stát čtvrtou mámou v open éře, jež vyhraje grandslamový titul.
Profily hráčů

Serena Williamsová, jež se v prosinci zasnoubila se spoluzakladatelem sociální sítě Reddit Alexisem Ohanianem, se včera (mimochodem v den 30. narozenin své velké rivalky Marie Šarapovové) na sociální síti Snapchat pochlubila snímkem ve žlutých plavkách s jasně vystupujícím bříškem, k němuž připojila informaci '20 týdnů'.

Co tím chtěla pětatřicetiletá americká tenistka oznámit, došlo asi každému. Světem tak rychlostí blesku proletěla zpráva, že vítězka rekordních 23 grandslamů čeká narození miminka.

I když druhá hráčka světa, jež se v pondělí minimálně na jeden týden vrátí na post světové jedničky, příspěvek krátce po jeho zveřejnění smazala a dala prostor spekulacím, manažerka Kelly Bushová Novaková těhotenství své klientky po pár hodinách 'nejistoty' potvrdila.

"S radostí oznamuji, že Serena na podzim očekává narození miminka. Řekla mi, že když se mě na to někdo zeptá, mám to potvrdit," prohlásila Novaková a dodala důležitý dovětek: "Letos už hrát nebude, ale příští rok se chce vrátit."

Vyhrát grandslam po porodu? Běžné to není
Pokud by se vrátila do 12 měsíců po porodu, mohla by využít pravidlo WTA o chráněném žebříčku, čímž by si uchovala příslušnost k elitě.

Majitelka 72 turnajových titulů Serena, která svůj poslední grandslamový titul letosv Melbourne získala už v době těhotenství a v září oslaví 36. narozeniny, by se tak čistě teoreticky mohla stát čtvrtou tenistkou v open éře, která po porodu vyhraje grandslamový turnaj.

V minulosti to dokázaly tři hráčky, které však měly prvního potomka v podstatně ranějším věku: Australanka Margaret Courtová v 29 letech, Australanka Evonne Goolagongová Cawleyová v 26 letech a Kim Clijstersová ve 24 letech. Belgičanka je jedinou, která se jako máma stala i světovou jedničkou.

"Už jsme viděli vracet se i jiné matky, ale bude mít ještě motivaci, až uvidí to maličké?" zpochybnila další kariéru Williamsové členka tenisové Síně slávy Tracy Austinová. "Už toho tolik dokázala, potřebuje ještě něco navíc?" dodala.

Do úzké společnosti maminek-šampionek se může dostat i sedmadvacetiletá Běloruska Viktoria Azarenková, která v prosinci porodila syna. Bývalá světová jednička a dvojnsáobná vítězka Australian Open comeback plánuje v červenci ve Stanfordu.

Roddick: Serena bude dobrá máma!
Lidé ze světa tenisu už začali s gratulacemi. "Není nic hezčího než zakládat rodinu a já jí ze srdce přeju všechno nejlepší do nové životní kapitoly. Je to pro ni neuvěřitelně vzrušující období," řekla současná světová jednička Němka Angelique Kerberová. 

"Vdát se a mít dítě je výjimečná událost. A ona (Serena) je pro mě více než připravená na tuhle změnu životního stylu. Na okruhu je už dvacet let," řekla bývalá světová jednička Američanka Chris Evertová.

"Jsem nadšený i za ni. Viděl jsem ji s naším synem a bude to skvělá matka," řekl bývalý nejlepší tenista světa Andy Roddick, které se Serenou zná už z dětství.

Grandslamové šampionky po porodu (v open éře):
Margaret Courtová narozena v roce 1942 v Austrálii
matkou od roku 1972 (29 let)
grandslamové tituly po porodu Austr. Open 1973, French Open 1973, US Open 1973
grandslamové tituly celkem 11 v open éře (celkem historicky rekordních 24)
Evonne Goolagongová narozena v roce 1951 v Austrálii
matkou od roku 1977 (26 let)
grandslamové tituly po porodu Austr. Open 1977 (prosinec), Wimbledon 1980
grandslamové tituly celkem 7
Kim Clijstersová narozena v roce 1983 v Belgii
matkou od roku 2008 (24 let)
grandslamové tituly po porodu US Open 2009, US Open 2010, Austr. Open 2011
grandslamové tituly celkem 4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

59
Přidat komentář
EllNino
vyhrála už 7 zápasů zasebou, minulý týden vyhrála pětadvacítku v Nanningu, tak snad se navrací do formy po té dlouhé pauze :) Teď ji čeká Suai Peng
Reagovat
FulnekUltras
Konga budou muset zastřelit, aby už od něho byl konečně pokoj. ;) Vážně - jen ať se nástupkyně na No.1 mají napřesrok ještě co ohánět, aby jejich pozice v top-WTA měly dostatečnou hodnotu.
Reagovat
Haitik
6) Maruš vs. Kvitová AO 2012
https://www.youtube.com/watch?v=CxgFgLa2U5M

Jejich zápasy moc nemusím, pro mě moc tenisové krásy nepřinášejí, ale za to pořádné nervy! Tohle byl vůbec ten nejtěžší zápas pro mojí nervovou soustavu.. :D Do teď moc nechápu, jak Maruš ten 3. set urvala, Petra byla lepší a Maruš se držela jen silou vůle asi.. :D
Reagovat
Dobry-den
Petra je vždycky lepší.
Fetka vyhrála jen proto, že měla nehoráznou kliku a rozhodčí na svojí straně...
Reagovat
EllNino
No ... tam Petra tak trochu přišla o glanc z předešlé sezony, pak už to nebylo ono
Reagovat
FulnekUltras
od té doby se to táhlo jak sopel
Reagovat
George_Renel
Protože Meldonium opět pomohlo....
Reagovat
Kozoroh
Tato výhra Mashy byla Pyrrhovým vítězstvím. Finále dvou hekalek ovládla s přehledem Vika. Petra tehdy byla nejblíž k GS finále mimo Wimbledon.
Reagovat
Haitik
Jo no, to finále.. :-( Tak brutální debakl..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak můžeš připomenout i semifinále RG ze stejného roku. Tam to pak ve finále dopadlo pro Mashu podstatně líp... :)
Reagovat
Haitik
No uvidíme.. :D Prozradím, že v TOP 5 je ještě jeden zápas s Petrou..
Reagovat
misa
Tato prohra mě naštvala, stejně jako výsledek druhého semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mne druhá nejbolestnější prohra Petry (hned po prohře s Puig na OH)
Reagovat
Fandina
Tam vlastně Petra podruhé nenaplnila prognozy s postupem na tenisový trůn, na který pak nastoupila Vika.
Reagovat
Fandina
prognozy to není to správné slovo, byla dvojkou a k jedničky moc bodů nechybělo
Reagovat
Fandina
Ale když se dívám, na ten jejich zápas, tak ve třetím setu klidně mohla vyhrát Petra, byl to super mač od obou na vysoké úrovni, samozřejmě, až na ten řev Sharapové.
Reagovat
Frick
Jo, tenkrát jsme si mysleli, že bude vyhrávat 1-3 GS za rok...

Tuším, že sázkovky vypisovaly na to, že Petra v roce 2012 NEVYHRAJE ani jeden GS, kurz vyšší než 2,00...
Reagovat
smazaný uživatel
Frickové mysleli?
Kdy?
Proč?
Čím?
Reagovat
FulnekUltras
triapné
Reagovat
Frick
Takový prostředníček pro všechny, kdo se radovaly, že už koenčně od ní bude pokoj.

"To by se vám líbilo, holoto! Nebojte, za chvíli se zase uvidíme. A těšte se!"
Reagovat
baggik
Serena a miminko. :-)))) Apríl.
Reagovat
r176
Nevěřím že by Serena byla maminkou.Tatínkem možná ale maminkou určitě ne!!Na to Serena nemá koule :-)))))))))))))))
Reagovat
Pavol
Ty sa dávaš fotiť keď sa sama fotíš. To je troška mimo. Chudák budúci manžel.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidel jsi nikdy zrcadlo?
Reagovat
Pavol
Ty si mal v škole fyziku ?
Reagovat
Fandina
A ty?
Reagovat
sprchon
Super, gratulace! :)
Návrat bude zajímavej v jejím věku, ale ne nemožnej...
Reagovat
blixa
No já doufám, že až se to narodí, dostane rozum a pořídí si druhý, třetí, čtvrtý ... ;-)
Reagovat
Hector21
třeba už tohle se to narodí vícečetné...

každopádně teď to bude úplně jiná WTA, moc se těším :)
Reagovat
PetaM
Vždyť stejně pořád nehraje :D Zajímavé to bude akorát na GS. Ostatní turnaje byly stejně pořád bez Sereny. Teď začnou být zajímavé GS vítězky. Teda pokud Mášena nevyhraje RG :D To by pak nic zajímavého nebylo.
Reagovat
sprchon
Mášena určitě ne, je lichej rok. :D
Reagovat
brixner
...pátý, šestý...
Já bych klidně i to sedmý, ale pak se už zdejchnout :-)
Reagovat
blixa
I ty Stachanovče !!! Dneska rekord, zítra norma ! :D
Reagovat
a.magerova
https://www.novinky.cz/kultura/435549-kvalitni-logo-mesta-si-zije-vlastnim-zivotem.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
blixa
??? A to spolu souvisí jak ? :-o :D
Reagovat
a.magerova
Jsem si zrovna četla o třech vykřičnících Ostravy, které jsi zde také použil... takže takový oslí můstek.... nebo koketní mrknutí... :-)))
Reagovat
blixa
Jo tak :D ;-)
Reagovat
sprchon
No, taky možnost. ;)
Reagovat
Pedronegro
gratulace, no konečně, obecně ale považuji návrat konkrétně některých;) sirén, slůňat a fetek za nežádoucí a tenisu škodlivé:)
Reagovat
Fandina
Tak to je hezké, maminky v tenisu se množí, Vika návrat, Serena plánuje návrat. Tak samozřejmě budu sledovat, jak se to vyvine a jinak mám velkou radost, dětičky je požehnání. (Obvzlášť pak s vnoučaty, jako to mám já teď. Jsou moje, ale starost o ně je na jejich rodičích :-)). Takže si to jen užívám!!!)
Maminy, držím palce!!!
Reagovat
kada.tom
Poslední dobou vůbec nemám čas sem psát, ale to některé zdejší přispěvovatele určitě jen a jen těší ... ale k Sereně se vyjádřím :-)

GRATULACE!!! Jsem nadšenej, že se Sereně v osobním životě tak daří, nejdřív zásnuby a teď dokonce první potomek na cestě, ještě to završí se snoubencem veselkou a bude to. Hlavně, aby to dítě bylo zdravé a krásné po mámě :-)

To, že Serena vyhrála AO už jako těhotná je fakt zajímavý a ještě zajímavější je to, že v pondělí bude zas Nr. 1, i když je to jen kvůli odpočtu bodů Kerber. No, tento rok má Serena šmitec - nebudu lhát, včera se ve mně mísily pocity - byl jsem rád, že Serena bude mít dítě, ale taky jsem se obával, že to znamená konec kariéry mé asi vůbec nejoblíbenější tenistky. No, nová vyjádření mě potěšila - nejdřív mateřská a pak další útoky na tituly už jako máma :-)

Jestli má někdo na to, aby se v tomto věku a po mateřství vrátil na nejpřednější místa v žebříčku, tak je to právě Serena!

Přeji tedy hodně zdraví, síly, nervů a krásných pocitů a budu se těšit na návrat královny na kurty :-)
Reagovat
horska.kraslice
Pěkné :-)
Reagovat
Lunej..
Protoze jsem obycejna zena, tak mam nahled trochu jiny, protoze pro me bylo uzivani si ditete to nejhezci. Myslim vek do tech 5, pak uz jsem zmenila nazor:D
Reagovat
Herbert_Hoover
Malé děti-malé starosti, velké děti-velké starosti? ;)
Reagovat
Lunej..
Malé děti - radost, velké děti - no comment :D
Reagovat
a.magerova
Prý.... Osud rodiči nadělí takové dítě, na které by MĚL stačit... děkuji Ti Osude, žes mě, pro velmi malou schopnost výchovy čehokoli, tak dobře odhadl a dítě mi nadělil hodňoučké.... ;-)

Ale popravdě... znám rodiče, kteří si TO asi vyžrali i za mě... :-/
Reagovat
Lunej..
Já tedy nevím, jestli mám Osudu děkovat nebo plakat. :)
Reagovat
blixa
Zkus obojí, bábi ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Tak třeba v příštím Životě TO bude lepší... nebo.... bude člověk vzpomínat, proč si v tom minulém Životě vlastně stěžoval... ;-)
Reagovat
A.R.R.
Jojo, po pátém roku už na ně začne lézt puberta a je s nima k nevydržení :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Na mě zase leze puberta po pátém pivu. :)
Reagovat
A.R.R.
Já bych řekl, že chlap z puberty nikdy pořádně nevyroste :-D
Reagovat
a.magerova
Tak tak... chlap furt puberta a pak smrt... nic mezi tím... :-))))
Reagovat
Lunej..
:D:D snadný to život.
Reagovat
A.R.R.
ty snadný živote pod článkem češi v akci je návod jak udělat toho ukrajince. na prohlížeči chrome :-)
Reagovat
A.R.R.
No....jo s tím souhlasím :-D
Reagovat
blixa
Noooo, ještě tam taky před smrtí bejvají takový předpubertální stádia ... někdy ... :D
Reagovat
FulnekUltras
pokud možno to nenechat tak daleko ani dojít ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
A proč by se jako nevrátila, když vyhrává grandslamy jako těhotná a ještě ve dvacátém týdnu se dostane na pozici světové jedničky? Já si myslím, že Serena by mohla i porodit na kurtu a prostřednictvím jestřábího oka by se svět mohl dozvědět pohlaví dítěte.

Dost nadsázky..Sereně gratulace, respekt a nechť vše dobře dopadne! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist