Příští sezonu začne s novým trenérem i Kontaová

1. 12. 2016, 11:59
Aktuality 0
Britská jednička Johanna Kontaová ukončila spolupráci se Španělem Estebanem Carrilem, který ji během dvou let pomohl v obrovském vzestupu žebříčkem. Ještě před dvěma lety se Britka nacházela až ve druhé světové stovce, letošní sezonu zakončila na desátém místě. Důvod rozchodu nechtěla ani jedna ze stran komentovat.
Profily hráčů
Johanna Kontaová

Britská tenistka Johanna Kontaová tak trochu šokovala tenisový svět. Rodačka ze Sydney totiž ukončila spolupráci s trenérem Estebanem Carrilem, díky němuž se stala nejslavnější britskou tenistkou od dob Jo Durieové a poprvé v kariéře nakoukla do elitní desítky.

Ještě před dvěma lety Kontaovou skoro nikdo neznal. Pětadvacetiletá Britka se nacházela ve druhé stovce žebříčku. Tvrdá práce a nový impuls Španěla Estebana Carrila jí pomohl za dva roky poskočit o 140 míst.

Kontaová ani nyní již bývalý trenér Carril nechtěli situaci komentovat. Španěl pouze potvrdil, že s 10. hráčkou světa nadále nespolupracuje. "Johannu už netrénuji, ale rád bych jí dal možnost vám konec spolupráce vysvětlit," napsal e-mailem Carril.

Vítězka turnaje ve Stanfordu však přes svého agenta vzkázala, že si nepřeje rozchod komentovat. Momentálně se připravuje na novou sezonu v Národním tenisovém centru v Roehamptonu s Andrewem Fitzpatrickem.

Britský trenér ukončil spolupráci s jinou britskou tenistkou Naomi Broadyovou. Zatím nebylo oficiálně potvrzeno, zda bude Kontaová s Fitzpatrickem spolupracovat dlouhodobě.

Pětadvacetiletá Kontaová nicméně není jedinou hráčkou, která začne novou sezonu s novým trenérem. Trenéra mění například i Jelina Svitolinová, Madison Keysová a Karolína Plíšková.

Britka by měla začít příští sezonu turnajem v čínském Shenzhenu, jenž startuje 1. ledna.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist