Příští týden jsou na programu tři turnaje ATP 250, tentokrát bez české účasti

5. 2. 2017, 21:05
Previews 9
Zítra startují tři podniky série ATP 250. I když se příští týden bude hrát bez českých tenistů, o zajímavé zápasy a slavná jména nebude nouze. Čtyři nejvýše nasazení hráči mají na všech turnajích volný los. V Montpellier se pokusí potřetí v řadě triumfovat Richard Gasquet, antukoví specialisté se sjeli do ekvádorského Quita a výborné obsazení čeká i na fanoušky v Sofii.

Nevydařený vstup do letošní sezony se pokusí v Montpellier zvrátit světová sedmička Marin Čilič. Chorvat nezvládl úvodní duel v Čennaí a vzápětí vypadl už ve druhém kole na Australian Open.

Pakliže vítěz US Open z roku 2014 v letošní sezoně poprvé postoupí do semifinále, mohl by narazit na Richarda Gasqueta. Domácí hráč za poslední čtyři roky došel vždy minimálně do finále, třikrát triumfoval a potřetí v řadě se pokusí domácí turnaj vyhrát.

Francouz však nebude mít obhajobu titulu vůbec jednoduchou. Kromě pravděpodobného souboje s Čiličem by mohl už ve čtvrtfinále vyzvat Mischu Zvereva, jenž má životní formu.

Zatímco v horní polovině pavouka najdeme tři zmíněné favority, dolní polovinu by měli ovládnout Alexander Zverev a Jo-Wilfried Tsonga. Vzhledem k momentální formě obou borců by mohl předpokládaný boj o finále narušit pouze nevyzpytatelný Fernando Verdasco.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 540.310 eur
Možné čtvrtfinálové dvojice
Čilič (1-Chorv.) - F. López (5-Šp.) | H2H 4-2
Gasquet (3-Fr.) - M. Zverev (6-Něm.) | H2H 1-0
Granollers (7-Šp.) - A. Zverev (4-Něm.) | H2H 1-1
Verdasco (8-Šp.) - Tsonga (2-Fr.) | H2H 2-4
Kompletní los turnaje


Na antukovém podniku v Quitu vévodí paletě nasazených Ivo Karlovič, který nicméně není antukovým specialistou, a na nejpomalejším povrchu má dokonce pasivní kariérní bilanci. I proto by jeho brzké vyřazení nebylo překvapením.

Chorvatský obr může vypadnout hned ve druhém kole, do něhož by měl postoupit dvojnásobný obhájce titulu Victor Estrella. Pokud reprezentant Dominikánské republiky udrží neporazitelnost až do semifinále, mohl by mu loňskou finálovou porážku oplatit čtvrtý nasazený Thomaz Bellucci.

Po dlouhé době si turnaj ATP zahraje i Janko Tipsarevič. Bývalá světová osmička a momentálně až 105. hráč světa zahájil letošní sezonu v Bangkoku, kde během dvou týdnů dvakrát triumfoval a letos tak ještě neprohrál.

Ani ve druhé polovině není snadné najít největšího favorita na postup do finále. Zřejmě to bude jeden z kvarteta nasazených Alexandr Dolgopolov, Thiago Monteiro, loňšti semifinalisté Paolo Lorenzi a Albert Ramos.

• ATP 250 QUITO •
Ekvádor, antuka, 540.310 dolarů
Možné čtvrtfinálové dvojice
Karlovič (1-Chorv.) - Zeballos (6-Arg.) | H2H 1-0
Bellucci (4-Braz.) - Olivo (8-Arg.) | H2H 0-0
Dolgopolov (5-Ukr.) - Lorenzi (3-It.) | H2H 3-2
Monteiro (7-Braz.) - Ramos (2-Šp.) | H2H 0-0
Kompletní los turnaje


V Sofii nejspíše nebude žádným překvapením, pokud se do závěrečných kol probojují čtyři nejvýše nasazení tenisté. Turnajovou jedničkou bude Dominic Thiem. Třiadvacetiletý Rakušan ale na výraznější letošní úspěch zatím čeká. Jeho maximem je čtvrtfinále v Brisbane a Sydney.

Domácí fanoušci budou nejvíce nadějí vkládat do třetího nasazeného Grigora Dimitrova. Bulharská jednička má ze všech hráčů, již se do Sofie vydali, letos suverénně nejlepší výsledky. Světová třináctka ovládla podnik v Brisbane a zahrála si semifinále v Melbourne.

Rovněž loňský vítěz Roberto Bautista momentálně hraje svůj nejlepší tenis. Po triumfu v Čennaí letos prohrál jediný zápas, a to s Milosem Raonicem v osmifinále Australian Open.

Španěl vzápětí zvládl obě daviscupová utkání a potvrdil životní formu. Aktuálně 16. hráč světového hodnocení by se měl poprvé zapotit až v plánovaném čtvrtfinále proti Gillesovi Müllerovi.

Postup nejvýše nasazených do závěrečných kol by mohl ohrozit hlavně Viktor Troicki. Srbský tenista má letos solidní formu a loni si v Sofii zahrál finále, v němž padl právě s Bautistou, a již ve druhém kole může navíc dojít k repríze loňského semifinále mezi Troickým a Martinem Kližanem.

Mezi nejlepšími čtyřmi by neměl chybět ani David Goffin. Šestadvacetiletý rodák z belgického Rocourtu letos zazářil hlavně na exhibičních turnajích a blýskl se i čtvrtfinálovou účastí v Melbourne.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 540.310 eur
Možné čtvrtfinálové dvojice
Thiem (1-Rak.) - Kližan (8-SR) | H2H 1-2
Dimitrov (3-Bulh.) - Kohlschreiber (6-Něm.) | H2H 0-0
Müller (5-Luc.) - Bautista (4-Šp.) | H2H 2-4
Baghdatis (7-Kypr) - Goffin (2-Belg.) | H2H 4-2
Kompletní los turnaje
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

9
Přidat komentář
Torn
Já se tak těším na Tipiho a soupeř mu skrečuje zápas. :D
Reagovat
janek_da
Tak to už můžu známkokvat předem.

Všichni za 5. Jenom snad od Štěpce se už nic moc neočekává, takže ten má 2-.
Reagovat
Torn
Ono se od něj někdy něco očekávalo?:D
Reagovat
Fandina
V DC ano.
Reagovat
turista
V Montpellieru je favoritem pochopitelně Ríša Gasquet.
Reagovat
mkubis17
na evropských turnajích trochu jiná konkurence než v Quito :-D
Reagovat
Torn
Doufám, že Tipsarevič zazáří!
Reagovat
kada.tom
to jsme dva :-)
Reagovat
turista
Mohl by.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist