Pro Baghdatise skončil turnaj v Metách na nosítkách

30. 9. 2008, 22:47
Aktuality 0
ATP MÉTY - Kyperský tenista Marcos Baghdatis dnes nedohrál kvůli zranění zad utkání prvního kola turnaje v Metách a poslal tak do druhého kola nejvýše nasazeného Iva Karloviče. S turnajem se už rozloučila turnajová dvojka Gilles Simon i třetí nasazený Španěl Almagro.
Marcos Baghdatis

Marcos Baghdatis po letošním Wimbledonu laboroval se zraněním pravého zápěstí. Poprvé od bojů na travnatých dvorcích se představil během září na challengeru v Orleansu, kde v semifinále kvůli zdravotním potížím vzdal.

A ani v Métách se třiadvacetiletému Kypřanovi zranění nevyhlo. Baghdatis v úvodním kole vyhrál nad nejvýše nasazeným Ivem Karlovičem první set 6-4. V druhém prohrával 1-2, když se po podání s bolestivým křikem zhroutil k zemi. Několik minut byl ošetřován a kurt opustil až na nosítkách.

Stejně jako ve třech předchozích startech v Métách dopadl domácí Gilles Simon. Druhý nasazený měl potvrdit formu z této sezony, nicméně proti byl jeho krajan Nicolas Mahut, který Simonovi oplatil porážku z Indianapolis, když vyhrál 6-4 3-6 6-1. Mahut tak navázal na triumf z challengeru v Orleansu a čtvrtfinále v Bangkoku. Obhájce loňského semifinále v druhém kole čeká další Francouz Marc Gicquel, proti kterému se pokusí o třetí letošní postup mezi nejlepších osm hráčů turnaje.

Vstup do turnaje nezvládla ani turnajová trojka Nicolas Almagro. Třiadvacetiletý Španěl, který ještě začátkem léta usiloval o pozici v první světové desítce, dnes podlehl Eduardu Schwankovi z Argentiny 6-7 2-6. Pro Jihoameričana to byl vůbec první zápas v hale. V druhém kole se utká s přemožitelem Ivana Ljubičiče Viktorem Hanescem.

Poprvé v hlavní soutěži podniku ATP se představil domácí Romain Jouan a hned si připsal skalp bývalé světové šestnáctky Agustina Calleriho. Třiadvacetiletý Jouan, který dosud odehrál pouze jediné utkání na challengeru (neúspěšně), se v dalším zápase pokusí zaskočit turnajovou čtyřku Mathieua. Ten dnes smetl dalšího ze zástupců země galského kohouta Nicolase Devildera.

ATP MÉTY (Francie, tv. povrch hala, 370.000 Eur) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Karlovič (1-Chorv.) - Baghdatis (Kypr) 4:6, 2:1 skreč, Mahut (Fr.) - Simon (2-Fr.) 6:4, 3:6, 6:1, Schwank (Arg.) - Almagro (3-Šp.) 7:6 (7:5), 6:2, Mathieu (4-Fr.) - Devilder (Fr.) 6:0, 6:2, Tursunov (5-Rus.) - Ascione (Fr.) 6:7 (3:7), 6:2, 6:4, Gicquel (Fr.) - Granollers (Šp.) 6:3, 6:2, Jouan (Fr.) - Calleri (Arg.) 5:7, 6:1, 6:2, Hanescu (Rum.) - Ljubičič (Chorv.) 6:1, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - 1. kolo:
Damm, Vízner (3-ČR) - Ker, Soares (Arg./Braz.) 6:1, 3:6, 10:7.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist