Pro Mináře sezona skončila, v Cancunu podlehl Eitzingerovi

27. 11. 2008, 11:38
Aktuality 1
CHALLENGER CANCUN / TOYOTA - Český tenista Ivo Minář roli turnajové jedničky na challengeru v mexickém Cancunu nenaplnil. Už ve druhém kole nestačil na Rakušana Eitzingera a letošní sezona tak pro něj skončila.
Ivo Minář

Ivo Minář před měsícem zažil úspěšné období na challengerech v Koreji. V Soulu prohrál až ve finále s domácím Hyung-Taik Leem a v Busanu obhájil triumf. Po následných neúspěšných challengerech v evropských halách se vydal zakončit sezonu na jihoamerickou antuku.

Konkrétně v mexickém Cancunu vstoupil do turnaje jako nejvýše nasazený hráč, nicméně už ve druhém kole prohrál s Rainerem Eitzingerem 4-6 3-6 a může si naplánovat odpočinkové dny v Jižní Americe.

Na podnicích ATP Minář postoupil třikrát do 3. kola, přes něj se ani jednou nedostal. V Busanu získal svůj čtvrtý challengerový titul. Sezonu zakončí na hraně první a druhé stovky žebříčku ATP Ranking.

Čtvrtfinálovým soupeřem Rakušana Eitzingera bude v pátek Španěl Fernando Vicente. Bývalá světová devětadvacítka si o teprve druhé letošní challengerové semifinále zahraje díky výhře 6-3 6-2 nad Američanem Ericem Nunezem.

Dalšími čtvrtfinalisty se stali tenisté z Argentiny. Druhý nasazený Brian Dabul vyřadil dalšího domácího tenistu, když mu ve druhém kole za jednoznačného stavu vzdal Bruno Echagaray. O postup mezi nejlepší čtyři si čtyřiadvacetiletý tenista zahraje s krajanem Martinem Alundem, se kterým v pěti vzájemných duelech ještě neztratil ani set. Alund v Cancunu dokázal ve třísetovém zápase porazit turnajovou pětku Daniela Koellerera.

Teprve úvodní zápas má za sebou na challengeru v japonské Toyotě domácí favorita Go Soeda a hned měl namále. S čínským kvalifikantem Peng Sunem vyhrál až po setech 7-6 2-6 7-6.

Už ve čtvrtfinále je druhý nasazený Hyung-taik Lee, jenž si rovněž ve třech setech poradil s se Švýcarem Bastlem.

Jak v Cancunu tak v Toyotě se hraje o dotace ve výši 35.000 dolarů.

CHALLENGER CANCUN (Mexiko, antuka, 35.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Zemlja (Slovi.) - Kubot (Pol.) 6-1 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Eitzinger (Rak.) - I.Minář (1-ČR) 6-4 6-3
Dabul (2-Arg.) - Echagaray (Mex.) 6-0 3-0 skreč E.
Alund (Arg.) - Koellerer (5-Rak.) 6-7 6-4 6-4
Vicente (Šp.) - Nunez (USA) 6-3 6-2

CHALLENGER TOYOTA (Japonsko, hala, 35.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Soeda (1-Jap.) - Peng Sun (Čína) 7-6 2-6 7-6

Dvouhra - 2. kolo:
H. T. Lee (2-Kor.) - Bastl (Švýc.) 4-6 6-4 6-2
Evans (5-USA) - Okun (Izr.) 6-4 6-7 6-3
Ito (Jap.) - Junaid (Austr.) 2-6 7-6 6-4
Kyu-Tae Im (Kor.) - Woong-Sun Jun (Kor.) 7-6 3-6 7-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist