Proč Plíškové praskaly struny? Vypleteno měla 'na hraně'

9. 6. 2017, 06:58
Aktuality 0
Dvakrát musela Karolína Plíšková během semifinále French Open nuceně měnit raketu. V souboji s Rumunkou Simonou Halepovou jí dvakrát praskl výplet, který měla připravený takzvaně 'na hraně'.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

"Struny praskaly, protože jsme byli úplně na hraně s tenzí," řekl vyplétač Richard Šodek. "Pletli jsme třicet kilo a kilo a půl navíc předepínali. Tím, že hraje s tenkými přírodními strunami, hrála celý turnaj hodně kilo. Praskalo to i během turnaje," uvedl.

Důvodem pro velké napětí byly podmínky. "Protože to hodně lítalo, bylo teplo, takže jsem to dávali více, aby měla kontrolu," vysvětlil Šodek, který turnajové dvojce připravil na každý zápas šest raket. S hráčkou se o výpletu vždy společně domlouvají a ladí detaily. "Řekneme si. Ona je typ, který ví, co chce," dodal Šodek.

Plíšková dostala pro Roland Garros nové rámy a na pařížské antuce došla až do semifinále. "Myslím, že jí to i letělo docela slušně," pochválil tenistku trenér David Kotyza. Dvě prasklé rakety v utkání jako problém neviděl. "Tím, že tu máme Ríšu, tak si vyplete víc raket, než byla zvyklá dřív. V úplným presu proto nebyla," dodal kouč.

Semifinálový duel s Halepovou Plíšková po velkém boji a dvou hodinách hry prohrála 4-6 6-3 3-6. Šodek zápas prožíval s realizačním týmem hráčky v lóži u centrkurtu. "Vždycky to je emotivní, když se o něco hraje, ale jinak to bylo celkem v klidu. Doufal jsem, že to otočí, ale Simona hrála výborně," řekl vyplétač.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist