Prostějov i bez nemocného Berdycha znovu vyhrál tenisovou extraligu

19. 12. 2013, 16:25
Aktuality 66
TK Agrofert Prostějov znovu potvrdil svou suverenitu na domácí klubové scéně. Již šestý rok v řadě vyhrál tenisovou extraligu, když v dnešním finále porazil 5-2 Prechezu Přerov.
Prostějov - extraliga 2013 (© protenis.cz)

Velkými jmény světového tenisu nabitý tým Agrofertu Prostějova znovu potvrdil svou kvalitu. Tým kolem kapitána Jaroslava Navrátila a jeho zástupce Jiřího Nováka opět ovládl tenisovou extraligu, které vládne už šest let.

V semifinálové skupině Prostějov smetl 6-1 TK Sparta Praha a 6-0 LTK Liberec. V dnešním finále se v domácí hale utkal stejně jako před rokem s Prechezou Přerov, který porazil 5-2 na zápasy.

Za Prostějov měl dnes nastoupit i Tomáš Berdych, viróza ale českou jedničku na kurtu nepustila. Přerovu zase chyběla 49. hráčka světa Yvonne Meusburgerová z Rakouska, 71. tenista světa Igor Sijsling z Nizozemska a talentovaný Adam Pavlásek.

I bez vítěze Davisova poháru Berdycha ale zůstávala kvalita na straně Agrofertu a úvodním bodem to potvrdila světová čtyřka Agnieszka Radwaňská z Polska, jež deklasovala 6-0 6-1 Renatu Voráčovou.

O trochu nečekané vyrovnání se pak sice postarala devatenáctiletá Pernilla Mendesová, jež zdolala ve třech setech Kristýnu Plíškovou, velké drama se ale nekonalo.

Ve dvouhrách mužů bodovali Jan Hájek, Jarkko Nieminen a Florian Mayer. Přerov ještě snížil na 2-4 zásluhou Denise Istomina, díky kterému se tak diváci dočkali i zápasů ve čtyřhře.

O vítězství domácího výběru tak nakonec rozhodla dvojice Petra Cetkovská a Agnieszka Radwaňská, které smetly 6-2 6-1  Mendesovou s Voráčovou. Čtyřhra mužů mezi páry Hájek/Mayer a Copil/Hrbatý se už dohrávat nemusela, utkání bylo přerušeno za stavu 5-4 a 40-15.

"Radost z vítězství v extralize je veliká, protože jsem z Prostějova a jsem tady doma. Jsem ráda, že jsem k tomu mohla přispět," radovala se Cetkovská. "Hrála jsem dobře, proto to bylo tak snadné. Jsem ráda, že jsem si tady zahrála pár dobrých zápasů," pochvalovala si Radwaňská.

Prostějov, kterému v předchozích zápasech k bodům pomohli i Jiří Veselý a Tereza Smitková, získal celkově už třináctý titul v historii klubu. Přerov v uplynulých šesti ročnících soutěže prohrál ve finále už popáté.

Příští rok méně cizinců?
'Monopol' Prostějova na extraligové triumfy by mohl vzít za své v příští sezoně. Miroslav Černošek prý již nebude investovat do hvězd, kterým chce dát prostor připravovat se na novou sezonu, a finance bude raději dávat do juniorů.

Navíc je možné, že příští rok dozná extraliga určitých změn. Ve hře bude omezení počtu cizinců na soupiskách. Aktuálně mohou do hry zasáhnout čtyři zahraniční tenisté, čehož především Prostějov a Přerov naplno využívaly a soutěži dominují.

"Myslím, že do extraligy by měli zasáhnout naši mladší hráči. Ze čtyř cizinců jsme léta profitovali, ale nemusíme se super hráči donekonečna vyhrávat tituly. Chtělo by to dát víc šanci mladým, aby získávali zkušenosti," řekl Jaroslav Navrátil, úspěšný daviscupový kapitán a zároveň kapitán prostějovských tenistů.

O případném snížení počtu cizinců ze čtyř na dva budou kluby jednat při Davisově poháru začátkem února v Ostravě. "To by byl jeden z našich návrhů, je to otázka jednání. Ale myslím, že je třeba dát šanci mladým," řekl Navrátil.

Tenisová extraliga 2013:
Finále:
TK Agrofert Prostějov - TK Prechaza Přerov 5-2
A. Radwaňská (Pol.) - Voráčová (ČR) 6-0 6-1
Krist. Plíšková (ČR) - Mendesová (ČR) 6-7(3) 6-2 5-7
Hájek (ČR) - Siwy (ČR) 6-3 7-6(3)
Mayer (Něm.) - Hrbatý (SR) 6-1 6-3
Nieminen (Fin.) - Copil (Rum.) 6-4 6-1
Kohlschreiber (Něm.) - Istomin (Uzb.) 6-4 3-6 4-6
Cetkovská/A. Radwaňská (ČR/Pol.) - Voráčová/Mendesová (ČR) 6-2 6-1
.
Semifinálová skupina (Prostějov): ... vítěz Prostějov
TK Agrofert Prostějov - TK Sparta Praha 6-1
TK Sparta Praha - LTK Liberec 6-2
TK Agrofert Prostějov - LTK Liberec 6-0
.
Semifinálová skupina (Přerov) ... vítěz Přerov
TK Precheza Přerov - I.ČLTK Praha 5-4
TK Precheza Přerov - TK Neridé 5-1
I.ČLTK Praha - TK Neridé 5-2
.
Čtvrtfinálová skupina (Liberec) ... vítěz Liberec
TCF PURUM Mariánské Lázně - LTC Pardubice 5-4
LTC Pardubice - LTK Liberec 5-4
LTK Liberec - TCF PURUM Mariánské Lázně 7-1
.
Čtvrtfinálová skupina (Milovice) ... vítěz TK Neridé
TK Neridé - LASVIT 5-4
LASVIT - TK Spartak Jihlava 7-2
TK Neridé - TK Spartak Jihlava 8-1

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

66
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Kohlschreiber, Radwanska, Mayer, Nieminen..Čo meno, to odchovanec..Gratulujem :)
Reagovat
Fandina
Aga to má do Prostějova z Krakowa kousek a co se týká německých hráčů, tak naši také hrají v německé extralize. Klárka, Šafina, Rosol a další. Za každý klub hrají cizinci.
Reagovat
smazaný uživatel
Viem. Len mi to príde celkom vtipné, ked si v express správach prečítam, že Prostejov vyhral s Přerovom po tom, čo zabrali opory mustva Radwanska, Mayer a Nieminen..

O to viac si clovek pomysli, ze extraliga nemá význam, skor by tá sutaz mala vychovávať mladých tenistov do 20rokov..
Reagovat
Fandina
Mladí mají dost svých soutěží na celosvětové i domácí úrovni. Je i juniorský Davis Cup. Extraliga je pro dospělé hráče. Dokonce pro ty nejlepší jak je vidět z účasti a to napříče kluby. Za Přerov, Spartu, Neridé, 1.ČLTK i ostních nehráli jen domácí hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
mne prijde zbytecna zas ta ironie. Chysta se zmena, ale soucasna extraliga jsou zajimave ekonomicke sachy a vzdycky jsem byla velmi zvedava, koho kluby angazuji. Pro hrace i moznost zahrat si kvalitni ostry zapas absolutne bez tlaku, dokonce bez "rozdilu vah" (to neni prilezitost pro mlade?) a je to nesmirna legrace - vsichni jsme prece na mistrakach vyrostli, kazdy si to rad (treba uz jen jednorazove) zase prozije. Tymove souteze jsou svym duchem vyjimecne a osvezujici. A vubec - nebyt extraligy, nevidela by u nas Lunej (a stejne tak kazdy, kdo se trochu exponuje) Agu! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak ! :)) A obdivuju Agu, Floriana atd. atd., že se angažují, můžou si dát dovolenou a ne se trmácet na "bezvýznamnou" extraligu :) Takže já jsem moc ráda, že jsem byla 2x v Prostějově a užila si tenis :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty to zrejme z pohladu bývalej hráčky vnímaš inak..Ja tenis vnímal výlučne skrz ATP, resp. WTA.. Už slová ako extraliga, Prostejov alebo Přerov na mna posobia trosku exoticky a este ked v ich spojeni vidím notoricky známych známych hracov, je to trochu komické..Ja mám extraligu zafixovanú v podedomí úplne inak..Prepáčte :))
Reagovat
smazaný uživatel
Och, som na vianocnom vecierku, sorry za preklepy..
Reagovat
smazaný uživatel
Není to nudný večírek, když píšeš přitom na TP? :D:D Já to zase vnímám z pozice diváka, který nemá moc šancí jezdit někam ven, takže vezmu za vděk to, že si zajedu 2x v roce na Moravu, potkám fajn lidi, uvidím výborné hráče a prostě si to užiju. Místní mi tam říkali, jak tím vyloženě žijou a těší se vždycky, když extraliga začne. Takže každý na to máme jiný názor :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nudný neni, len som si odskočil na TP pri čúraní...:))..Ale uz idem domov za mojou láskou gravidnou :))..
Reagovat
Frick
Bude tedy patřit i Praha? A budou tam moct startovat hráčky TOP TEN? Aspoň teoreticky...
Reagovat
tommr
turnaje kategorie WTA 125K jsou míněný jako jakejsi přechod mezi turnajema ITF a turnajema International. Proto pro ně platí stejný omezení jako pro turnaje International tzn. může na nich startovat maximálně 1 hráčka z top-10 - aspon to tak platilo letos ...
Co se týče Prahy tak ta zatím zůstává v kategorii ITF. Nikde jsem zatím neslyšel ani náznak toho, že by někdo uvažoval o jejím upgradování ...
Reagovat
Frick
už Štěpec vojel Pavláska, ať máme ten spletenec kompletní?
Reagovat
smazaný uživatel
Něco pro tommra a další milovníky žebříčku - počítání bodů od r. 2014.

http://www.wtatennis.com/all-about-rankings
Reagovat
smazaný uživatel
Uprime...tadyto bodovani si stejne nezapamatuju a ani nevim jak se to menilo...

Bodovani ATP je podle me lepe zapamatovatelne...ale nerikam ze lepe udelanne...
Reagovat
smazaný uživatel
No já už si to staré jakž takž začínal pamatovat a oni mi ho změní, hajzli jedni :-)))
Reagovat
PetaM
Díky :D Musím se přeučit GS :D Jinak ty body na menších turnajích jsem si nikdy nepamatoval, jen ty GS no .. :D :D Ale docela dost to kleslo :D To budou těžké obhajoby :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to pamatoval všechno :D
nojono, Serena bude mít ještě větší náskok :))
Reagovat
tommr
návrh novýho bodování se už před nějakým časem objevil na Wikipedii, ted už je to teda oficiální ...
Provedený změny nejsou nijak zásadní a jejich cílem bylo přizpůsobit bodování WTA co nejvíc bodování ATP. Bohužel to nebylo dotažený do konce a malý rozdíly tam i nadále zůstávají. Důsledkem bude to, že se to bude strašně plést i lidem který bodování pozorně sledujou, o běžnejch fanoušcích ani nemluvě ...
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím že běžné fanoušky to moc netrápí, ti stejně žebříčky nepropočítávají a radši si počkají na oficiální výsledky :-)
A ostatní si na to holt budou muset zvyknout..
Reagovat
smazaný uživatel
ja cekam jenom na tommra.. :-))
Reagovat
Fandina
Souhlasím s queshem, ten koho zajímá počítání, tak si to bude propočítávat dál sám a časem si změny zapamatuje. Ostatním je to jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si porovnal to nove bodovani s tim starym a docela se mi libi vice (taky proto, ze to nemusim pocitat zrovna ja :-)). U bodovych zisku v SF, QF, 3R atd. se trochu body ubraly a tudiz kazde dalsi kolo prinese i vetsi odstup :-) Ale jak to chteji udelat v teto sezone teda? Odecitat se budou stare a pricitat nove?
Priklad: hracka v roce 2014 dojde do GS SF (nove bodovani 780b) a minuly rok take byla v SF (stare bodovani 900b). Tudiz v novem vydani zebricku bude mi o 120b mene?
Reagovat
Fandina
Bude se podovat podle nových tabulek a to je všechno. Jinak by to ani nešlo.
Reagovat
Fandina
Oprava ... bodovat ne podovat ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
A co kdyby hracka nevyhrala ani jeden svuj zapas za celou sezonu nebo by byla zranena a na konci sezony by mela tim padem vice bodu nez 0?
Reagovat
Fandina
To by se ta hráčka měla ... úsměv. Podle mě, když se zavádí nové bodování, tak k určitému datumu se to začne a všechno se dělá podle nich. Je to podle pravidel a v pořádku.
Reagovat
tommr
příští rok se prostě každej týden hráčkám odečtou letos získaný body (podle starejch pravidel) a místo toho se jim připíšou nově získaný body (podle novejch pravidel). S tímhle žádný problémy nebudou ...
Většina hráček ale bude mít o něco mín bodů než letos i když budou mít srovnatelný výsledky, protože za všechna umístění kromě titulu a prvního kola bude udělováno mín bodů. Za tituly hráčky získají stejně a za první kola GS a Premier-Mandatory turnajů získají dvojnásobek ...
I v případě tebou zminovaný možnosti, že hráčka prohraje příští rok všechny svoje zápasy by hráčka byla v plusu. Konkrétní příklad: Petra Kvitová by v takovým případě měla na konci roku 88 bodů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Agrofertu, skoda, ze jsem nevidela Berdu, ale i tak tam byla videt pekna utkani. Freedome, nakonec ti vezu podepsany tenisak od Agy a protoze ted ve vlaku sedi vedle me Kristyna Pliskova, mas tam podpis i od ni. Bohuzel utkani prohrala dost blbe, ale jinak je fajn. Videt Agu nazivo je super, co ta holka dokaze vracet je neuveritelny.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Ja vedel, ze je to hodna holka a nezapomene na fans (jak jsi ji predtim drbala :-/) :-D

Tak snad nam take pak napises nejaky montyovsky report z celeho finale, aby si kazdy mohl udelat predstavu :-) Jinak, co jsem videl z televize tak mi prislo, ze tolik lidi tam zase nebylo?
Reagovat
smazaný uživatel
a jinak byt ve vlaku s Kikinou Pliskovou :-) Zavidim...Kde byla sestra? :-D Zeptej se ji... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A mě nevezeš nic? No to je bordel.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Priste musis premluvit Petru aby tam jela taky :-) a mel bys to i s podpise Stepce :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Budu to muset zkusit. Btw. nevíš, kde bych na ní sehnal telefon, abych jí mohl začít přemlouvat? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mno ja mam telefon na spoustu Peter a uz nevim jaka je zrovna Kvitova :-D Tak ale zkus to na socialnich sitich :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ségra je zraněná, má natržený sval, ale na AO bude hrát. Tak doufám, že jsi s odpovědí spokojen :) Jinak Kristýna je o něco větší než já, ale hodně štíhlá, telka hodně zkresluje a má drobný obličej. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Pliskovic devcata jsou dost velke obe...A dost podobne :-D Ja je moc nesleduju a proto je rozeznam jenom podle toho tetovani :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já na ni při zápase nekoukala, tetování jsem si nevšimla, ve vlaku byla oblečená. Kdybych ji neviděla a nefotila se s ní, vůbec bych si jí jinak nevšimla, že je to ona, nenápadná holčina :) A skromná, když jezdí vlakem jako já :) Seděla přes uličku, mně, kdy jsem si sedala, se rozsypaly míčky a když mi jeden podala, tak jsem jí poprosila, aby se ti podepsala k Aze. Tak doufám, že oceníš, jak jsem hodná :D:D hele, já neumím psát jako monty, víš, že ani na rozebírání a detaily nejsem, takže nevím, jaký report bys ode mě chtěl :) Neumím psát odborné komenty. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vzdyt ja vim, ze jsi hodny nick. Taky mi to furt pripominas :-D A tetovani ma prave Karolina tak na Kikine jsi ho ani nemohla videt :-) A jak sis to teda cele uzila?
Reagovat
smazaný uživatel
Napíšu to teď, protože jsem toho plná, zítra už půlku zapomenu :) Ráno mě tam doprovodil pořadatel, šla jsem přes hotel, takže jsem měla protekční VIP cestu, kde jsem viděla tenisty, reportéry atd., ale samozřejmě si mě nikdo nefotil :D:D:D Koukala jsem nejprve na zápas Hájka, Kristýnu jsem právě moc nesledovala, projela to, když jsem s ní pak prohodila pár slov, tak bylo vidět, že jí to docela štve. Pak nastoupila Aga, musím říct, že vidět to naživo je úplně něco jiného. Aga nedává žádné malé rány, jak se mně zdálo coby divákovi, který kouká na telku a opravdu jsem žasla, co dokáže vybrat a vrátit. Voráčová hrála hodně na riziko, proto i dost kazila, takže Aga nehrála úplně na plný plyn. Já se pak koukala na Mayera, hrál s Hrbatým a musím říct, že Dominik mi byl asi nejvíc sympatický. Když ho Florian přitáhl k síti a bylo evidentní, že Dominika prohodí, tak na něj Dominik zakřičel "huš", byl vtipnej a i v osobním kontaktu nemá chybu. Fotka s Florianem mi nevyšla (asi naštěstí pro něj), ale je takovej studenej čumáček, ani se neusměje, nic /i když u mě asi neměl důvod/ :D:D Pak jsem se těšila na Jarrka, můj levoruký oblíbenec, ale musím říct, že Copil předváděl moc pěkný jednoručný BH, ale moc ho točil a byl dost často v autu, ale i tak se mi zápas líbil. Pak jsem dokoukala Denise s Kohlim, ani jsem nevěděla, že je Kohli tak drobný, ale jednoruč BH hrál skvěle, dává hodně pohybu do úderů na rozdíl do Denise, kterému šly údery pěkně k lajnám. Ale neviděla jsem celý zápas a vypadalo to, že to Denis skrečne, nicméně nakonec vyhrál. Pak nastoupily holky a vedle kluci, ale ti spíš proto, aby si vůbec zahráli, protože po vítězství holek už 2. set nehráli. Skoro vůbec jsem je neviděla, pozorovala jsem holčiny, i když čtyřhru moc nemusím, takhle v reálu to bylo fajn, Cetkovská je moc pěkná a Aga hrála moc dobře. Celkově se mi strašně líbilo, v hale bylo teplo a vidět takhle zblízka světovou pětku stojí za to :)
Reagovat
Jan
Prý Lunej neumí psát jako Monty. A napíše takový podrobný rozbor :) Taky jsem tam byl, nejvíc musím ocenit 4hru, kdy jsem si sedl těsně u kurtu a vidět Agniezsku, Petru Cetkovskou a nakonec i jejich protihráčky na vzdálenost pár metrů stálo za to. Pěkné baby prostě :) Ostatní zápasy se mi taky líbily. Občas jsem si připadal jak na divadle. Člověk sedí a vidí na pódiu herce naživo. Když jsem je předtím znal pouze z TV, je to zvláštní pocit.
Reagovat
smazaný uživatel
jasně, poznali jsme se tam, ale ty jsi většinou byl v čudu a koukal na tenistky, typickej chlap :D:D:D Ještě chci doplnit, že když mě vezl taxikář, tak říkal, že zná Tomáše osobně ještě z dob, kdy nebyl tak slavný a zná i Ester a jsou prý oba fajn, i když Ester vypadá dost namyšleně, prý taková fakt není. A do 3 let se chtějí oba stěhovat do Prahy. Bože, už jsem horší jak Blesk :D:D:D
Reagovat
Fandina
Super. Ty jsi opravdová reporterka. A pěkně píšeš a ještě k tomu se moc bavím, co všechno ses dozvěděla i v taxíku. Díky za info!
Reagovat
Fandina
Co se týká sledování tenisu na místě, tak já ho přesně proto miluji a chodím fandit kdy je to možné, protože na místě je to něco jiného než v televizi a úplně jiný zážitek. Přesně jak píšeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, to mně ale moc lichotíš, spíš jsem jen ukecaná ženská, co je plná dojmů, že byla podruhé v životě na live tenisu :D:D
Reagovat
Jan
Ano, máš pravdu, je to něco úplně jiného. Navíc tam člověk viděl naživo i Jirku Nováka, Navrátila, samozřejmě ostatní hráče a hráčky, stál jsem pár metrů nebo i kousek od nich.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, jak ti jdou "montyovské rozbory" (těší mě, že jsem tady dáván za vzor). :D Muselo to být určitě fajn. Vidět naživo Agnieszku a spol. se nepoštěstí každý den. Doufám, že i v příštích letech budou hrát extraligu nějaká zajímavá jména, i když jich třeba nebude tolik. Jenom škoda, že se extraliga nehraje někde, kam bych to měl blíž... Letos mě nejvíc zaujalo, že Kiki Mladenovic hrála za TK Neridé. Potom mě taky zajímala Sparta, protože za ně hraje Katka Siniaková. Katku jsem už letos naživo viděl v Praze a snad ještě uvidím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi, úplně jste mi připomněli, jak jsem byl loni na finále Fed Cupu..
Škoda, že je Prostějov na druhém konci republiky, byl bych se zajel podívat i tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy tady pláčete, že je to daleko a myslíte si jako, že pro mě, když jedu z Práglu, je to blízko? :D Cestuju přes 3 hodiny, takže taky žádná sláva a léčím se z toho pak týden :D:D Je výhoda, že vlakový koridor je na mnohem lepší úrovni než před desítkami let, kdy jsem jela na Moravu 7 hodin a že Leo a Pendolino jsou luxusní vlaky, to se pak cestuje mnohem líp. :D A právě myslím, že příští roky už extraliga nebude tak nabitá jako byla ta letošní a ty minulé.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, a já to mám 3 hodiny jenom do Práglu... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co já bych za to dal, kdybych mohl vyjíždět z Práglu. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste fakt plačky :D:D tak do Prostějova se nejezdí přes Prahu nebo jo? :D:D Navíc vás hřeje mládí, mně už jen zbývá představa domova důchodců, tak nevím na co si vlastně stěžujete :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
No od nás ze severozápadu Čech určitě přes Prahu, odkud jezdí Monty nevím. ;-)
Já si ani nestěžuju, spíš jenom konstatuju :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jezdím ze západu, takže bych taky musel přes Prahu...
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt mě mrzí, že jsem nemohla je s tebou. Muselo to tam být fakt super, tolik zážitků na jeden den a možnost získat spoustu podpisů. Normálně ti závidím.. :-) Snad se dostanu aspoň letos na Sparta Prague Open, chtěla bych vidět hrát Katku Siniakovou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak treba Aga nahradi Petru pristi rok jako hracku TOP v Katowicich. Uz o tom mluvila v prubehu roku, ze v roce 2014 chce hrat turnaj doma v Polsku...
Reagovat
Jan
Ještě oceňuji klidnou atmosféru v hale. Jak dělají v zápasech FC a DC rámus fandové z Prostějova na trubky a bubny, je to jeden z důvodů, proč jsem tyto zápasy sledoval pouze v TV a i tam mi to vadilo. Nechápu, jak se můžou v takovém rámusu hráči soustředit na hru a to nemluvím o podobném nebo větším rachotu při hokeji, floorbalu apod., který je tam permanentně. Mnohem větší podporu hráčů bych viděl, kdyby celá hala skandovala Češi nebo jména hráčů, dle mého názoru by to byla mnohem větší psychická vzpruha, než když tam někdo bezduše tluče na buben nebo troubí na trubku a dělá rámus.
Reagovat
Fandina
Při FEDu a DC je hrozný rámus, ale naštěstí jen když je pauza, i když to vypadá v televizi, že je řev pořád. Když se cchystá tenista hrát, tak se to rychle ztiší. Na turnajích je klídek, ale fandí se také. Třeba letos, když jsem byla ve Vídni, tak mě hodně zaujalo, že když hrál kanaďan Vašek Pospíšil s Robinem Haasem, povzbuzovali ho toma hodně Češi, pojď Vašku. Na některých turnajích se hodně povzbuzuje, někde ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně tam naopak chybělo trochu rámusu :) Když hrál Nieminen a získal bod, tak jsem občas tleskala jediná, protože jsem mu fandila, celkově mi tam chyběla větší podpora obecenstva. :)
Reagovat
Fandina
Já jsem si všimla, že se na extralize moc nefandí. Já taky moc ráda fandím. Samozřejmě potleskem, když je to super hra, ale také ráda povzbuzuji, když si myslím, že ten dotyčný, dotyčná komu fandím potřebuje popohnat. FED a DC je jedno velké fandění, ale když se hraje, tak je ticho.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda, že to bylo takové vlažné fandění, přece jen tam byla zahraniční účast, možná poslední, a ty zápasy si uznání obecenstva zasloužily.
Reagovat
Jan
Mně to přišlo akorát. Nevím, jestli to hráčům vadilo, že se jim tolik netleská, zas tam byla taková pěkná domácí a komorní atmosféra. Já mám radši klid :) Ještě, že tam nebyly ty trubky a bubny :)))
Reagovat
Fandina
Ono má všechno něco do sebe. Malý prostor by asi trubky neunesl. Ve velké hale je slyšíš, ale když se tenista připravuje ke hře, je ticho, že slyšíš souseda, jak dýchá ... úsměv
Reagovat
Jan
No, myslím, že když Srbové ve finále DC v 5. zápase pískali do Štěpánkova podání, tak jsi souseda dýchat neslyšela :)
Reagovat
Fandina
Srbové pískali i na podání Radkovi v prvním zápase s Nolem. Udělali to jednou hodně a Radek dostal znovu první podání. Nesportovní chování se samozřejmě má trestat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist