Prostějov znovu vyhrál extraligu, uspěl posedmé v řadě

19. 12. 2014, 15:19
Aktuality 20
Hráči Prostějova zvítězili posedmé za sebou v extralize smíšených družstev. Domácí Agrofert porazil v dnešním finále tým Přerova 5-1 i za přispění českých jedniček Petry Kvitové a Tomáše Berdycha.
Tomáš Berdych

Přerov porazili favorizovaní prostějovští tenisté ve finále potřetí za sebou a celkově triumfovali v extralize počtrnácté. Vedle Kvitové a Berdycha se o titul zasloužili Tereza Smitková, Jarkko Nieminen, Norbert Gomboš a Jiří Veselý.

"Snadné to nebylo. Mohli jsme prohrát ve skupině s ČLTK, což by bylo velké překvapení, tam to rozhodoval jeden dva míče, ale to je tenis. Druhé utkání ve skupině a finále už jsme vyhráli docela hladce," řekl kapitán Prostějova Jaroslav Navrátil.

Wimbledonská vítězka Kvitová nastoupila na úvod finále proti Barboře Krejčíkové. V prvním setu sice vedla 3-0, ale sadu proti svěřenkyni Jany Novotné zachránila až ve zkrácené hře. "Začala jsem dobře, ale pak jsem trošku zvadla. Přestala jsem hrát svoji hru a začala jsem kazit. V tie-breaku to byly nervy, ale ve druhém setu jsem se uklidnila," řekla Kvitová. Druhému setu už dominovala a vyhrála jasně 6-1.

Berdych přidal pátý, vítězný bod týmu. Poprvé pod dohledem nového kouče Daniela Vallverdua zdolal Němce Jana-Lennarda Struffa 6-4 a 6-2. "Na konci jsem se ptal kapitána, jestli už je konec. Říkal, že jo, tak to bylo příjemný. Snažil jsem se z toho dostat, co nejvíc to šlo, a takový zápas se hodí," řekl Berdych.

Výsledky - finále extraligy:
Agrofert Prostějov - Precheza Přerov 5:1
Kvitová - Krejčíková 7:6 (7:5), 6:1
Gomboš (SR) - Lojda 6:4, 6:3
Smitková - Voráčová 4:6, 6:4, 6:2
Nieminen (Fin.) - Pütz (Něm.) 4:6, 6:0, 6:4
Veselý - Copil (Rum.) skreč Veselý
Berdych - Struff (Něm.) 6:4, 6:2

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
byl letos opět pěkný, jen tam bylo dost narváno, určitě kvůli Petře a Tomášovi. Petra je opravdu hodně hubená, takovou ji neznám, v televizi vypadá silnější než v reálu, ale i Tomík je pohublý. Koukat se zblízka na Petřiny pecky z FH byla lahůdka, ale i Barča hrála dobře. Mně se hodně líbil Jarko Nieminen, jeho mrštnost a hlavně náběhy na volej byly skvělý, já ho mám ráda. Bylo vtipný, jak ho Puetz ve 3. setu prosil aspoň o jeden gem, aby to nebyl kanár. :) No a na závěr Tomáš byla pro mě lahůdka, bez čepice je jako klučík, působil v pohodě. S Klárou jsme udělali fotku, hezky se smála, Jirka Veselý tam uklouzl na schodu, protože se jeden ulomil, ale naštěstí snad nic vážného. Čtyřhry se vypustily, protože Agrofert jasně vyhrál. Viděla jsem naživo pana Kaderku, to je protivnej chlap už na pohled, ani se neumí pořádně obléknout. Prý bude extraliga i příští rok, takže se zase mám na co těšit. Aga tam vůbec nebyla, asi si řekla, že vloni hrála, tak letos ji zastoupila Petra. :) Kromě šíleného vedra v hale a absence Toyek venku to byl moc pěkný zážitek.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím se vším, až na to vedro (bylo tam cca 20 celsia. Obdivuji Jarka. N.,(velký sympaťák) že sem tak často jezdí, asi tam budou nělaké vazby?
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo tam 24 stupňů, jak tam bylo hodně lidí, tak to bylo hrozný. Jarko tam byl i vloni, asi se mu v Prostějově líbí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže to si byla ty, co se tam v tom areálu fotila s Klárou? Fotil vás nějaký pán, tuším?:P a ptali jste se, jestli dneska hraje.. Nevím,, zda jste to byli vy, ale něco takového jsem viděl:D
Reagovat
PetaM
To ne :D To jsme nebyli my :D :D Mimochodem, fotil jsem já, nepovažuji se zatím za pána :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
kristus :D :D a kde si mě všude viděl PEtam? :-D
Reagovat
PetaM
Nevím, vždycky jsem tě zahlédl, jak někam letíš :D Ale nepoznal jsem tě :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
ach bože :-( A sorry za toho pána :D Ale řeknu vám lidi... hrozný vedro tam bylo jak hrál ten BerĎa.. Zadýchaný neskutečně :-O Mě bolela hlava z toho už pak :-D
Reagovat
PetaM
Jo jo, vedro tam bylo, spousta lidí, malý prostor, a ještě tam nějací šílenci hráli tenis a vydýchávali nám vzduch :D
Reagovat
smazaný uživatel
pšíšerrný vedro..:D se nedalo dejchat tyvole už :D a víc tribun by tu chtělo:D lidi tam stali, nemeli mista.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se nefotila, to byla petrulinka, nebudu kazit fotku. Jen jsem se ptala Kláry, jestli bude hrát. A cos tam dělal? To byla VIP zóna, kam běžní návštěvníci vůbec nesměli.
Reagovat
smazaný uživatel
My jsme se tam nějak přitoulali a nikdo nás prostě nevyhazoval :D až potom na kurtu dole nám řekl chlápek, že tu nemáme co dělat.. to uuž jsem ale měl hafo fotek četně Petry K. :-D Takže spokojenost nadmíru :-D :-)
Reagovat
smazaný uživatel
aha, papparazzi jo? :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D no :D snad to nebyl moc velký průser :D ale nás prostě nikdo neupozornil, tak co já vím, jak to tam chodí, když tam jsem poprvé, že..
Reagovat
smazaný uživatel
Běžní smrtelníci jsou vpuštěni do haly zadním vchodem, vlastně jít do haly hotelem se nesmí bez kartičky, ale jak tam ráno byl ještě šrumec, tak tě asi přehlídli, motalo se tam dost lidí. Ale nás tam pak chytla ochranka co tam děláme, takže jednatel řekl, že jsme tam s ním a pustili nás. Tak jsi měl štěstí. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to jsem slyšel, že se vás ptal :D Asi si mysleli, že patříme k vám nebo co :D taková skupina no :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda jsem si tě vůbec nevšimla, ale já většinou nesleduju lidi kolem :) Jen jsme ulovili Kláru.
Reagovat
smazaný uživatel
to ja zas jo no.. ale musím říct, že tolik lidí na te extralize myslim jeste nebylo..
Reagovat
smazaný uživatel
Já to čekala, když byla hlášená Petra a Tomáš, jak tam takových lidí stálo u těch schodů, že nebylo místo, přitom na semi tam bylo pár lidí a bylo tam prý jen 17 stupňů. :)
Reagovat
Fandina
Právě opakují na ČT Sport zápas Berdi se Strufem.
Jinak gratulka Prostějovu k výhře. Super!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist