První bod na Hopman Cupu získali Poláci

28. 12. 2013, 06:39
Aktuality 61
V Perthu odstartoval turnaj smíšených dvojic a první výhru si i bez zraněného Janowicze připsali Poláci, kteří trochu nečekaně porazili Italy. Agnieszka Radwaňská nejprve smetla Flavii Pennetteaovou, Grzegorz Panfil pak získal druhý bod poté, co mu vzdal Andreas Seppi.
Grzegorz Panfil a Agnieszka Radwaňská

Polská dvojice je na letošním Hopman Cupu nasazenými jedničkami, po odhlášení zraněného Janowicze ale akcie Polska klesly, neboť tým světové pětky Agnieszky Radwaňské doplnil až 288. hráč světa Grzegorz Panfil.

Přesto Polsko v zahajovacím utkání letošního ročníku soutěže smíšených dvojic porazilo Itálii a připsalo si první bod do skupiny, ve které se potká ještě s domácí Austrálií a Kanadou.

Ve dvouhře žen se zrodil očekávaný výsledek. I když Agnieszce Radwaňské v prvním zápase sezony chyběl rytmus, poradila si polská favoritka s Flavii Pennettaovou hladce dvakrát 6-2.

"Jsou tu jiné podmínky. Hraje se tu venku, zatímco já jsem se několik týdnů připravovala v hale. Ale na první den to bylo skvělé," řekla Radwaňská, jež v prosinci hrála Tenisovou extraligu v Prostějově. S přechodem z chladné Evropy do rozpálené Austrálie prý výrazný problém nemá.

"V Polsku bylo asi 5 stupňů. A i když jsem včera po příletu spala jen tři hodiny, tak jsem dnes myslím hrála dobře. Hlavně ve druhém setu bylo několik vyrovnaných gamů, ve kterých jsem musela zahrát dobře. Klíčem bylo podání a jsem šťastná, že jsem vyhrála ve dvou setech, protože Flavia je velmi těžká soupeřka, hraje konzistentní tenis. Nic vám nedá zadarmo," dodala čtyřiadvacetiletá Polka.

Vítězného debutu na Hopman Cupu se dočkal i Grzegorz Panfil. Zápas proti Andreasi Seppimu začal brejkem a náskok si v prvním setu pohlídal. Za stavu 6-4 a 2-2 však italský tenista zápas kvůli nemoci ukončil a Polsko získalo první bod do skupiny B.

"V prvním setu jsem hrál opravdu dobře. Hlavně servis byl opravdu, ale opravdu výborný. Jsem šťastný, protože poslední tři týdny jsem trénoval jen v hale a rozdíl v podmínkách byl opravdu obrovský, protože tady v Austrálii je nejen horko a svítí sluníčko, ale i trochu foukalo," řekl Panfil. "Snažil jsem se hrát agresivně, dobře podávat a tlačit se forhendem do vítězných míčů," okomentoval své vítězství.

Do závěrečné čtyřhry nastoupil místo Seppiho teprve patnáctiletý Australan Oliver Anderson, s Pennettaovou ale uhráli jen tři hry a polská dvojice po výhře 6-2 6-1 nakonec zvítězila 3-0 na zápasy.

Letošní Hopman Cup po dnešku přišel už o třetího tenistu Top 25. Kromě Janowicze a Seppiho chybí i Španěl Tommy Robredo, který se odhlásil před dvěma dny kvůli zranění zápěstí.

Polské tenisty čeká už zítra večer souboj s Kanadou, za kterou nastoupí Eugenie Bouchardová a Milos Raonic. Italský tým bude mít dva dny volna, na Silvestra se dopoledne utká s domácími Australany Samanthou Stosurovou a Bernardem Tomicem.

- HOPMAN CUP -
(Austrálie/Perth, tv. povrch)
sobotní výsledky (28. 12. 2013)
Skupina B:
Polsko - Itálie 3-0
A. Radwaňská - Pennettaová 6-2 6-2
Panfil - Seppi 6-4 2-2 skreč S.
A. Radwaňská/Panfil - Pennettaová/O. Anderson 6-2 6-1

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

61
Přidat komentář
freeteepek
To by byl gól, kdyby Poláci Kanaďany nakonec porazili! Nepravděpodobné:-(
Reagovat
BooOoo
je prosím někde dostupný los debla v Aucklandu? ... btw Květa v Brisbane opět po boku Srebotnikové.. ale zdá se, že se některé páry rozpadly a nové zase vznikly, jak u holek tak i u chlapů...
Reagovat
PetaM
Tak Srebotnik asi sama dobře ví, že po boku Petrovove by toho letos moc neuhrála. A třeba sama Naďa nechtěla hrát debla ... Snad se Květě bude dařit, když jede poslední rok ... :( Jinak los debla v Auclandu hledám celý den :D Zatím nic, asi si budeme muset počkat do zítřka ...
Reagovat
PetaM
http://www.festivaloftennis.co.nz/media/media/2013/12/29/mdd_1.pdf
Reagovat
tommr
los dopad dobře - Háčka se můžou potkat až ve finále. Pokud k tomu dojde tak by to mohlo bejt velice zajímavý - doufám, že bude k dispozici nějakej stream ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych si zápas mezi Andreou s Luckou Š. a Míšou s Luckou H. přála co nejdřív.. snad se ho brzo dočkáme.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem samozřejmě nejvíc zvědavý na Aničku a Kirsten. :) Když to vyjde, tak by se ve 2. kole mohly utkat proti páru Hradecká/Krajicek...
Reagovat
tommr
sezóna ještě pořádně nezačala a seznam zraněnejch a nemocnejch je už pořádně dlouhej ... :(
HC hrozí, že se z něj stane fraška. Moc nechápu proč se vůbec dohrával mix v zápase Polska s Itálií. Nebylo by lepší ho v takovým případě radši skrečovat? Ještě štěstí, že ho nakonec stejně vyhrálo Polsko - kdyby ho náhodou vyhrála Itálie tak by to byl pěknej trapas ...
Reagovat
klarat
Před GS je vždycky hodně marodů...
Reagovat
dadaft
a zítra o půl jedenácté A. Radwanská - E. Bouchard. ))
první letošní bomba-zápas???
Reagovat
tommr
nejhůř dopadla Andrea Hlaváčková, která vyfasovala Venus Williamsovou. Pro Andreu by nejspíš bylo lepší kdyby hrála kvalifikaci. Doufám, že si Andrea aspon zahraje debla s Luckou ...
Špatnej los měla i Klára Zakopalová, která bude v prvním kole hrát s vycházející hvězdičkou Vekicovou a má ve svý polovině Li Na takže její šance na obhájení lonskýho finále jsou jen minimální ...
Reagovat
PetaM
No, Andrea dopadla zaručeně nejhůře :D
Reagovat
klarat
To ne... Komu mám teď fandit???
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, jestli se dá na Betce zvětšit ten stream?
Reagovat
EllNino
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/891/mds.pdf
Reagovat
EllNino
Tak Li bude hrát s vracející se Věrkou :/, to je teda pech pro Věrku, Klára bude hrát s Donou Vekic...:)
Reagovat
PetaM
To snad ne ... :/ Bych to hned přelosoval :D
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/lshd/main.swf?year=2014&wkno=1&lang=en&tabno=1&eventid=M020&ref=http%3A//www.brisbaneinternational.com.au/ ...zatím jsem ten los nikde jinde nenašel :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tady už je to taky...
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2014/1063/MDS.pdf

Na Li proti Věrce, to bude opravdu šlágr 1. kola... Co se týče mojí oblíbené Donny, tak tam byly k dostání asi lepší varianty, ale i proti Klárce cítím určitou šanci. Něco mi říká, že by Donna mohla překvapit. :)
Reagovat
PetaM
Jo jo, ten los už je i tady, na LIVE score ... Horší to Věrka chytnout nemohla. To bych jí přál více Errani, než Na Li ... :/
Reagovat
EllNino
Vzhledem k tomu, že tam Klára obhajuje finále, by si Donna to překvápko mohla nechat až do Melbourne :D ...ale fandím oběma, Donna je můj ročník ..
Reagovat
dadaft
mě z toho picne. ((
ale tahák to bude...
Reagovat
tommr
jen aby to nakonec nebyl pech pro Li Na ... :)
Reagovat
EllNino
Osobně by mi ani nijak zvlášť nevadilo, kdyby se Věrka vrátila v takový formě, spíš si ale myslím, že pojede po 2 setech dměr klokani :/ :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Samičko, držím palce !! Tipuju, že v 1. setu to Genie rozjede, že se nestačím divit, ale pak věřím, že nastoupí Saminy zkušenosti :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně :)
Reagovat
dadaft
mnoooooo..........
Reagovat
smazaný uživatel
No už ne, no ... zatím tenis nic moc co?
Reagovat
VlS
- tragedie jako vždy.
Reagovat
dadaft
myslím, že je Bušička nastupující superstar.
Reagovat
dadaft
Sam dnes nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
No, pěknej začátek teda.. Samičko Samičko..
Reagovat
dadaft
oceňme Bouchardovou - má skvělý cit pro hru a nebojí se, moc pěkná hra.
začínám jí fandit. ))
Reagovat
tommr
taky jí přeju když zrovna nehraje proti našim - Bouchardová jako tenisová hvězda první velikosti by byla dobrá zpráva pro ženskej tenis ... :)
Reagovat
Sonja
Začínáš? Já měla za to, že už jsi beznadějně zapletený:-D

Jinak Genie mi udělala radost, že vyhrála, Kanadě přeju:-)
Reagovat
dadaft
no jo no porád. ))
fandím ji, ne začínám. )))))))))))))))
Reagovat
Titan
Že by oficiální foto?
http://4.bp.blogspot.com/-rvYEkvsFaDU/Ur4mGYSSHuI/AAAAAAAAoSw/DeMfvtC9-qg/s0/wtaa01.jpg
:-)
Reagovat
Sonja
Anička, Sorana a Tamirka:-)
https://pbs.twimg.com/media/Bcj7zE-CMAEddAH.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou ale fešandy! :) Tady jsou zase Anička, Sorana a Monča...
https://pbs.twimg.com/media/BcdzreHIUAEr0Aa.jpg

A tady ještě v helikoptéře... :)
https://pbs.twimg.com/media/BcekPR7CYAA3qZj.jpg

Jinak v článku u Petry jsem ti dal reakci na los v Aucklandu a pod článkem u Mashy jsem hodil los Brisbane. :)
Reagovat
Sonja
Jojo, tvé reakce jsem si všimla a zrovna jsem ti tam taky něco napsala:-D
Jinak moc hezký fotky s Mončou:-))
A los Brisbane už jsem viděla, házela jsem ho v noci pod Federera (ATP i WTA):-D;-) Jsem zvědavá hlavně na Viku, závěr sezony se jí nepovedl, tak do nové snad vykročí vítězně:-) A super by bylo, kdyby se střetly se Sabčou a vítězka pak v semi s Jecou (vím, ty bys tam radši měl Kiki)...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jo. :) Nevšiml jsem si toho, protože se pod mužské články moc nedívám... Jinak si myslím, že konec minulé sezony a začátek nové bude u Viky úplně o něčem jiném. Už jsem to tady rozebíral s tommrem, že na základě tří turnajů (kde Vika nebyla zrovna fit) se nedají dělat nějaké závěry. Navíc Vika mívá začátek sezony vždycky úspěšný, hlavně poslední dva roky... Tak určitě bych si tam přál Kiki, ale je mi jasné, že proti Angie se od ní nic nečeká. Možná mohla zkusit spíš Auckland, ale rozhodla se pro Brisbane, kde je hodně silné obsazení. No uvidíme, třeba nám ještě vytře zrak. :)
Reagovat
EllNino
Jirka Veselý bude hrát v Chennai Indem Jeevanem Nedunchezhiyanem, 312. hráčem světa, tak uvidíme, snad přijde ta první výhra na ATP, ikdyž tihle Indové se v domácím prostředí vždycky vybičujou, např. loni Amritraj ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sabi hraje už v noci, někdy po 4 hodině ráno...no, není to ideální čas, ale jestli najdu stream, tk asi vstanu...její první zápas bych vidět měla...:D
Sabca se zdá být naprosto v pohodě, zdravá a natesena na další sezónu :)
Ve čtvrtfinále by se mohla potkat s Vikou...s ní v Brisbane loni o kolo dřív prohrála, tak by to mohla být taková fajn odveta ;)
Reagovat
PetaM
Lidi, prosím vás, nevíte, proč jsou na kurtu Raonic a Tomic? Mají hrát holky ... Tak co to jako je .. :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Holky mají hrát ve 12.00:)
Reagovat
PetaM
Tak to měli špatně tady na LIVE score, mě to celou dobu ukazovalo, že hrajou v 10:30, tak jsem se těšil a změnili to na kluky ... :D Nevadí, tak si počkám :D
Reagovat
PetaM
Mimochodem, budeš dneska čekat na Petru s Radkem? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně a co ty? mohl Doufám, že taky :)
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, píšu kraviny, teď jsem vstala a ještě nevidím na klávesnici :)
Reagovat
smazaný uživatel
nebylo by snazší, místo čekání na Petru, si raději brzo ráno přivstat na Petru? Čekat do tří, to bych asi zbláznil :-)) Ale budíka si asi natočím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě ne, jakmile usnu, prostě nevstanu, to se radši nadopuju, vydržím a pak sebou seknu :)
Reagovat
PetaM
Já rozhodně spát nepůjdu. 3 hodiny ráno je pro mě moc brzo. :D Vím určitě, že byh nevstal. Zaspal jsem i na finálový zápas Petry v Tokiu. Takže nebudu riskovat :D Takže Lunej ano, budu čekat na zápas, aspoň tady bude s kým kecat :D
Reagovat
smazaný uživatel
To já se večer pokusím usnout, ale jak se znám,tak se mi to asi nepovede.. :D A když usnu, tak bych se měla probudit, trénuju to celý týden a jenom dneska jsem zaspala.. :D
Reagovat
PetaM
Taky tady s námi dnes budeš? Super! :) To Petra musí vyhrát :D
Reagovat
smazaný uživatel
Večer asi ne, ale na zápas snad ano.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže se tu sejdou opět známé firmy :D Jsem zvědavá, co Radek Petru, coby skvělý deblista, naučil :D
Reagovat
PetaM
Já se bojím, že jí do tenisu moc nekecal :D Ale kdyby jo, tak by jí mohl naučit své voleje a hlavně svou předvídavost a chytrost na kurtu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra má ještě čas, Radek je už zkušený a určité věci, když v sobě nemáš, že učí hůř. Ale fakt se na ně těším víc než na samotnou Petru. :)
Reagovat
dadaft
Aga slušný výkon, forhend po lajně hodně přesný do růžku, na síti k plné spokojenosti, už žádné bezzubé vracečky a nahrávky na prohoz, ale zakončování........ - nu, uvidíme, ale i loni byla Aga na začátku sezóny hodně v poho.
Flavia chtěla v závěrech setů přitvrdit, protože s technickou hrou je to proti Aze těžké, ale netrefovala to o kousky - mohlo to být vyrovnanější.
celkově zápas s mnoha pěknými, celodvorcovými výměnami.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas... Aga ze zacatku taky docela kazila nez si ustatlila musku a na siti byla skoro neprustrelna. Nevim kolik mela celkem ale jeste v pilce druheho setu mela 14/14 vyhrannych micu na siti.

btw. nevi nekdo co se stalo Sppimu?
Reagovat
smazaný uživatel
Bože,já jsem blbka !! popletla jsem datum a prošvihla to a to jsem byla vzhůru. Dala bych si pár facek...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist