První Kanaďanka i Novozélanďanka. Dabrowská s Routliffeovou na US Open ovládly čtyřhru žen

10. 9. 2023, 21:27
Aktuality 11
US OPEN - Gabriela Dabrowská (31) a Erin Routliffeová (28) na teprve čtvrtém společném turnaji slaví premiérový triumf na grandslamu ve čtyřhře žen. Ve finále US Open porazily 7:6, 6:3 bývalé šampionky Lauru Siegemundovou (35) z Německa a Věru Zvonarevovou (39) a zapsaly se do historie jako první šampionky z Kanady a Nového Zélandu.
Erin Routliffeová a Gabriela Dabrowská

Gabriela Dabrowská a Erin Routliffeová spojily síly teprve na začátku letošního US Open Series a na závěrečný grandslam sezony dorazily s bilancí 4 výher a 3 porážek.

V New Yorku začaly prohraným setem s Češkou Anastasií Detiuc a domácí Lauren Davisovou, ale třikrát po sobě zvládly třísetový duel a také díky odstoupení Barbory Strýcové a na čtvrtfinále dvouhry se šetřící Markéty Vondroušové postoupily mezi kvarteto nejlepších.

V závěrečných dvou duelech už neztratily ani set. V nedělním finále na Arthur Ashe Stadium proti zkušeným vítězkám z roku 2020 Lauře Siegemundové a Věře Zvonarevové odvrátily 8 z 9 brejkbolů, v tie-breaku maratonského prvního setu dokonce utekly ze dvou setbolů a zvítězily 7:6, 6:3.

"Děkuju Gabriele, že mi dala šanci a vytvořily jsme úspěšný pár. Prožily jsme tu krásné chvíle," řekla během slavnostního ceremoniálu Routliffeová, s níž těsně před převzetím trofeje pro vítězky cloumaly emoce.

"Během těch společných týdnů jsme si prošly pozitivními i negativními momenty. Jsem moc ráda, že nám tady ta spolupráce povedla a ukončily jsme ji tím nejlepším možným způsobem," doplnila Dabrowská.

Routliffeová dosáhla na trofej ve svém prvním grandslamovém finále. Dabrowská, jež má za sebou porážku ve wimbledonském finále z roku 2019, přidala dnešní vítězství k triumfům v mixu na Roland Garros 2017 (s Indem Rohanem Bopannou) a Australian Open 2018 (s Chorvatem Matem Pavičem).

Osmadvacetiletá Routliffeová se stala druhou novozélandskou vítězkou grandslamu ve čtyřhře žen, když navázala na triumf Judy Connorové na Australian Open 1979. Jednatřicetiletá Dabrowská to dokázala jako vůbec první Kanaďanka v historii.

Erin Routliffeová a Gabriela Dabrowská v New Yorku dosáhly na životní úspěch

Siegemundová se Zvonarevovou spolu hrály poprvé před třemi lety právě na US Open a hned dokráčely k velkému triumfu.

"Letos bylo moc příjemné hrát před diváky, ne jako v roce 2020, kdy se hrálo před prázdnými tribunami," hledala pětatřicetiletá Siegemundová pozitiva na finálové porážce a připomněla tehdejší ročník ovlivněný koronavirovou pandemií.

• US OPEN 2023 •
USA / New York, tv. povrch, 22.350.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 09. 2023)
• Čtyřhra žen - finále •
Dabrowská/Routliffeová (16-Kan./N. Zél.) - Zvonarevová/Siegemundová (12-Rus./Něm.) 7:6 (11:9), 6:3

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
com
tedkom se mela loucit s trofeji nad hlavou Strěcová smilesmile

Kde se jen stala chyba smile
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
Selhala hned v tom úplně nejzákladnějším: ve výběru deblové partnerky!
Reagovat
PetaM
A přitom je Strýcové asi 50 let, měla by být za ty roky v tenisu inteligentní.
Reagovat
tommr
nečekaná výhra páru Dabrowski/Routliffe je dobrá zpráva pro KrejSi protože díky tomu zůstávají v Race na 5.místě. Jejich náskok na první nepostupové místo je ale pouhých 673 bodů takže o postup na TM budou muset ještě hodně zabojovat ...
Reagovat
lvicek
Zajimalo by me, jestli ty dve ted resi zrovna TM... Zda se mi, ze maji spoustu uplne jinych probelmu.
Reagovat
jackiec
Takové kraviny jako je debl který prakticky nikoho nezajímá neřeší, prioritní je singlová kariéra.
Reagovat
GaelM
smilesmile
Reagovat
GaelM
Jsou přihlášené v San Diegu, kam by asi normálně nejely, kdyby US Open vyšlo podle představ. Takže jim evidentně není jedno, jak dopadne jejich sezóna. A ono to není jen o TM, tyhle body se počítají i do kvalifikace pro olympiádu. A tam mají holky zatím skoro nulu...
Reagovat
lvicek
No tak samozrejme bude jen dobre, kdyz se jim podari z toho nejak oklepat! Ale obe ted maji dost spatnou snuru i v singlu, tak uvidime. Pokud si naladu ze singla prenesou spolecne i do debla, tak to moc ruzove nevidim.
Reagovat
tommr
schytaly ale velmi těžkej los. Vypadá to na další konec už v prvním kole ... smile
Reagovat
GaelM
Je to obecně silně obsazená pětistovka, v deblu taková konkurence nebývá. Ale nezáleží tolik na soupeřkách, jako na holkách samotných. Že dokážou válcovat deblový svět už prokázaly, teď jenom musí najít tu ztracenou formu. Asi to bude běh na delší trať, ale mírně stoupající tendence (herní, ne výsledková) tam z posledních turnajů je.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist