První kolo ve Slovinsku zvládly všechny Češky

22. 7. 2009, 08:49
Aktuality 0
WTA PORTOROŽ - České tenistky byly v prvním kole turnaje v Portoroži stoprocentní. Na pondělní postupy Šafářové a Zakopalové navázala také osmá nasazená Petra Kvitová, která po třísetové bitvě zdolala Galinu Voskobojevovou z Kazachstánu.
Petra Kvitová

Už v pondělí zvládly role favoritek Češky Šafářová a Zakopalová, když soupeřky porazily ve dvou setech.

Mnohem více starostí měla se svým úvodním vystoupením na podniku Banka Koper Slovenia Open Petra Kvitová. S Kazaškou Galinou Voskobojevovou prohrála první set, když hned třikrát ztratila své podání. V dalších sadách však dokázala odvrátit 12 z patnácti nabízených brejkbolů a večerní utkání po boji vyhrála 4-6 6-3 7-6.

Kvitová hrála před týdnem v Praze a senzačně vypadla s patnáctiletou soupeřkou, rovněž hráčkou původem z Kazachstánu Zarinou Dijasovou. To prý devatenáctiletou Češku limitovala zranění kotníku a třísel. Nyní turnajovou osmičku čeká Francouzka Camille Pinová, které vzdala Ruska Djačenková.

Dvojka Medinaová prohrála
Jméno soupeřek znají také zbylé dvě české hráčky: Šafářová se utká se Švýcarkou Vögeleovou a Zakopalovou čeká loňská vítězka Sara Erraniová z Itálie, jež minulý týden hrála finále na antuce v Palermu. Na slovinský rychlý povrch se rychle adaptovala a talentovanou Holanďanku Rusovou smetla 6-1 6-0.

Kanáry soupeřkám nadělily také další dvě nasazené tenistky: Italka Vinciová deklasovala domácí Kolarovou a Ruska Duševinová nedala šanci Garbinové.

Překvapivě je už ze hry loňská finalistka Anabel Medinaová, která ve třech setech podlehla 140. hráčce světa Vesně Manasijevové. Ta v den svých dvacátých narozenin poprvé skolila hráčku Top 20. Ruska se letos do druhého kola podívá poprvé. Úspěšná kvalifikantka si o vyrovnání svého maxima, kterým je loňské čtvrtfinále z Pattayi, zahraje s Chorvatkou Petrou Martičovou.

- WTA PORTOROŽ (Slovinsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (8-ČR) - Voskobojevová (Kaz.) 4-6 6-3 7-6(4)
Manasijevová (Rus.) - Medinaová-Garriguesová (2-Šp.) 6-3 1-6 7-5
Vinciová (4-It.) - Kolarová (Slovin.) 6-2 6-0
Erraniová (5-It.) - Rusová (Niz.) 6-1 6-0
Duševinová (7-Rus.) - Garbinová (It.) 6-0 6-3
Pinová (Fr.) - Djačenková (Rus.) 6-3 skreč D.
Vögeleová (Švýc.) - Tatišviliová (Gruz.) 6-1 4-6 6-3
Camerinová (It.) - Karatančevová (Kaz.) 6-1 6-4
Pervaková(Rus.) - Georgesová (Něm.) 6-4 4-6 6-2
Briantiová (It.) - Hercogová (Slovin.) 7-5 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Daniilidouová/Wöhrová (Řec./Něm.) - Hrdinová/Voráčová (2-ČR) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist