První travnaté finále. Tiafoe bude hrát ve Stuttgartu o třetí titul i postup do Top 10

17. 6. 2023, 13:40
Aktuality 2
Frances Tiafoe (25) se ve Stuttgartu poprvé v kariéře probojoval na okruhu ATP do finále turnaje na trávě. Semifinálové utkání s Martonem Fucsovicsem (33) z Maďarska pro sebe Američan získal po setech 6:3 a 7:6 a v neděli bude hrát na Hugo Boss Open proti Janu-Lennardovi Struffovi (33) z Německa o svůj třetí titul kariéry a posun do elitní desítky rankingu ATP.
Frances Tiafoe ve Stuttgartu (Profimedia)

Jen jedinkrát se některému z rivalů podařilo prolomit servis a ztráta podání za stavu 1:2 také stála Fucsovicse první set. Tiafoe totiž hrál navzdory nejistotě při první podání velmi přesvědčivě i při druhém servisu a nepovolil Maďarovi ani jeden brejkbol.

Také druhém dějství fungoval Fucsovicsovi lépe první servis a bylo to znát i ve statistikách nastřílených es. Maďar jich zapsal za celý zápas 10, oproti dvěma, kterými si pomohl Tiafoe. Bohužel pro Fucsovicse, jeho největší zbraň přestala fungovat v klíčových chvílích. V tie-breaku druhé sady měl vítěz wimbledonské juniorky z roku 2010 šest setbolů při svém podání a ani jeden nevuyžil. Naopak Tiafoe jediný mečbol za stavu 12:11 proměnil v postup. "Hrál jsem solidní tenis. Tráva je jeden z mých oblíbených povrchů a tak je dobré se na ni vracet a odehrát co nejvíc zápasů," těšilo Tiafoeho.

Tiafoe dokázal ve své kariéře vyhrát dva turnaje, v roce 2018 v Delray Beach na hardu a letos v dubnu v Houstonu na antuce. Nyní se poprvé probojoval do finále na trávě.

 

Jan-Lennard Struff z Německa se ve druhém semifinále s Hubert Hurkacz v úvodu trápil. Měl problémy hlavně na svém podání a naopak ze strany polského tenisty přiletělo sedm es. Když se ale Struffovi podařilo stabilizovat servis, začal být lepším hráčem a od poloviny druhé sady už měl zápas pod kontrolou.

Hurkacz sice dál sázel esa, v celém zápase jich měl 21, ale trpělivě hrající Struff stejně našel příležitosti na brejkboly a pokud se naskytla možnost, byl připravený. Třísetovou bitvu dvou ranařů pro sebe nakonec rozhodl už po 89 minutách třetím proměněným mečbolem.

Struff je ve finále turnaje ATP potřetí v kariéře, dvakrát to ale bylo na antuce (Mnichov 2021 a Madrid 2023). Na svůj první titul zatím čeká. „Frances je skvělý hráč a taky velmi vtipný chlapík. Myslím, že to ví každý. Zítra to bude zase velmi těžké, ale budu se snažit ze všech sil vyhrát tady titul, dám do toho vše," řekl německý tenista po vítězné bitvě.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 718.410 eur
páteční výsledky (16. 6. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Tiafoe (3-USA) - Fucsovics (Maď.) 6:3, 7:6(11)
Struff (Něm.) - Hurkacz (4-Pol.) 3:6, 6:3, 6:3

Komentáře

2
Přidat komentář
Kozoroh
Los Halle Open: ttps://en.wikipedia.org/wiki/2023_Halle_Open_%E2%80%93_Singles

Atraktivní střety v 1. kole: Zverev-Thiem, Sinner-Gasquet

Los Queen's Clubu:
https://en.wikipedia.org/wiki/2023_Queen%27s_Club_Championships_%E2%80%93_Singles

Atraktivní střet v 1. kole: Murray-de Minaur
Reagovat
Krisboy
A já myslel, že skončí hned na Lehečkovi. Trochu jsem ho podcenil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist