První triumf pro teenagerku Klimovičovou. Osmnáctiletá Češka slaví v Egyptu

12. 2. 2023, 11:07
Aktuality 1
ITF ŠARM AŠ-ŠAJCH - Linda Klimovičová na turnaji ITF W15 na tvrdém povrchu v egyptském Šarm aš-Šajchu slaví první titul mezi ženami. Ve finále 18letá Češka uspěla na druhý pokus, Slovenku Katarinu Kužmovou zdolala 7-5 6-7 6-2.
Linda Klimovičová (machalakeopen.cz)

Linda Klimovičová si loni zahrála v semifinále wimbledonské juniorky, ale hlavně se celý rok rozkoukávala na turnajích mezi ženami. V srpnu si na antuce v Polsku zahrála své první finále a v žebříčku WTA se vyšplhala do šesté světové stovky.

A dnes už si 18letá Češka dokráčela i pro premiérový titul. Uspěla na tvrdém povrchu v egyptském Šarm aš-Šajchu, kde vyhrála podnik nejnižší kategorie ITF W15.

Ve finále čtvrtá nasazená Klimovičová vyhrála bitvu s o tři roky starší Slovenkou Katarinou Kužmovou. Ve třetím setu sice prohrávala 0-2, ale pak získala šest gamů v řadě a po 2 hodinách a 22 minutách boje zvítězila 7-5 6-7 6-2. 

Soupeřka jí v závěru dvěma dvojchybami nabídla tři mečboly v řadě a třetí šanci česká hráčka proměnila.

Klimovičová v Egyptu ještě týden zůstane a pokusí se na úspěch navázat na dalším podniku ITF W15.

• ITF W15 ŠARM AŠ-ŠAJCH •
Egypt, tv. povrch, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 02. 2023)
• Dvouhra - finále •
Klimovičová (4-ČR) - K. Kužmová (6-SR) 7-5 6-7(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Po LinděN. LinděF. boduje i LindaK. Lindy, hezky. Jen tak dál Lindičky. smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist