První výhry na Hopman Cupu slaví domácí Austrálie a překvapivě Britové

29. 12. 2018, 17:49
Aktuality 19
HOPMAN CUP - V australském Perthu dnes odstartovalo neoficiální Mistrovství světa smíšených dvojic Hopman Cup a hned první souboj přinesl překvapení, když britští outsideři Cameron Norrie a Katie Boulterová porazili řecký tandem Stefanos Tsitsipas a Maria Sakkariová. Ve večerním zápas uspěl domácí výběr, Ashleigh Bartyová a Matthew Ebden si poradili s Francií.
Katie Boulterová a Cameron Norrie

Britové Cameron Norrie a Katie Boulterová jsou největším outsiderem letošního ročníku, ale hned na začátku se postarali o překvapení, když porazili Řeky. 

První bod získal Norrie proti světové patnáctce Stefanosu Tsitsipasovi. Boulterová pak sice podlehla Marii Sakkariové, v dramatické bitvě ve čtyřhře však Britové dokonali nečekaný výsledek.

Další zápas na Brity čeká už v neděli, kdy vyzvou švýcarské obhájce titulu Rogera Federera s Belindou Bencicovou. Ve skupině B jsou ještě Američané Serena Williamsová a Francis Tiafoe.

Večer se na úvod skupiny A radovali z vítězství domácí tenisté. Ashleigh Bartyová a Matthew Ebden rozhodli o výhře nad Francouzi Alizé Cornetovou a Lucasem Pouillem už po dvouhrách. 

V neděli se v 'áčku' utkají Španělé Garbiñe Muguruzaová a David Ferrer s Němci Angelique Kerberovou a Alexanderem Zverevem.

• HOPMAN CUP 2019 •
Austrálie / Perth, tv. povrch
sobotní výsledky (29. 12. 2018)
• Skupina A •
Austrálie - Francie 2-1
Bartyová - Cornetová 7-5 6-3
Ebden - Pouille 3-6 7-6(5) 6-2
Bartyová/Ebden - Cornetová/Pouille 3-4(4) 2-4
• Skupina B •
Británie - Řecko 2-1
Norrie - Tsitsipas 7-6(8) 6-4
Boulterová - Sakkariová 0-6 6-4 2-6
Boulterová/Norrie - Sakkariová/Tsitsipas 4-3(0) 3-4(2) 4-3(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Denis92
Za posledne 3 roky hral Roger v Australii vzdy svoj najlepsi tenis.

Je vzdy cerstvy, plny energie, hladny po zapasoch. Hra agresivny tenis, ma dobry pohyb a funguje servis. Najma na HC hra uplne uvolnene, s lahkostou a dava winnery z FH aj BH. Velmi rad sa pozeram na tie zapasy, ked hra uvolnene a bez stresu.

Na tlacovej konferencii po zapase sa ho pytal aj na antuku, ale zatial to len zahral do outu, ze sa stale rozhoduju spolocne s timom. Osobne si myslim, ze ju hrat nebude. Pred tym hovoril, ze sa rozhodne pred novou sezonou, lebo by tomu musel podriadit predsezonnu pripravu.
Reagovat
Patik
Súhlasím..hopman cup..exibícia po dlhej pauze môže si dovoliť hrať uvolnene viac riskovať keďže o nič nejde a dolaďuje formu pred AO..v sezóne 2017 hral takýto tenis po celý rok a stále tvrdil že hrá uvolnene že nieje pod tlakom že je po operácii že od seba veľa neočakáva nemá velké ciele a bolo to krásne vidieť na jeho tenise a aj na úspechoch..kde prišiel tam zvíťazil..po austrálii 2018 sa myslím si že akosi vrátil do toho rozpoloženia z pred operácie a prestal hrať uvolnený tenis začal byť viac podtlakom začal očakávať viac od seba viac stresu a s tým aj viac prehier.
Reagovat
smazaný uživatel
Na AO 2017 hrál neskutečný tenis. To finále s Rafou jsem viděl asi 10x. Ten BH v pátém setu to byly komety. Neskutečný tenis
Reagovat
Patik
Ten Backhand krásne padal povačšinu sezóny..hlavne AO ,IW,Miami.
Reagovat
mahycek
Kromě TV Eurosport, když se nám teď rozjedou tenisové turnaje
je nějakej stream místo toho ukrajinského, který zmizel ?
Nebo místo streamsport365.com, který taky nejde ? Dík.
Jinak Roger dobrý výkon na začátku sezony. Belinda také
uvidíme ještě Rogera ve smíšené.
Reagovat
skott
Roger bez problémů;-) Cam dělal, co mohl, měl sice nějaké brejkboly na začátku, ale jinak sotva odvrátil kanára v 1.setu, kdyby tam na chvíli Federer nevypnul a neudělal pár chyb z bekhendu. Ve 2.setu Cam začal hodně chodit na síť, chvílemi hrál skoro servis-volej, ale jen se střídavými úspěchy. Přesto by si zasloužil na konci ocenit, místo toho se Rogerův rozhovor zase změnil v pochlebování. Kdyby sám Roger Cama nezmínil, tak by o zápase nepadlo ani slovo.
Reagovat
skott
Tak Bel to sfoukla taky poměrně s přehledem, na Hopmanu si vylepšila bilanci už na 6-2 (k tomu 6-1 v mixu s Rogerem), se Serenou by to měl být výborný a zároveň klíčový zápas.
Reagovat
EllNino
Skvělé zápasy, jak v podání žen, tak mužů, Garbine ukázala záblesky geniality, ale je to pořád hrozně nahoru dolů ... Angie hraje v Austrálii jako vždy skvělý tenis ... opět bude patřit mezi favoritky v Melbourne

Saša s Davidem, to byl zápas, David sice končí, ale jeho fyzička je pořád neskutečná ... a Sašovi zle zatápěl, TB pak překvapivě hladce 7:1 pro Sašu ...

Němci urvali bod, ale zadarmo ho rozhodně nedostali :)
Reagovat
EllNino
7:0 pro Sašu
Reagovat
steve79
Dnes od 10:30 Roger. Doufam, ze bude hrat lepe nez na konci sezony.
Reagovat
Frick
Opravdu by byl takový problém, aby na HC bylo i semi? Ten postup jen pro vítěze je v turnajových systémech s přítomností 4-členných skupin skutečně raritní.
Reagovat
EllNino
Příjemné překvápko na úvod Hopmanova poháru, hlavně výkon Katie v deblu byl velmi solidní ... a Cameron se opravdu blýskl, i když TsiTsi evidentně nebyl ve své kůži ... a je vidět, že debl moc nehraje ... Katie mohla vyhrát už ten singl, ale trochu se jí ke konci rozklepala ruka a Maria zahrála poměrně slušně ...

Australané celkem podle očekávání ... Mat doma jako vždycky silný, navíc Lucas je už pár měsíců mimo ...a Ash hraje doma taky slušně, sice si zkomplikovala 1. set, když vedla už 4:1, ale nakonec z toho byla pohodová výhra, tak jen tak dál :)

Zítra určitě zápas dne Mugu - Angie, večer jsem zvědav, jestli třeba jeden z Britů nepřekvapí, Katie bych i docela věřil ...

Ale hlavně si přivstanu na Nasťu, doufám, že zahájí sezónu lépe než loni
Reagovat
EllNino
a také doufám, že už budou nějaké streamu z kvaldy v Brisbane, zápas Muchová - Potapova bych rád viděl :)
Reagovat
skott
Věříš jí proti Belindě? Letos z mého pohledu Hopaman Cup moc atraktivní není, tak se podívám asi jen právě na zápasy Rogera a Bel, jinak se mi ty dvojice nelíbí.
Reagovat
EllNino
No, tak má zápas k dobru, je rozehranější ... a Belinda nebyla loni zrovna vzorem konstantnosti ... uvidíme, fandím samozřejmě Bel, to je jasný :)

Jinak máš pravdu, byly už lepší ročníky, loni byl třeba super :)
Reagovat
skott
no věřím, že jí tak jako v předchozích ročnících hraní a trénování s Rogerem znovu maximálně motivuje.
''Loni'' to bylo určitě zajímavější, ale moje oblíbené ročníky HC byli dál v minulosti. Bohužel tento je zřejmě poslední.
Reagovat
EllNino
Spíš určitě poslední
Reagovat
Herbert_Hoover
Belinda bude hrát příští rok s Chiudinellim :))
Reagovat
EllNino
s Kližanem :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist