První vzpomínka Plíškové na sestry Williamsovy? Rozsypané korálky

8. 9. 2016, 14:51
Aktuality 5
Když poprvé zaregistrovala slavné sestry Williamsovy, bylo jí šest let. Z ledna 1999 si Karolína Plíšková pamatuje, jak se starší Venus na Australian Open rozsypaly po kurtu korálky spadlé z vlasů. Nyní může po 17 letech obě na jednom grandslamu porazit a stanout ve finále US Open.
Karolína Plíšková (© USTA)

Venus Williamsovou porazila Plíšková v osmifinále v New Yorku po úchvatné bitvě a současnou světovou jedničku Serenu vyzve dnes v noci v semifinále.

"Byl by to sen (vyhrát grandslamový turnaj), ale bohužel jsem v pavouku se Serenou. Bude velmi těžké projít tímhle zápasem, ale všechno je možné. Bude nejvíc hrát tady proti Sereně. Chci hrát bez nervů a užít si to," řekla Češka.

Pokud Plíšková zvítězí, stane se osmou hráčkou, která na jednom turnaji porazí Venus i Serenu. Naposledy to dokázala před šesti lety v Římě Jelena Jankovičová a na grandslamu Kim Clijstersová právě na US Open v roce 2009.

Výhra nad Venus, bývalou světovou jedničkou, může Plíškové dodat určité sebevědomí do boje se Serenou. "Obě hrají agresivně, takže to bude podobné jako s Venus, i když ta nehraje stejně dobře jako Serena. Snad budu mít šanci rozehrát výměnu první. Musím dobře podávat a returnovat," řekla Plíšková.

Po postupu do semifinále se Plíšková na tiskové konferenci dostala pod palbu otázek amerických novinářů. A většina z nich směřovala k Williamsovým. První z nich zněla: Kdy jste je poprvé zaregistrovala? "Byly jsme mladé (Karolína a její dvojče Kristýna). První vzpomínkou je, jak měla, myslím Venus, korálky ve vlasech a nějak se jí rozsypaly po dvorci," rozesmála se Plíšková.

Venus hrávala s vlasy plnými korálků a v utkání proti krajance Lindsay Davenportové se jich pár uvolnilo na turnaji v Melbourne v roce 1999. "To je první, co si pamatuju, a jinak to, jak dlouho jsou na okruhu a že mají spoustu titulů. A zvlášť Serena. Je jednou z nejlepších hráček světa, ohromně si věří a umí využít všech svých zbraní a zkušeností, které nabrala. Bude čest s ní hrát," řekla Plíšková.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Loun má ale stejně kvalitní tenis jako obě sestry. Hraje agresivně a výborně podává. "Můžeme si být herně podobné, já a ona, ale ona je přece jen na jiné úrovni než já," srovnávala se Plíšková se Serenou Williamsovou.

Zatím se střetly jen jednou a předloni vyhrála Američanka. Ze zápasů, které Plíšková viděla, vysledovala velkou Sereninu zarputilost. "Jde si rázně pro body, a i když se jí nedaří a chybuje, tak neustává, zlomí to a vyhraje," všimla si Plíšková.

I Williamsová tuší, že proti ní s trochou nadsázky bude stát její klon. Obě mají na okruhu WTA sestru a hrají podobně rychle. Američanky se novináři zeptali, zda ji někdy napadlo, že někoho takového na kurtu potká a jak těžké by to mohlo být. "To bude peklo na zemi," smála se na tiskové konferenci Serena Williamsová.

Dobře si uvědomuje sílu Plíškové, která za poslední dobu udělala velký pokrok. Zlepšila pohyb a zklidnila se. "Bývala jsem vzteklejší. Pořád ještě třísknu raketou, ale víc se mi to stává v tréninku. V utkání se snažím soustředit, protože mi to pomáhá," řekla a svůj klid ukázala třeba ve skvěle zvládnutém čtvrtfinále.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Z článku cítím respekt Káji k Sereně, ale asi by to chtělo si ho v mači nepřipouštět a hrát jak píše, že se soustředí a to jí pomáhá. Poslední dobou se mi zdá, že je to hodně vidět, jakoby si víc rozmýšlela, kam zahraje, vážila ránu. Držím palce Kájo pojď!
Reagovat
George_Renel
Žádný přehnaný respekt necítí.
http://sport.idnes.cz/karolina-pliskova-po-postupu-do-semifinale-us-open-f88-/tenis.aspx?c=A160907_231950_tenis_elv
Reagovat
Fandina
Přehnaný snad ne, ale něco tam bude, v tomhle článku mě to napadlo, když říká že bude čest s ní hrát.
Reagovat
George_Renel
Já tam čtu zase toto:
Vyšlápne si i na druhou ze slavných sourozenkyň a zvládne i případné finále? ?Na vítězství v grandslamu někde v sobě hluboko mám,? tvrdí Plíšková. Myšlenky na případný triumf si ale nechce připouštět. ?Semifinále si chci užít. Bude to nádherný zápas a už se mi to nemusí nikdy povést. Chci tam jít bez nervů,? plánuje. ?Věřím, že můžu zvládnout všechno, vyhrát i tohle semifinále, ale bude to hodně těžké,? dodala pro Radiožurnál.
Zdroj: http://sport.idnes.cz/karolina-pliskova-po-postupu-do-semifinale-us-open-f88-/tenis.aspx?c=A160907_231950_tenis_elv
Reagovat
Fandina
Každý to cítíme jinak, je dobře, že je sebevědomá, ale aby se náhodou nestalo, že když jí to moc nepůjde, tak to v hlavě vzdá a řekne si, hraji proti legendě, tak co se dá dělat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist