Prvním kolem kvalifikace Australian Open prošlo osm českých tenistů

15. 1. 2015, 08:07
Aktuality 33
AUSTRALIAN OPEN - Skvělou úspěšnost měli v úvodním kole kvalifikace Australian Open čeští tenisté. Z devíti zástupců udělalo první ze tří kroků na cestě do hlavní soutěže hned osm hráčů.
Denisa Allertová

Muži vstoupili do kvalifikace už včera a žádný ze tří zástupců si kufry balit nemusel. Jan Mertl a Adam Pavlásek porazili soupeře z Brazílie a udělali první krok na cestě za premiérovou účastí na grandslamovém turnaji. Zatímco dvacetiletý Pavlásek, který se před týdnem rozehrál na Hopman Cupu, hraje v Melbourne mezi muži poprvé, třiatřicetiletý Mertl startuje již poosmé.

Mertl bude ve druhém kole čelit mladému Švédovi Ymerovi, Pavláska v dalším zápase čeká krajan Jan Hernych. Pětatřicetiletý veterán, který se před čtyřmi lety dostal z kvalifikace až do 3. kola hlavní soutěže, na úvod zdolal Francouze Nicolase Mahuta.

Dnes se dařilo i českým ženám. Lucie Hradecká porazila Srbku Jakšičovou a jde na Ukrajinku Beygelzimerovou. Vzájemný souboj čeká nejvýše nasazenou Denisu Allertovou, jež v 21 letech usiluje o premiérový start na grandslamu, a zkušenou Andreu Hlaváčkovou.

Drtivou výhrou 6-0 6-0 do kvalifikace vkročila devatenáctiletá Barbora Krejčíková, která s Peruánkou Bottoovou ztratila jen šestnáct fiftýnů. Po odvrácení mečbolu proti Číňance Lin Zhu se do 2. kola dostala i Renata Voráčová.

Jistý start v hlavní soutěži, která startuje v pondělí, má deset Čechů. Tomáš Berdych, Lukáš Rosol, Jiří Veselý, Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Karolína Plíšková, Barbora Záhlavová-Strýcová. Klára Koukalová, Tereza Smitková a Kateřina Siniaková.

- AUSTRALIAN OPEN 2015 -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch)
středeční a čtvrteční výsledky (14. - 15. 01. 2014)
• Muži - kvalifikace - 1. kolo •
Hernych (ČR) - Mahut (6-Fr.) 7-6(3) 6-1
Pavlásek (ČR) - Ghem (Braz.) 6-1 7-6(4)
Mertl (ČR) - Clezar (Braz.) 7-6(1) 6-7(2) 6-0
• Ženy - kvalifikace - 1. kolo •
Allertová (1-ČR) - Bonaventureová (Belg.) 6-3 7-5
Hlaváčková (ČR) - Imanishiová (Jap.) 6-3 6-4
Hradecká (ČR) - Jakšičová Srb.) 6-3 6-3
Krejčíková (ČR) - Bottoová (Per.) 6-0 6-0
Voráčová (ČR) - Lin Zhu (Čína) 5-7 7-6(5) 6-2
Namigataová (Jap.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-7(3) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty časy kvaldy jsou jen orientační tady na TP? Nebo Denisa bude vazne hrat o pulnoci naseho casu?
Reagovat
EllNino
bude :)
Reagovat
smazaný uživatel
...moc gratuluji. Úspěchy jsou to neuvěřitelné :)
Reagovat
EllNino
No zejtra nás čekaj 3 český souboje, krom Denisy s Andy budou hrát proti sobě ještě Honza Hernych s Adamem Pavláskem a samozřejmě Petra s Karol :)
Reagovat
tommr
v těch prvních dvou případech je to velká smůla na los, v tom třetím nejlepší možnej výsledek ... :)
Reagovat
sprchon
Gratulace všem! Kristýna mě docela mrzí... Asi bychom chtěli moc. Jen těžko se asi povede, aby byly dvě dvojčata tak vysoko. Koneckonců Bob ani Mike nezaznamenali v singlu žádné větší úspěchy.
Reagovat
slacker
A "uspechy" ve ctyrhre jsou nejake uspechy? existuje vubec nejaky jiny stabilni par co hraje pravidelne a nerozptyluje se singlem?
Reagovat
PetaM
Peya/Soares ;)
Reagovat
sprchon
To je pravda, málokdo se věnuje jenom deblu. Ale úspěchy to určitě jsou...
Reagovat
Kozoroh
A proč by se deblista nemohl rozptylovat singlem? Vždyť třeba McEnroe nebo Edberg vyhráli grandslamy v deblu, ale my je známe především jako singlisty. I dnes mohou být stabilní dvojice, z nichž jeden je i výborným singlistou, jako příklad uvedu Benneteau/Roger-Vasselin, Dodig-Melo, Granollers-Lopez.
A úspěchy v deblu jsou taky úspěchy, je lepší být nadprůměrným deblistou než průměrným/podprůměrným singlistou.
Reagovat
slacker
Rozptylovat se muze, ale pak se nemuze divit ze necha "kralovat" jednooke mezi slepymi tedy Briany
Reagovat
Kozoroh
Na to, aby tenista byl úspěšný v deblu, musí umět hrát na síti. Proč třeba Štěpánek nebo Llodra jsou lepšími deblisty než Murray nebo Djokovič? Neboť umí líp hrát na síti a proto se lépe uplatní ve čtyřhře než Djokovič s Murraym, kterým nepomůže to, že jsou o míle lepšími singlisty než Štěpec.

Bryanové hru na síti zvládají na výbornou. Důležitá je u nich sehranost, které napomáhá i to, že jsou dvojčata a mají k sobě blíž než kdokoliv jiný. Podstatným faktorem jejich hry je i to, že Mike hraje pravou a Bob levou. Soupeři pak mají problém zjistit, jestli k nim přiletí pravácký nebo levácký forhend.

Světovými jedničkami v deblu jsou zaslouženě. Bývalý český tenista Martin Damm se dokonce nechal slyšet, že i kdyby Federer, Nadal aspol. hráli debla častěji, tak Bryanové by si stejně první příčku uhájili! Protože jsou tak vyjímeční!!
Reagovat
slacker
me to nejak nechava chladnym. Dnesni doba neni stejna jako kdyz ctyrhru hrala Navratilova. Jeden par to bere na 100% ale o sve vyjimecnosti me nepresvedcuji. Az budu mit pocit ze konkurence to taky bere na 100% a ne jako doplnek.
Reagovat
Kozoroh
http://afanobsessed.sportsblog.com/posts/1487294/are_bob_and_mike_bryan_the_greatest_of_all_time_.html
Reagovat
slacker
prectu pozdeji, diky za odkaz
Reagovat
smazaný uživatel
Zase na druhou stranu vem si, že to byl právě Federer společně s Warinkou, co porazili bratři B. v semifinále OH 2008. A ta nerozehranost dvojice Roger/Stan se teda vůbec neprojevila.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle, Denčo! Skvěle!!!! A Hlaváčkovou smázneš jak nic.. Pojďme!!!!!
Reagovat
sprchon
Na Denisu je kurz 1,35!! :O Já jí věřím, ale toto...
Reagovat
smazaný uživatel
Denisa jí smázne, kurz nekurz.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud budou obě v podobné formě jako po většinu loňského roku, tak ten kurz celkem odpovídá. V podstatě jediná výhoda na straně Andrey jsou zkušenosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Zkušenosti sice má, ale co já vím, Denča jí smetla v Olomouci z povrchu zemského, :-)
Reagovat
misa
Taky bych rád viděl Denisu v hlavní soutěži.
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo na antuce. Byl bych trošku opatrnější.. Podle mě Andrea není bez šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Je :))
Reagovat
EllNino
není, šanci má a řekl bych že dost velkou :)...Denisa nemusí unest tíhu top seed ...:)
Reagovat
slacker
neunese podporu sveho fan clubu :-)
Reagovat
EllNino
:)) no nebo tak
Reagovat
smazaný uživatel
Unese obojí ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale unese, :))))
Reagovat
Fandina
Tak nakonec osm. I Renča Voráčová dneska vyhrála. Supeeeeeer!
Reagovat
smazaný uživatel
Je super, že máme tolik tenistek v kvaldě, tak snad se jich co nejvíc dostane do hlavní soutěže. Jen velká škoda, že Andrea a v příštím zápase utká o postup do dalšího kola s Denisou. Vzhledem k tomu, že Denisa už Andy porazila na SPO a teď je nasazená 1, tak nečekám vítězství Andrey. :(
Reagovat
Fandina
Nádhera. Škoda Týny, moc bych jí přála, aby dohnala Káju. Hrají hodně podobně. Tak snad se to už zlomí a také pojeden nahoru. Kája dneska proti Kerber zatím úžasně. První set nádhera a ve druhém už je to také 4:1. Hraje jako z partesu!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist