Puigová a Solerová si ve Štrasburku zahrají poprvé ve finále

23. 5. 2014, 22:51
Aktuality 1
WTA ŠTRASBURK - Američanky v semifinále antukového turnaje ve Štrasburku neuspěly. Poprvé v kariéře do finále postoupily dvacetiletá Portoričanka Monica Puigová a o šest let starší Silvia Solerová-Espinosaová.
Monica Puigová

Bývalá finalistka dívčího Australian Open a French Open Monica Puigová ve Štrasburku prožívá nejlepší týden od chvíle, co se snaží prosadit mezi ženami. Dvacetiletá Portoričanka si dnes poprvé zahrála v semifinále turnaje WTA a po výhře 7-5 6-3 nad o rok mladší Američankou Madison Keysovou se může těšit na své první finále.

V úvodním setu Puigová svůj první brejk nepotvrdila, v dvanácté hře však sebrala Keysové servis podruhé a ujala se vedení. Ve druhé sadě sice začala lépe Američanka, Puigová však od prohraného podání v pátém gamu získala čtyři hry v řadě a mohla se radovat ze své celkově osmé výhry nad hráčkou Top 50.

"Byl to velmi těžký zápas, před Madison mám velký respekt. Hraje velmi agresivně, chodí do svých úderů a má skvělý servis. Byl to ošidný zápas," komentovala Puigová. "Věděla jsem, že musím využít své šance, protože další přijít nemusí. Jsem spokojená s tím, jak jsem bojovala a nenechala se ovlivnit negativními momenty. Soustředila jsem se jen na to, co mám dělat," uvedla talentovaná Portoričanka, která cestou do finále neztratila ani set.

"Jedním z mých cílů bylo vyhrát turnaj WTA a teď jsem k tomu velmi blízko. Měla jsem těžký začátek roku, ale teď je skvělé vidět zlepšení, které přišlo minulý týden v Římě. Jsem šťastná za odvedenou práci s mým novým trenérem, teď vidím, že se výsledky začínají dostavovat," dodala 56. hráčka světa Puigová, která se už může těšit na premiérový posun do elitní padesátky. Případný triumf by ji vyhoupl na 41. místo.

O svůj první titul se Puigová utká se Silvií Solerovou-Espinosaovou, která se do svého prvního finále dostala až v 26 letech. Španělka, která je až na 118. místě světového žebříčku a ve Francii začínala už v kvalifikaci,

Solerová-Espinosaová v dnešním semifinále udolala po bezmála třech hodinách boje 5-7 7-6 6-3 Američanku Christinu McHaleovou, přestože prohrávala 5-7 a 3-5 a v tie-breaku ztrácela už 1-5 a dokonce čelila mečbolu.

"O tenhle moment jsem bojovala přes 26 let. Jsem opravdu šťastná a nadšená," radovala se bývalá 54. hráčka světa Solerová-Espinosaová, jež nemá ve sbírce ani titul ze čtyřhry. S Puigovou jediný vzájemný souboj loni v druhém kole Wimbledonu prohrála ve třech setech.

- WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK -
(Francie, antuka, 250.000 dolarů)
páteční výsledky (23. 05. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Puigová (Portor.) - Keysová (USA) 7-5 6-3
Solerová-Espinosová (Šp.) - McHaleová (USA) 5-7 7-6(7) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dnešní semifinále jsem vzhledem ke své účasti na Beach Prague Open neviděl, ale z postupu Monicy mám opravdu velkou radost! Věřím tomu, že zítra získá svůj premiérový titul na okruhu WTA. Monča na to má! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist