Puigová si v Bogotě poradila i s Gibbsovou, čeká ji Švedovová

17. 4. 2015, 07:47
Aktuality 4
WTA BOGOTA - Druhá nasazená Monica Puigová v Bogotě znovu potvrdila roli favoritky a po výhře nad Američankou Gibbsovou postoupila potřetí v sezoně do čtvrtfinále. V něm narazí na Kazašku Švedovovou, se kterou prohrála na letošním Australian Open.
Monica Puigová

Monica Puigová v této sezoně zatím příliš povedených turnajů neodehrála. Pouze v thajské Pattayi se dostala do semifinále, v Acapulku pak do čtvrtfinále. Šanci zahrát si podruhé v kariéře ve finále turnaje WTA má tento týden na první letošní akci na antuce v Bogotě, kde plní roli nasazené dvojky.

Své úvodní dva zápasy Puigová zvládla bez ztráty setu. Po nizozemské kvalifikantce Burgerové si poradila i s Američankou Nicole Gibbsovou, kterou porazila 6-4 6-2. Jednadvacetiletá Portoričanka na začátku utkání vedla 2-0 a měla dva brejkboly, pak ale vypadla z hry a prohrávala 2-4. Krátký výpadek však zastavila, získala šest gamů v řadě a odpor sté hráčky světa zlomila. 

"Začala jsem výborně, ale ona se vrátila a předvedla několik dobrých gamů. Ale já se dokázala odrazit zpátky a postoupit. Byla jsem psychicky silná a našla jsem cestu, jak se vrátit do zápasu. Byla jsem trpělivá a i když je to velmi těžké hrát ve zdejších podmínkách, tak jsem hrála docela dobře," komentovala 51. hráčka světa Puigová.

Ve čtvrtfinále se střetne s pátou nasazenou Kazaškou Jaroslavou Švedovovou, se kterou prohrála oba vzájemné duely. Pokaždé se utkaly na tvrdém povrchu, naposledy letos v Melbourne. "Slavu znám docela dobře. Před sezonou jsme spolu hodně trénovaly ve Španělsku. Bude to těžký zápas, budu muset být neustále ve střehu, ale cítím se tu dobře a na zápas se těším," řekla Puigová.

Dvojnásobná čtvrtfinalistka Roland Garros Švedovová ve druhém kole smetla za necelou hodinu hry 6-0 6-2 Sachiu Vickeryovou ze Spojených států, když získala osm úvodních gamů.

"Jsem velmi spokojená s tím, jak jsem dnes hrála, v této nadmořské výšce to není snadné. Několik dní jsem s tím bojovala, ale dnes už jsem se cítila lépe a lépe jsem dýchala, ale naopak soupeřka nebyla v nejlepší pohodě," řekla Švedovová. "Je škoda, že jsme nemohly předvést lepší zápas, ale já jsem ráda, jak jsem zvládla svou strategii," dodala.

Ve hře o titul zůstává poslední domácí naděje Mariana Duqueová-Marinová. Pětadvacetiletá Kolumbijka porazila dvakrát 6-4 Němku Tatjanu Mariaovou a v Bogotě se potřetí za poslední čtyři roky dostala do čtvrtfinále. 

"Měla jsem jasnou strategii a začala jsem velmi dobře. Hrála jsem velmi dobře a jsem za to moc ráda," pochvalovala si Duqueová-Marinová po postupu do svého šestého čtvrtfinále, z toho pátého právě v Bogotě.

O semifinále se aktuálně 134. hráčka světa Duqueová-Marinová utká s Julií Glushkovou z Izraele, která vyřadila Rusku Alexandru Panovovou.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTA •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 04. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Puigová (2-Portor.) - Gibbsová (USA) 6-4 6-2
Švedovová (5-Kaz.) - Vickeryová (USA) 6-0 6-2
Glušková (Izr.) - Panovová (Rus.) 6-4 6-2
Duqueová-Marinová (Kol.) - Mariaová (Něm.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak už je zmíněno v článku, od stavu 2:0 v 1. setu tam měla výpadek. Pak ale zase otočila z 2:4 na 6:4 a 2. set už byl v pohodě... Monča proti Gibbs umí, porazila ji už potřetí. Dneska proti Slavě (na kterou naopak neumí) si ale nesmí dovolit nějaké zaváhání jako včera v 1. setu. Slava včera vyhrála dost jednoznačně za necelou hodinu... Podle mě to bude zápas pravdy, který rozhodně o úspěchu/neúspěchu Monči na turnaji. Pokud vyhraje, tak věřím, že bude ve finále. :)

Tady ještě pár fotek z players party, abyste viděli, jak to Monče sluší... :)
https://instagram.com/p/1hCND6mNhV/
https://instagram.com/p/1hQ0MqmNnJ/
Reagovat
VlS
Tak si Monty myslím, že Jarka je pro Moniku konečná, i když u Jarky taky člověk nikdy neví.
Reagovat
smazaný uživatel
No, překvapení by to asi nebylo. Monča je sice druhá nasazená a Slava pátá, ale oba vzájemné zápasy vyhrála Slava (ten druhý letos na AO). Je teda fakt, že 2. set toho zápasu prohrála Monča dost nešťastně (což u ní poslední dobou bývá bohužel běžné). Tady jsem našel můj komentář, který asi mluví za všechno...
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=8142925456511

Navíc už jsem tu taky psal, že Monča obecně neumí na hráčky typu Slava nebo Polona, které pro svou hru využívají celý kurt... Ale rád bych věřil tomu, že to Monča dneska zlomí. :)
Reagovat
janek_da
A Cvokhausen derby. Jarka x Monča. Letos mi holky dělají samou radost. Která postoupí je mi jedno, hlavně ať je to ta horší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist