Puigová v Lucemburku postoupila po 8 měsících do semifinále

20. 10. 2017, 07:57
Aktuality 15
WTA LUCEMBURK - Monica Puigová v hale v Lucemburku porazila navzdory zaváhání v druhém setu Britku Naomi Broadyovou a teprve podruhé v sezoně postoupila do semifinále. O první finále od triumfu na loňské olympiádě si čtyřiadvacetiletá Portoričanka zahraje s Belgičankou Elise Mertensovou.
Monica Puigová

Monica Puigová od překvapivého zisku zlaté medaile na loňské olympiádě v brazilském Riu de Janeiro nebyla ani jednou ve finále, semifinále si zahrála pouze letos v únoru v Dauhá. 

Po dlouhých osmi měsících se znovu do semifinále dostala až tento týden na halovém podniku WTA International v Lucemburku. V boji o něj čtyřiadvacetiletá Portoričanka porazila 6-0 5-7 6-1 Britku Naomi Broadyovou.

Pugová si včerejší parádně rozehrané čtvrtfinále zkomplikovala. Sice získala prvních devět gamů zápasu a za stavu 6-0 a 5-3 podávala na snadné vítězství, jenže pak ztratila čtyři gamy po sobě a rozhodnout musel třetí set. V něm ale opět našla rytmus na podání a o vítězství se obrat nenechala.

O své čtvrté finále si Puigová zahraje proti jediné nasazené semifinalistce Elise Mertensové (h2h 0-1). Jednadvacetiletá Belgičanka si ve čtvrtfinále poradila dvakrát 6-4 s Britkou Heather Watsonovou, když trefila 18 winnerů a udělala jen 8 nevynucených chyb.

"Myslím, že jsme dnes obě hrály dobře. Byl to vyrovnaný zápas a tak jsem ráda, že jsem dokázala vyhrát ve dvou setech," komentovala 38. hráčka světa Mertensová, jež bude bojovat o své třetí finále.

"Puigová je velmi dobrá hráčka. Hraje velmi agresivně, tlačí se do kurtu. Musím hrát také agresivně a neustupovat za základní čáru," dodala Mertensová.

Kiki Bertensová a Johanna Larssonová včera získaly jako poslední jistotu startu na Turnaji mistryň ve čtyřhře a v Lucemburku to rychle zabalily, aby byly včas v Singapuru a poprvé si užily atmosféru svátečního turnaje. Do deblu v Lucembursku vůbec nenastoupily a ve čtvrtfinále dvouhry očividně neměly zájem uspět, neboť by je čekalo páteční vzájemné semifinále a vítězku sobotní finále. 

Obě utrpěly shodný debakl 1-6 2-6. Druhá nasazená Nizozemka Bertensová prohrála s Němkou Carinou Witthöftovou, Švédka Larssonová podlehla Francouzce Pauline Parmentierové.

• WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK •
Lucembursko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (19. 10. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Witthöftová (Něm.) - Bertensová (2-Niz.) 6-1 6-2
Mertensová (5-Belg.) - Watsonová (Brit.) 6-4 6-4
Parmentierová (Fr.) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-2
Puigová (Portor.) - Broadyová (Brit.) 6-0 5-7 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
středa: Puig je po 7 měsících ve čtvrtfinále
čtvrtek: Puig je po 8 měsících v semifinále
pátek: Puig je poprvé od olympiády ve finále
sobota: ? :-) !!!
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
Krisboy
Go Freddie, Go!!!
Reagovat
Patik
Od tenistky so zlatou olympijskou medailou by som čakal trošku vačšie úspechy v priebehu sezóny..ale ženský tenis..je nevyspytatelný.
Reagovat
kada.tom
říkám to tu od OH ... holka jednoho turnaje, co na to nenaváže, ovšem, že zatím nebyla schopna vyhrát ani International, to je fakt ostudné
Reagovat
EllNino
a i kdyby, v Riu byla prostě nejlepší ze všech a nikdo jí ten titul vzít nemůže
Reagovat
PetaM
Však jí to zlato nikdo nebere. Aspoň bude mít co prodat, až bude za pár let na mizině :D
Reagovat
d@ve
Ostudný byl spíš výkon ostatních na OH.
Monica jen šikovně využila slabosti druhých. :)
Reagovat
tommr
jj Petra Kvitová to proti Puigový taky pěkně pokonila. Vzpomínám si, že v prvním setu vedla už 3:0 a přesto ho ještě stihla prohrát 4:6 čímž posadila Puigovou na koně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyužila ničí slabosti, prostě hrála parádně a zaslouženě vyhrála. Určitě jsem ale nečekal, že po Riu najednou začne všude vyhrávat a půjde do špičky. Na druhou stranu, ten letošní rok je opravdu hodně za očekáváním a když to vypadá, že se Monča konečně rozjela, tak je po sezoně... Věřím, že příští sezonu bude mít o dost lepší a taky na ni asi nebude takový tlak jako po olympiádě. Ale i kdyby to Rio mělo zůstat jejím jediným větším úspěchem, tak jsem fakt rád, že vyhrála zrovna OH a ne třeba Wuhan.
Reagovat
d@ve
Neříkám, že to nevyhrála nezaslouženě. Přeju jí to.. :)
Byla v tu chvíli lepší. Mohla v tu dobu hrát nad své možnosti..
Ale mohlo to být taky zapříčiněno momentálně slabším výkonem (slabostí) druhých. ;)
Reagovat
d@ve
*zaslouženě
Reagovat
Patik
škoda že ženy nezvládnu hrať na tri víťazné sety..to by zmenilo celý ženský tenis myslím si..a verím že by to zmenilo aj víťazku olympijského finále ale odmeny chcú mať ako muži a zďaleka toľko neodovzdajú na kurte.
Reagovat
smazaný uživatel
Monica měla minimálně jeden důležitý týden jiskru v oku, pevnou ruku, hbité nohy a šla si za svým.
Co máš ty kromě hejtování Slováků, Švýcarů a spol.?
Reagovat
blixa
Špeky ! :D ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist