Québec: Martincová neobhájí semifinále, Krejčíková nevyužila mečboly. Postoupily Hradecká a Šafářová

12. 9. 2017, 20:26
Aktuality 14
WTA QUÉBEC - Česká tenistka Barbora Krejčíková neproměnila v prvním kole turnaje v Québecu tři mečboly a prohrála 6-1 5-7 4-6 se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou. Slibně rozehraný zápas nedotáhla ani Tereza Martincová, jež podlehla 7-5 4-6 3-6 Američance Sofii Keninové. Do druhého kola postoupily jen dvě Lucie: nejvýše nasazená Šafářová po drtivé výhře nad Tatišviliovou a Hradecká, která uspěla v souboji bývalých deblových partnerek s Andreou Hlaváčkovou.
Tereza Martincová

Jednadvacetiletá Barbora Krejčíková směřovala po hladce získaném prvním setu k vítězství také v druhé sadě. Vedla 5:3, ale následně ztratila servis. Při podání soupeřky za stavu 5:4 si vypracovala tři mečboly, ale osmá nasazená Viktorija Golubicová všechny odvrátila.

Švýcarka vývoj otočila, získala set a Krejčíkové odskočila v rozhodující sadě do vedení 4:0 a 5:1. Mladá česká tenistka, jež je v žebříčku na 125. místě, ještě duel zdramatizovala, ale porážku neodvrátila. Včetně kvalifikací si brněnská rodačka připsala pátou prohru na WTA Tour za sebou.

Dvaadvacetiletá Tereza Martincová podlehla také ve třech setech o čtyři roky mladší Američance Sofii Keninové. Stodvanáctá hráčka žebříčku tak v Québecu neobhájí loňské semifinále, které bylo jejím prvním na okruhu WTA.

Martincová se do Kanady přesunula z New Yorku, kde si odbyla grandslamovou premiéru. Po úspěšné kvalifikaci prohrála v prvním kole US Open s favorizovanou Francouzkou Caroline Garciaovou.

Lucie Hradecká se dva dny po prohraném finále US Open ve čtyřhře utkala s bývalou deblovou partnerkou Andreou Hlaváčkovou, s níž získala dva grandslamové tituly a olympijské stříbro. Díky hladkému vítězství za 65 minut si Hradecká připsala první výhru v hlavní soutěži ve dvouhře na WTA Tour od květnového turnaje v Praze.

Hlaváčková, jež už dvouhru prakticky nehraje a je v žebříčku na 464. místě, v Québecu uspěla kvalifikaci. V singlu absolvovala teprve třetí turnaj v sezoně.

Ve večerním duelu pak uspěla Lucie Šafářová. Nejvýše nasazená Češka nedala šanci Američance Anně Tatišviliové, kterou deklasovala 6-0 6-1. Stejným nebo ještě lepším výsledkem vyhrála na okruhu WTA teprve počtvrté v kariéře.

Šafářová se do Québecu, kde hraje poprvé od svého triumfu v roce 2013, přesunula z US Open, na kterém se dostala do osmifinále dvouhry a semifinále čtyřhry. V dalším zápase ji čeká další Američanka - přemožitelka Martincové Sofie Keninová.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
úterní výsledky (12. 09. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Šafářová (1-ČR) - Tatišviliová (USA) 6-0 6-1
Hradecká (ČR) - Hlaváčková (ČR) 6-1 6-3
Golubicová (8-Švýc.) - Krejčíková (ČR) 1-6 7-5 6-4
Keninová (USA) - Martincová (ČR) 5-7 6-4 6-3
Mariaová (4-Něm.) - Stollarová (Maď.) 6-2 7-6(4)
Andreescuová (Kan.) - Bradyová (6-USA) 6-3 6-2
Van Uytvancková (7-Belg.) - Zhao (Kan.) 4-6 6-2 7-6(1)
Vickeryová (USA) - Townsendová (USA) 7-5 6-0
Abandaová (Kan.) - Muhammadová (USA) 6-4 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Babosová/Hlaváčková (1-Maď./ČR) - Arconadaová/Dolehideová (USA) 6-2 6-2
Hradecká/Krejčíková (2-ČR) - Keninová/Lepchenková (USA) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
tommr
si dneska jen lehce zatrénovala. Tatishviliová byla trochu překvapivě naprosto neškodná ... :)
Reagovat
Torn
To mám radost, škoda ten špatný čas, rád bych to viděl. :) Snad to Šafi dodá sebevědomí a vyhraje to tam. :)
Reagovat
Frick
Slušný úvod.
Reagovat
Frick
Hm, Tattišvili má 90,00
Reagovat
FulnekUltras
Tak konečně nějaký turnaj, kde by Šafi mohly naskakovat body podle předem stanoveného plánu... ;)
Reagovat
tommr
v článku píšou "Lucie Šafářová, jež je nasazenou jedničkou, se dnes utká s Polkou Magdou Linetteovou", ale všude jinde pořád vidím jako soupeřku Lucky napsanou Tatishviliovou. Tak jak to vlastně je?
Reagovat
Fandina
Stihne obě, jednu v Quebecu a druhou on line Tokio.
Reagovat
Frick
Fuj, takový vyvolávání budapeštskejch duchů.

Lucka tam tehdy v prvnim kolem odvracela "skoromečboly" - brejkboly po niž by šla Mgada podávat do zápasu a jelikož podávala skvěle, tak to skutečně bylo na úrovni mečounů.
Reagovat
Fandina
Viděla jsem kousek Hrádi s Andrejkou a ta ji přehrávala. Bylo to dost jednoznačné. Jinak mě celkem zaujalo, že zřejmě nikdo nebyl v hledišti, nebo nevím proč, ale neslyšela jsem vůbec žádný potlesk ani povzbuzování a to u obou holek, i třeba po pěkném wineru.

A potom jsem se začala dívat na dokument Štěpec a to se mi moc líbilo. Moc pěkné pokoukáníčko.
Reagovat
Fandina
Moc hezká hodinka.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10993265026-stepec/21456226516
Reagovat
janek_da
protože je drahé vstupné, aby se vydelalo na prize money
Reagovat
EllNino
Terka to v 1. setu ještě udolala, ale od 2. setu začala být Sophie aktivnější a přestala chybovat ... bohužel, stejně se tam nedalo asi dojít oc daleko, pokud teda Lucka nějak nevybouchne, tak by tam prostě ta cesta nebyla ...

Cesta byla bohužel u Báry ... která to měla dneska dát, ztratila za poslední týdny 4 dobře rozehrané zápasy - s Osakou, Hon, Hercog a teď s Golubic ... velká škoda, protože je vidět, že tenisově na to má, ale hlavou prostě zatím ne :/ ... mohla dojít dál, chce to zlomit, tady byla ideální příležitost, ale bohužel ... nedá se nic dělat ...

LucHra s Andy, to bylo opět na jednu branku, a Lucka přeci jen ukázala, že je zatím pořát ve 2. stovce žebříčku, a Andrea už hraje singl jen sporadicky ... navíc je vidět, že Lucka si na Andy věří a naopak ...

Snad to Lucy dneska vytáhne, aby bylo na co koukat ještě :)
Reagovat
tommr
Andrea byla dneska slabá jako čaj a proti Lucce neměla nejmenší šanci i když ani ta nehrála nic moc. Docela mě to překvapilo ... :(
Reagovat
FulnekUltras
to říkám pořád, že poměr sil je v této dvojici už dlouho jasný ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist