Querrey deklasoval Berankise a potřetí vyhrál turnaj v LA

30. 7. 2012, 09:28
Aktuality 2
ATP LOS ANGELES - Turnaj v Los Angeles má potřetí za poslední čtyři roky stejného vítěze. Sam Querrey v letošním finále deklasoval Litevce Ricardase Berankise a bez ztráty setu dokázal zopakovat své triumfy z let 2009 a 2010. Celkově na okruhu ATP získal 7. titul.
Profily hráčů
Sam Querrey

Sam Querrey v Los Angeles triumfoval v letech 2009 a 2010 a po loňské absenci zaviněné operací lokte prodloužil svou neporazitelnost i v letošní sezoně. Zatímco předloni zvládl čtyři třísetové bitvy, letos si pro trofej pro vítěze dokráčel bez jediné prohrané sady.

Svou dominanci v Kalifornii potvrdil v nejkratším finále sezony, ve kterém deklasoval za 51 minut hry 6-0 6-2 o hlavu menšího Ricardase Berankise. Američan získal první sadu za pouhých 18 minut a game ztratil až v 10. hře. Jediný brejkbol, kterému čelil, odvrátil esem. 

"Cítím, že tu vždy hraju dobře. Na kurtech okolo tohoto areálu jsem vyrostl a cítím se na nich opravdu pohodlně. Je to zábava hrát před svými kamarády a rodinou," řekl Querrey, který v Los Angeles neprohrál už 13 utkání v řadě.

Čtyřiadvacetiletý Querrey se tak připojil k velikánům Jimmymu Connorsovi a Andrému Agassimu, kteří jako jediní turnaj vyhráli minimálně třikrát.

Ricardas Berankis a Sam Querrey"Doufám, že si formu udržím a bude hrát takhle dobře celé léto," řekl rodák ze San Franciska, který se v žebříčku ATP posune na 38. místo a může tak ještě zabojovat o pozici nasazeného hráče pro US Open. Tento týden bude hrát ve Washingtonu, kde ho v prvním kole čeká Rus Andrejev. "Na US Open bych byl rád nasazený, to je teď jeden z mých cílů. Po tomto týdnu k tomu budu mít dost blízko, tak uvidíme. A rád bych se vrátil do Top 20, kde jsem byl před rokem a půl, to je teď také můj velký cíl," dodal Američan. 

Dvaadvacetiletý Berankis, bývalý nejlepší junior světa, se v Los Angeles dostal poprvé v kariéře přes čtvrtfinále a nakonec se stal první Litevcem ve finále turnaje ATP.

"V prvním setu jsem byl nervózní, to je jisté. Nehrál jsem, jak bych hrát chtěl. Ale ve druhé sadě jsem se trochu uvolnil, k čemuž mi hodně pomohlo publikum. I když jsem byl dost nervózní, své první finále jsem si užil a už se těším na další turnaje," řekl Berankis, jenž se rovněž přesouvá do Washingtonu. Tam v úvodním kole narazí na Francouze Mahuta, kterého v pátek porazil ve dvou setech.

Berankis, který občas nabírá zkušenosti i na trénincích s Rogerem Federerem, nehrál na turnaji ATP od loňského února dlouhých 15 měsíců. Loni léčil totiž únavovou zlomeninu pánve, se kterou měl problémy i letos a vzhledem k postavení v druhé světové stovce tak startoval jen na challengerech. Před 14 dny se však dostal z kvalifikace do 2. kola v Atlantě a minulý týden rovněž z kvalifikace do finále v LA. Během dvou týdnů tak odehrál 13 zápasů.

"Únavu cítím, ale hlavně že teď nemám žádné bolesti. Unavený jsem i psychicky, ale celkově jsem šťastný," dodal litevský tenista.

- ATP 250 LOS ANGELES -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 557.550 dolarů)
nedělní výsledky (29. 07. 2012)

Dvouhra - finále:
Querrey (2-USA) - Berankis (Lit.) 6-0 6-2

Čtyřhra - finále:
Bemelmans/Malisse (Belg.) - Delgado/Skupski (3-Brit.) 7-6(5) 4-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já to říkal že Sam to v LA vyhraje a já mu gratuluju
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konečně titul! Sam by mohl zopakovat to co se povedlo Del Potrovi během minulé olympiády. Vyhrát LA i Washigton a pak navíc ještě přidat čtvrtfinále na US Open. Bohužel Bera to pěkně odskákal, ale první finále se počítá. Snad už se konečně rozjíždí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist