Querrey s rodinou v Petrohradu opustili izolaci a z Ruska prchli soukromým tryskáčem

15. 10. 2020, 18:48
Aktuality 12
Organizátoři turnaje v Petrohradu uvedli, že americký tenista Sam Querrey společně s rodinou odletěl soukromým letadlem z Ruska, ačkoli měl po nedávném pozitivním testu na koronavirus zůstat v izolaci. Případem porušení pravidel se už začala zabývat ATP.
Profily hráčů
Sam Querrey (© AFP)

Querrey a jeho manželka měli pozitivní test na koronavirus v neděli, den před začátkem hlavní části turnaje. Čtyři dny předtím při příletu do Ruska byli oba negativní. Americký tenista byl z petrohradského turnaje vyřazen a měl spolu s manželkou zůstat v izolaci v hotelu.

Podle tiskového prohlášení turnaje Querrey v pondělí neotevřel s vysvětlením, že jeho malý syn spí, dveře hotelového pokoje lékařům, kteří přišli jeho rodinu vyšetřit. Před plánovanou druhou návštěvou lékařů o den později hotel opustil.

"Jak ukázaly bezpečnostní kamery, Sam Querrey odešel z hotelu společně s rodinou v 5:45 ráno, aniž by o tom informoval recepci," uvedli představitelé turnaje. Následně třiatřicetiletý Američan odletěl s rodinou ze země soukromým letadlem.

Mužská tenisová asociace ATP uvedla, že prošetřuje možné porušení koronavirových pravidel na turnaji v Petrohradu, aniž by Querreyho jmenovala. "Hráčům a jejich doprovodu připomínáme, že porušování regulí může ohrozit konání akce a mít negativní vliv na zbytek tour. Bereme tento případ velmi vážně a vyšetřujeme to," oznámila ATP.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
SpacialRecognition
může teoreticky (jsem si jist, že ho nikdo neobviní, ale stejně) být trestný čin vědomé šíření nakažlivé nemoci. (každý stát má +- obdobnou variantu toho zákona)...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Měl by se rovnou stavit za Trumpem. Ten bude mít pro prkotinu, jakou je covid, určitě pochopení. Sundá bejsbolku a řekne: Same, pojď k nám do štábu, Amerika teď potřebuje hrdiny jako jsi ty! Zasalutuje, vlajka vystoupá na stožár a Sam se slzou v oku odpoví: Ano, máte pravdu pane prezidente, přišel jsem o svou velkou lásku, ale ne o svou hrdost.
Coming soon to your cinema
Reagovat
smazaný uživatel
Dovera v ruske zdravotníctvo :)
Reagovat
RFanousek
dobrej borec smilesmile
Reagovat
SwissMaestro
To by byl neslavný konec kariéry. Frustrace dosáhla zřejmě hranic u Samíka
Reagovat
FulnekUltras
v téhle době není moc divu - já jsem před chvílí v expreskách četl, že na Sardinii je Ramos jediným nenakaženým čtvrtfinalistou ;-)
Reagovat
turista
Querrey ztratil hlavu. Na turnaj ho Rusové nepustili a hrozilo mu, že bude trčet 10-14 dní v ruském hotelu. Když odletěl soukromým letadlem tak snad ten trest nebude tak krutý aby mu zlikvidoval zaměstnání. Ale pohnojil to.
Reagovat
Haitik
To story je fakt zajímavý.. Celkem bondovka.. :DD
Jestli jsem pochopil i informace od novinářů na twitteru, tak Querrey odletěl tím letadlem neznámo kam, takže se teď vlastně neví kde je.. Nebo neznámo.. Letěl prý tam, kam nepotřeboval na vstup na území daného státu negativní test na Covid :D
Reagovat
ttopi
V 5:45 ráno jako malej kluk.
Reagovat
com
smile ten uz si v Rusku asi nikdy nezahraje smile
Reagovat
Nenela
Ten si nejspis dlouho nezahraje nikde
Reagovat
GaelM
No tak to pro něj bude fakt katastrofa...smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist