Querrey se trápí dál. Propadl i v Delray Beach

24. 2. 2011, 14:18
Aktuality 1
Ve světovém žebříčku je stále na velmi slušném 22. místě, v letošní sezoně se ale Američanu Samu Querreymu vůbec nedaří. Z výsledkového trápení se neprobral ani v Delray Beach, kde skončil ve druhém kole po porážce s krajanem Ryanem Sweetingem.
Sam Querrey

Ještě minulý týden čekal Sam Querrey na první vítězství v této sezoně. Toho se sice dočkal, ale jeho prohra ve čtvrtfinále ukázala, že do nejlepší formy má daleko. Do svého prvního letošního semifinále se neprobojoval ani v Delray Beach, kde ve druhém kole proti kvalifikantovi Ryanu Sweetingovi neuhrál ani set.

Sweeting si v souboji dvou dlouhánů vypracoval už v prvním setu šest brejkbolů, z nichž jeden proměnil, a když mu Querrey také sebral servis, rozhodovalo se ve zkrácené hře. Tu pro sebe v nepříjemném větru získal outsider zápasu, který v další sadě odvrátil pět Querreyho příležitostí k prolomení podání a za 85 minut zvítězil 7-6 6-4.

Pro Sweetinga je to první čtvrtfinále turnaje ATP v kariéře. O premiérové semifinále si zahraje s Japoncem Keiem Nišikorim, jenž si včera poradil s domácím Jamesem Blakem.

Jednadvacetiletý Nišikori na sebe poprvé upozornil právě v Delray Beach, kde v roce 2008 získal svůj dosud jediný titul. Na postup mezi nejlepších osm potřeboval proti Blakeovi jen 63 minut, zvítězil 6-3 6-4.

"Odvedl dobrou práci na prvním podání, ale já ho málo přitlačil při tom druhém," litoval po dvousetové porážce Blake. "Je to frustrující, protože když jsme se dostali do výměny, hrál jsem dobře. To on ale taky," dodal.

Nejvíc se včera na postup do čtvrtfinále nadřel šestý nasazený Srb Janko Tipsarevič, který v balkánském souboji porazil Slovince Blaže Kavčiče až po dvou hodinách a 43 minutách 6-2 6-7 6-3.

Výsledky - Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 442.500 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Mannarino (8-Fr.) - Mayer (Arg.) 1:6, 7:6 (7:3), 6:4.

2. kolo:
Sweeting (USA) - Querrey (3-USA) 7:6 (7:5), 6:4, Dodig (Chorv.) - Sela (Ir.) 2:6, 6:3, 6:2, Nišikori (Jap.) - Blake (USA) 6:3, 6:4.

Komentáře

1
Přidat komentář
misoSK
Neviem cim to je, ale Querrey v poslednej dobe dost straca na servise, po 1. podani v poslednej dobe pod 70% vyhranych bodov, o esach ani nehovorim, kde su tie casy ked daval 15-20 es na zapas
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist