Querrey v Los Angeles vyhrál už 10. zápas v řadě

26. 7. 2012, 10:48
Aktuality 3
ATP LOS ANGELES - Sam Querrey už dva roky nehrál ve finále, cítí však, že by to tento týden mohl změnit v oblíbeném Los Angeles. Ve městě Hollywoodu triumfoval v letech 2009 a 2010 a po loňské absenci letos útočí na celkově 7. triumf na okruhu ATP. Na úvod smetl Nizozemce Sijslinga a v LA tak neprohrál už 10. utkání v řadě.
Sam Querrey

Sam Querrey v Los Angeles v letech 2009 a 2010 získal dva ze svých celkově šesti titulů. Od toho posledního si však nezahrál ani ve finále, loni v LA přišel o možnost zaútočit na hattrick kvůli operaci pravého lokte.

Letos se čtyřiadvacetiletý rodák ze San Francisca do Kalifornie po dvou letech vrátil a jako nasazená dvojka měl v úvodním kole volný los. Svůj první zápas tak odehrál až ve středu a s Nizozemcem Igorem Sijslingem si poradil hladce dvakrát 6-2. Soupeři nedaroval jediný brejkbol a vyhrál za pouhých 53 minut hry.

"Cítím, že když takhle budu hrát, pořád budu dobře podávat a trefovat dobré forhendy, dokážu turnaj vyhrát. Mám pocit, že tu hraju skvěle. Chci tu vyhrát, myslím, že to můžu dokázat," prohlásil sebevědomý Querrey po svém prvním zápase.

Na svého čtvrtfinálového soupeře si americký tenista musí den počkat. Na cestě za prvním finále po dvou letech vyzve buď Belgičana Xaviera Malisse, nebo Australana Matthewa Ebdena.

Do čtvrtfinále postoupil po snadném vítězstvím také další domácí hráč Rajeev Ram. Stejně jako Querrey využil 4 z 9 brejkbolů, sám žádnému nečelil a Chilana Paula Capdevillu porazil 6-3 6-1.

Osmadvacetiletý Ram si o druhé semifinále během tří týdnů zahraje s třetím nasazeným Leonardem Mayerem. Argentinský tenista, který v semifinále turnaje ATP nebyl už přes dva roky, ve druhém kole nedovolil uhrát jediný game Flavia Cipollovi. Italský tenista duel za stavu 0-6 a 0-4 kvůli problémům s krkem vzdal. Leonardem Mayerem

Nejvýše nasazeným je 47. hráč světa Francouz Benoit Paire, kterého v úvodním zápase čeká Američan Michael Russell.

- ATP 250 LOS ANGELES -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 557.550 dolarů)
středeční výsledky (25. 07. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Querrey (2-USA) - Sijsling (Niz.) 6-2 6-2
L. Mayer (3-Arg.) - Cipolla (It.) 6-0 4-0 skreč C.
Ram (USA) - Capdeville (Chile) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
hatatytla
Nevim proč to ti Italové dělají tak okatě, skrečnout zápas za stavu 6:0 4:0 a 40:15. V podstatě 5 míčků od konce zápasu.
Reagovat
Bob
fakt nevíš, jo?
Reagovat
hatatytla
No tuším, ale rád se nechám poučit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist