Querrey v Mexiku vyřadil i Kyrgiose, ve svém největším finále vyzve Nadala

4. 3. 2017, 14:07
Aktuality 25
ATP ACAPULCO - Možná životní turnaj v Acapulku hraje Sam Querrey. V Mexiku si po Goffinovi a Thiemovi vyšlápl i na Djokovičova přemožitele Australana Nicka Kyrgiose a postoupil do svého prvního finále na podniku ATP 500. O titul si zahraje s dvojnásobným šampionem Rafaelem Nadalem.
Sam Querrey

Sam Querrey si finále na okruhu ATP zahrál už patnáctkrát. Osmkrát slavil titul, z toho šestkrát na domácí půdě. Všechna finále ale byla na podnicích ATP 250. 

Až tento týden v mexickém Acapulku Querrey postoupil do svého prvního finále na turnaji ATP 500. A cesta do něj to nebyla nijak snadná. Devětadvacetiletý Američan vyřadil Edmunda, ve formě hrajícího Goffina, sedm zápasů neporaženého obhájce titulu Thiema a v semifinále si poradil i s Nickem Kyrgiosem, který o den dříve porazil po skvělém výkonu Novaka Djokoviče.

Querreymu k úspěchu pomohly i zdravotní potíže soupeře, který si nechával ošetřovat pravou paži. Američan prohrál první set, ale vývoj otočil a zvítězil 3-6 6-1 7-5.



"Celý týden se tu cítím ve skvělé pohodě a to mi dnes pomohl věřit v úspěšný obrat. Nick měl nějaké problémy, ale každopádně jsem odehrál skvělý zápas a už se nemůžu se dočkat zítřejšího finále," řekl první americký finalista ve 24leté historii turnaje Querrey. 

O titul si čtyřicátý hráč světa Querrey zahraje s Rafaelem Nadalem, s nímž prohrává ve vzájemné bilanci 0-4. "Dnes jsem hrál dobře, ale zítra budu muset hrát ještě lépe, abych Nadala porazil," uvědomuje si americký tenista.

Nadal v semifinále i díky odvrácení všech sedmi brejkbolů smetl 6-1 6-2 Chorvata Marina Čiliče, s nímž si poradil už počtvrté v řadě.



"Na to, abyste dosáhli takového výsledku proti Čiličovi, musíte mít skvělý den. Myslím, že své šance měl, ale já jsem hrál velmi dobře," prohlásil Nadal, jenž hraje prvním turnaj od porážky ve finále Australian Open s Rogerem Federerem.

V Acapulku třicetiletý Španěl vylepšil svou bilanci na 14-0 na zápasy a 28-0 na sety. Předchozí starty v letech 2005 a 2013, kdy se hrálo ještě na antuce, suverénně ovládl.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.469.745 dolarů
páteční výsledky (03. 03. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Nadal (2-Šp.) - Čilič (3-Chorv.) 6-1 6-2
Querrey (USA) - Kyrgios (6-Austr.) 3-6 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
Krisboy
Jinak Sam dobře. Nečekal jsem to, myslel jsem, že si to Rafa pohlídá, ale gratulace!!!
Reagovat
tito
Viděl jsi to? Já se teď vzbudil a nestačím se divit. Žíly mi to netrhá, u Rafy jsem si zvykl už na ledacos, ale překvapení to je, ne že ne.
Reagovat
Krisboy
Neviděl jsem ani balon, jenom jsem zapnul comp a koukám na výsledek.
Reagovat
Marduch
Zajímalo by me, do jaký miry se na Gyrosových zraněních (zada, rameno) podíli jeho "specificka" technika kratsiho svihu z bh i fh...
Reagovat
Krisboy
Něco by na tom mohlo být. Techniku má teda příšernou.
Reagovat
smazaný uživatel
muze byt, ale podle me je to spatnym drzenim tela a naslednou svalovou disbalanci. Neverim taky, ze se o sebe stopro stara, ze je schopny si dusledne hlidat a plnit vsechny slozky pripravy..
Reagovat
smazaný uživatel
dysbalanci.... taky jsem ve forme.. :-))
Reagovat
VlS
Nemá on něco s páteří? Skoliózu, nebo tak něco. Mám pocit, že jsem někde něco takovýho čet, ale jistej si nejsem.
Reagovat
Nola
odpoved najdes na jeho instagrame, ono tam nebude iba fyzicky problem...sustredil sa iba na jediny zapas, aj si to potom na IG nalezite uzil :D,
Reagovat
Fandina
Reagovat
Krisboy
Jj, to si pamatuju :) A dodnes nevím, co říkají pravidla, rozhodčí mu to neuznal, ale proč? Že odehrál míč na polovině soupeře? To snad chybou samo o sobě není. Že šlápl na polovinu soupeře?
Reagovat
janek_da
řekl bych, že je to proto, že dopadl dřív než míč. 0:32 už se dotýká země a míč je kousek nad zemí

Odehrávat míč, co se vrací zpět je povolrno hrát ns půlce soupeře
Reagovat
janek_da
a ještě přesněji to tam vysvětlil maník. Dokud je míč ve hře, nemůžeš stát na půlce soupeře. Čili hrát do sítě nebo 2 doapdy míče a pak až sám dopadnout
Reagovat
Krisboy
Jj, myslím, že tak to je. Dokud je míč ve hře, nesmíš se dotknout soupeřovy půlky. Čili kdyby míček dopadl na zem podruhé dříve, než Viktor, byl by fiftýn jeho. Měl si prostě trochu zalevitovat a vydržet ve vzduchu o půl sekundy déle :)
Reagovat
VlS
Nesmíš odehrát míč na polovině soupeře ( muˇžeš máchnout raketou nad jeho půlkou, ale míč musíš odehrát na svý půlce) a přirozeně po jeho půlce nemůžeš běhat.
Reagovat
kada.tom
Andy si na začátek zase neodpustil zaváhání a s Verdascem si vyměnili úvodní podání, pak sebral Verdasco podání Andymu ještě jednou a potvrdil to. Ale od stavu 3-1 ve prospěch Španěla se Andy dokázal naladit na tu správnou vlnu a získal 5 her v řadě. Španěl se navíc sám vyhazuje z koncetrace, pořád si pro sebe štěbetá a tak dále a začíná to neunášet. Andy je zatím v klidu, ani po chybách se nevzteká, jak je u něj občas zvykem :-)

Tak, Andy, ještě jeden set. Come on!
Reagovat
kada.tom
Úplně jsem nečekal, že Rafa s Marinem takhle zamete. Ale doufám, že vyhraje celý turnaj. Vamos!
Reagovat
janek_da
skvěle Same, tak ještě jeden zápas. už jsem přestával věřit.
Reagovat
Krisboy
Play it again, Sam.
Reagovat
tito
Myslím, že k začátku dobrého přátelství povede opačný výsledek :)
Reagovat
janek_da
no, bylo by to celkem zklamání, kdyby neudělal ten poslední krok. Konečně se zase rozehrál, tak ať to vyhrá celé. Sice Rafa umí kousat, ale snad to vyjde.
Reagovat
fialka
A je to tu. Nick sa včera vystrieľal a dnes to už nestačilo. V dueli s Djokovičom v 25 gemoch 25 es, s Querreym v 28 gemoch 11 es. Na čo by mu bol skalp nejakého Američana, keď ide iba po veľkých hráčoch? Dúfam, že sa dnes vystrieľal so svojimi 13 esami aj Querrey a s Rafom si dá pokoj. Rafa by mohol vylepšiť H2H 4:0 a konečne zaokrúhliť počet titulov.

S Čiličom hral fajn, ale ten mu veľmi pomohol. Z výkonu Marina som sklamaná. Myslela som, že bude viac bojovať. Bol nejaký vlažný. Úspešnosť 1. podania 49 %, to je mizéria.

Rafa, VAMOS!
Reagovat
turista
Rafa to asi zítra zaokrouhlí. A Novak zase bude mít co dohánět. Gyrosovi ta výhra nad Djokerem nebyla k ničemu.
Reagovat
gigin
Jak k ničemu?
Reagovat
Mayo
Vamos Kvery, Vamos Rafa.

Býk ešte jedna vyhra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist