Querrey v napjaté atmosféře zdolal 'padoucha' Odesnika

11. 4. 2010, 12:39
Aktuality 4
ATP HOUSTON - Čím dál méně oblíbený - mezi fanoušky i tenisty - Wayne Odesnik si v Houstonu loňské finále nezopakuje. V neobvykle vyostřeném semifinále s krajanem Querreym prohrál po téměř třech hodinách. Američan si o první titul z antuky zahraje s Argentincem Chelou.
Sam Querrey

Wayne Odesnik se potřetí v kariéře dostal do semifinále turnaje ATP. A znovu to dokázal na antuce v Houstonu.

Pro čtyřiadvacetiletého Američana je však letošní ročník velmi zvláštní: v lednu se u něj po příletu do Austrálie našly nepovolené růstové hormony a Odesnikovi hrozí až dvouletý distanc. Dosud dostal jen finanční pokutu ve výši 7.000 dolarů, na turnajích ale hrát zatím může. A to se nelíbí fanouškům, ani jeho tenisovým kolegům.

Sam Querrey už před semifinálovým zápasem pronesl, že s takovým hráčem odmítá prohrát. Ale od prohry nebyl daleko. První set sice vyhrál 7-6, ve druhé sadě však uhrál jediný game a ve třetí prohrával už 2-4. Ovšem s podporou publika nakonec vývoj otočil a ve vůbec premiérovém semifinále na antuce uspěl.

"Hrál jsem dost nevyrovnaně, ale ve třetím setu jsem si výhru vybojoval," řekl Querrey, který během zápasu na svého krajana pokřikoval štiplavé poznámky.

Když například Odesnik pochválil Querreyho eso, dostalo se mu odpovědi: 'Nepotřebuji tvé informace kamaráde'. Nebo když se Odesnik rozhodčího tázal, zda byl míček opravdu v autu, Querrey reagoval: 'Byl to jasný aut, dobré čtyři palce!'.

Dvaadvacetiletý Querrey dosud získal tři tituly a všechny na domácí půdě. Poprvé však může triumfovat na antuce, na které byl až do tohoto týdne jen jednou ve čtvrtfinále.

O celkové vítězství bude usilovat proti argentinskému antukáři Juanu Ignaciu Chelovi. Třicetiletý Jihoameričan v semifinále porazil 7-5 6-2 o pět let mladšího krajana Horacia Zeballose, se kterým loni dvakrát prohrál.

Chela hrál finále naposledy před třemi lety v Acapulku, kde získal také svůj poslední ze čtyř titulů. Všechny si připsal na pomalé antuce.

"Byla by to obrovská radost. Získal bych pátý titul a pořádně to oslavil," přemýšlel Chela o nedělním finále.

- ATP 250 HOUSTON (USA - Texas, antuka, 442.500 dolarů) -
sobotní výsledky (10. 04. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Querrey (3-USA) - Odesnik (USA) 7-6(3) 1-6 7-5
Chela (Arg.) - Zeballos (6-Arg.) 7-5 6-2

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Huss/Moodie (3-Austr.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Úplná konská hlava , kdyby Odesnik nebyl vůl tak konska hlava už je dávno ve stáji
Reagovat
smazaný uživatel
To je sice možne,ale vem si jak je těžke hrat proti Odesnikovi v takove situace, kdy je podvodnik, neměl by hrat, ale hraje. Podle mě Querry měl problem aby mu nešel jako spravny kun vykopar zuby nožkami:) Někde jsem četl, že nejen Querrey měl poznamky,ale ži i divaci na něj piskali při druhem servisu. Asi to byl docela vyhrocenej match.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je to všechno až moc přehnané , já se ani Odesnikovy pak nedivým že nechtěl ani vyhrát když ta konská hlava ho ještě vytáčela v zápase plus diváci . Doufám že pilná Chela tu konskou hlavu pořádně rozpíchá . Kdyby nebyl Odesnik pod tlakem s toho bordelu co mu každý sype na hlavu tak konská hlava dostane 6-3 a 6-1 a jde se pást na čerstvě zelenou louku .
Reagovat
smazaný uživatel
To souhlasim, koukal jsem občas včera na live score a Wayne měl smulu v tom co udělal, jinak kdyby nebylo afery měl dobre šanse to cele vyhrat. Taky to přeju Chelovi, nějak se na něj zapomělo vždycky,ale je pilnej to ano, libil se mi zavěr jeho minule sezony. Sice je podcenovan pořad nebo spiš je jakoby takovej nenapadnej,ale na antuce velmi silny. Querry by mohl padnout do staji:)))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist