Querrey vykročil za obhajobou titulu z Los Cabos rychlou výhrou

1. 8. 2018, 08:50
Aktuality 0
ATP LOS CABOS - Pátý nasazený obhájce titulu Sam Querrey na úvod přípravy na US Open potvrdil roli favorita, když v mexickém Los Cabos porazil domácího outsidera Lucase Gómeze. Ve druhém kole ho čeká Bělorus Gerasimov.
Profily hráčů
Sam Querrey

Sam Querrey letos výsledkově strádá. Jen dvakrát vyhrál tři zápasy po sobě, silnějšího soupeře neporazil. Naopak několikrát prohrál v roli favorita. 

Na úvod turnaje v mexickém Los Cabos ale nezaváhal. Třicetiletý Američan porazil domácího 693. hráče světa Lucase Gómeze, s nímž si poradil za 49 minut hry 6-2 6-3. Využil všechny tři brejkboly a po servisu ztratil jen osm míčků.

"Byl to příjemný vstup do turnaje. Ale se vší úctou k soupeři, těžší zápasy mě tady teprve čekají," řekl loňský šampion Querrey. Ve druhém kole ho čeká další outsider - 301. tenista žebříčku Bělorus Egor Gerasimov.

Světová osmadvacítka Querrey, který byl v žebříčku nejvýše na 11. místě, v Los Cabos útočí na 11. titul. Obhájit triumf z předchozího roku může podruhé v kariéře, poprvé se mu to povedlo v Los Angeles 2010.

Největší hvězdou 3. ročníku je Argentinec Juan Martín Del Potro, který teoreticky může zaútočit na premiérový posun na post světové trojky. Do soutěže vstoupí proti americkému outsiderovi Marcosi Gironovi, který debutuje na okruhu ATP. Ve čtvrtfinále by mohl narazit na Querreyho.

• ATP 250 LOS CABOS •
USA, tv. povrch, 808.780 dolarů
úterní výsledky (31. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Querrey (5-USA) - Gómez (Mex.) 6-2 6-3
F. López (8-Šp.) - Safvát (Eg.) 7-6(3) 6-4
Norrie (Brit.) - Gunnesvaran (Indie) 6-2 6-2
Gerasimov (Běl.) - Tomic (Austr.) 6-4 6-3
Giron (USA) - Arevalo (Salv.) 6-2 7-5
Polansky (Kan.) - Galan Riveros (Kol.) 6-4 3-6 6-2
Halys (Fr.) - Müller (Luc.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist