Querrey znovu otočil zápas, s Istominem si zahraje o titul

26. 6. 2015, 17:20
Aktuality 2
Američan Sam Querrey a Denis Istomin se těsně před Wimbledonem utkají o titul z turnaje v Nottinghamu. Querrey postoupil do finále po vítězství ve třísetové bitvě s Ukrajincem Dolgopolovem, kterému nastřílel 22 es, zatímco Istominovi dnes usnadnila práci skreč Kypřana Baghdatise.
Sam Querrey

Sam Querrey musel už ve čtvrtfinále otáčet zápas s Francouzem Simonem, proti kterému odvrátil dva mečboly a jehož udolal až po více než dvouhodinovém boji. Úvodní sada mu nevyšla ani dnes proti Alexandru Dolgopolovovi; zatímco si Američan nevypracoval žádný brejkbol, za stavu 2-2 přišel o servis a set pak ztratil poměrem 4-6.

Querrey navíc ztratil podání i v úvodu následující sady, ale ani tak nadějný náskok nestačil Dolgopolovovi k postupu do finále. Američan dvěma brejky v řadě otočil vývoj druhého dějství, které vyhrál 6-3, a poslal zápas do rozhodujícího setu. V něm viděli diváci brejk až za stavu 5-5, kdy Querrey potřetí v zápase prolomil Dolgopolovovo podání. Další drama už nepřipustil a čistou hrou utkání dopodával.

Dvanáctý nasazený hráč, který si dnes připsal 22 es, je prvním Američanem ve finále travnatého turnaje od roku 2012. O svůj osmý titul v kariéře se zítra utká s Denisem Istominem, jenž dnes na kurtu strávil pouhých 26 minut. Jeho soupeř Marcos Baghdatis mu během nich stihnul sebrat servis a jít do vedení 2-1, poté se ale nechal ošetřovat a kvůli problémům s levým lýtkem utkání vzdal.

"Cítil jsem, jak mi luplo v lýtku. Jinak jsem se cítil dobře, všechno se mi dařilo, získal jsem brejk," řekl Baghdatis, jenž o svém startu na nadcházejícím Wimbledonu rozhodne až po sobotní kontrole u lékaře. Kypřan v Nottinghamu přišel o sérii devíti vítězných zápasů, v nichž navíc neztratil ani set. Loni byl turnaj ještě challengerový.


Istomin si zahraje své třetí finále na okruhu ATP. Uzbecký tenista, který má s Querreym zápornou bilanci 2-4, na svůj premiérový titul stále čeká: v roce 2010 prohrál finále v New Havenu a neuspěl ani o dva roky později v San Jose.

Výsledky - Nottingham (tráva, dotace 644.065 eur):
Dvouhra - semifinále:
Querrey (12-USA) - Dolgopolov (Ukr.) 4:6, 6:3, 7:5
Istomin (Uzb.) - Baghdatis (Kypr) 1:2 skreč
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dolgopolov, takový tenista...
Reagovat
smazaný uživatel
polovinu zápasu byl Dolgáč jasně lepší, hrál fantasticky..asi mu zase ruplo v bedně a nezvládl to =)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist