Querrey znovu utekl z mečbolů, proti Nieminenovi jich odvrátil pět

22. 8. 2013, 12:53
Aktuality 1
ATP WINSTON-SALEM - Sam Querrey podruhé během necelého měsíce vyhrál utkání na okruhu ATP, v němž čelil mečbolům. Včera na domácím turnaji ve Winston-Salemu vybojoval vítězství proti Finu Nieminenovi a po třech měsících postoupil do čtvrtfinále.
Sam Querrey

Před třemi týdny ve Washingtonu zdolal Uzbeka Denise Istomina poté, co odvrátil čtyři mečboly. Včera ve Winston-Salemu pak Sam Querrey zvítězil nad Finem Jarkkem Nieminenem 4-6 7-6 7-6, když byl krátce předtím dokonce pětkrát jediný míček od porážky. 

Pětadvacetiletý Američan ztratil hned ve čtvrtém gamu podání, další tři brejkboly ale již odvrátil Vývoj prvního setu dokázal ještě otočit, ve druhé sada ale za stavu 5-5 nevyužil dvě příležitosti na brejk a rozhodnout muselo třetí dějství. V něm si oba tenisté bezpečně hlídali své servisy, až na řadu přišel dramatický tie-break. Nieminen vedl už 6-3, Querrey odvrátil celkem pět mečbolů a sám při třetí šanci ukončit utkání uspěl.

"Jsem na sebe opravdu moc pyšný, jak jsem to dnes zvládl. Cítím se dobře. Cítil jsem se lépe v tomto zápase než v tom prvním a doufám, že zítra se budu cítit ještě lépe," řekl loňský semifinalista Querrey, který si pomohl 19 esy.

29. hráč světa tak postoupil po třech měsících do čtvrtfinále, ve kterém se střetne s Litevcem Ricardasem Berankisem. Pokud Querrey uspěje, vyhraje poprvé po 10 měsících tři utkání po sobě. Naposledy se mu to povedlo na loňském Masters v Paříži, kde vyřadil i Novaka Djokoviče.

Gael Monfils ve Winston-Salemu zabránil čistě španělskému souboji. Francouzský tenista totiž porazil 7-6 4-6 6-2 čtvrtého nasazeného Tommyho Robreda a může už vymýšlet plán na Fernanda Verdaska, který zdolal rovněž ve třech setech Nizozemce Robina Haaseho

Šestadvacetiletý Monfils porazil o tři roky staršího Španěla v obou vzájemných duelech, ovšem naposledy spolu hráli už v roce 2010. "S Fernandem je to vždy těžké a on je teď v dobré formě. Je to velmi dobrý útočník, má parádní forhend, takže to bude zajímavé utkání. Už je to docela dlouho, co jsme spolu hráli naposledy," řekl Monfils.

- ATP 250 WINSTON-SALEM -
(USA, tv. povrch, 575.250 dolarů)
středeční výsledky (21. 08. 2013)

Dvouhra - 3. kolo:
Monfils (15-Fr.) - Robredo (4-Šp.) 7-6(2) 4-6 6-2
Melzer (9-Rak.) - Paire (5-Fr.) 6-4 6-3
Querrey (6-USA) - Nieminen (11-Fin.) 4-6 7-6(4) 7-6(10)
Verdasco (7-Šp.) - Haase (Niz.) 6-4 6-7(8) 6-3
Dolgopolov (10-Ukr.) - Mónaco (8-Arg.) 4-6 6-3 6-3
Tursunov (13-Rus.) - Bogomolov (Rus.) 6-3 7-5
Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) - Johnson (USA) 6-3 6-2
Berankis (Lit.) - Bautista (Šp.) 6-3 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Huey/Inglot (Filip./Brit.) - Čermák/Polášek (ČR/SR) 6-1 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tomasinho je asi někde mimo, tak jsem založil ligu já. S dovolením použiju jeho text a jen trochu upravím.

Uvaga, uvaga. Fantasy liga je zpět! Založil jsem ligu na stránkách, kde jsme hráli už Wimbledon. Kdo bude mít zájem, nechť se připojí. Něco málo z pravidel na úvod.

Hra spočívá v tom, že si člověk poskládá tým 16 hráčů (8 hráčů z ATP a 8 z WTA). Je to jedinej čas, kterej tý hře obětuje, tzn. maximálně hodinka, když se člověk hodně snaží. O zbytek se už postarají samotní hráči. Podle toho, jaký výkony podávají během turnaje, tak vy získáváte body. Ty se připisují za tyto úspěchy:

Player on participant's team winning a match - 10 Points
Straight Sets win bonus (player on participant's team wins in straightsets) - 2 Points
Player on participant's team beating a higher-ranked player - 2 Points
Non-seeded player on participant's team beating seeded player - 2 Points
Losing player on participant's team winning at least 1 set - 1 Point
Team Captain - Will score double their points for their team.

Do týmu si musíte vybrat (jak v ATP, tak ve WTA) 3 hráče z top 25 a 5 hráčů mimo top 25. Občas maj v žebříčcích nějakou kravinu, ale max 1 během turnaje. Jako minule, když 22. Granollers šel vzít do toho top +25 týmu. Nicméně je potřeba teda zohlednit žebříček, koho hráči můžou potkat atd, nebo to tam taky můžete nasázet podle sympatií :))) Když vám hráč vypadne, nahradit ho nemůžete, jen si zvolíte 16 hráčů, kapitána a necháte to na nich.

Registrace je tu:
http://tennisdream
team.sportal.com.au/register

V kroku 3 zvolíte možnost "I was INVITED by someone to ENTER his or her Private League" a dáte tam kód "180313".

A prosím vás, jako jméno trenéra si dejte svůj NICK TU Z TP!!!! Abychom věděli, kdo je kdo.

Tak bude fajn, když se vás co nejvíce přidá.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist