Querreyho sebevědomí roste, v New Havenu porazil Davyděnka

27. 8. 2009, 21:43
Aktuality 12
ATP NEW HAVEN - Nikolaj Davyděnko si před US Open nespravil chuť ani v New Havenu, kde hrál jako nasazená jednička. Ruského tenistu ve čtvrtfinále vyřadil domácí Sam Querrey, který je již jistým vítězem US Open Series. Nezaváhal druhý nasazený Verdasco, jenž si o finále zahraje s Andrejevem.
Sam Querrey

Nikolaj Davyděnko na dvou předešlých turnajích Masters 1000 vyhrál jen tři zápasy. Do New Havenu, kde před třemi lety triumfoval, tak odletěl s cílem dostat se před US Open do zápasového rytmu.

Jenže osmý hráč světa vypadl nečekaně už ve čtvrtfinále, ve kterém po setech 3-6 6-3 4-6 podlehl domácímu Samu Querreymu.

Davyděnko byl v závěru utkání postupu blíže, jenže za stavu 4-4 nevyužil dva brejkboly. Naopak Querrey osmi fiftýny v řadě bitvu, v níž si pomohl i 15 esy, ukončil. "Po jeho prvním servisu jsem prostě neměl šanci," řekl poražený Rus.

Jednadvacetiletý Američan startoval na všech šesti přípravných turnajích před grandslamem v New Yorku. Především díky finále z Indianapolisu a titulu z LA se stal nejlepším hráčem letní US Open Series. Dopadl lépe než Murray nebo Federer.

A sebevědomí si může zvednout ještě víc. Ve městě Yaleovy univerzity si v pátek zahraje o postup do finále s Argentincem Acasusem.

Jose Acasuso měl skvělý úvod sezony, když na čtyřech antukových turnajích v Jižní Americe hrál třikrát v semifinále a jednou ve finále. Jenže od února vyhrál jen tři zápasy a v žebříčku vypadl z první světové padesátky.

Náladový Argentinec se ale chytl v New Havenu, kde zvládl už tři třísetové bitvy. Včetně těch s nasazenými Robredem a Kunicynem. Včera porazil i Francouze Florenta Serru 7-5 6-4 a poprvé po půl roce postoupil do semifinále.

Acasuso s Querreym oba vzájemné duely prohrál.

Narozdíl od Davyděnka v soutěži zůstává druhý nasazený Fernando Verdasco. Také španělskému tenistovi se nedařilo na předchozích turnajích Masters 1000, a tak bere turnaj v New Havenu jako ostrou přípravu na US Open.

Ve večerním zápase nedal šanci turnajové jedenáctce Melzerovi a po výhře 6-3 6-1 postoupil do semifinále. Vůbec poprvé od Australian Open.

Nyní ho čeká sedmý nasazený Igor Andrejev. Ruský tenista i svou čtvrtou účast na podniku Pilot Pen Tennis proměnil ve čtvrtfinále, ale vůbec poprvé postoupil do semifinále.

30. hráč světa měl nakročeno k hladkému postupu přes Argentince Leonarda Mayera, jenže za stavu 5-3 ve druhém dějství nevyužil dva mečboly, poprvé v utkání ztratil podání a musel zápas rozhodnout v třetím setu.

"Měl jsem velkou šanci ukončit zápas ve dvou setech, jenže jsem si nedokázal udržet podání. Ve třetím setu se mi podařilo nemyslet na to, co se stalo a zase jsem hrál svou hru. Jsem šťastný, že jsem vyhrál," radoval se Andrejev.

- ATP NEW HAVEN (USA - Connecticut, tv. povrch, 750.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (27. 08. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Querrey (6-USA) - Davyděnko (1-Rus.) 6-3 3-6 6-4
Andrejev (7-Rus.) - L. Mayer (Arg.) 6-4 6-7(4) 6-3
Verdasco (2-Šp.) - Melzer (11-Rak.) 6-3 6-1
Acasuso (Arg.) - Serra (Fr.) 7-5 6-4

Semifinálové dvojice: Acasuso - Querrey, Verdasco - Andrejev.

Čtyřhra - čtyřhra:

Melo/Sá (Braz.) - Čermák/Mertiňák (3-ČR/SR) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobry hrac ale zdaleka nie je nic extra. Je to typicky ranar. Na US open nema sancu lebo s ahra na 3vitazne sety a moze hned v 2kole alebo najneskor v 3 dostat dakoho fakt dobreho kto ho vyklepe. Davydenko uz nie je to co bol a hlavne ma stve ten jeho ubohy servis. Snad kazda zena podava rychlejsie ako on.
Reagovat
smazaný uživatel
Fernando drž sa!
Reagovat
smazaný uživatel
Setřičko, dá se někde sledovat ten turnaj, že bych se podíval, jak je na tom Fernie
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá. Včera som to skúšala dlho, ale 2 hoďky, na nete som preskúšala včetky stránky, stiahla som si dokonca ja dva programy s live TV, pýtala som sa po anglicky ľudí, nič nepomohlo, dokonca som videla aj opakovanie z Cincinnati ale po Fernandovi sa zlahla zem. Ani ESPN2 som nenašla...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, finále Fernando-Sam by mohlo být zajímavé no :-( tak až us open no, jsem natěšený už a zvědavý, jak si povedou mý favoriti mezi muži a ženami
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, finále Fernando-Sam by mohlo být zajímavé no :-( tak až us open no, jsem natěšený už a zvědavý, jak si povedou mý favoriti mezi muži a ženami
Reagovat
smazaný uživatel
No pre mňa za mňa nech to finále hraje aj s Usama Bin Ladinom, enem nech to vyhraje :)) Aj ja sa teším, ako dopadne US OPEN. Ale tým losom sa naše šance rapidne znížili... :( inak máš teraz čas na ten Bet?
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, teď ne, musím vyřídit nějaké věci, takže asi až večer
Reagovat
smazaný uživatel
Večer tu zas nebudem ja... ale nevadí, ja to nepotrebujem...
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, čas se někdy udělá, to zas tak nespěchá
Reagovat
smazaný uživatel
US Open series vyhrál, protože odehrál více turnajů, než zmiňovaní, ale to ho neasnižuje, naopak ho pokládám za černého koně us open a už teď se těším na jeho finále v new havenu, při vší úctě k acacusovi a andrejevovi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist