Radek Štěpánek chce na Australian Open nastoupit

12. 1. 2013, 09:17
Aktuality 14
Český reprezentant Radek Štěpánek by měl ke svému úvodnímu zápasu grandslamového Australian Open nastoupit. Českého hráče provázejí na začátku sezony zdravotní komplikace, ale v Melbourne chce hrát.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

V pondělí by se měl hrdina finále Davisova poháru střetnout se Srbem Viktorem Troickým. "Mé cíle se teď zmenšily. Budu rád, když nastoupím a zbytek ať dopadne, jak dopadne, ale určitě nebudu riskovat," řekl Štěpánek Radiožurnálu.

Čtyřiatřicetiletý Radek Štěpánek nejdříve odstoupil z turnaje v Brisbane kvůli infekci oka a v Sydney vzdal ve středu hned v prvním gamu druhého kola, protože si natáhl mezižeberní svaly. V sobotu poprvé lehce trénoval v Melbourne Parku.

"Na dvacet minut jsem chytl raketu, ale moc jsem neservíroval, dal jsem si jich jenom pár. Pořád to cítím, ale je pokrok, že můžu na kurt vůbec vlézt. Škoda, že nejdu hrát (1. kolo) až v úterý, protože každý den by se mi hodil," řekl tenista.

Štěpánek trénoval na sezonu v Praze se svým koučem Petrem Kordou a cítil se na rok dobře připravený. "V přípravě jsem hodně makal, cítil jsem se fantasticky, ale bohužel jsem zatím nedostal šanci to ukázat," litoval karvinský rodák.

Ve finále prosincového Davisova poháru získal Štěpánek v zaplněné pražské O2 areně třetí rozhodující bod, díky kterému Češi porazili Španělsko 3:2 a poprvé od roku 1980 zvedli nad hlavu slavnou 'salátovou mísu'.

ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
1.8 -1.9 na Troického za takýchto podmienok, to mi príde ako good deal..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už to popadalo mierne..Včera to vyzeralo lepsie..
Reagovat
tommr
jestli má Radek ještě nějaký bolesti tak by snad toho singla ani neměl hrát. Má totiž nesmírně těžkej los a s postupem přes Troickýho a F.Lopeze by měl potíže i kdyby byl úplně fit. No a Djokovič ve třetím kole je konečná za všech okolností. Možná, že by se měl Radek proto soustředit jen na debla ve kterým obhajuje s Paesem lonskej titul ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Radku, zkus to! První kolo je povinností, nesmíš pustit Trosku do 2. kola (zdravím gigina). Stejně by nejpozději 3. kolo znamenalo konec, ale doufám, že ho udělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Bez šance :))
Reagovat
George_Renel
To mu před Almagrem taky předpovídali..... A... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
...a všichni to moc prožívali :) Štěpánka nemám rád víc jak Berdycha :)
Reagovat
carolyn
Já jsem jenom zvědavá, kdy už Almagro taky porazí Berdycha? Už aby!!
Reagovat
tommr
na AO se toho asi nedočkáš. Potkat by se mohli až v semifinále a tam se určitě ani jeden z nich nedostane ...
Jinak by mě docela zajímalo co ti Tomáš udělal, že tak toužíš po jeho neúspěchu - a ještě k tomu s Almagrem, kterej je pro mě jeden z nejméně sympatickejch tenistů na okruhu ...
Reagovat
carolyn
KAždý máme někoho, kdo je nám méně či více sympatický. Ano ALmagro na kurtu je velmi nesympatický, ale to třeba takový Rafa taky nevypadá moc přátelsky, žejo, myslím na kurtu.
No a já mám prostě Tomáše, kterého prostě úplně nemusím.
Reagovat
carolyn
A ještě něco chci uvést na pravou míru: nikdy jsem neřekla že toužím po jeho neúspěchu, dokonce mu umím i fandit, když na to příjde.
Ale tady šlo jen o zápas jeho s Nicem, to neznamená přání neuspěchu
Reagovat
tommr
ty tvoje odpovědi mi to moc nevyjasnily. Nevidím moc rozdíl v tom přát někomu porážku a přát mu neúspěch. A hlavně pořád nechápu proč zrovna s Almagrem ...
Jinak já mám na okruhu taky pár hráčů, který moc nemusím. Jedním z nich je třeba Rosol. Nikdy bych mu ale nepřál porážku v zápase s cizím hráčem, protože ho beru jako jednoho z našich ... :)
Reagovat
Fandina
tak koho máš vlastně rád?
Reagovat
Fandina
S tím, kdo je komu sympatický je to opravdu individuální. Rafa se podle mě na kurtu tváří normálně a vůbec mi není nesympatický. Fandím jiným, ale je mi sympatický. Každý jsme jiný. Jako mě je na rozdíl od třeba tady mufika sympatický jak Tom tak Štěpec a na rozdíl od tommra Rosol ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist