Radwaňká opět zametla s McHaleovou a je ve čtvrtfinále

11. 6. 2015, 16:57
Aktuality 33
WTA NOTTINGHAM - Agnieszka Radwaňská ve druhém kole turnaje v Nottinghamu porazila snadno 6-3 6-1 Christinu McHaleovou a vyhrála i třetí vzájemný zápas. V nich ztratila dohromady jen sedm gamů. Ve svém teprve třetím letošním čtvrtfinále se utká s další Američankou Lauren Davisovou.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská letos prožívá zatím hodně nezdařilou sezonu. Z devíti turnajů se dostala pouze jednou do semifinále a to ještě na menším domácím turnaji v Katovicích. Na antuce vyhrála pouze dva z pěti zápasů a tak na poslední chvíli doplnila do svého programu akci na trávě v Nottinghamu. 

Šestadvacetiletá Polka přijala divokou kartu a nemusí litovat. Bývalá wimbledonská finalistka nejprve smetla Rusku Kudrjavcevovou a dnes nedala šanci ani Američance Christině McHaleové. Sice prohrála úvodní dvě hry, ale pak na kurtu začala dominovat a zvítězila hladce 6-3 6-1. McHaleovou tak porazila i ve třetím vzájemném střetnutí, v nichž ztratila dohromady pouze sedm gamů.

"Start byl trochu pomalý, ale myslím, že v důležitých okamžicích prvního setu jsem hrála dobře. Myslím, že každý si teď zvyká na trávu, takže hodně zápasů je nahoru dolů," komentovala Radwaňská. "Jsem šťastná, že jsem tu odehrála dva dobré zápasy. Doufám, že tu takových zápasů dokážu odehrát pět. To je tady můj cíl, ale teď se dívám jen na další soupeřku."

Ve svém teprve třetím letošním čtvrtfinále se utká s další Američankou Lauren Davisovou, se kterou dosud nehrála. 

V turnaji už nepokračuje druhá nasazená Kazaška Zarina Dijasová, byť měla postup do čtvrtfinále na dosah. V divokém zápasu proti dvacetileté Američance Sachiy Vickeryové neproměnila ve druhé sadě při svém podání celkem šest mečbolů a po dvou a půl hodinách boje padla 6-4 6-7 1-6.

• WTA INTERNATIONAL NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (11. 06. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Radwaňská (1-Pol.) - McHaleová (USA) 6-3 6-1
Vickeryová (USA) - Dijasová (2-Kaz.) 4-6 7-6(5) 6-1
Konjuhová (Chorv.) - DellAcquaová (6-Austr.) 6-4 6-2
Kontaová (Brit.) - Puigová (Portor.) 4-6 6-4 7-6(5)
Wickmayerová (Belg.) - Jovanovská (Srb.) 6-0 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Kopsová-Jonesová/Spearsová (1-USA) - Aojamaová/Voráčová (Jap./ČR) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
dnes zase velmi hezký výkon a zdá se, že se chytá. Největší prověrka však přijde v semifinále, ve kterém se utká s Mončou Nicu, která je dost nebezpečná.
Ago, come on
Reagovat
kada.tom
Aga pěkně, dneska podobně jako včera se mi její výkon hodně líbil :-)
Reagovat
kada.tom
Aga právě v Nottinghamu vykouzlila další neskutečný winner v jedné z nejdelších výměn zápasu :-))

Tenhle úder asi bude v hlasování o hot shot června, i když samozžejmě těch lepších "hotšotů" může být více :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš tu výměnu za stavu 4:2 a něco ve druhým setu? ... Ta byla parádní. :) Jsem to na chvíli zapnula a zrovna byla tahle výměna...
Reagovat
kada.tom
Aga se rozhodla, že Davisovou naprosto rozdrtí ... 6-2 v prvním a Aga se opravdu zvedá, hraje parádně, jde jí 1. servis, krása :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, opatrně s těmi soudy, včera sice také s přehledem vyhrála, ale že by to byl v jejím podání nějaký super-tenis, tak to ano náhodu. Radwaňské sice také fandím, je to podle mě nejchytřeji hrající tenistka na okruhu, ale letos jí to nijak zvlášť nejde a od úvodu sezóny se spíš výsledkově i herně trápí. Těžko říct co by pomohlo, ale objektivně s tím co momentálně předvádí na to aby porážela hráčky TOP10 bohužel nemá. Doufám, že časem najde někdejší herní pohodu, protože tenis v jejím podání je přeci jen něco jiného než bum-bum tenis v podání Sereny nebo naší Kvitové, kde se výměny hrají na dva, maximálně na tři míčky.
Reagovat
kada.tom
však jasný, já to beru s rezervou, je jasný, že kdyby potkala kohokoliv z TOP20, bude mít asi problémy - spíš mi jde o to, že vidím určité zlepšení ve hře v obecným měřítku s tím jak se přešlo na trávu, přeci jenom třeba antuka je pro Agu fuj :-D ...

... a dneska jsem Aze 1. servis na jedničku, je nad 80% procenty a hraje chytře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně bych ten dnešek nepřeceňoval i s ohledem na soupeřku. Lauren má sice na trávě slušné výsledky, ale letos má mizernou sezónu, povedl se jí jen Auckland a Charleston, jinak jde od prohry k prohře a myslím, že to 63. místo moc neodpovídá její současné formě. Z loňska z trávy dost obhajuje a je možné, že půjde v příštích týdnech hodně dolů.

Pro Agu je asi povzbuzující v současnosti jakákoli výhra, ale tenhle turnaj by měla každopádně vyhrát, pokud si chce aspoň trochu zvednout sebevědomí. Na trávě se jí daří, takže má šanci si nahrát nějaké body a zabojovat zase o návrat do top 10.
Reagovat
EllNino
Hm tak Zarina pokračovala v tradici proher zápasů z mečbolů, jakou včera nastolily Magda Linette a Olga Govortsova ....první set byl zpočátku jednoznačný, zarina 3x vzala servis Saše a vedla už 5:0, jenže se z relativně jasného skore stalo drama, Vickery stáhla 2 brejky a rozhodla 10. hra, kdy Zarina odvrátila celkem 7 brejkbolů a vyhrála set 6:4 ...ve 2. setu už vedla Vickery 4:1, Zarina se však nevzdala a otočila na 5:4 a měla servis ...vedla dokonce 40:0 !! ...ale nestačilo to, srovnání na 5:5 ...v další hře ale opět sebrala Vickery servis a opět servírovala na výhru v zápase ...a co se nestalo, nestačilo pro změnu vedení 40:15 a následný další mečbol a šlo se do tiebreaku ...ten Vickery pohlídala poměrem 7:5 ...no a Zarinu to totálně zlomilo, ve 3. setu neudržela ani jednou servis a prohrála 1:6, hruza

V Nottinghamu asi řádí mečbolový virus, neboť už 3 holky měly doslova na raketě výhru a všechny 3 se z toho sesypaly ...asi je to běžné ...ale vedení 6:4 5:4 40:0 by se zkrátka asi mělo proměňovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem se díval na dva sety, ale tu dnešní dohrávku jsem neviděl. Ono teda celkově na těch streamech z Nottinghamu a Hertogenbosche toho moc vidět není, protože to je fakt mizerná kvalita... Škoda, že Monča zase těsně prohrála. Už je těch proher nějak moc a pořád to nejde zlomit. Ta letošní bilance už vypadá opravdu špatně (11/16)... Jinak je možné, že Monču už netrénuje Sanchez. Včera za ní chodil takový vlasatější chlap.
Reagovat
EllNino
dneska už to bylo na Eurosportu 2 Monty, daleko lepší kvalitka a i docela pěknej tenis, napsal sem o tom trochu dole v článku o Nottinghamu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj komentář jsem viděl... Eurosport 2 je mi ale teď k ničemu. :D Já mám SuperTennis kde dávají Hertogenbosch, ale koukám do zítřejšího programu, že Kiki proti Belindě nemají v plánu. :(
Reagovat
EllNino
to nevadí, tak aspoň na streamu, já dneska koukal chvíli na Jelenu s Andy a tenis teda děs běs, ta tráva je tam opravdu hodně vyběhaná, zlatej Wimbledon :)) ...doufám, že bude semifinále Jeleny s Kiki :)
Reagovat
Fandina
OT ... http://www.tennis-arena.cz/video-vieme-preco-cibulkova-oddaluje-navrat-7648cz/
Reagovat
Fandina
OT ... Serena a víno ... úsměv
http://www.novinky.cz/zena/styl/371707-tenista-a-vinar-luca-serena-zeny-jsou-moje-vasen-pred-i-po-vinu.html
Reagovat
Fandina
OT ... Petra trénuje na trávě :-)
https://pbs.twimg.com/media/CHIUniDXIAEm2n0.jpg
Reagovat
Fandina
https://twitter.com/Petra_Kvitova
Reagovat
dadaft
zatím v pohodě, kde jinde se chytit než na trávě,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

jinak z toho, co jsem zatím z Nottinghamu a den Bosche viděl, tak nikdo dvakrát přesvědčivý.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to zvládne 280 bodů dobrých, ale letos ji čeká hodně trnitá cesta.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce/photos/a.250000751688276.60469.247405601947791/950144538340557/?type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
M. Joe Fernandez
"Až skončí Serena, v našem tenise bude obrovská propast. Já tedy s Joe nesouhlasím Serena skončí tak za 3-4 roky možná až za 5 let a to je dost času na to aby se Sloane a Madison dostaly do TOP 10 ale možná to budou jen další zahozené talenty. Uvidíme
Reagovat
Titan
Jmenované ať si klidně založí svou ligu... A můžou jí říkat Williamsův pohár...
Reagovat
sprchon
Tak tím se leccos vysvětluje. :)

http://i.nahraj.to/f/12K9.png
Reagovat
COMEON
:) spravila mi veľku radosť , páči sa mi jej hra a aj podanie , kt. ma dobre na to že nie je nejak moc vysoka.
Ešte nech postupi Vickery.
Reagovat
smazaný uživatel
Parádně hrála, na trávě si celkem věří.
Reagovat
COMEON
Presne :) minuly rok Wimbledon 3. kolo , snad to obhaji a nahraje si viacej bodov a nielen na trave. Chcem ju vidieť vyššie :)
Reagovat
Titan
Pohled na hráčku typu Agy jak se bez výraznějšího výsledku protlouká na turnaji typu International je tristní...
Ale objektivně musím uznat, že jí letos 3× porazila Venus, 1× Muguruza, Bascinsky, Giorgi, Navarro...
Vůbec to nemá jednoduché...
Reagovat
smazaný uživatel
ale Agu porazila i Beck, Watson, Kuzněcka letos je Aga mimo
Reagovat
kada.tom
tak od Světlany to ještě nijak ponižující není :-))
od Watson a Beck už ano ..
Reagovat
smazaný uživatel
a Baczinsky 6:1 6:1 Aga to je také výsledek za který se může stydět
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bezmála přes 4 roky v první desítce je slušný výsledek. Málokterá hráčka se tím může pochlubit. Letos je to takové bez chuti, ale možná zase na ten podzim zabere.
Reagovat
VlS
Hlavně si musí uvědomit, jakej tenis chce hrát. Opustit tenis plnej skvělý techniky prováděný šikovnou rukou a zkoušet agresivní hru ( která ve skutečnosti není agresivní) pro ní asi nebude cesta.
Reagovat
smazaný uživatel
No uvidíme, co v následujících 2 měsících vymyslí a případně vylepší na své hře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist