Radwaňská: Dobrý pocit na kurtu vítězství nepřinese, musíte si to vybojovat

20. 1. 2016, 18:25
Rozhovory 4
Agnieszka Radwaňská si i dál v nové sezoně drží skvělou bilanci. Světová čtyřka dnes ve druhém kole Australian Open porazila Kanaďanku Eugenií Bouchardovou 6-4 6-2 a vyhrála tak i sedmý letošní zápas. V žádném ze svých utkání navíc neztratila set. Cítím se skvěle, ale dobrý pocit vám vítězství napřinese, musíte si to vybojovat, konstatovala Polka po postupu do třetího kola.
Profily hráčů
Agnieszka Radwaňská (© Getty Images)

Druhé kolo a už tak těžká soupeřka. Jaké byly vaše myšlenky, když jste zjistila, že už ve druhém kole můžete narazit na Bouchardovou, která tu není nasazená?
V každém kole narazíte na jinou soupeřku a i nenasazené hráčky mohou hodně překvapit. Nikdy nehrajete proti žebříčku, ale proti soupeřce. Bouchardová je velmi dobrá hráčka a rozhodně by měla být nasazená, v minulé sezoně se jí ale tolik nedařilo, proto tu nebyla nasazená. Každopádně je to nepříjemná soupeřka a je jedno, v jaké části turnaje na ní narazíte. Byla to pro mě velká výzva a věděla jsem, že budu muset odehrát dobrý zápas.

Jaké máte pocity po utkání?
Myslím, že jsem dnes zahrála solidně. Byla jsem plně koncentrovaná na svůj výkon a držela jsem se své hry, což bylo asi klíčem k vítězství. Bylo to náročné druhé kolo, ale zvládla jsem to ve dvou setech a z toho mám velkou radost.

S Bouchardovou jste dnes hrála potřetí, předchozí dva zápasy jste spolu hrály v roce 2014, tedy v sezoně, kdy byla Kanaďanka na velkém žebříčkovém a výkonnostním vzestupu. V čem je nyní její hra jiná?
Jak říkám, je to silná hráčka, které se vloni příliš nedařilo, proto se propadla i v žebříčku. Rozhodně si ale myslím, že teď hraje lépe než vloni. Má na to, aby byla zase ve špičce. Za pár měsíců ji určitě uvidíme i v pokročilejších fázích velkých turnajů.

Myslíte si, že vám mohlo vzhledem k dalšímu vývoji turnaje prospět to, že jste dnes hrála s tak kvalitní hráčkou?
Byla jsem na dnešek dobře připravená, protože jsem věděla, že to bude těžký zápas. Měla jsem dobrý start roku a cítím se výborně, ale i ona (Bouchardová) začala tuto sezonu velmi dobře. Jsem ráda, že jsem postoupila, ale stále jsme teprve na začátku. Stejně tak, jak jsem se připravovala na dnešní utkání, se musím připravit i na ten další. Pokud chci uspět, nesmím nic podcenit.

Na konci loňské sezony jste dobyla Turnaj mistryň. Je pro vás právě tahle trofej 'hnacím motorem', který vás nyní žene kupředu?
Jsem šťastná, že stále držím úroveň své hry tak vysoko jako na konci minulého roku. Tohle je ale nová sezona, kdy přichází nové emoce, nové turnaje a nové příležitosti. Loňský úspěch v Singapuru mi dodává motivaci a sebevědomí, na kurtu si to ale musím pokaždé uhrát sama. Nic není zadarmo, dobrý pocit mi vítězství nepřinese, musím pokaždé naplno bojovat a jít krok za krokem.

Je to ale velká motivace, ne?
Samozřejmě. Závěr minulého roku se vydařil, poté jsem měla volno, ale pak jsem se znovu vrátila na kurty a do posilovny. Titul ze Singapuru mě hodně motivuje k tomu, abych dřela. Dokázala jsem si totiž, že mám šanci uspět i na velkých turnajích. Právě na ty se chci v letošní sezoně zaměřit.

 

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Aga jede. A věřím tomu, že k tomu napomohlo vítězství na TM.
Reagovat
FulnekUltras
Peťa jí tam zas trochu zbytečně namazala... ;)
Reagovat
Davor1
Robíš mi radosť Agnieszka, len v tom pokračuj! :-))
Reagovat
A.R.R.
Ago, hlavně ten servis.....v obou zápasech byl mizerný, bez toho to fakt nepůjde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist